Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Derish, בני הבית שותים יותר בעיקר בגלל בר המים, שהפך הכל נגיש יותר. זה נמצא על השיש,

ואפילו הבנות הקטנות שלי לוקחות ספל וממלאות להן מים קרים. זה גם חוסך מילוי קנקן/בקבוקים

שיהיו במקרר, ומחליף על הדרך גם את הקומקום.

למי שתהה לגבי הבריטה, היא אכן מסננת את רוב האבנית אם לא את כולה. הקומקומים אצלי במשרד

ובעבר גם בבית היו ממולאים אך ורק במים עם בריטה, ולראיה לא נזקקו מעולם לניקוי אבנית.

עדיין לדעתי היום, אחרי נסיון, הייתי שם לפחות מע' סינון, כי היא מהווה תחליף מצויין ופשוט לבריטה,

ומוציאה מים טובים ונקיים, תמורת עלות חד פעמית של כ 700-800 שקל, ואז כל שנה 150 שקל.

לא נראה שזה משהו כל כך יקר, לעומת הנוחות והתועלת שהוא נותן. לגבי בר מים, שוב זה עניין של נוחות.

זה ממש לא חובה, ונועד בעיקר לספק מים קרים/חמים בצורה זמינה לאורך כל שעות היממה.

אין לדעתי הבדל בין בר מים של תמי4/אלקטרה/כל בר אחר, והייתי ממליץ לכולם לעקוף את הסינון שלהם,

ולשים מע' סינון חיצונית, שגם זולה בהרבה, גם שומרת על הבר מאבנית, וגם מונעת שעבוד לחברות האלה,

שעל כל שטות מחליפים לך נורה ופילטר, וגובים מאות שקלים על זה.

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש עוד היבט שאף אחד כאן לא התייחס אליו: בכל מערכות סינון המים למיניהן, חובה להחליף את המסננים במרווחים קבועים אחרת מצטברים עליהם חיידקים והמים שהם מוציאים מזוהמים.

את העובדה הזאת למדתי מרופא באחד מבתי החולים הגדולים במרכז הארץ, שאמר לי שהוא כלל אינו מבין למה צריך את כל מערכות הסינון הללו וכי איכות מי הברז בישראל היא בסדר גמור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני לא אשכח את הבחור מתמי 4 שהגיע בזמנו ועשה לי הדגמה בין המים של הברז לבין המים מהתמי 4, מלכתחילה לא חשבתי בכלל לרכוש את המכשיר והסכמתי שיגיעו אליי הביתה אך ורק לצורך הדגמה כדי שירדו ממני ולא יציקו לי בטלפון, אבל אחרי שראיתי את המים השחורים עם הצבע של החלודה שיצאו מהברז לא יכולתי לתת לו לעזוב מבלי שיתקין לי את התמי 4 :|

הבדיקה הזאת עם הכוסות קנתה אותי לגמרי, אבל אני חייב להודות שגם מבחינת נוחות זה נחמד שיש מים קרים וחמים, אבל למה כ"כ יקר..?!

אם זה הותיר עליך רושם כה עמוק, כנראה שעוד לא זכית לעבור את חוויית קירבי.

פורסם
לפני עשר שנים בערך הורים שלי קנו מקרר שמובנה בו בר מים. כלומר מוציא מים, קוביות קרח ושאר הפתעות. יש מים ואין תשלום חודשי

גם במקרר שיש בו בר מים יש מסנן שצריך להחליף תקופתית.

השרשור הזה בלבל אותי לגמרי, מי ברז יותר בריאים/איכותיים מאשר מים מזוקקים?

התשובה לשאלה שלך פשוטה מאד: שתיית מים מזוקקים=מוות. שתיים מי ברז=חיים. נראה לי שמי ברז יותר בריאים.

אני לא אשכח את הבחור מתמי 4 שהגיע בזמנו ועשה לי הדגמה בין המים של הברז לבין המים מהתמי 4, מלכתחילה לא חשבתי בכלל לרכוש את המכשיר והסכמתי שיגיעו אליי הביתה אך ורק לצורך הדגמה כדי שירדו ממני ולא יציקו לי בטלפון, אבל אחרי שראיתי את המים השחורים עם הצבע של החלודה שיצאו מהברז לא יכולתי לתת לו לעזוב מבלי שיתקין לי את התמי 4 :|

הבדיקה הזאת עם הכוסות קנתה אותי לגמרי, אבל אני חייב להודות שגם מבחינת נוחות זה נחמד שיש מים קרים וחמים, אבל למה כ"כ יקר..?!

ההדגמה הזו, למי שעדיין לא שמע, היא קשקוש מוחלט.

יש עוד היבט שאף אחד כאן לא התייחס אליו: בכל מערכות סינון המים למיניהן, חובה להחליף את המסננים במרווחים קבועים אחרת מצטברים עליהם חיידקים והמים שהם מוציאים מזוהמים.

את העובדה הזאת למדתי מרופא באחד מבתי החולים הגדולים במרכז הארץ, שאמר לי שהוא כלל אינו מבין למה צריך את כל מערכות הסינון הללו וכי איכות מי הברז בישראל היא בסדר גמור.

דווקא התייחסתי לזה כמה פעמים בשרשור.

אם זה הותיר עליך רושם כה עמוק, כנראה שעוד לא זכית לעבור את חוויית קירבי.

+1

הן הלקוחות והן המוכרנים של קירבי לעולם לא מתים, רק מתחלפים.

פורסם
גם אצלי הטעם של המים בבית זוועתי ובנוסף, כמות האבנית בלתי נתפסת (כל חצי שנה נשרף לי גוף החימום בדוד המים רק בגלל האבנית).

יש בריטה. כל שבועיים שלושה אני מכניס את הפילטר לסיר ומרתיח אותו ל 10 דקות.

שאלתי לאנשי הסינון : האם הרתחת הפילטר פוגעת או משנה את יכולת ואיכות הסינון?

לפי טעם המים אין הבדל אבל ..?

זה לא ממש מדוייק, כי המים לא ממש נקיים, ולא הייתי סומך על הפיקוח במדינה.

אני יכול להגיד שאבא שלי, שהתמחה במערכות מים, טיפול במי גשם/קולחין/שתיה וכד',

ועבד עשרות שנים בנציבות המים, אמר לי בעבר, שהוא אישית לא מאמין במים המינרליים

וכד', וכי אפשר לשתות מי ברז, אבל מסוננים!

לטענתו, סינון פשוט של בריטה או כל פילטר פחם אחר, מונע 99% ממה שיש במי הברז,

ואם רוצים להיות ממש בטוחים, סינון כפול יעשה את זה. ואכן הוא מחזיק בבית שני כדי

בריטה, שאיתם הוא עושה סינון כפול.

אני שנים השתמשתי בבריטה, אבל לצערי בדירה הנוכחית טעם המים נשאר גרוע,

ומע' הסינון פתרה את הנושא כליל, ובשילוב בר המים יש נוחות של מים קרים באופן תדיר,

ולראיה, כל בני הבית שותים יותר.

בנוסף, לפני ששמתי את המע' הקיימת, שאלתי קרובת משפחה, שאצלם יש מע' סינון אחרת,

לגבי נחיצותה, וגם לשאול אם יש משהו בתהליך הסינון או החומרים בפילטרים, שמזיקים

בדרך כלשהי.

היא בדקה, ואף שלחה לי בזמנו את תוצאות הבדיקה, אצלם במעבדה(מכון ויצמן), את איכות מי

הברז, ואת איכות המים לאחר סינון. לטענתה, איכות המים עלתה בהרבה. היה איזה מינרל אחד

שהיא אמרה שחבל שהוא ירד קצת בבדיקה, כי זה דווקא מועיל שיש ממנו יותר, אני לא זוכר

איזה מהם. בכל מקרה היא אמרה שממילא אנחנו מקבלים אותו דרך המזון, ולכן זה לא קריטי.

אני אישית תמיד העדפתי מי ברז מסוננים, ולא מינרליים/אוסמוזה וכד', וכך גם בד"כ ימליצו

לכם רופאים ואנשי מקצוע שאינם משוחדים.

הפילטר עצמו (החלק הפנימי) הוא בנוי מפחם פעיל, לכאורה לא אמור לפגוע, אבל אני עדיין לא מומחה בקשר לזה.

למיטב ידיעתי לגבי בריטה, הם ממש מזקקים לך את המים, מסננים גם את החומרים הפחות טובים וגם היותר טובים (ביניהם המינרלים) שנמצאים במים.

אבנית נוצרת מ2 גורמים,

אחד הוא מינרל בשם סידן (שטוב לעצמות) והגורם השני הוא מגנזיום (שטוב לשרירים) שמתאחים בעת החימום וגורמים לתופעה הלא נעימה של אבנית.

שני החומרים האלה לא פוגעים בנו ואפילו בריאים לגוף, . היא לא פוגעת בנו, אבל כן מאוד פוגעת בגופי חימום.

מה עושים חולי כליות אתם שואלים?

לתמי 4 עד לא מזמן הייתה מערכת שנקראת "אוסמוזה הפוכה" שתפקידה היא לסנן את המים ברמה כזו שגם המינרלים לא עוברים בה, המערכת היא כמו מערכת הסינון התת כיורי שאתם מכירים מפעם, לכאורה, אך בפועל יש יותר סננים במערכת שפועלים בצורה שונה. כך שגם הסידן והמגנזיום לא עוברים דרך התמי4 לכוס השתייה. מים שטובים לזכרוני אפילו גם למצבר.

1) לתמי היה את התקציב להעביר את המכשירים שלה תקן. ליבואנים של מכשירים מקבילים אין כל כך טעם לעשות את זה כי זה עולה הון לא קטן, כל דגם צריך לעבור בדיקות במשך חודשים, ובסוף היום המכירות לא יצדיקו את זה. וזה למרות שהמכשירים הללו בעלי תקן NSF הבין לאומי (שה-1505 הוא "הNSF הישראלי" שלו).

2) אתה יכול להסביר לי מה הקשר בין הבר והסינון? כי אני לא מבין. אני תמיד חשבתי שהסינון נובע מהמסננים, והם אלו שצריכים את תו התקן. ואגב, וואלה, יש הרבה מאד מסננים העומדים בתקן! לך תבין.

איך אתה מסביר את זה, אדון יוסי?

מעבר לתו תקו 1505 לאיכות המים, שאתה טוען שיש גם לסננים אחרים, רק שלא עברו תקינה ישראלית בגלל בעיות תקציב,

לתמי 4 יש גם תו תקן בשם 5452 הנוגע גם לאיכות החלקים שנוגעים במי השתייה בכל המכשיר החל מהצנרת ועד לפיה (בברים כמובן, כגון צנרת, גופי חימום וקירור וכד'*, לפי תו התקן החלקים חייבים להיות באיכות כזו שגם עם הזמן לא ייחלשו ויתפררו לתוך מי השתייה.

בבקשה תו התקן 5452 של חברת שטראוס מים באתר מכון התקנים הישראלי:

http://portal.sii.org.il/heb/standardization/teken/?tid=3F39212D-0E59-4728-BA10-4928F1B9A544

ותו התקן 1505 שגם כן באישור לשטראוס מים:

http://portal.sii.org.il/heb/standardization/teken/?tid=3F39212D-0E59-4728-BA10-4928F1B9A544

זו ההסתמכות שלי אדון ברווז היקר. גע גע גע!

האם ניתן להבין שהחלפת המנורה כל שנה היא מיותרת?

איך ניתן לדעת שהמנורה שרופה? רק להוציא את המנורה החוצה?

אם אתה שואל לגבי נורת UV במכשירי התמי4 , בכל המכשירים הפרטיים של תמי 4 מחליפים נורה פעם בשנה (לעסקים שמשתמשים הרבה יותר מכ-30 אנשים ביום, מחליפים גם פעמיים) הנורה עובדת באורך גל של 234 ננומטר , לאחר כשנה היא מתחילה להיחלש, מים ימשיכו לזרום כרגיל, עד שהנורה תישרף, לאחר שתישרף המכשיר יפסיק להזרים מים קרים ובמקום זה יצפצף ויראה הודעה שגיאה.

יש מצב שזה לב העניין, לא יודע אבל יש סיכוי.

מנגד אני יודע שקיבלתי לתיקון רנצ'יליו סילביה של בן דוד שלי, הדוד היה מפוצץ אבנית והוא טען בתוקף שהיה ממלא רק מים מתמי 4.

פיזיקלית במכונות האלו השילוב של הטמפ' הגבוהה והלחץ גורמים לשקיעה מוגברת של אבנית. נראה לי מוזר שזה עד כדי כך חמור.

ראה את תגובתי לגבי אבנית בתמי4.

חשוב לי להבהיר שוב: אני לא טכנאי של החברה, מעולם לא התיימרתי להיות כימאי שמתמחה במים ולא מדען אטום. יש לי נסיון לא מועט עם המחלקה הטכנית של החברה (מעל לשנתיים) ועוד מספר שנים במחלקה אחרת. תגובותיי אינן באות להחליף תגובה רשמית של החברה בשום אופן, אני גם לא כאן בשביל להתנגח באף אחד, לגבי "שטיפת המוח" שחלקכם חושבים שאולי גם אני עברתי אתם יכולים לשכוח, לא סיימתי שם קורס היום בבוקר ואם לא הייתי מאמין במוצר של החברה מנסיון רב אישי שלי אז לא הייתי טורח גם להגיב כאן. אם בא למישהו להתנגח עם המוצר של תמי4 שיתקשר לשירות לקוחות של החברה, אני כאן באופן פרטי בלבד בכדי לחלוק מהידע המקצועי שלי בנושא.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
שמר יש מצב שאתה טועה. למיטב הבנתי הנורה נועדה לסנן חיידיקים שמתפתחים במסנן ופחות כאלו שמגיעים ממקור המים (אולי גם על הדרך).

אני יודע שאני משתמש בפילטר בריטה כדי לסנן אבנית- עבור מים לוישר- מעולה!

אני יודע שבמים מינרלים יש יותר מינרלים, כולל יותר מתכות רעילות והם פחות בריאים בניגוד לדעה השיווקית הרווחת.

אני יודע שלאבנית אין קשר לבריאות המים. אין לי שום בעיה לשתות מים מלאי אבנית. למדיח ולמכונת הכביסה זה מזיק- יש פתרונות.

למעט טעם/ריח אני לא מצליח להבין למה מישהו רוצה לשנות את ההרכב הכימי של המים. אשמח אם מישהו שמצדד בפילטור יסביר לי.

הנורה מיותרת.

מאחר וחיידקים לא נוצרים יש מאין (היה ניסוי מעניין בנדון לפני אי אלו שנים עם צנצנות וזבובים), אלא מגיעים מאיפה שהוא,

ומאחר והאיפה שהוא הזה זו הצנרת ומי השתייה,

ומאחר ומי השתייה מלאים בכלור (שנועד להרוג את החיידקים) וגם המים הללו עוברים הקרנה ב-UV במקורות,

אזי המסקנה הבלתי נמנעת היא שהנורה טובה רק עבור מי שמוכר אותה. היא לא הורגת חיידקים מתים, והיא לא יכולה להרוג אותם בפעם השנייה...

למה לשנות את ההרכב הכימי של המים?

1) טעם וריח.

2) קשיות.

3) מרקם.

4) תגובה של קפה, תה ושאר ירקות לחלקיקים המומסים במים. לפעמים השתייה החמה יוצאת מגעילללל.

5) תופעת "מים חומים) אחרי הפסקת מים, ולעיתים "מים צהובים" לאורך כל שעות היום.

יש עוד סיבות שאני לא זוכר כרגע.

אני לא יודע מה קורה במכונת הקפה שלך אבל הקומקום החשמלי שלי (שכבר שנה מקבל מים מפילטר בריטה) נקי לחלוטין מאבנית, כך גם אצל הורי. אני מציע שתבדוק אם המסנן שלך הוחלף או מה בדיוק קורה במכונת הקפה כי זה תמוה מאד. אצל הורי משתמשים כבר שנים בפילטר בריטה- רק בשביל הקומקום וזה עובד לחלוטין.

יש עוד אפשרות אחת: לא אצל כולם יש את אותה כמות אבנית במי השתייה... יש מקומות שבהם יש מעט מאד אבנית באופן טבעי לעומת אחרים, כך שבריטה בהחלט יודע להתמודד עם זה. ויש מקומות שכבר תוך חודש צריך לנקות את הקומקום, למרות שיש בריטה.[/color]

טיפול בריח/טעם לוואי יכול להיות פשוט ע"י מסנן קוקוס ולא דורש את כל מערכות הפילטור שמנסים לדחוף כל הזמן.

נכון. זה הייעוד של מסנן קוקוס- מניעת ריחות וטעמי לוואי. וזהו. לא סינון, לא מניעת אבנית, לא שום דבר מעבר לזה. כמו תרסיס ריח לשירותים.

כשאתה מנסח את זה כך, יש מצב שרק בשביל זה הייתי משקיע במערכת סינון.

יש עוד סימוכין ל"שותים יותר". אני כל הזמן שומע את זה מהלקוחות שלי.

השרשור הזה בלבל אותי לגמרי, מי ברז יותר בריאים/איכותיים מאשר מים מזוקקים?

איזה הדגמה עשו לך? עם אלקטרודות במקרה?...:?

התשובה לשאלה שלך פשוטה מאד: שתיית מים מזוקקים=מוות. שתיים מי ברז=חיים. נראה לי שמי ברז יותר בריאים.

אתה נשמע משוכנע...

אם זה נכון, אז כל מי שרכש אי פעם, לא משנה ממי, מערכת אוסמוזה בעלת 5 שלבים (ללא מינרליזטור) אשר מוציאה את המינרלים מהמים ונותנת מים מזוקקים למעשה, כולם אמורים היו להיות כבר בקבר ולדחוף חרציות כלפי מעלה.

למה זה לא קורה?

כי את הצריכה של מינרלים הגוף לא מקבל מהמים אלא מהמזון.

אם הגוף היה צריך לקבל את המינרלים שלו רק מהמים, אדם ממוצע היה צריך לשתות מעל 10 ליטרים ליום. ואז, המינרלים הם הדבר האחרון שצריך לדאוג לו...

מעבר לתו תקו 1505 לאיכות המים, שאתה טוען שיש גם לסננים אחרים, רק שלא עברו תקינה ישראלית בגלל בעיות תקציב,

לתמי 4 יש גם תו תקן בשם 5452 הנוגע גם לאיכות החלקים שנוגעים במי השתייה בכל המכשיר החל מהצנרת ועד לפיה (בברים כמובן, כגון צנרת, גופי חימום וקירור וכד'*, לפי תו התקן החלקים חייבים להיות באיכות כזו שגם עם הזמן לא ייחלשו ויתפררו לתוך מי השתייה.

בבקשה תו התקן 5452 של חברת שטראוס מים באתר מכון התקנים הישראלי:

ותו התקן 1505 שגם כן באישור לשטראוס מים:

זו ההסתמכות שלי אדון ברווז היקר. גע גע גע!

בהזדמנות, אתפוס שעת כושר ואעלה את תוצאות הבדיקה של התקן לפה (מצריך שימוש במכשיר עתיק שנקרא סורק).

לא רק לך יש סמכאות, אתה יודע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
נכון, לא תוכל לתת את היחס ולא נראה לי שמישהו כן יוכל, סיבה אחת היא שיש יותר מחצי מליון לקוחות תמי4 בחוץ (עסקיים ופרטיים) לעומת כמה מאות ואולי אלפים בודדים של מכשירים כאלה ואחרים גם יחד בסה"כ.

אז הגיוני שככל שיהיו יותר מכשירים כך תשמע יותר על תקלות, אני באופן אישי, מבלי נסיון להשמיץ, אף פעם לא שמעתי על חברת אטלנטיס. שמעתי על מי עדן או נביעות שגם כן יצאו עם בר מים, שמעתי על מעיינות, מי צורים, אלקטרה וכ'ו.

הגיוני גם שמכשיר שככל שיהיה מכני, הסיכוי לתקלות יפחת.

אבל מה לעשות, פעם גם הרכבים היו יותר מכניים מהיום, בלי מחשבי דרך, נעילה מרכזית, חלונות חשמל, חיישנים למיניהם וכד'. זה לא אומר שצריך להתקע בשנות ה 60 גם כאן.

אני איתך גם בנושא של טעם המים, אצלי בבית טעם המים הוא נוראי, כנראה שגם בזכות צנרת ישנה של הבניין, באופן אישי אני מאוד אוהב את טעם המים של תמי 4 , לא כי אני עובד שם, אני מאוד אוהב לשתות גם מים מינרליים לסוגיהם. אבל מים מהברז הם פשוט זוועה עם טעם לוואי.

ודרך אגב, לכל המפקפקים ביכולת הסינון, קחו מדגמית כוס מים מתמי 4 לעומת כוס מים מהברז מאותו בניין מגורים, בידקו את המזהמים במים כגון חיידקים, חומרים כימיים כמו חומרי הדברה, לכלוך פיזי כמו חלודה וחול, בין 2 הכוסות ותראו את התוצאות. צאו מחשיבת היחד ותהיו פתוחים גם לדברים שאין לכם אולי בבית ואתם מזלזלים בהם מרחוק.

גם לי בילדותי וגם להוריי לא היה תמי 4 (למרות שהחברה קיימת כבר יותר מ40 שנים) אבל זה לא אומר שהמים כן היו נקיים, פשוט לא הייתה מודעות. אני גם סבור ובטוח שאם טעם הוא סוג של אינדיקציה לאיכות המים (לדעתי מים טעימים הם לאו דווקא בריאים לשתייה אבל זה כבר לפעם אחרת) המים היום הם באיכות הרבה יותר נמוכה מלפני כמה עשורים.

אדון ברווז, אני לא יודע במה כבודו בדיוק עוסק, חוץ מזה שאני מבין שגם כן בתחום המים, אולי תוכל לומר לי בבקשה,

למה לתמי 4 תמיד היה תו תקן 1505 לאיכות המים, מה שלכל שאר ברי המים אין (למעט אלקטרה) ?

מק יוסי, תקן 5452 אין לתמי 4 וגם לאחרים והוא התקן החשוב כי הוא דן במה שהמכשיר מוסיף למים ולא במה שהוא מוציא.

איכות מי הברז בישראל גבוהה מאוד. גם זמן השהייה שלהם בצנרת הביתית קצר מאוד ולכן הזיהום כתוצאה מצנרת ישנה לא משמעותי (וחלודה לא גורמת שום נזק בריאותי).

אני חבר בכמה ועדות תקינה בתחום המים ומהנדס שעוסק בתחום המים הרבה שנים (לא עובד מקורות ולא עובד בתחום ברי המים אלא בתחום האביזרים לתשתיות המים והביוב) וכל המשפחה שותה מי ברז למרות שיש מכשיר שלכם על השיש (משתמשים בו למים חמים או קרים אבל אני וגם הילדות שלי מעדיפמם מים בטמפרטורת הברז) מבחירה ומידיעה מה איכות המים.

עריכה: עכשיו ראיתי שגם אתם וגם אלקטרה קיבלתם אותו. אלקטרה על סמך AS שלא פחות טוב מהישראלי (שמאשר כמה תקנים זרים כקבילים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מק יוסי, תקן 5452 אין לתמי 4 וגם לאחרים והוא התקן החשוב כי הוא דן במה שהמכשיר מוסיף למים ולא במה שהוא מוציא.

עריכה: עכשיו ראיתי שגם אתם וגם אלקטרה קיבלתם אותו. אלקטרה על סמך AS שלא פחות טוב מהישראלי (שמאשר כמה תקנים זרים כקבילים).

חסכת לי תגובה מאוד ארוכה, אני שמח שבדקת שוב :-)

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

מה עושים חולי כליות אתם שואלים?

לתמי 4 עד לא מזמן הייתה מערכת שנקראת "אוסמוזה הפוכה" שתפקידה היא לסנן את המים ברמה כזו שגם המינרלים לא עוברים בה, המערכת היא כמו מערכת הסינון התת כיורי שאתם מכירים מפעם, לכאורה, אך בפועל יש יותר סננים במערכת שפועלים בצורה שונה. כך שגם הסידן והמגנזיום לא עוברים דרך התמי4 לכוס השתייה. מים שטובים לזכרוני אפילו גם למצבר.

מה הקשר בין המינרלים שהזכרת לבין חולי כליות?! אין שום קשר.

הנורה מיותרת.

מאחר וחיידקים לא נוצרים יש מאין (היה ניסוי מעניין בנדון לפני אי אלו שנים עם צנצנות וזבובים), אלא מגיעים מאיפה שהוא,

ומאחר והאיפה שהוא הזה זו הצנרת ומי השתייה,

ומאחר ומי השתייה מלאים בכלור (שנועד להרוג את החיידקים) וגם המים הללו עוברים הקרנה ב-UV במקורות,

אזי המסקנה הבלתי נמנעת היא שהנורה טובה רק עבור מי שמוכר אותה. היא לא הורגת חיידקים מתים, והיא לא יכולה להרוג אותם בפעם השנייה...

תגיד מאיפה הקביעות האלו? עשית פעם בחייך מעבדה לביולוגיה?

אתה קובע קביעות חסרות שחר. גם אילו המים היו מגיעים מהאספקה סטריליים לחלוטין (והם ממש לא) אתה חושב ששאר המערכת (צנרת, פילטרים, ברזים וכו') היא סטרילית והרמטית?! ממש לא. תמיד יש חיידקים, השאלה כמה. בפילטר ישן וכשהמים עומדים כמות החיידקים יכולה לעלות לרמה מסוכנת ולכן הותקנה הנורה והיא חשובה מאד. אגב גם אם המים בצנרת שלך יעמדו זמן רב ותבדוק אותם תגלה שהם מלאים חיידקים ברמה מסוכנת.

כי את הצריכה של מינרלים הגוף לא מקבל מהמים אלא מהמזון.

אם הגוף היה צריך לקבל את המינרלים שלו רק מהמים, אדם ממוצע היה צריך לשתות מעל 10 ליטרים ליום. ואז, המינרלים הם הדבר האחרון שצריך לדאוג לו...

לא אמרתי שאתה מת בגלל שבמים אין מינרלים חיוניים. אתה מת כאשר האיזון היוני בגוף מופר- דיפוזיה גורמת לבריחת יונים חיוניים מהתאים. המקרה ההפוך הוא שתיה של חצי כוס מי ים המלח- שוב מובטח מוות.

אני לא זוכר בוודאות אבל נדמה לי שסינון במערכת אוסמוזה הפוכה לא מזקק את המים לרמה שהם יהיו מסוכנים לשתייה. בשתיית מים מזוקקים מאד ובכמות מספקת הם ימשכו את היונים החיוניים מתוך התאים, האיזון (הומאוסטזיס) התאי יופר והדרך למות קרובה.

פורסם
מה הסיבה למים צהובים?

חשבתי שאני מדמיין שהם קצת צהובים

תוספת חלודה :wink:

אני מנחש שאתה גר בדירה קצת ישנה שבה הצנרת היא מברזל. זה לא אומר שבכל דירה עם צנרת ישנה תהיה חלודה במים, אבל זו הסיבה העיקרית.

תגיד מאיפה הקביעות האלו? עשית פעם בחייך מעבדה לביולוגיה?

לכימייה, ויותר מפעם, האמת. אבל לא חשוב.

אתה קובע קביעות חסרות שחר. גם אילו המים היו מגיעים מהאספקה סטריליים לחלוטין (והם ממש לא) אתה חושב ששאר המערכת (צנרת, פילטרים, ברזים וכו') היא סטרילית והרמטית?! ממש לא. תמיד יש חיידקים, השאלה כמה. בפילטר ישן וכשהמים עומדים כמות החיידקים יכולה לעלות לרמה מסוכנת ולכן הותקנה הנורה והיא חשובה מאד. אגב גם אם המים בצנרת שלך יעמדו זמן רב ותבדוק אותם תגלה שהם מלאים חיידקים ברמה מסוכנת.

כל זה נכון ב-150%.

עד שמוסיפים חומר להריגת החיידקים למים, שנמצא גם בתוך הפילטרים, גם בצנרת, ולאורך כל הנתיב של המים.

הסיבה שבגינה צריך להחליף מסננים אחת לתקופה היא לא בגלל הצטברות חיידקים.

לא אמרתי שאתה מת בגלל שבמים אין מינרלים חיוניים. אתה מת כאשר האיזון היוני בגוף מופר- דיפוזיה גורמת לבריחת יונים חיוניים מהתאים. המקרה ההפוך הוא שתיה של חצי כוס מי ים המלח- שוב מובטח מוות.

אני לא זוכר בוודאות אבל נדמה לי שסינון במערכת אוסמוזה הפוכה לא מזקק את המים לרמה שהם יהיו מסוכנים לשתייה. בשתיית מים מזוקקים מאד ובכמות מספקת הם ימשכו את היונים החיוניים מתוך התאים.

סינון באוסמוזה לא מייצר מים טעונים חשמלית, נכון. חשבתי שאתה מדבר על הטעות הנפוצה שאני שומע מדי יום לגבי המינרלים.

לגבי שתיית מים מזוקקים- אני לא כל כך הולך להגיב, כי אני לא כל כך מבין בזה. יש מחקרים כאלה, יש מחקרים הפוכים ויש כל מיני דיונים באינטרנט לגבי הנושא הזה.

אני אישית לא הייתי שותה מים מזוקקים, מאחר והם נועדו בעיקר למצברים וכאלה, ובתור מים למצברים וכאלה הם מאוכסנים בתוך מיכלי פלסטיק שלא מותאמים לשתייה. פלוס, אני בעצמי נהנה ממערכת אוסמוזה, כך שאין לי סיבה להתנסות :wink:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מציע שתבדוק נוכחות חיידקים במים מהאספקה, בעיקר לאחר שעמדו בצנרת לזמן מה ותראה כמה חיידקים יש שם. טיפול אנטיבקטריאלי לא הופך אותם לסטריליים לחלוטין או לעד.

פורסם
אני טוען שאם יש בעיה ממשית אז היא חייבת לנבוע מאיפשהו, צנרת או תשתית או משהו אחר שלא פותרים עם "פלסטר" בדמות מערכת סינון. במדינה מפותחת עם תשתיות חדשות יחסית כמו ישראל לא אמור להיות מצב שהמים אינם מתאימים לשתיה

מים זה קצת כמו צמיגים - גם אם הם "מתאימים לשתיה" כהגדרתך (כלומר עומדים בדרישות התקנים הרלוונטיים) זה עדיין לא אומר שממש כדאי לשתות אותם אם יש ברירה אחרת. בדיוק כמו שצמיגי טייפון (כדוגמה) משווקים בישראל ועומדים בדרישות התקינה הנהוגות במדינה, אבל אין סיכוי בעולם שאיזשהו רכב שלי היה מתקרב לצמיגים כאלו.

אני לא יכול להעיד על הכלל, אבל אין שום דבר "פסיכולוגי" בזה שאני לא שותה מי ברז: כשגרתי בת"א לא היתה לי שום בעיה לשתות מי ברז, ועכשיו בהוד השרון אני לא מתקרב אליהם כיון שיש להם טעם מגעיל. אז נכון שאתה צודק כשאתה אומר שזה משהו שהרשות המקומית אמורה לדאוג לו, אבל זה בערך כמו להגיד שהמדינה צריכה לדאוג לחינוך, ולבריאות, ולפנסיה: אתה יכול לצעוק את זה ולהיות נורא צודק, אבל בינתיים, עד שהחמור הלבן ימצא חניה בשנקין, כל אחד מאיתנו צריך לדאוג לעצמו לכל אלו.

פורסם

למים בכל מקום יש טעם והוא שונה ממקום למקום. אם זה לטעמך או לא זה כבר סיפור אחר.

מבחינת איכות כמי שתייה ישראל נמצאת בשורה הראזונה בעולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...