Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

רציתי לפתוח דיון על המערכת הזו העונה לשם "בקרת.אחיזה" או esp ושאר האותיות.

בעת המעבר שלי מקולט 94 ידנית לסיוויק 2008 ידנית, התווספו להם כמה פיצ'רים שכלל לא היו בקולט ובכלל (בהדגשה) לא הפריעו לי ולא שינו לי כלום בנהיגה, עובדה שנסעתי איתה 7 שנים

ללא חוסר.

אז:

1. כמה מכם נוהגים עם המערכת הנל כבויה?

- למה כיביתם ומה זה נותן לכם כנהגים?

2. כמה מכם לא כיבו את המערכת הנל?

- שוב, למה לא כיביתם? מה אתם מרגישים איתה? (פסיכולוגית ופיזית).

3. מי מכם עשה את המעבר מרכב ישן נטול שידרוגים לרכב חדש עמוס שידרוגים ומערכות?

- האם יש הבדל? לטובה? לרעה?

אשמח לפירוט.

אוהד - השוקל לבטל את מערכת הesp מהסיבה שלדעתו היא הופכת את הרכב לאנמי, אני טועה?

אשמח להרחיב בהמשך למה פתחתי את השרשור.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביומיום נוסע עם ESP דלוק, אין סיבה להתעסק איתו.

בטיולי נהיגה ובמסלול אני מכבה אותו כמובן מאחר והוא מסרס את הרכב במצבים מסויימים.

פורסם

בנהיגה מנהלתית ויום יומית אתה לא אמור להרגיש או לראות בכלל את הESP. הוא מתערב רק ברגעים של איבוד אחיזה. מי שיודע לשלוט ברכב שלו על מגבלות האחיזה, שייכבה. וגם כאן, רק כש"גבולות האחיזה" האלה נדרשים (טיולים, מירוצים - מצבי קיצון בכללי) אחרת אין טעם והנזק יהיה רב מתועלת, שכן כשאתה נוהג ספורטיבי אתה דרוך יותר ומוכן למצבים של איבוד אחיזה, כשאתה רגוע בדרך למשרד ומפתיע אותך כתם שמן בפנייה בירידה ליד ריאלי בית בירם כשאחריה רמזור אדום, אני חושב שאתה רוצה את כל העזרה שתוכל לקבל. מי שמביחנתו איבוז אחיזה = איבוד שליטה.. עזבו, שישאר בבית.

יצא לי לנהוג על כמה וכמה רכבים עם ESP ובכולם ללא יוצא מן הכלל היא התערבה רק בפרובוקציות מאוד רציניות (או בתנאי נסיעה מזעזעים כמו 30 ס"מ שלג וכדו').

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

את השנה וחצי הראשונה שלי לאחר קבלת הרישיון ביליתי על הג'אז 2008 בלי שום מערכת חוץ מABS וEBD לחלוקת עוצמת הבלימה למי שלא יודע, גם בנהיגה אגרסיבית ומצבי קיצון כמובן שהורגש איבוד אחיזה ועם התמרון הנכון הכל חוזר לקדמותו, העיקר להיות רגוע.

ברכב החדש (בחתימה) אני לא רואה סיבה לכבות את הESP כשלא נוהגים בצורה אגרסיבית, מה אכפת לי שיסרס את הרכב כשאני נוסע לחבר?

פורסם

מכבה כשאני לבד ברכב ובתנאים הנכונים.

לפעמים אפילו נותן קליל קטן על הכפתור ולחיצה בריאה על הגז כשאני רואה שיש פניה פנויה באופק ומחזיר את הבקרה מידי אחרי.

מה זה נותן לי? משחקי זנב, החלקות מבוקרות ובפן השלילי יותר גם חפירה ביציאה חזקה מהמקום.

בקליאו ספורט שהייתה לי לא היה ESP, והיא הרגישה הרבה יותר שובבה ופחות מלאכותית מהלאון 4 שהחליפה אותה עם ESP או בלי.

בA3 2.0T שיש לי עכשיו יש שלדה נהדרת שמפצה על הגה רדום ונענת בחיוב למשחקי משקל וקצת איבוד אחיזה.

דווקא הדברים שפוגעים בזמני מסלול הם הדברים שהכי כיף לעשות בכביש. :lol:

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
מכבה כשאני לבד ברכב ובתנאים הנכונים.

לפעמים אפילו נותן קליל קטן על הכפתור ולחיצה בריאה על הגז כשאני רואה שיש פניה פנויה באופק ומחזיר את הבקרה מידי אחרי.

מה זה נותן לי? משחקי זנב, החלקות מבוקרות ובפן השלילי יותר גם חפירה ביציאה חזקה מהמקום.

בקליאו ספורט שהייתה לי לא היה ESP, והיא הרגישה הרבה יותר שובבה ופחות מלאכותית מהלאון 4 שהחליפה אותה עם ESP או בלי.

בA3 2.0T שיש לי עכשיו יש שלדה נהדרת שמפצה על הגה רדום ונענת בחיוב למשחקי משקל וקצת איבוד אחיזה.

דווקא הדברים שפוגעים בזמני מסלול הם הדברים שהכי כיף לעשות בכביש. :lol:

אם כבר חפירות ביציאה, יש מערכת ספציפית לדבר הזה לא?

פורסם

לא יודע אם אפשר לכבות וגם אם כן לא מעוניין להתעסק עם זה-אני לא חושב שאני מיומן מספיק בשביל לשחק עם זה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לא אמורים להרגיש את הESP ... אבל ביום יום כדאי שהוא יהיה פעיל .

תמיד טוב שתהיה מערכת שתשמור עליך !

שתיסע במסלול או במקומות שמיועדים לביטול הESP תבטל [=

פורסם

יכול להגיד לך שבפיקנטו ובi20 היא נדלקת שוב מעל 40 קמ"ש.

למה שמישהו ירצה לכבות את זה?

מבחינתי זה לשאול "האם יש כאן מישהו שנוסע בלי חגורה?" (שתיהן מערכות שאמורות בסופו של יום לשמור עלי בחיים).

פורסם

לפותח השרשור,

אם אתה לא מחפש להיות חוליגן (לא נאמר בנימה שלילית), אין סיבה שתכבה את ה ESP.

הוא לא אמור לסרס אותך אלא יש לך תת היגוי/היגוי יתר/הרבה כח ואתה חופר.

אם אחד מהדברים הנ"ל קורים לך, ואתה לא מנסה להיות חוליגן, אתה עושה משהו לא נכון.

לגבי יתרונות ה ESP, אי אפשר לערער עליהם. אם יקפוץ לך ילד לכביש, ותנסה לא לדרוס אותו כנראה תשבור את ההגה על מנת להתחמק, אם התוצאה תהיה היגוי יתר בלתי מבוקר, עדיף לך ש ESP יהיה שם בשבילך.

אני חושב שזה עוד יותר נכון דווקא בקיץ שאתה מרגשה לעצמך לסוע מהר יחסית כי הכבישים יבשים. עכשיו אם אבדתי אחיזה במקום הלא נכון, ולא מתוך משחק מחושב ומתוכנן, ה ESP יכול להציל אותך.

לגבי עצמי, נוסע כמעט תמיד עם ESP דלוק, הוא אף פעם לא מתערב גם ככה עם ה Quattro והצמיגים הסופר דביקים.

רק כשאני רוצה שהזנב יצא קצת, אני מבטל. במקרה של האודי שלי, הוא חוזר אם אני לוחץ על הבלם, שזה לדעתי סידור מצויין.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

לא מכבה אותו, עדיף שיסרס במקרים מסוימים, ולא כאשר אזדקק לו אגלה שבפעם הקודמת שכחתי להחזיר אותו לפעילות.

למרות האמור לעיל, במקרים נדירים מנתק אותו למקטעים קצרים ומייד מחזיר לפעילות.

פורסם

אז:

1. כמה מכם נוהגים עם המערכת הנל כבויה?

- למה כיביתם ומה זה נותן לכם כנהגים?

2. כמה מכם לא כיבו את המערכת הנל?

- שוב, למה לא כיביתם? מה אתם מרגישים איתה? (פסיכולוגית ופיזית).

3. מי מכם עשה את המעבר מרכב ישן נטול שידרוגים לרכב חדש עמוס שידרוגים ומערכות?

- האם יש הבדל? לטובה? לרעה?

.

1.ברכב הקודם כיביתי את הבקרה לעיתים רחוקות, ברכב הנוכחי לא מכבה.

-למה כיביתי? כדי להרגיש קצת משחקי זנב בתנאים מבוקרים (לא כביש פתוח).

בפעם היחידה שכיביתי את הבקרה ברכב הנוכחי זה היה ביציאה מרמזור, התוצאה היתה פס שחור באורך 15 מ׳ על הכביש (מזל שאלו היו הצמיגים הישנים).

2.ברכב הנוכחי אני לא מכבה את הבקרה כי........יש לי ביצים אבל לא מטיטניום, זה רכב מאוד חזק עם טונות של מומנט שמתפרץ בבעיטה הודות לצ׳ארג׳ר, זה לא משהו לשחק איתו בכביש ציבורי, בטח לא לפני שלמדת לשלוט בו היטב בתנאים מבוקרים.

מעבר לזה, כיבוי של הבקרה ברכב כזה מקצרת מאוד את חיי הצמיגים.

הסיבה האחרונה שבגללה אני לא ממש צריך לכבות את הבקרה היא שהמערכת פה מכויילת לצד הספורטיבי מה שמקנה את היכולת למשחקי זנב עדינים גם עם בקרה עובדת.

הבקרת אחיזה זה אביזר בטיחותי מצויין מה גם שהוא הופך רכבים ״מפחידים״ לכאלה שאפשר לחיות איתם בשלום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא מכבה למעט מקרים מיוחדים.

כבר קרה שהופתעתי לראות את התערבות המערכת (הבהוב הנורה) במצבים שאילו היא לא הייתה דולקת, הייתי מופתע שזה המצב.

אולי (אני רוצה להאמין) הייתי משתלט על המצב, אבל מכיוון שזה לא תוכנן, טוב שהמערכת הייתה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מבטל רק על מסלול ו\או מגרש חניה סטרילי בשביל זמני מסלול טובים יותר או דריפט.

לא מומלץ (בלשון המעטה) לבטל בכביש ציבורי.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תוכן חדש...