Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. איך הטיסה לשם (למי שטס ישירה עם אלעל לבייג'ינג)? אני יודע שלקווים האלו מוקצה 767-300 של בואינג, סתם מעניין אותי איך חווית הטיסה שלו. פעם אחרונה שטסתי עם אלעל זו הייתה חוויה גרועה מאוד. (לצערי אין לי יד בבחירת חברת התעופה, אילו הייתה לי לא הייתי בוחר בהם כלל)

2. טיסות פנים (למי שיש ניסיון) - באמת מקפידים על 5 ק"ג תיק יד?

3. אוכל - יקר? זול? איפה כדאי לאכול? אין לי בעיה עם כשרות בכלל. אני יודע שיש רשתות מערביות כגון KFC, מקדונלס, פיצה האט וכו', השאלה איך המחירים שם? ואם יש מסעדות מקומיות מומלצות בבייג'ינג, שנגחאי וגווילין.

בתאילנד למשל אכלתי ברשת מקומית של מסעדות איטלקיות והיה מעולה, אוכל טעים, מחירים טובים וטרי.

4. מרכזי קניות באיזורים המדוברים למעלה, יש משהו מומלץ?

5. סתם מקומות מעניינים שכדאי להגיע אליהם?

תודה!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הייתי בשנחאי כמה פעמים (עבודה).

לגבי הטיסה - יצא לי לטוס עם אלעל גם, היה בסדר גמור. רוב הסיכויים שיהיה לך במטוס שקע חשמל (אמריקאי),

אז אפשר לבנות על לפטופ אם אתה רוצה. הרבה פעמים הטיסות האלה לא מלאות בכלל, יצא לי להיות בשלישיית מושבים

לבד לגמרי, אבל זה תלוי בתקופה כמובן, כנראה שבקיץ קצת יותר עמוס.

מסעדות - אני לא בקטע של אוכל אוריינטלי, אז יצא לי לאכול רק במסעדות יקרות יחסית (מערביות, סטייקים וכו').

יש רשתות מערביות בלי סוף, מקדונלדס, KFC וכו' - יותר זול מהארץ, לא זוכר בדיוק. האוכל המקומי מאד זול.

הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך - תקנה סים מקומי עם חבילת גלישה. לי קנה את זה סיני שעבדתי איתו, פשוט הזמין באינטרנט וזה הגיע למחרת, זה היה יקר אבל זה היה לפני שנתיים ומשהו, בטח היום זה הרבה יותר זול, צריך לברר.

זה פותח לך כל כך הרבה אפשרויות שזה מדהים.

קודם כל - נהגי מוניות סינים לא יודעים אנגלית בכלל. אם אתה רוצה להגיע למקום מסויים - אתה צריך לבקש ממישהו שיכתוב

לך את הכתובת בסינית על פתק ולהראות לנהג. ברוב המקרים הוא לא ממש יידע איפה זה, אבל בסוף הוא יגיע איכשהו.

הם לא יודעים להגיד שהם לא יודעים..

אני גיליתי את גוגל טרנסלייט באייפון - כותב או מדבר באנגלית - והוא מציג את התרגום בסינית בגדול, או אפילו משמיע את הטקסט ברמקול. גאוני.

כמובן שבמקביל בזמן הנסיעה במונית ניווטתי עם google maps, ועזרתי לנהג במקרים שראיתי שהוא מסתבך.

בזמן קניות של כל מיני קשקושים בזול - חיפשתי את המוצר באיביי כדי לדעת מה המחיר הריאלי, ולהראות למוכר במקרה הצורך אם הוא לא משווה.

כמובן שלחפש מסעדות, מקומות לביקור וכו', הכל תוך כדי תנועה. זה פשוט נוח בטירוף.

לא זוכר כבר שמות של מקומות, אבל יש את הUNDERGROUND MARKET שזה אזור ענק בסאבווי, מלא חנויות של זיופים -

בגדים, אלקטרוניקה, שעונים, תיקים, צעצועים וכו'. יש מציאות, אבל צריך להתמקח ולבחון בזהירות את האיכות.

יש זיופים ברמות שונות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תודה - לגביי שקע חשמל ב767, אתה בטוח? יש בעסקים ואולי בתיירים פלוס, בתיירים גם היה?! זה נשמע מפתיע.

וטיסות פנים אני מניח שיצא לך לבצע, כי אין טיסות לשנגחאי מהארץ, אז אתה אולי יודע להגיד לי מה הנהלים לגביי תיקי יד?

חוץ מזה סים מקומי אני רכשתי ב2-3 היעדים האחרונים שהייתי בהם בעולם.

לגביי המקומות, לא נראה לי שיהיה משהו פנוי, לפי האתר של אלעל המטוס בתפוסה מלאה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בשנגחאי:

יש את הבונד - הטיילת לאורך הנהר , אוכל: יש את כל הרשתות , יש רשת מאפיות נחמדה שנקראת brad talk ותמיד אפשר לנשנש שם משהו, אני אוהב לאכול בערב באחת המסעדות ברובע הצרפתי,

תדאג להכין מראש ועדיף לפני היציאה מהארץ פתקים בסינית עם כל המקומות שאתה אמור להגיע אליהם, ברוב המקרים לא תמצא נהג, שוטר או מוכר דובר אנגלית ואם תמצא כזה לא תבין מילה ממה שהוא אומר.

כשאתה מגיע למלון בקש בקבלה שירשמו לך על פתק את המסעדה או איזור הבילוי אליו אתה רוצה להגיע וכן את שם המלון שלך.

קניות זולות של זבל סיני וחיקויים יש בצ'יפולו או בשוק השני (נדמה לי שזה תחת מוזיאון המדע) איך שתגיע לשוק ידבק אליך סיני שיציע את עזרתו, אמנם הוא לוקח עמלה מהמוכרים אבל אם אתה לא רוצה להתברבר תעזר בו (גם ככה יותר קל לגרש זבוב בקיץ הישראלי מאשר את הסיני הזה...) בשווקים האלה אפשר להתמקח, בשאר המקומות כבר לא.

אם אתה רוצה לצלם תמונות של "הייתי בסין" תוכל ללכת לגני יו-יואן ולאיזור הסיני סביב הגנים.

האוכל זול באופן יחסי, מוניות זולות מאד, שים לב לדברים שלך-לי הצליחו להרים מהתיק מצלמה גדולה בלי ששמתי לב בטיילת בונד.

יש חנות בגדי ספורט מעולה עם מוצרים איכותיים מאד במחירים טובים לא רחוק מבית חבד - לא זוכר את השם שלה אבל שווה לך לנסות לברר עליה.

פורסם

תודה גם לך.

אני גם טס עם רפלקס (זו אחת הסיבות שאני מנסה לברר האם בטיסות פנים מקפידים על 5 ק"ג בתיק היד, שכן תיק היד שלי חורג בהרבה מזה, וזה עוד אחריי שאני מוותר על חלק מהציוד ומשאיר אותו בארץ).

להבדיל ממך מהתיק שלי אי אפשר לגנוב בקלות בכלל. תא הציוד חסום על ידי הגב שלי. על מנת לגשת לציוד יש להוריד את התיק מהגב. לכן זו בעיה שמשחקת לטובתי.

פורסם

שלפו לי דמוי SLR מהתיק - ועד עכשיו אני לא מבין איך...

הטיסה האחרונה שלי לסין הייתה לפני שנה וחצי, ב 4 טיסות פנים שונות שעשיתי שם הדבר היחיד שעניין אותם זה לאתר את כל המצתים שהיו מפוזרים בתיקים שלנו, לא בדקו לנו משקל, - לא יודע מה הכללים היום.

קח בחשבון שזמן המראה בטיסות פנים זה דבר נזיל מאד-תדאג לחומר קריאה...

פורסם

חומרי קריאה אולי לא יהיו, אבל יש פלאפון ויש לפטופ ככה שאין בעיה.

פורסם
תודה - לגביי שקע חשמל ב767, אתה בטוח? יש בעסקים ואולי בתיירים פלוס, בתיירים גם היה?! זה נשמע מפתיע.

וטיסות פנים אני מניח שיצא לך לבצע, כי אין טיסות לשנגחאי מהארץ, אז אתה אולי יודע להגיד לי מה הנהלים לגביי תיקי יד?

חוץ מזה סים מקומי אני רכשתי ב2-3 היעדים האחרונים שהייתי בהם בעולם.

לגביי המקומות, לא נראה לי שיהיה משהו פנוי, לפי האתר של אלעל המטוס בתפוסה מלאה.

שלפתי בשבילך את הכרטיס טיסה מהמייל. טסתי להונג קונג עם 777-200, ויש לו שקעי חשמל לפי SEATGURU :

http://www.seatguru.com/airlines/El_Al/El_Al_Boeing_777-200.php?source=sg

שים לב שהוא די נסתר השקע הזה, צריך לחפש אותו מתחת למושב, כדאי לפני שמתיישבים.

אני לא רואה שיש לאל-על 767-300 בכלל לפי SEATGURU, מאיפה המידע ?

http://www.seatguru.com/airlines/El_Al/fleetinfo.php

אין לי מושג לגבי תיק עליה למטוס, התיק שלי לא חורג מ-5 ק"ג אף פעם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
שלפתי בשבילך את הכרטיס טיסה מהמייל. טסתי להונג קונג עם 777-200, ויש לו שקעי חשמל לפי SEATGURU :

http://www.seatguru.com/airlines/El_Al/El_Al_Boeing_777-200.php?source=sg

שים לב שהוא די נסתר השקע הזה, צריך לחפש אותו מתחת למושב, כדאי לפני שמתיישבים.

אני לא רואה שיש לאל-על 767-300 בכלל לפי SEATGURU, מאיפה המידע ?

http://www.seatguru.com/airlines/El_Al/fleetinfo.php

אין לי מושג לגבי תיק עליה למטוס, התיק שלי לא חורג מ-5 ק"ג אף פעם.

תודה שוב.

1. הונג קונג לא רלוונטי עבור היות ואני לא טס לשם.

2. המידע ממספיק אתרים ברשת, אם זה עוזר לך, אני בעצמי כותב באחד האתרים שעוסק בסקירת היסטוריה ותעופה ישראלית, בין היתר אני מכיר את ההיסטוריה של המטוסים הללו. בסיט גורו חסרים מטוסי ה737-700, ה767-300 על שתי תצורותיהם וה747-400 כבר לא רלוונטי מבחינת מפה, שכן הוספה מחלקת תיירים פלוס וצורת הישיבה שונתה. בנוסף יש גם 747-400 ללא מחלקה ראשונה (ELH, הידוע לשמצה)

פורסם

אוקיי, אז אתה יותר מעודכן ממני אם ככה :)

מציע שתברר באלעל ספציפית לגבי המטוס שלך אם יש שקע חשמל, זה די משנה את כל ההיערכות לטיסה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אוקיי, אז אתה יותר מעודכן ממני אם ככה :)

מציע שתברר באלעל ספציפית לגבי המטוס שלך אם יש שקע חשמל, זה די משנה את כל ההיערכות לטיסה.

איפה שאני יושב אין.

בכל מקרה הלפטופ הוא 11.6, לא צרכן חשמל גדול.

פורסם

seatguru לגמרי לא מעודכן. בדוק את הצי של אלעל ב-aifleets .

כיוון שלא זכיתי לטוס ב-767 אין לי מושג איזה שירותים תקבל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
seatguru לגמרי לא מעודכן. בדוק את הצי של אלעל ב-aifleets .

כיוון שלא זכיתי לטוס ב-767 אין לי מושג איזה שירותים תקבל.

גם האתר הזה לא הכי מעודכן.

רשום שיש 3 מטוסי 767-200 בשירות, בפועל יש רק אחד והוא 4X-EAF.

בכל מקרה, אנחנו בחריגה רצינית מהנושא :) רק שאלתי איך חווית הטיסה.

פורסם

בשנחאי יש גם את ה"פרל מרקט" שוק קטן אמנם מהשאר אבל לדעתי שווה ביקור

קניתי שם זיופי מותגים של בגדי ילדים ברמה גבוהה בזיל הזול

כמובן שחייבים להתמקח (גם אם המוכרת נשבעת לך שהיא מפסידה)

• תוכן חדש...