Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדק בשמשה קדמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסיום יום העבודה ראיתי סדק בשמשה הקדמית. (רנו קליאו 2001)

לא ידוע לי על אבנים או משהו אחר שעף על הרכב,במיוחד שבאותו היום כמה שעות לפני השמשה היתה תקינה לחלוטין

כשהרמתי את מכסה המנוע ראיתי את תחילת הסדק בחלק התחתון של השמשה.

מספר שאלות לחברי הפורום:

1.האם זה יכול לקרות ככה מעצמו?

2.האם ביטוח שמשות מכסה נזק כזה ובאחזו טענה מומלץ לפנות לביטוח כדי שיכסו(אין לי מקיף)

3.שמעתי שיש המתקנים סדקים(נראה לי לא כדאי לטווח הארוך)

4.האם מומלץ להחליף מפירוק ומה ההפרש לחלופית חדשה.

5.אני עובד באזור רמת החייל ת"א ומתגורר בכ"ס.המלצתכם לבעל מקצוע הוגן ועלות משוערת להחלפה.

פורסם

ביטוח שמשות מכסה.

לא צריך שום טענה ולא מעניין אותם מה הסיבה. יש סדק, יש ביטוח שמשות - אתה זכאי להחליף שמשה.

ירכיבו שמשה חדשה חליפות ככל הנראה, אני לא חושב שבדגם הזה יש לזה משמעות גדולה.

בקניית שמשה מפירוק העלות עליך.

פורסם

ביטוח שמשות יתקן, אם ישאלו כמה למה איך , תגיד שכנראה אבן עפה עליך ממשאית או רכב חולף.

זה לא מייקר את הביטוח בשנה הבאה, לא נחשב כתביעת ביטוח. אין הבדל בשמשות בין חליפי למקורי ברכבים כמו שלך.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
הביטוח יכסה, הזגג ישחיל לך את הגומייה...מן נוהג כזה של זגגי רכב :x

אלא אם כן תסרב לשלם בטענה שהוא לא הודיע לך שזה המצב וגזר לך את הגומייה ל20 חתיכות. קיבלתי גומייה חינם, שיטת מצליח לא עובדת עליי

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
בסיום יום העבודה ראיתי סדק בשמשה הקדמית. (רנו קליאו 2001)

לא ידוע לי על אבנים או משהו אחר שעף על הרכב,במיוחד שבאותו היום כמה שעות לפני השמשה היתה תקינה לחלוטין

כשהרמתי את מכסה המנוע ראיתי את תחילת הסדק בחלק התחתון של השמשה.

מספר שאלות לחברי הפורום:

1.האם זה יכול לקרות ככה מעצמו?

2.האם ביטוח שמשות מכסה נזק כזה ובאחזו טענה מומלץ לפנות לביטוח כדי שיכסו(אין לי מקיף)

3.שמעתי שיש המתקנים סדקים(נראה לי לא כדאי לטווח הארוך)

4.האם מומלץ להחליף מפירוק ומה ההפרש לחלופית חדשה.

5.אני עובד באזור רמת החייל ת"א ומתגורר בכ"ס.המלצתכם לבעל מקצוע הוגן ועלות משוערת להחלפה.

הביטוח יכסה, הזגג ישחיל לך את הגומייה...מן נוהג כזה של זגגי רכב :x

קודם כל, הרכב לא יעבור טסט ככה. זה מה שנאמר לי. הביטוח אכן מכסה את החלפת השימשה שזה אומר עלות השימשה פלוס עבודה בלבד. את האלמנט שידחפו יש לשלם בנפרד. החלפתי שמשה לא מזמן לרכב בן 20 שנים יד ראשונה (כן, אנחנו נוטים להחזיק את המכוניות במשפחה לשנים ארוכות). לצערי הרב, הזגג לא היה מסוגל לשחזר את אותה איכות עבודה שעשו במפעל. כלומר, הוא נאלץ לתלוש את הפלסטיקים מצידי השימשה וחלק מהם נשברו. הוא החזיר את מה שיכל אבל עבודה מקורית כמו שעשו במפעל זה לעולם לא יהיה. הוא שם סיליקון מיוחד ולטענתו לא תהיה נזילה בחיים. להיראות יפה ומושלם זה לא אבל בינתיים אין טענות על חדירת מים.

צדק מי שאמר שהם ישחילו כסף על הגומיה. הוא חייב אותי ב 100 שקלים כולל מע"מ על חתיכת גומיה שהוא שם בחלקה העיליון של השימשה. לא הייתי מתבאס אם הוא לא היה מתקמצן ושם גומיה יותר קצרה מרוחב החלון. לא מבין מדוע הוא התקמצן על עוד 15 ס"מ של גומיה.

לא שווה לך בעליל לחפש שמשה משומשת מפירוק. ובכלל, למה שתרצה לעשות כזה דבר? זה יעלה לך הרבה יותר מאשר ללכת לזגג ולהחליף את השימשה בעזרת הפעלת הביטוח.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

על גומיות אין ביטוח,בדובלו גם שילמתי,אבא שלי בניאון גם שילם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בקליאו שלי (שנת 2000) הוחפלה שמשה קידמית לפני איזה 7 שנים.

לא רואים שום סימן לכך שהיא הוחלפה.

אם לא הייתי יודע שהוחלפה, לא הייתי שם לב.

פורסם

בדובלו דווקא נהיו יותר רעשי רוח.

בגלל זה בטסט הראשון היה סדק ממש קטן שעליו הייתה מדבקה וככה הרכב עבר,אם לא הייתי מוכר לא הייתי מחליף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש מצב שהסדק התחיל בקטנה והתרחב כתוצאה מפירוק והרכבה של המגבים או שסיבה יותר הגיונית של עייפות החומר ומזג האויר?

פורסם

בהחלט יתכן שהסדק נגרם ממכה קטנה שקרתה בעבר (אבן או מגב) והתפתחה עם השנים לסדק.

שמשה סדוקה לא עוברת טסט ואינה בטיחותית. מומלץ להחליף בהקדם האפשרי, וזה גם כמעט חינם אם יש לך ביטוח שמשות.

ככל הידוע לי לא ניתן לתקן סדק וגם לא סביר שהשמשה תעבור טסט עם תיקון נראה לעין.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...