Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע בבית יש לנו רק רכב אחד ואנחנו שלושה אנשים שצריכים להיות ב3 מקומות שונים באותה שעה.

זה אומר שמישהו לוקח מונית (אין אוטובוסים, גרים במושב).

לפי המחיר שאמא שלי שילמה לפני שבוע, זה היה 60 ש"ח ל10 קילומטרים. זה בכלל הגיוני?

מעולם לא תפסתי מונית בארץ אז אני לא מכיר את המחירים אבל זה נראה לי לגמרי מוגזם.

כשהייתי בחו"ל לקחתי מוניות תמיד וזה תמיד יצא פחות מחצי מזה (אותו מחיר של דלק).

ולפני שבוע הייתי בתל אביב והמונית לקחה 100 ש"ח עד ראשל"צ.

למה לא מפעילים מונה וזהו?

אין חוק שחיבים להפעיל מונה?

זה לא מייצר מצב שבו כמעט כל נהגי המוניות לא משלמים מיסים על הקילומטרים האלו כי זה לא מתועד?

ועוד משהו:

אמרו לנו שאם לוקחים מונית למשל מפרדס חנה, שזה אזור יחסית מרכזי, המחיר הוא 60 אבל אם מגיעים אלינו (מושב במרחק 8 קילומטרים) המחיר הוא גבוה יותר כי המונית מגיעה ריקה.

WTF?

פורסם
אין חוק שחיבים להפעיל מונה?

יש, אבל ממתי מוניות (לרבות ובעיקר מוניות שירות) וחוקים הולכים ביחד?

ובדבר המחירים - בתעריף 2 המונה מטפס מעלה ברמות שעשויות להיות מסוכנות לחולי לב. נסיעה של פחות מ 3 ק"מ, בשעת לילה מאוחרת בת"א יכולה להגיע בקלות ל 60~ ש"ח.

פורסם

אני לא הכי מעודכן בנושא אבל:

1. בנסיעות בתוך העיר חובה על נהג המונית להפעיל מונה.

2. בנסיעות מחוץ לעיר יש מחירון של משרד התחבורה מקודד בתוך המונה, הנהג יכול להציע לנוסע לשלם לפי המחירון הנ"ל (זה לפי עומס תנועה ממוצע ותעריף 1).

3. מונה מושפע מ-2 פרמטרים: מרחק וזמן, כל X מטרים הוא קופץ, כל X שניות הוא קופץ (הקפיצות היו 30 אג' פעם אחרונה שבדקתי).

4. יש מדבקות בצורת טבלה של חברת המונים (לפחות קופונית, לא יודע מה עם מוניטקס) שבהם כתוב מחיר התחלתי, מרחק וזמן כלולים במחיר ההתחלתי, קפיצות זמן, וקפיצות מרחק, כנ"ל לגבי תעריף 2. (אתה יכול לקרוא כאן בעמוד 5: http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_PUBLIC/Taharif_monit.pdf מעמוד 6 אתה יכול לראות את המחירון של משרד התחבורה לנסיעות בין עירוניות).

5. 8 ק"מ זה המון למונית, הגיוני שייקחו על זה תשלום נוסף.

6. אין קשר בין הפעלת מונה לדיווח על הכנסות (למס הכנסה), נכון שהמונה מבצע את שתי הפעולות, אבל ניתן להקליד למונה מחיר ולהוציא חשבונית מבלי להשתמש במונה כדי למדוד את הנסיעה. אם לא הוציאו קבלה זה עניין אחר אבל מוכר וידוע בתחום

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מה כבר אמרת להם בפורום מוניות שגרם להם לחסום אותך?

את אותו פוסט על פעולת המעיים שלו בגיל הינקות. Was full of shit.

מחיר המחירון דומה מאוד לנסיעה עם מונה, כל עוד אתה לא נראה כמו תייר מזדמן.

הסיבה שבגללה לוקחים מחיר גבוה יותר למקומות נידחים היא שלמקומות מרכזיים יש סיכוי גדול בהרבה לקחת נוסע גם בהלוך ואז העלות "מתקזזת" בין שני הנוסעים למרות שמעולם לא נפגשו או דיברו.

יש סידור דומה למוניות "הדר" של שדה"ת. אם תזמין מראש מונית מביתך אל השדה, תשלם הרבה פחות מאשר מהשדה לביתך, בתנאי שתזמין כמה שעות מראש. כך התחנה יכולה לנתב אליך מונית שגם כך נמצאת באיזור. כך היא לא חוזרת ריקה לשדה, כלומר אין לה "נסיעת סרק".

פורסם

מחיר המחירון לנסיעה של 10 ק"מ צריך לקחת בחשבון תרחיש כזה:

נסיעה מתחנת המוניות למיקום שלך - עד 5 ק"מ. נסיעה אל היעד שלך - 10 ק"מ. נסיעה חזרה לתחנת המוניות - 15 ק"מ (במקרה הגרוע). כלומר, בשבילך זה 10 ק"מ, בשביל נהג המונית זה עשוי להיות 30 ק"מ.

כלומר - החלק היחסי בעלות הרכב, דלק, משכורת, בלאי ושות' ל-30 ק"מ ומישהו גם עוד צריך להרוויח מכל הסיפור..

נכון שרוב התרחישים הם לא כאלה, אבל כשקובעים מחירון צריך לקחת בחשבון נסיעות כאלה.

פורסם

יוסי, אולי נשמע לך הרבה לשלם 60 ש"ח לחצי שעה שהנהג השקיע בך (זמן להגיע וזמן נסיעה) אבל בוא נעשה קצת חשבון.

הנהג קונה אוטו שנגמר תוך כ 3 שנים, מבטח אותו (כ 12K בשנה), משלם טיפולים, מפסיד ימי עבודה כשהרכב בטיפול, יש גם תיקונים פה ושם, צריך לשלם מע"מ מה 60 ש"ח, צריך לשלם מיסים ואחרי כל זה נהג שעובד ללא שום תנאים סוציאליים צריך להישאר גם עם משהו בכיס שלפחות מתקרב לשכר מינימום על 9 שעות עבודה ביום. עדיין נראה לך שהתעריף גבוה?

לגבי מונה, זכותו של הנוסע לבקש הפעלת מונה אבל אל תצפה לתעריפים שונים משמעותית. ההמלצה שלי היא להתביית על תחנת מוניות אחת שנותנת שירות טוב ולעבוד איתה קבוע. כשהנהגים מכירים אותך היחס משתפר ושומרים עליך כלקוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תיקון קטן - הפחת על מונית פרטית הוא ל-5 שנים (20% כל שנה), כלומר רשות המיסים יוצאת מנקודת הנחה שמונית היא כלי עבודה ל-5 שנים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה מדבר על פחת חשבונאי ואני על פחת ממשי. מונית בת 4 כבר מתחילה לעלות לא מעט באחזקה וכדאיות האחזקה שלה יורדת מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא בהכרח, זה מאוד תלוי בדגם של המונית ובנהגים שעברו עליה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...