Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשלב ראשון המוכר שלח לי הודעה שהמוצר לא זמין ולכן לא יוכל לשלוח לי אותו.

מחיפוש בחנות שלו נמצא המוצר, אך במחיר שונה!

לאחר מכן הוא הודה שטעה במחיר. (שיקר בפעם הראשונה)

אני לא מחפש להיות נחמד אליו. האם הוא חייב ע"פ חוקי EBAY לספק את המוצר?

לדעתי האחריות לפרסום נכון חלה עליו, ובשניה ששילמתי לו שני הצדדים לא יכולים לחזור בהם אלא בהסכמת שני הצדדים.

איך לנהוג?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שילמת כבר?

האם הוא מסרב להחזיר את הכסף?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

הוא לא מסרב להחזיר.

הוא מבקש תוספת תשלום על הטעות שלו או ביטול עיסקה.

אני רוצה את המוצר במחיר ששילמתי!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם הוא באמת טעה, קשה להבין שהוא לא רוצה להפסיד כסף?

יכול מאד להיות שהחוק לצדך ואם תתעקש תוכל לקבל את המוצר בסכום הזול אבל למה?

הרי הוא לא מחזיק את הכסף שלך ויחזיר לך אותו.

לפעמים כדאי להסתכל גם על הצד השני.

פורסם

אל תהיה חזיר (2). בטל או שלם הפרש.

אתה יודע כמה פעמים יצא לי להחליף מיילים בעקבות

טעויות בחישוב המשלוח וכיו"ב? תתנהג כמו בנאדם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם המוכר באמת טעה במחיר, האם אין לו אפשרות חוקית להודיע לקונה ולהציע לו ביטול עסקה או תוספת תשלום?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני גם בדעה שתוותר ותבקש החזר של הכסף.

הוא גם ככה "יענש" ויפסיד את העמלה של פייפאל ואת עלות המכירה לאי ביי.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

אני מתנגד לשימוש במילה 'חזירות'.

נוצר (נכרת) חוזה, הוא התחייב למכור ואני לקנות.

ברגע שעשיתי commit to buy נחתמה ההתחיבות ההדדית. והתחיבויות צריך לכבד.

ע"פ המשפט הישראלי, טעות שהיא רק לגבי כדאיות העסקה אינה מצמיחה עילת ביטול.

טעה... שישלם.

חובתו כמוכר לוודא את הפרטים, קל וחומר שמדובר במוכר מקצועי.

מה שכתבתם מפר את כל עקרון המחויבות שעליו מתבסס EBAY.

פורסם

תראה, זה דומה למצב שיש לי כעת.

אני מוכר כל מיני ספרים, במחיר התחלתי נמוך מאד שלפעמים יחד עם המשלוח יוצא לי הפסד (רק המשלוח עולה יותר).

קורה שספר נמכר בדולר אחד ואז אני מפסיד עליו כסף.

אני יכול להיות מניאק ולהגיד שאין יותר את הספר במלאי, להפסיד עמלת פייפאל ואיביי ולקוות שבפעם הבאה הוא יביא יותר כסף. עקרונית אם המוכר כתב לך בפירוש שיש לו את המוצר, אתה זכית במכירה ולכן כפי שכתבת יש לך קייס לקבל את המוצר.

עם זאת, אני חושב שאיביי יאשרו לו גם לבטל הכל ולהחזיר לך את הכסף, אני מציע שלא תתעקש. כתוב לו בנימוס שמכיוון שידוע שיש לו את המוצר, אנא שיקיים את המכירה כפי שנכתבה וישלח אותו, אחרת תצטרך לפתוח דיספיוט בנושא. כמוכר אני הייתי שולח לך את המוצר רק שתרד לי מהגב.

אגב, פעם הייתי גם בצד הקונה בסיפור דומה, זכיתי במצלמת קנון במחיר נמוך מאד. המוכר (גרמני) שלח לי אותה בדואר רגיל ללא מעקב וללא הוכחת משלוח למרות שבתיאור המכירה זה היה אמור להיות דואר מהיר רשום. המצלמה מעולם לא הגיעה אליי והוא נאלץ להחזיר לי את הכסף ושלח לי מיטב קללותיו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני מתנגד לשימוש במילה 'חזירות'.

נוצר (נכרת) חוזה, הוא התחייב למכור ואני לקנות.

ברגע שעשיתי commit to buy נחתמה ההתחיבות ההדדית. והתחיבויות צריך לכבד.

ע"פ המשפט הישראלי, טעות שהיא רק לגבי כדאיות העסקה אינה מצמיחה עילת ביטול.

טעה... שישלם.

חובתו כמוכר לוודא את הפרטים, קל וחומר שמדובר במוכר מקצועי.

מה שכתבתם מפר את כל עקרון המחויבות שעליו מתבסס EBAY.

גם אני מתנגד לבטוי, מצד שני גם להתנהגות שגורמת לאחרים להשתמש בביטוי.

נדמה לי שכדי לחוות דיעה יש להבין: האם הוא מסרב למכור ב10 במקום 12 או ב10 במקום 100?

האם אתה מנסה לתפוס אותו בטעות של שיכחת כמה אפסים במספר?

נדמה לי שלעיתים גם לפרטים יש חשיבות.

פורסם

אאל"ט, איביי מאפשרים למוכר לבטל את המכירה עקב טעות. הוא כמובן מחוייב להחזיר את הכסף לקונה.

אני מסכים עם פנדוב, שזה גם תלוי מה המחיר, ומה ההפרש. אם זה נזק של 2$ זה שונה מנזק של 200$.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הוא לא מסרב להחזיר.

הוא מבקש תוספת תשלום על הטעות שלו או ביטול עיסקה.

אני רוצה את המוצר במחיר ששילמתי!

השאלה אם בזמן שקנית את המוצר ידעת/חשדת שקיימת טעות במחיר - אם כן, אני הייתי מוותר.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

המחיר הנהוג למוצר הוא 120$

מחיר הרכישה 50$

המוכר, אמין ורציני עם פידבקים טובים.

נכון המחיר היה נמוך, מצד שני לפעמים נופלים על סטוקים שנמכרים במחירי רצפה, כך שזו לא הפעם הראשונה שרכשתי במחיר מצחיק.

הכסף לא באמת מטריד אותי, זה עניין העיקרון וחוקי איבי. חוץ מזה שהוא שיקר במצח נחושה במייל הראשון שלו!

האם טעות בכדאיות העסקה, גם אם נעשתה בתם לב היא עילה לביטולה?

כרגע עניתי לו בנימוס, שאני מתעקש לקבל את המוצר בהתאם למכירה שנעשתה.

נראה מה יתפתח.

• תוכן חדש...