Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה בירידה באוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

יונדאי אקסנט 2013 אוטומט, יש הילוכים D, 2 וL (כמובן P וN)

איך ניתן להאט בעזרת ההילוכים בירידה ממושכת? בשביל להוריד ל2 צריכים להיות במהירות ממש נמוכה אחרת ניראה לי סכנה להעביר (40 קמש).

פורסם

תיכנס לא מהר מידי ואל תחזיק את הרגל על הבלמים כל הזמן שלא יתחממו.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

יש לך ברכב 4 הילוכים, במצב d הגיר יכול להשתמש בכולם.

יש לך גם כפתור על ידית ההילוכים של o/d off שמבטל את ההילוך הרביעי.

מצב 2, הגיר עובד רק בשני, גם אם תזנק מעמידה.

בכל מקרה אם תהיה במהירות גבוהה מידי ותמסה לשים ב2 ההילוך לא ישתלב והכל יהיה בסדר, בכל מקרה בגיר כזה הילוך שני יכול להגיע לפחות ל80-90 קמ״ש ואולי אפילו יותר.

פורסם

בכל הרכבים שנסעתי עליהם הילוך 2 הגיע ללפחות 90 (וברוב גם 100) אבל במקסימום סל"ד. אם אתה על מהירות גבוה יותר הוא לא יוריד הילוך כדי להגן על הגיר, אך ברגע שאתה מוריד מהירות והגיר מרגיש שהוא כן יכול להכניס 2 אתה תקבל בום וקפיצת סל"ד משמעותית.

בלימה בירידה באוטומט או ע"י כפתור O/D (במהירות גבוה) בצד ידית ההילוכים או על ידי שימוש בהילוך 2 (כאשר המהירות צריכה להיות בערך 40-60 קמ"ש).

אגב, בהילוך 2 אוטומט בכל רכב שנסעתי עליו עד היום (וזה הרבה) שוב רכב לא התחיל לסוע מהילוך 2. זה נכון כאשר יש גיר טיפטרוניק והוא נותן לך להתחיל בשני, אחרת הוא מתחיל בראשון ומוגבל עד לשני.

יש גם לזכור שראשון/שני/שלישי/רביעי באוטומט לא מתפקד כמו גיר ידני, המהירויות הן שונות.

פורסם

לא בולמים בירידה, לא בעזרת הבלמים ולא בעזרת המנוע. עושים בדיוק מה שעושים במישור: משתמשים בבלמים כדי להוריד את המהירות למהירות הרצויה, ואחר כך משתמשים בהילוך שבו ניתן לשמור על המכונית באותה מהירות.

כדי להוריד למהלך שלישי, לחץ על כפתור ה-Overdrive (בחלק מהמכוניות, כפתור Sport, Power, O/D וכיוצ"ב). כדי להוריד להילוכים נמוכים יותר, יש להשתמש בהילוכים הידניים (1,2, L וכדומה) ובפונקציות דומות (Hold או טיפטרוניק).

איך תדע שההילוך מתאים? בהילוך המתאים המנוע קצת ירעיש ולרכב תהיה נטיה להאט (למרות שאתה בירידה), כך שתצטרך ללחוץ על דוושת הדלק כדי לשמור את המכונית במהירות קבועה, בדיוק כמו בנסיעה בכביש מישורי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן,

אני לא מסכים איתך לגבי שימור המהירות על ידי הילוך נמוך מדי ולחיצה על המצערת, מהרבה סיבות:

מכאניות (סל"ד גבוה יותר, בזבוז דלק שלא לצורך)

נוחות (אני חסיד של בקרת שיוט. אצלי ברכב דוושת הברקס היא מאוד משמעותית ולא ניתן לפספס אותה במקרה הצורך.)

במידת הצורך ניתן להוריד הילוך או לבלום לפני סיבוב.

אתה חוזר ונותן את הטיפ הזה, שלא נתקלתי בו בשום מקום מלבד בהודעות שלך.

אנא הבא איזשהו רפרנס (עברית/אנגלית) ממקור מוכר להמלצה על השיטה המוזרה הזאת!

פורסם

השיטה של חן נכונה, אם כי מעשית קור דבר קצת אחר - אתה נותן לרכב להדרדר ללא לחיצה על דוושה כלשהי, ואם הוא מאיץ קצת יותר מדי אתה נותן בלימה קצרה. כך אתה שומר על בלמים קרים ויעילים, אבל גם על מהירות בטוחה וחסכון בדלק.

הורדה להילוך נמוך מדי תגרום לנסיעה בסל"ד גבוה בהילוך נמוך.

אישית אני נוהג להגביל להילוך שלישי בירידות ממושכות, אם כי בירידות תלולות במיוחד בקטעים של תנועה האיטית (יש לא מעט כאלה במרכז חיפה) אני מגביל ל"2".

בטיפטרוניק אני בד"כ קובע בירידה הילו "3". במקרה זה חשוב להחזיר את הידית ל"D" כאשר עוצרים או מגיעים למישור\עליה.

עוד הער לדברי חן - בתיבות הילוכים מודרניות כפתור ה-O/D off הוחלף על ידי מצב "3" בידית ההילוכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בפועל ברכב ממוצע עם 5 הילוכים , או בכלל באוטומט שנפוץ עם 4 הילוכים , אם יש הילוך שישמור נניח על 70 בירידה משמעותית (אם זאת המהירות הרצויה) אתה תהיה למשל על 3000-3500 סל"ד. בהילוך מתחתיו אתה כבר תהיה על 4500 סל"ד ותקבל בלימת מנוע חזקה מאוד ותצטרך להשתמש בהרבה מאוד גז. בנוסף נהג בהנעה אחורית שיכניס הילוך כ"כ נמוך בירידה בצורה גרועה (כשאין לך עוד אחיזה מאחורה בגלל הירידה) בצורה גרועה יכול לגרום לסחרור ...

אולי בתיבת 7 הילוכים הרעיון הזה יותר ריאלי.

למרות שאישית גם אם המנוע שומר אצלי על המהירות אני מקבל הרגשה חזקה של חוסר שליטה אם אני לא נוגע באף דוושה בירידה...

• תוכן חדש...