Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי SMAX בן שנה. עשה 30K קילומטר.

בשבועות האחרונים הרכב התחיל לעשות בעיות. בגלישה איטית כאשר לוחצים במהירות על הגז, פשוט אין תגובה מהמנוע. ואז אחרי 2 שניות בערך מקבלים מכת גז חזקה והרכב מזנק קדימה.

מאד מסוכן

מאד לא בטיחותי.

במיוחד בזינוק בעליה או השתלבות לכביש כשאתה עושה לעצמך בראש את החשבון מתי לצאת ואז הכל מתחרבש.:roll:

בנוסף התחילו רעידות חזקות כשהרכב גולש בלי לחיצה על הגז, כאילו הקלאץ' לא מצליח לשלב ב 100 אחוז.

ואם זה לא מספיק, התחילו רעשים מהגיר כאילו רודפת אחרי משאית מאן עם טורבו בפול גז.

הכנסתי את הרכב היום למוסך היבואן.

אחרי שעתיים התקשרו לומר לי לבוא לקחת את הרכב. עשו עדכון תוכנה.

אמנם קראתי כאן שהעדכון הזה לא בדיוק עוזר לפוקוס אבל מסתבר של SMAX ולמונדאו זה בהחלט עושה.

עושה טוב מאד.

ההשתהות נעלמה, הרעידות והרעשים נעלמו, האוטו הפך חלק יותר לנסיעה, הרבה פחות עצבני.

אשתי שנהגה עליו אמרה לי ש"הרבה יותר כיף לנסוע עליו עכשיו".

מבדיקה קצרה הבחנתי בשינויים הבאים.

1. הועלה גובה סל"ד הסרק. היה בסביבות ה 700 והיום באיזור ה 850-900.

2. עזיבה מהירה של הגז משאירה את הסל"ד באותו מיקום לשניה עד שניה וחצי, עוזר מאד בנהיגת גז/ברקס בפקקים ובמהירות איטית. פתר לחלוטין את בעית חוסר התגובה בגלישה.

3. שילוב ההילוך מתרחש בסלד מעט גבוה יותר

4. השילוב הדרגתי ו"רך" יותר.

5. כשההילוך משולב - הסל"ד ירד מעט. לדוגמה אם ב 100 קמ"ש הסל"ד היה עד היום באיזור ה 2100, היום הוא עומד בול על 2000.

6. השינוי הבולט ביותר הוא שהרכב לא ממהר להגיע להילוכים העליונים. אין דילוגים עצבניים בין ההילוכים ובנסיעה עירונית מתונה הגיר נשאר על הילוך 3-4 רוב הזמן במקום לדלג בין כל ה 6.

השינויים האלו גרמו למעשה להעלמות של תופעת ההשהיה ולרעידות.

מה שמעצבן זה שהאוטו היה בטיפול 30K בדיוק לפני שבועיים אבל לא עשו את העדכון הזה בצורה יזומה.

כששאלתי למה, הם אמרו שעושים את זה רק למי שמתלונן.

אז תתלוננו.

פורסם

אצלי - גלקסי מודל 2012 עם 39000 ק"מ.

עד כמה שאני מבין אותו מנוע וגיר כמו אצלך.

הדבר היחיד שמפריע לי מבחינת פעולת הגיר הוא שילובים לא חלקים בתנועה עירונית שדורשת עצירות והשתלבות בתנועה - תמרורי תן זכות קדימה וכדומה. אבל נדמה לי שזה קורה בעיקר כשהשמן עדיין קר בבוקר.

האם כדאי לי להתעניין בעידכון התוכנה?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
סעיף 5 אצלך נשמע לי קצת מוזר..

איך אפשר בעדכון תוכנה לשנות את היחס?

משחקי מצמד..

יש לי הרגשה שהקלאץ' לא יחזיק הרבה זמן.

amosbmw - על זה דיברתי. רק שאצלי התופעה החמירה בשבועיים האחרונים.

אם אתה רוצה עדכון, אל תלך לבקש אותו אלא פשוט תתלונן על בעיות. ככה הם מעדכנים.

פורסם

אם המצמד התחיל להחליק או לא שילב עד הסוף ועדכון תוכנה פתר את העניין, אז מן הסתם הסל"ד הנתון למהירות ספציפית ירד.

הרי בסופו של דבר מי שמפעיל את המצמד זה חתיכת מחשב..מספיק באג קטן.

פורסם

אם מה שאתה אומר נכון אז היית במצב החלקה חלקי לפני העדכון, כאילו נסעת עם "חצי קלאץ' לחוץ" והמנוע הסתובב בסל"ד גבוה יותר ממה שאמור היה להסתובב עבור אותה מהירות.

מעניין. אם זה אכן המצב אתה אמור לדעתי לראות עכשיו שיפור די משמעותי בצריכת הדלק.

פורסם

אכן זה משהו ששכחתי לכתוב.

בנוסף צריכת הדלק עלתה מאד...

משונה שזה קרה פתאום אבל בכל זאת-אם זה הפתרון, דיינו.

עריכה:עכשיו כשאני חושב על זה, אולי המערכת לא ידעה לפצות על האיבוד ההדרגתי בעובי הקלאץ'? ואז למעשה, ככל שהקלאץ נשחק, רמת ההצמדה ירדה?

פורסם

הגיר של הפוקוס שונה מהגיר של ה S_MAX. יבש מול רטוב. משהו אחר לגמרי.

סעיף 5 לא יתכן. אלא אם משולב הילוך אחר.

אצלי ב S_MAX (טיטניום 240) הפעולה רהוטה. כך גם אצל חבר עם אותו דגם.

לגבי סעיף 6. תוצאה דומה אפשר לקבל ע"י העברה למצב ספורט של ידית ההילוכים (ללא התערבות ידנית).

אם יהיה משהו אעדכן.

תודה על העדכון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
הגיר של הפוקוס שונה מהגיר של ה S_MAX. יבש מול רטוב. משהו אחר לגמרי.

סעיף 5 לא יתכן. אלא אם משולב הילוך אחר.

אצלי ב S_MAX (טיטניום 240) הפעולה רהוטה. כך גם אצל חבר עם אותו דגם.

שלום לכולם,

לאחרונה נדלקה לי נורית אזהרה המעידה על בעיה בגיר: Transmission Limited Function

כמו כן היו לאחרונה רעידות כמתואר בהתחלת נסיעה.

כרגע לא ידוע מה הבעיה והרכב נמצא במוסך. ידוע למישהו על תקלות בגיר של S MAX בדומה לפוקוס? אני יודע שזה גיר מדגם אחר אבל זה מטריד מאוד שתקלה כזו מתרחשת ברכב בין שנתיים עם 50K קילומטר. אני כבר מושבת כמה ימים... אגב לפני כשלושה חודשים ביצעתי עדכון תוכנה...

פורסם

המכונית שלך באחריות. באיזה מוסך אתה מטפל ומתי מסרת את המכונית לטיפול? מה אמרו לך?

פורסם

אכן הרכב באחריות. אבל רכב בין שנתיים שעולה 180K לא צריך להיות מושבת על תקלה כזו.... זה מאוד מטריד. זאת תקלה חמורה (רכב מושבת) שניה תוך פחות משנתיים. לפני מספר חודשים הוחלף לי מגדש הטורבו לאחר שיצא מכלל שימוש.

פורסם
אכן הרכב באחריות. אבל רכב בין שנתיים שעולה 180K לא צריך להיות מושבת על תקלה כזו.... זה מאוד מטריד. זאת תקלה חמורה (רכב מושבת) שניה תוך פחות משנתיים. לפני מספר חודשים הוחלף לי מגדש הטורבו לאחר שיצא מכלל שימוש.
למכוניות יש אחריות כי הן מתקלקלות. אחרת לא הייתה אחריות. אתה חבר חדש וזה תמיד מעלה סימני שאלה באשר לכוונות האמיתיות שלך. למה אתה לא עונה על מה שנשאלת?
פורסם

השאלה נובעת מחשש אמיתי לגבי התקלה, בסופו של יום אני מושבת... לא תמצא מישהו שמאוהב יותר ממני ב S-MAX כך שאני לא כאן מסיבה לא "כשרה". כרגע הגורם לתקלה בבירור מול החברה. זה מה שנאמר לי. במקביל חשבתי לבדוק עם הפורום הנ"ל שנראה לי מאוד מקצועי.

פורסם

מניסיון שלי, בימי ראשון מחשב החברה אינו מסתנכרן עם המחשב בחו״ל. ככה שאם מסרת בחמישי אחה״צ למשל אז בוודאי שתמתין עד שני.

נשמח לעידכון.

לשמחתי לא נתקלתי בבעיה עם הגיר.

• תוכן חדש...