Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, אין ברירה - אנשים ימשיכו לטעון דברים לגבי תחומים שהם לא מכירים.

נו שוין - לא על כתפיי מונחת האחריות לחנך את העולם :)

פורסם
אל תנסי אפילו לשכנע מישהו שלא למד מה שאת למדת (ולא משנה מה זה) שיש מה לעשות עם זה.

אף אחד לא יבין.

לכל דבר שתלך ללמוד אפילו שזו השטות הכי גדולה יהיה שימוש באקדמיה(אם תהיה פרופסור וכו').

אני מבין מהנדסים,כלכלנים,אדריכלים,פיזיקאים,כימאים,ביולוגים.

ככה שלהכליל זה לא נכון.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

תלוי מאוד במה אתה רוצה לעסוק.

בעולם התכנות למשל הניסיון יותר חשוב מהתואר.

אני יותר מחצי שנה בהיי טק (ו6 שנים בצה"ל) והתואר שאני עושה עכשיו די חסר תועלת

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

יום אחד תהיה "זקן" מדי עבור ענף ההיי-טק (שצמא תמיד לילדים מוכשרים שנותנים יותר שעות ומבקשים פחות כסף) ואז תבין מדוע כדאי שיהיה לך גם תואר...

פורסם

אם לאבא יש חברה ועבודה/קריירה מובטחת לך ביד, אז לאן למהר? אפשר לעשות תואר בכייף במהלך העבודה ולהנות. אין את הלחץ הזה של למצוא עבודה ישר אחרי הלימודים - לדעתי, זה מהווה יתרון אדיר.

אני עכשיו בשנה השלישית של הלימודים ללא הבטחה של עבודה בעתיד ואני בהחלט מתחרט על הרגע בו נרשמתי ללימודים. שלוש שנים וכמעט 100,000 ש"ח, שיכולתי לנצל אחרת.

פורסם

Eowyn - תארים כמו שלך או של פרנקוס הם תארים שמצריכים יכולת להבין בתחומים רבים מאוד - ממתמטיקה ופיזיקה למדעי הסביבה ועד פסיכולוגיה או כלכלה. למעט אנשים יש היכולת הרחבה הזו. מצד שני תארים כאלה הפכו לברירת מחדל לאנשים שלא מוצאים חוג אחר שמוכן לקבל אותם, והם נחשבים ל"מדעי הדשא" או "חוג לחופולוגיה".

ד"א - אני מכיר מישהו שהתחיל מלימודי גיאוגרפיה והתקדם באמצעות GIS - למעמד אקדמי נכבד ביותר בתחומים שמשלבים גיאוגרפיה, תכנון ערים, סוציולוגיה ופסיכולוגיה. אבל את הקריירה לא עשה בארץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מקצועות הדשא הם אחלה של תארים, שיכולים להביא למשכורות מכובדות ולעבודה חשובה ומשמעותית, בחו"ל.

אני בגיל שאחרי צבא, בדקתי, שאלתי, התעניינתי וחיפשתי, עד ששיגעתי עשרות (אם לא מאות) אנשים מתחומים שונים. לפי המדגם הצנוע שלי, הבנתי שאם אתה עילוי בתחום שלך, אתה תצליח בו ובגדול, וזה לא משנה מה זה. אני מניח שיש כ5-10% שכאלה בתחומים שונים. יש את ה5-10% מהצד השני, שהם בורים שלא יצליחו בזכות עצמם. ובאמצע יש את הרוב, כ90% של אנשים, שלומדים, עובדים וחיים פה בארץ. מתוכם, הגעתי להבנה שבשביל האדם הזה, שבתוך ה90% יש סיכוי טוב יותר להצלחה כלכלית בתארים שמקנים מקצוע. לא שהנדסת חשמל טובה במשהו מביולוגיה, פשוט זה מה שהשוק בארץ דורש. אני חושב שיש שתי אפשרויות ממשיות לאדם הממוצע, שרוצה להרוויח כסף טוב: האחת, להתאים את עצמו לארץ, וללמוד תואר שנותן מקצוע, ואחר כך כבר להתמקד בדברים אחרים. ללמוד את מה שהוא רוצה, ואז לעבור לחו"ל, או לחלופין להישאר באקדמיה. ממה שראיתי, אנשי מדע ישראלים, בכל מדעי הדשא, מצליחים יפה מאוד בארה"ב ובאירופה. הבעיה היא שיש כאלה, שמשום מה מתעקשים לגור בארץ (כמוני).

בהצלחה בהחלטה, זו לא החלטה קלה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
חן, אתה ושכמותך שייכים לדור הולך ונעלם.

אם אני מכיר נכון, אתה דור שני בעסק, ומטבע הדברים נכנסת אליו כדי להמשיך אותו, והוא מספק לך פרנסה מכובדת.

היום לצערינו עסקים כאלה שעוברים בירושה הולכים ונעלמים, ויחד איתם גם היכולת להתפרנס בכבוד בלי תואר ובלי נעליים, וחבל שככה.

דוגמא נוספת שאני חושב עליה היא דוד שלי, דור שני לעסק "גלוונומטה" המוכר לאנשי האספנות. הדור השלישי בכלל לא חושב להמשיך את השושלת המשפחתית, אלא רץ לעשות תואר כדי ש"יזכה" ב"כבוד" לשבת מול אחת שסיימה תואר במשאבי אנוש לפני שבועיים, כדי שתוכל לבקש ממנו למנות בפניה (למה למנות כשהוא יכול לספור? :lol:) 3 תכונות שליליות שיש לו... :evil:

נעלמים נעלמים, אבל תמיד יזדקקו להם.

מכונית שנפגעה בתאונה, מי יתקן אותה ?

ומי יעשה סורגים לחלונות הבתים ?

ומי יתקין מזגנים ?

וכן הלאה.

לצערנו, מדינת ישראל, בהחלטה מודעת, נטשה כליל את החינוך הטכנולוגי, כשהחליטה שתעודת בגרות היא המדד היחיד, וכך נוצר מחסור חמור בידיים עובדות, ואין הכוונה לידיים עובדות של עולם שלישי, אלא לבעלי מקצועות שתמיד ידרשו - חרטים, מסגרים, רתכים, חשמלאים ובעלי מקצוע בענף הרכב.

רבים לא יבינו זאת, אבל ליצור או לתקן משהו, זו הרגשה נהדרת, ולראות משהו שמצליח מקנה הרבה סיפוק.

אז מלכלכים קצת את הידיים, בשביל זה הומצא הסבון. :-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

היום בלי תואר לא תוכל להתקבל כמעט לשום עבודה שתוכל לתת לך את האפשרות לחסוך להקמת עסק משלך.

אם הייתי הולך ללמוד היום, הייתי לומד כימיה בכיף, כי זה משהו שאני אוהב ורוצה באמת ללמוד ולעבוד בזה (תמיד רציתי להיות מדען). מעבר לזה, אתה לא חייב תואר, אבל איך אומרים- אפשר לשפשף עם או בלי ווזלין. התוצאה אותה תוצאה, אבל אחת הדרכים יותר ארוכה וקשה.

פלוס, תמיד תוכל להישען על התואר שלך אם יקרה משהו ותיפול מאיזו שהיא סיבה. ולא חסרות סיבות, האמן לי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מכונית שנפגעה בתאונה, מי יתקן אותה ?

ומי יעשה סורגים לחלונות הבתים ?

ומי יתקין מזגנים ?

וכן הלאה.

לצערנו, מדינת ישראל, בהחלטה מודעת, נטשה כליל את החינוך הטכנולוגי, כשהחליטה שתעודת בגרות היא המדד היחיד, וכך נוצר מחסור חמור בידיים עובדות, ואין הכוונה לידיים עובדות של עולם שלישי, אלא לבעלי מקצועות שתמיד ידרשו - חרטים, מסגרים, רתכים, חשמלאים ובעלי מקצוע בענף הרכב.

רבים לא יבינו זאת, אבל ליצור או לתקן משהו, זו הרגשה נהדרת, ולראות משהו שמצליח מקנה הרבה סיפוק.

חייב לציין שאני מצדיק כול מילה שכתבת השרשור הזה, אני גם חולה במחלה של לעשות דברים בידיים, לתקן, לסדר, אפילו לנקות, בגלל זה נדבקתי בחיידק הדיטיילינג המפורסם :wink:

ו"אז מלכלכים קצת את הידיים, בשביל זה הומצא הסבון." - מוכן להשבע שזה מה שאני אומר מילה במילה! אפילו היום אמרתי את זה ללקוח, אמר לי "כולך מזיע..." התשובה הייתה: "נוו ו? מקלחת אחת ואני כמו חדש, לא סתם יש לי סבון במקלחת"

יישר כוח.

וכן המדינה הזאת באמת זנחה את כול מה שנקרא ידיים עובדות, כולם רצים אחרי תארים תארים ובסוף עובדים בסתם משרות שיכלו גם להשיג בלי שום קשר, איתי עובדים בעבודה אנשים עם תואר ראשון, חלקם גם עם שני, עושים את אותה עבודה כמוני, ואין לי תואר.

ד"א - משהו שדיברתי איתו לא מזמן עם חבר, בשנה מסיימים כמה אלפי מהנדסים במגוון תחומים את התואר (לא משנה מכללות/אוניברסיטאות, תואר) הרי אין שום סיכוי בעולם שיש כול כך הרבה משרות פנויות תחת קטגוריית מהנדס, ורובם מחפשים עבודה תקופה ארוכה מאוד, בסוף עובדים בעבודות קשורות בקושי או לא קשורות בכלל למה שלמדו, ומקבלים משכורת עלובה ביחס למה שציפו.

תמיד טוב ללמוד ושיהיה לך משהו בידיים, אבל לא לכולם זה מתאים ולא כולם בנויים להיות אקדמיים, למרות שזה הפך לנורמה היום שכולם עם תואר וכולם מהנדסים.

פורסם

דווקא העלונים הכלכליים מוצפים בתלונות על מחסור במהנדסים.

לגבי בעלי המלאכה - כבר כתבתי כמה פעמים בשרשור זה - יש לנו בעיה חמורה של דלדול מערכת החינוך המקצועית. אבל יש לכך סיבה היסטורית, גם אם מעוותות: הרצון לשוויון בחברה - שגעות ה"בגרות לכל", וגם סיבה מאד מעשית: בתי ספר מקצועיים הם יקרים מאד לתפעול, מצריכים מורים מקצועיים וסדנאות יקרות. לימודים עיוניים אפשר בשיטת chalk and talk, היום אפילו מצמצמים את המעבדות בפיזיקה וביולוגיה לטובת ניסויים וירטואליים על מסך מחשב. לא צריך לקנות מבחנות חדשות במקום אלה שנשברו.

התוצאה היא, כמובן, שבעל מקצוע טוב יכול לתפרנס מצויין. מחיר שעת עבודה של אינסטלטור צנמרת יכולה להתקרב לזו של רופא בכיר מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דווקא העלונים הכלכליים מוצפים בתלונות על מחסור במהנדסים.

דווקא אני מכיר לא מעט אנשים, ואני כותב ברצינות, לפחות 10 שאני מכיר בכללי, 3 באופן אישי יותר, למדו הנדסת חשמל, למי מהם שמצא עבודה לקח מש המון זמן למצוא אחת, מעל חצי שנה, אחד אפילו יותר, לא זוכר בדיוק.

1 מהם אפילו לקח משרה "עלובה" להגדרתו כי היא היחידה שמצא שקיבלה אותו, לדבריו זאת בכלל משרה להנדסאי והוא לקח אותה בלית ברירה, היה חייב משכורת, והם הסכימו לקבל אותו (לפחות זה מה שהוא מספר)

ד"א - אם אנחנו בעניין תארים, חד משמעית עדיף אוניברסיטה ולא מכללה למי שיכול כמובן, אחי הגדול סיים גם הנדסת חשמל ואלקט' בHIT וחיפש עבודה בערך 7 חודשים בזמנו, וחברים שלו שסיימו בתל אביב ובן גוריון מצאו עבודה הרבה יותר מהר ממנו, זה היה לפני כמה שנים ואני מניח שהמצב היום יותר גרוע.

וד"א - גם למה שהוא התקבל מבסוף - זו משרה לא להיט לדבריו, המשכורת לא משהו בכלל, בוא נגיד שאני משתכר בשכר דיי דומה לשלו והוא קרע את התחת 4 שנים.

לבחור שפתח את השרשור - אל תלך ללמוד משהו כי "אמא רוצה", במקרה הטוב אתה תצליח לסיים ותיהיה עובד גרוע במקצוע מכיוון שאתה לא אוהב אותו, במקרה הגרוע אתה פשוט לא תרצה לעבוד בו בכלל!

אם כבר אתה עושה את הצעד והולך ללמוד, תלמד לפחות משהו שאתה מתעניין בו ויהיה לך איכשהו יותר כיף ומעניין לעשות מאשר סתם לשבת במשרד 13 שעות ביום מול מסך מחשב כי "אמא רצתה מחשבים"

מתוך ה10 שהזכרתי למעלה 4 למדו הנדסת חשמל ביחד, באותה מכללה, וכולם הלכו כי אבא שלהם השפיע עליהם (מוכן להישבע בספר תורה שזה אמיתי).

פורסם

אני עוד בצבא, מאלה שהתחילו לתכנת בגיל 14 ואז עשו הנדסאי ואז נהיו מתכנתים בצבא.

אני ממש אנטי לתואר כי אני חושב שבתחום הזה זה פשוט בזבוז זמן, זה פשוט בכלל לא רלוונטי. סתם מלא מתמטיקה שאין לה שום קשר אפילו קטן למה שמתכנתים בימינו עושים (לרוב התחומים של התכנות) ולמידת תכנות ברמה שכבר עברת ממזמן.

מצד שני אם אין לך ידע קודם בתכנות, קשה לי לראות איך אפשר לקבל את הידע המעשי הזה בצורה "נורמלית", פורמלית. אני לא יודע מה כבר אפשר ללמוד מהקורסים התכלסיים והקצרים יותר, ובטח שלא מאוניברסיטה. זה פשוט תחום שאם אתה לא מתעסק בו כתחביב או שנפלת עליו כבר לפחות מהתיכון ואז צבא, להכנס לזה כמעט בלתי אפשרי לפי דעתי.

אלא אם כן יש לך את הזמן והרצון הנפשי, גם קצת משיכה לעניין, ולעשות את זה בעצמך, עם הבנה כללית במחשבים וגוגל.

במה שקשור לאלקטרוניקה שמה כבר הלימודים (ממה שאני שומע בבסיס ופה) כן משמעותיים וחשובים ואפשר להכנס לתחום ככה, אבל גם אין כל כך הרבה ביקוש. אם צריך לחפש עבודה במשך חודשים המצב גרוע שמה :shock: תוכניתן מוצא עבודה ב13 אלף ברגע שהוא משתחרר מצה"ל :wink: גם אלקטרונאים מהבסיס שלי מספרים שהתחום לא ממש שופע עבודות.

במקצועות אחרים אני לא מבין כל כך

אם לא הייתי בקטע של התכנות, ועם השנאת לימודים שלי, כנראה שהייתי מחפש לי איזה תחום מסקרן כמו אדריכלות או כלכלה או משהו מעניין ומעשי והייתי מנסה לראות אם אפשרי להתקבל לעבודה של מתחיל אחרי קורס ולהתקדם משם בעזרת צבירת נסיון ולא בעזרת צבירת מבחנים וניירות.

ובקשר ללעשות תואר בתחום שאין בו עבודה - אלא אם כן זה משהו שאתה אוהב (לא מבין מה יש לאהוב בללמוד משהו בצורה הכי גרועה שאפשר ללמוד דברים) לטעמי מיותר לגמריי, סתם בזבוז של שנים שבהם אפשר לקבל נסיון בתחום מסויים.

נסיון > תואר לא רלוונטי

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מסכים במאה אחוז

לפעמים אני משתעשע במחשבות של "הייתי עוזב הכל והולך להיות אינסטלטור או חשמלאי"

יש מצב שאם הייתי צעיר בכמה שנים טובות ולא הייתי מוצא את עצמי בשוק, זה היה עובר ממחשבה למעשים (נשמע תירוץ קצת מעפן, אני יודע)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...