Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה,יש אצלי ברכב(שברולט קמארו)מתג חשמלי הממוקם בקונסולה המרכזית ליד הידית הילוכים שתפקידו לפתוח את תא המטען/בגא'ז מתוך הרכב בלבד,המתג המקורי היה קצת שבור(אך עובד מצוין) והפריע לי בעין מבחינה אסטטית /וויזואלית ולכן החלטתי להזמין/לרכוש מתג חדש זהה בדיוק למקורי מאיביי, מאחר ולא הצלחתי למצוא מתג חדש לגמריי נאלצתי לרכוש מתג משומש אך במצב טוב,היום לפניי כשעה קלה אני ניגש לרכב ע"מ להרכיב את המתג החדש(המשומש)שרכשתי /הזמנתי מאיביי לפניי כשבועיים ופה קורה הדבר ההזוי/מוזר ביותר שנתקלתי בו בחיי,אני מחבר את המתג למקומו בקונסולה המרכזית ומחבר אליו את הקונקטור החשמלי שלו בדיוק כפי שהיה מחובר במתג הישן פותח סוויץ ומפעיל אותו אך לתדהמתי במקום שתא המטען ייפתח הסטרטר הופעל והרכב הונע, אנא עזרו לי להבין מה פשר הדבר, איך דבר כזה הזוי יכול לקרות?

יש לציין שמעולם אף אחד לא התעסק ברכב מלבדי וללא ידיעתי.

וכאשר אני מחזיר את המתג הישן(השבור)הכל עובד מצוין והבגא'ז נפתח, מישהו מסוגל להבין מה קורה פה?

תודה רבה מראש למגיבים והמשך ערב נעים ושקט לכל חבריי הפורום הנכבד.

בברכה יוסי

פורסם

בסירטון המצורף (דקה 4.50 )רואים בבירור את הבחור מפרק/שולף את הקונקטורים מהמתגים של החלונות חשמל ואת זוג הקונקטורים השחורים מהמתג של תא המטען(האמצעי מבין השלושה)שהוא למעשה הבעייתי אצלי.

אגב, חיברתי את זוג המחברים של המתג בדיוק באותה צורה שהיו מחוברים במתג הישן ולאחר מכן החלפתי בינהם (יש אופציה כזאת)ובשניי המצבים לצערי קיבלתי את אותה תוצאה שהיא הפעלת הסטרטר במקום פתיחת תא המטען.

• ספונסר פורום
פורסם

לפי החיווט בסרטון,אין שום סיכוי שמה שאתה מתאר קרה במציאות, אני אהיה הראשון להתנצל ברגע שתעלה סרטון שבו אתה מניע את הרכב מהמתג הנ"ל ולאחר ההחלפה פותח את תא המטען.

אורן

פורסם

זהו מתג 2 חוטים שסה"כ סוגר מעגל עת לחיצה. חוט אחד מזין מתח למתג, השני מעביר את הפקודה למנוע בתא המטען כאשר לוחצים על המתג.

אין בעיה לסדר שהמתג הנ"ל יניע את הרכב. כך למשל, כבודו יחבר בתא המטען (ואפשר בכל נקודה אחרת, גם על המתג עצמו) את הפקודה המגיעה מהמתג לחוט מס' 50 (או פקודה לממסר שמזין את מס' 50) או אז הרכב אכן יניע.

באם סך כל הפעולה היא החלפת המתג, הרי שאני מצטרף לדעת 2 קודמי לתגובה, ואשמח לראות הדגמה בסרטון שאגב גם מדגים שאין מישהו נוסף שמבצע שינוי חיבורים במקום אחר ברכב..

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
לפי החיווט בסרטון,אין שום סיכוי שמה שאתה מתאר קרה במציאות, אני אהיה הראשון להתנצל ברגע שתעלה סרטון שבו אתה מניע את הרכב מהמתג הנ"ל ולאחר ההחלפה פותח את תא המטען.

אורן

אורן אתה אכן צודק,בדקתי כרגע את העניין עוד פעם ושניי המתגים(גם הישן וגם החדש) אינם פותחים את תא המטען (כפי שצריך להיות)אלא מפעילים את הסטרטר. התכוונתי שבעבר כשהמתג הישן המקורי כן היה תקין לגמריי(עכשיו הוא פעם עובד ופעם לא)הוא היה פותח בוודאות את תא המטען.

לאחרונה התקנתי ברכב ממסר הגברה לסטרטר בתא המנוע ליד המצבר, יכול להיות שחיברתי משהו לא נכון שלא במתכוון הגרם לבעיה הזאת?יכול להיות קשר בין הדברים?

פורסם

תסביר את הציטוט הזה:

אורן ,אבל איך אתה מסביר את זה כשאני מחבר חזרה את המתג המקורי הישן הכל עובד מצוין והבגא'ז נפתח ?

בקיצור, לדעתי אפשר לנעול.

פורסם
בדיוק מה שחשבתי, הבעלים הקודמים עשה קומבינה להנעת הרכב.

לא הבנת נכון ידידי,אף אחד לא עשה שום קומבינה נסתרת להנעת הרכב, אני בעצמי התקנתי ממסר הגברה לסטרטר עקב מפל מתח בעת הפעלת הסטרטר, אני הבעלים החוקי והיחיד של הרכב הנ"ל כבר 11 שנה ומאז שרכשתי את הרכב אני זוכר ויודע בוודאות שהמתג היה עובד מצוין ולא מעט פעמים פתחתי את תא המטען ממנו.

שי,את מה שציינתי כתבתי על "עיוור" מכיוון שידעתי בוודאות שהמתג הישן המקורי עבד מצוין בעבר לפניי שהחליט לשבוק חיים,העניין הוא שמאז שהמתג הישן חדל לתפקד עברו מספר חודשים ארוכים וכמובן שבינתיים לא פתחתי את תא המטען ולכן רק עכשיו גיליתי את התקלה כשרכשתי את המתג החדש ובאתי להתקינו ברכב.

מאז שהמתג הישן שבק חיים אף אחד גם לא אני התעסק עם שום דבר ברכב או התקין משהו חדש פרט לממסר הגברה האוניברסלי שאני באופן אישי (אני לא חשמלאי רכב)התקנתי בתא המנוע בעקבות מפליי מתח רגעיים שהיו בעת מתן סטרטר וקושי בהנעת הרכב בשל כך, שאגב הוכיח את עצמו ומאז הסטרטר עובד מצוין ולא נתפס.

הייתכן קשר ישיר בין התקנת הממסר הגברה שהתקנתי לבין התקלה ההזויה הזאת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...