Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל רחוב כרמל וסביבתו ברחובות עונה לדרישות שלך.

גם הצפון הישן בת"א. אבל המחירים שונים, וקשה למצוא 4ח' + חניה.

אבל כאמור - קשה לתת המלצות בלי תקציב. אם אתה יכול להרשות לעצמך שכירות של 10-12 או מחיר רכישה של 6, יש יופי של שכונות ברמת גן...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני יכול להמליץ לך על שכונות כפר גנים ג ואם המושבות בפתח תקווה או שכונת גנים בגני תקווה

האוכלוסייה שמרכיבה את המקום היא לרוב עובדי היי טק/ מקצועות חופשיים שהתמסדו ומעדיפים לעזוב את תל אביב אבל עדיין להשאר במרחק יריקה משם.

המחירים לא לכל אחד ויש שיגידו שהם מגוזמים אבל על איכות צריך לשלם

לגבי מוסדות חינוך אני יודע שבגני תקווה המוסדות הם מעולים 2 בתי ספר חילוניים ואחד דתי ביסודי. וחטיבה חילונית אחת שמשם ממשיכים לתיכונים באיזור בקעת אונו שגם נחשב מאוד איכותי

פורסם

אני יכול להמליץ לך על שכונות כפר גנים ג ואם המושבות בפתח תקווה או שכונת גנים בגני תקווה

האוכלוסייה שמרכיבה את המקום היא לרוב עובדי היי טק/ מקצועות חופשיים שהתמסדו ומעדיפים לעזוב את תל אביב אבל עדיין להשאר במרחק יריקה משם.

המחירים לא לכל אחד ויש שיגידו שהם מגוזמים אבל על איכות צריך לשלם

לגבי מוסדות חינוך אני יודע שבגני תקווה המוסדות הם מעולים 2 בתי ספר חילוניים ואחד דתי ביסודי. וחטיבה חילונית אחת שמשם ממשיכים לתיכונים באיזור בקעת אונו שגם נחשב מאוד איכותי

• אחראי פורום
פורסם

מה דעת הגוש-דנים על אזוֹר/אזוּר או עג'וּ לחובבי דידי הררי?

גרתי שם כשנתיים עד אמצע 08', באתי עם סטיגמות איומות שהופרכו מהר מאוד.

זה נכון שההבדלים והמגוון שם גדולים ומוזרים - רחוב שצידו האחד מאכלס בתים פרטיים על שטחים ענקיים

במושגים של גוש דן וצידו השני מאכלס בנייני רכבת לאנשים שקצת יותר קשה להם בחיים,

אבל יש שם כמה רחובות עם בתים פרטיים בלבד עם אוכלוסיה סבירה ומעלה, שקטים מאוד ובלי תנועה מיותרת

ובשנים האחרונות גם הרימו שם בניינים גבוהים בחלק שקרוב יותר לדרום ת"א.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לא יודע אם זה הכיוון. אך גרתי תקופה במערב ראשל"צ, בשכונת "נאות אשלים". בהשוואה למרכז ומזרח ראשון ואפילו למערב הישן, יש שם איכות חיים. אולי זה יענה למבוקשך. אומנם זה היה לפני כ5 שנים, מקווה שהשכונה לא השתנתה לרעה.

אני עובד בנאות אשלים, לא יודע מה היה הרכב השכונה פעם אבל היום מדובר בעיקר במשפרי דיור מבת-ים :shock:

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אני יכול להמליץ לך על שכונות כפר גנים ג ואם המושבות בפתח תקווה.

אחת משכונות כפר גנים היא דתית למיטב זכרוני, לא כך?

אזור אם המושבות הוא אחד מקורבנות החמדנות של העירייה והקבלנים - כשראו שהדירות שם נמכרות היטב, נתנו אישורים מרחיקי לכת לבניית רבי קומות ובכך יצרו צפיפות בלתי נסבלת. נכון להיום אין מספיק גנים ציבוריים לאכלס את כל המשפחות הצעירות שגרות שם ומצוקת החניה קשה עד לרמה שפקחי העירייה מונחים לא להיכנס לשכונה. בחלק הישן יותר (הדר המושבות) המצב קצת יותר מרווח, אבל גם שם לא מלקקים דבש.

קספר כתב פה לא מזמן על חייו השלווים באחת השכונות הסמוכות מהצד השני של רח' גיסין, שווה להריץ חיפוש.

פורסם

בסופו של דבר, יש פה עניין של התאמה בין ציפיות למציאות.

רוב השכונות נעות בטווח די מוגדר, איפשהו בין ג'ונגל של ממש לבין "סביר". "סביר" זה אומר שאחוז הבבונים הוא מספיק קטן כדי שהמטרד מהם יהיה מינימלי וסביל. כדי לעבור מ"סביר" ל"טוב" צריך כנראה לעבור לשווייצריה, או לשכונת וילות מהסוג שבה הבתים מספיק רחוקים וכל אחד עוסק בענייניו וחצי הבתים ממילא ריקים רוב הזמן. אבל אני לא בטוח ששכונה כזו היא המקום הכי נעים לחיות בו - בלי לדבר על מחירים.

באזור שאני גר (בבלי) המצב בהחלט סביר - לא מושלם. השכונה היתה הרבה יותר שקטה לפני 15 שנה, אבל אז גם הגיל הממוצע של דיירים היה מאוד גבוה - היום יש הרבה יותר זוגות צעירים, משמע הרבה יותר פעילויות לילדים בתחומי השכונה (מתנ"ס, קנטרי) ויש לזה יתרונות אמיתיים לילדים. גם תשומת הלב לחינוך עולה, היסודי בתהליך שיפור (עד לאחרונה נחשב לאחד הפחות מוצלחים בתל-אביב), וגני הילדים בשכונה ברמה גבוהה. אז יש פה טרייד אוף. יש קצת יותר רעש מאשר בעבר אבל בסה"כ רוב ההורים שאני פוגש ורוב השכנים שאני נתקל בהם בסביבתי, הם אנשים שקטים ומתורבתים, תנועת המכוניות בתוך השכונה די רגועה, בלילה במיוחד מאוד שקט וארועים כמו מסיבות רועשות, צפירות ואזעקות רכב באמצע הלילה וכו' הם ממש ממש נדירים.

חוץ מזה שאחוז האלפות בבבלי הוא גבוה במיוחד וזה בטח אומר משהו? :-)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

כפר גנים ג היא שכונה מעורבת לדתיים וחילוניים. אומנם הקניון לא פתוח בשבת אבל לגור ליד דתיים יכול צהיות גם יתרון.

בשבת הרחובות ריקים כמעט ממכוניות (ולא. לא חוסמים שם שום כביש ולאף אחד לא אכפת שאתה יוצא עם הרכב שלך בשבת) והילדים יכולים לשחק יחסית בבטחה בפארקים המפוזרים שם (אני ספרתי שלוש במרחק של כחמש מאות מטר אחד מהשני)

לא ידעתי את זה על אם המושבות... מוזר כל מי שדיברתי איתו מהאזור דווקא מרוצה.

בכל מקרה עדיין נותרה שכונת גנים בגני תקווה שהיא חילונית כמעט ברובה המוחלט. שקטה יקרה ואיכותית.

פורסם
לא ידעתי את זה על אם המושבות... מוזר כל מי שדיברתי איתו מהאזור דווקא מרוצה.

גם מתושבי קריית השרון/אגמים/עיר ימים בנתניה תשמע רק על הניסים והנפלאות, אבל אף מילה על הארנונה הגבוהה והתמורה שלא מקבלים עבורה, או על נוער השוליים שנודד משכונות המצוקה הצמודות בשעות הלילה, או על הפקקים ביציאה בבוקר. ככה זה כשאתה מוציא שני מליון שקל על דירה ומבין בדיעבד שלא עשית שיעורי בית וקנית חתול בשק. לאנשים בד"כ לא נעים לדבר על החלטות שגויות שקיבלו בחיים.

• תוכן חדש...