Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

בנוסף לבעיית הרעש המסתורי שהופיע לי (ועליה דובר בשרשור אחר), התחילו לי חריקות מהבלמים. הרכב משנת 2009 ועבר 60K ק"מ.

הלכתי למוסך מורשה טויוטה SOS בחדרה, ואחרי בדיקה של הבלמים הם החליטו שצריך להחליף את כל הרפידות בכל הגלגלים :shock:

סה"כ 8 רפידות, 2 רפידות לכל גלגל (אחת מכל צד).

אין לי אפשרות לסרוק את החשבונית אבל זה מה ששילמתי.

עבודה:

ערכת רפידות קדמיות (שני הצדדים) ז. תקן 0.7 מחיר 168 ש"ח.

ערכת רפידות אחוריות (שני הצדדים) ז. תקן 0.7 מחיר 168 ש"ח.

חלפים:

מקורי-רפידות בלם קד' 299 ש"ח.

מקורי-רפידות בלם אח' 283 ש"ח.

סה"כ נזק כולל מע"מ-1084 ש"ח.

לגבי הדיסקים-המוסכניק אמר שיש עוד הרבה בשר על הדיסקים ואני יכול למשוך יותר מ15K ק"מ. ההמלצה שלהם-בהחלפה הבאה להחליף את הדיסקים (עם הרפידות במידת הצורך) ולא לבצע חריטה (משום מה).

בנוסף, אני מצרף תמונות של הרפידות הישנות שירדו מהרכב. מעניין אותי לדעת האם נשאר בהן בשר (והחלפתי סתם) והאם המחיר סביר.

תודה,

מתן.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

פורסם

מה זה הם החליטו? הם לא יכולים להחליף לך על דעת עצמם. לי הם (טויוטה) אמרו שלא נשאר הרבה חומר על הרפידות בטיפול 75K. כששאלתי לכמה זה יחזיק, העריכו 5 אלף ק"מ. לא החלפתי ומכרתי את הרכב עם תוספת של 20 אלף ק"מ כשהבלמים מתפקדים ללא דופי (אפילו לא ציוץ או חריקונת).

שיטת מצליח.. :|

:idea:
פורסם

1. כנראה לרכב שלך מחירם של דיסקים חדשים הוא יחסית זול לכן עדיף להחליף את הדיסקים לחדשים מאשר לחרוט אותם.

לעולם דיסקים שעברו חריטה לא יהיו מאוזנים על הרכב כמו דיסקים חדשים לכן אם הפער בין חריטה לדיסקים חדשים לא גדול עדיף חדשים.

2. בפעם הבאה תגיד למכונאי שלא יתלה את הקאליפר באוויר ללא תמיכה (משקל הקליפר עלול לגרום נזק לצינור ההידראולי).

7.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

הרפידות לא נראות גמורות אך בהחלט נראה שהן עברו את רוב חייהן. כדי לדעת מתי רפידה סיימה את חייה יש לבדוק את עובי הבשר ולהשוות לנתוני יצרן.

בדיקה מקצועית צריכה להעשות לפי הפרוצדורה המתוארת במסמך הנ"ל; בדיקת עובי הרפידות, עובי הדיסק ו"זריקה" של הדיסק (בודק את העיוות על פני השטח).

yarisbrakes.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מרק10, יתכן שאתה צודק וההפרש לא גדול ולכן המליצו על דיסקים חדשים.

איתמר, מיותר לציין שהם לא בדקו על פי ה"בדיקה המקצועית" :roll:

האם היה צריך להחליף את הרפידות בכל מקרה? ד"א, היצרן של הרפידות הוא terex (או tetrax?) למיטב זכרוני.

פורסם

אני לא אוהב החלפות של רפידות ללא החלפה או לפחות חריטה של הצלחות, זה בעיקר מקור לרעשים וצפצופים למיניהם מהברקסים.

מחירה של צלחת בלם מקורית רחוק מעלות חריטה, אז לשיקול בעל הרכב מה לעשות אבל לדעתי זאת הדרך לפתרון הבעייה מהשורש.

פורסם

התחילו לי חריקות בבלימה לפני כשבועיים, רק אחרי החלפת הרפידות הן הפסיקו. אתה חושב שלא היה צריך להחליף אותן בכלל?

פורסם

תוכל בבקשה לרשום מה שם יצרן הרפידות שהמוסכים המורשים מתקינים אותו כמקורי?

תראה לוגו מאחורה אם תתאמץ..

תודה

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם
התחילו לי חריקות בבלימה לפני כשבועיים, רק אחרי החלפת הרפידות הן הפסיקו. אתה חושב שלא היה צריך להחליף אותן בכלל?

לפי כמות החומר שנישאר ברפידות נישאר בהם לא מעט אך אם היו רעשים חריגים שרק החמירו אז טוב שהחלפת.

פורסם

מחירה של צלחת בלם מקורית רחוק מעלות חריטה, אז לשיקול בעל הרכב מה לעשות אבל לדעתי זאת הדרך לפתרון הבעייה מהשורש.

מה המחיר המדוייק של צלחת חדשה לעומת חריטה של הצלחת עבור טויוטה יאריס ?

אפשר גם להרכיב צלחות איכותיות תוצרת ATE ואז המחיר יותר נמוך מצלחת מקורית.

איזה כייף לי :)

פורסם
תוכל בבקשה לרשום מה שם יצרן הרפידות שהמוסכים המורשים מתקינים אותו כמקורי?

תראה לוגו מאחורה אם תתאמץ..

תודה

למיטב זכרוני, יצרן הרפידות היא חברת terex.

לגבי המחיר של צלחת חדשה לעומת חריטה-יש מחירון חלפים באתר טויוטה ישראל שניתן לראות שם את כל מחירי החלפים לרכבים שנמכרים בארץ. לא בטוח שצלחות חליפיות יתאימו, לא חסרים מקרים של שריקות וכו' אחרי החלפה.

פורסם
אינני מבין מדוע הוחלפו הרפידות? ניראה שיש בהם עוד הרבה מאוד בשר.

לפי דעתי האישית בלבד: החליפו את כל הרפידות כי לא ממש ידעו מהו מקור הרעש אז החליטו איך אומרים....להחליף הכל.

ומה שבטוח בטוח!

אבל מנסיוני האישי, גם כשמחליפים רפידות לחדשות, ואף אם מחליפים צלחות....עדיין יהיו רעשים צריך לתת להם זמן לתפוס את המקום שלהם.

כתבת בהודעה ראשונה שלך שהמליצו לך עוד 15 אלף או "אולי" יותר להחליף את כל הצלחות ואולי גם את כל הרפידות...משהו לא מסתדר לי.

אז היית כבר עכשיו מחליף גם 4 צלחות...ובעוד 15 אלף תחליף שוב את כל הרפידות ואת כל הצלחות...אה, במידת הצורך...

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...