Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה קניתי רנו מגאן 2008 לפני שבועיים עם 120000 ק"מ,הרכב עשה טיפול לפי המחשב לפני 6k ,דיברתי עם הבחור שהרכב היה אצלו לפניי הוא טוען שבטיפול האחרון הוא עשה טיפול גדול של פלאגים,סלילי הצתה,ברקסים,צלחות ועוד..,הרכב לפי מה אמרו לי עשה טיימינג ב100k ,יש דרך לבדוק ויזואלית אם הטיימינג חדש או לא?ואיזה טיפול כדאי לי לעשות לרכב לאחר קנייה אם בכלל כי הוא עשה לו לא מזמן. דרך אגב בבדיקה הכל ייצא נקי חוץ מיישור סטייה בהגה שעשיתי לרכב כיוון פרונט.בלמים כמובן יצאו טובים ללא פירוק.אז ככה במידה ואני אחליט לעשות טיפול קטן כמה הוא צריך לעלות? תודה רבה

פורסם

ע"פ הצעת מחיר שקיבלתי בערך לפני חודש משירות קרסו,טיפול 30K למגאן 08 שברשותי (יעני טיפול קטן) במוסכי היבואן עולה 500 ש"ח - יש פרסום על המחירים האלו במוסכים שלהם - והפירוט הוא כדלקמן:

1. מסנן שמן מנוע: 69.61 ש"ח

2. שמן מנוע (4.85 ל',28.48 ש"ח לליטר): 138.12 ש"ח

3. טבעת אטימה: 9.81 ש"ח

4. עבודה: 210.01

סה"כ לפני מע"מ: 427.55 ש"ח

סה"כ אחרי מע"מ: 500.23 ש"ח

תבדוק האם המבצע עדיין בתוקף ובמידה ואתה הולך על זה תקפיד לאשר רק את הטיפול ואם מוצאים רג'קטים נוספים תיקון רק באישורך.

בסך הכל המחיר בהחלט סביר,לדעתי,לטיפול כזה במוסך יבואן עם חלקים מקוריים ושמן שעומד בתקן.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

לגבי הטיימינג, או שתאמין למוכר או שתחליף. כי אין דרך לבדוק את זה.

מוזר שעשו טיימינג ב100000, כי טיימינג עושים כל 80/90 אלף ק"מ.

אז אם כך עשו את זה קצת באיחור.

מה שלא יהיה, אין סיבה שבקילומטראז' שהרכב נמצא יש צורך בטיימינג אם עשו לו מתי שהוא.

לגבי המחיר שהביאו פה לטיפול במוסך מורשה יבואן, זה בהחלט מחיר סביר למוסך מורשה, אני אישית ממליץ.

כמובן בהסתייגות שהביא המציע, לדרוש אישור פעולה ממך על כל טיפול נוסף.

בהצלחה, ו-תתחדש!

נהיגה בטוחה.

פורסם

בוקר טוב

לאחר אישור של הבעלים הקודמים אתה יכול לבקש לראות היסטוריה במחשב

של הרשת. לכן אם הטיימינג נעשה ברשת תוכל לראות בדיור מתי ומה עשו.

דרך נוספת-תבקש מהמוכר חשבונית או אישור למה שנעשה,אם הוא נחמד הוא יישתף פעולה.

מעבר לכך-אם נעשה טיפול לפני 6000 קמ ,לא נדרש לעשות שוב.

גיא

פורסם
זה טיפול 30k אתה בטוח?

כן.

האינטרוול טיפולים הוא 30K ק"מ או שנה,המוקדם מבינהם וטיפול 30K הוא מה שנקרא "טיפול קטן".

"מוסך תלפיות" סיכם לך באופן מדויק מה ואיך להשיג לגבי ההיסטוריית טיפולים.

טיימינג ע"פ הנחיות היצרן כל 90K או 4 שנים,המוקדם מבינהם.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
בוקר טוב

לאחר אישור של הבעלים הקודמים אתה יכול לבקש לראות היסטוריה במחשב

של הרשת. לכן אם הטיימינג נעשה ברשת תוכל לראות בדיור מתי ומה עשו.

דרך נוספת-תבקש מהמוכר חשבונית או אישור למה שנעשה,אם הוא נחמד הוא יישתף פעולה.

מעבר לכך-אם נעשה טיפול לפני 6000 קמ ,לא נדרש לעשות שוב.

גיא

הבעיה שהוא לא טיפל במוסך רנו מאז2012 אבל הוא טוען שטיפל במוסך מורשה כללי אצל חבר שלו,הוא לא נשמע כל כך סבבה עם זה שאני מתקשר אליו וחופר לו ,מה נוסיף שאני גם קצת ביישן ולא אוהב את הדברים האלה.עכשיו השאלה אם בטיפול אפשר לקאות מה מצב הפלאגים,סלילי הצתה ושאר הדברים...

פורסם

לדעתי,

אם אתה לא מצליח לקבל מהמוכר תיעוד (כלומר קבלות/חשבוניות) שמפורט בהן שבוצע טיימינג (תאריך וק"מ) ואיזה טיפול בוצע לאחרונה אל תיקח סיכון ותבצע גם החלפת טיימינג מלאה (רצועה,מותחנים ומשאבת מים) וטיפול 60K ("בינוני") שכולל: שמן מנוע,פילטר שמן מנוע,פלאגים,פילטר אויר ותתחיל את מעקב הטיפולים שלך מנקודה זו,כלומר, טיפול 90K ("גדול") בעוד 30K או שנה וכך הלאה..

הנזק שייגרם לרכב במידה של קריעת רצועת הטיימינג,בעיות שעלולות להיגרם משמן או מסנן שלא הוחלפו בזמן (היווצרות בוצה) או פלאגים לא מתאימים/ישנים שעלולים לגרום לנזק לסלילי ההצתה וכו',יהיה מאד כואב בכיס,הרבה יותר מעלות היישור קו הזה.

תקפיד להשתמש בחלפים מקוריים(בייחוד מסנן שמן,פלאגים וקיט טיימינג) ושמנים אייכותיים!הרכב הזה לא מגיב טוב להזנחה וחלפים באיכות ירודה וזה בלשון המעטה.

שוב,ע"פ הצעת המחיר שקיבלתי לשלושת הטיפולים התקופתיים (30K,60K,90K) טיפול 60K צריך לעלות כולל מע"מ בערך 800 ש"ח במוסך מורשה יבואן,לגבי טיימינג לא ביררתי אבל אני מניח שמדובר בערך 2500 ש"ח - 3000 ש"ח כולל משאבת מים.

אתה לא חייב מורשה אבל לדעתי כן חייב מוסך שמכיר את הרכבים הללו,ויש מוסכים כאלו - תעשה חיפוש בפורום,לדוגמא מוסך שאפט ואמיר&חזי,שניהם באזור המרכז.

ADZ

פורסם

תיקון טעות שלי:

הטיפול "הגדול" נעשה ב-120K או 4 שנים ולא ב-90K.

טיפול 90K הוא כמו טיפול 30K..

ADZ

פורסם

היי

גם לי הייתה את אותה הבעיה. בעל האוטו הקודם עשה טיפול במוסך של חבר שלו. אז מה קרה אצלי בפועל? ניגשתי למוסך, פתחו את הפלסטיק של המנוע וראיתי כי הרצועה בכלל לא הייתה חדשה(רואים ממש חריטות של גלגלי שיניים על הרצועת טיימינג. לכן, עשיתי טיפול טיימינג חדש. במידה ואין קבלות תיגש ותבדוק את העניין כדי שלא תתקע.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

• תוכן חדש...