Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עצוב שההמון עוד לא השכיל להבין שחיים רק פעם אחת, ושבניגוד לתוכניות בהוט כאן אין "start over", לראות כל כך הרבה אנשים בוחרים במסלול שלא מעניין אותם, לומדים תחום שלא מדבר אלייהם, וכל זה בשביל מה? כי בתחום הזה יש כסף.

חלק קטן כמו מיקה נשברים בגיל יחסית מאוחר ומתחילים לחפש משמעות בחיים האלה, לעשות מה שבאמת מושך אותם.

הרוב כבר סיבכו את עצמם מעל הראש בהוצאות-משכנתא-משפחה שהם לא באמת יכולים לעשות הסבת תחום, אז נושכים שפתיים וממשיכים לעשות משהו שלא אוהבים, משהו שנמאס ממנו.

אז בגיל 65 מבינים שהם בזבזו את כל החיים שלהם, את השנים הכי יפות בתחום שמעניין להם את הקצה של הציפורן.

אני יכול להבין דור אחד שנופל למלכודת הדבש הזו, אבל איך לעזאזל הגלגל הזה ממשיך לשמן את עצמו ואנשים צעירים נשארים עיוורים לאמת?

בדיון שניהלתי לא ממזמן פשוט הגעתי למסקנה שאדם שזכה בחיים האלו הוא לא אדם עשיר, או אדם שנמצא בתפקיד מפתח, זה שזכה הוא האדם אשר מצליח לכלכל את עצמו ואת משפחתו במקצוע שהוא אוהב, בדבר שהוא נהנה לעשות.

ככה כל יום יש את התשוקה להתעורר, ולא חורקים שיניים עד הפנסיה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את תרומתי לשרשור אספק בוידאו, שלחלקכם הוא לבטח מוכר ולחלק אולי פחות. נתקלתי באדם לראשונה כששמעתי על הספר שלו (The Element, שהוא דווקא קצת אכזב), מה שאוטומאטית הוביל אותי להרצאות שלו. מדובר ב Ken Robinson.

אפרסם אותן בסדר בו זכור לי שאני ראיתי אותן.

הראשונה, מאוד וויזואלית (תבינו כשתראו) -

zDZFcDGpL4U דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

השניה, בהרחבה, תגזול שעה מזמנכם -

mCbdS4hSa0s דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ומכאן, למי שרואה לנכון להמשיך - על חלק מהדברים הוא חוזר ופה ושם מחדש -

iG9CE55wbtY דרך יוטיוב

r9LelXa3U_I דרך יוטיוב

תהנו.

פורסם

וואו ראיתי את הוידאו הראשון והוא לא פחות ממדהים, נשאלות שם שאלות קשות על מצב שנראה לכולם מובן מאליו, כמו למשל למה לחלק ילדים בבתי ספר לפי גילם? זה בסך הכל ה"תאריך יצור" של הילד ואין לזה שום קשר להתפתחותו או להשכלתו.

מומלץ.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
עצוב שההמון עוד לא השכיל להבין שחיים רק פעם אחת, ושבניגוד לתוכניות בהוט כאן אין "start over", לראות כל כך הרבה אנשים בוחרים במסלול שלא מעניין אותם, לומדים תחום שלא מדבר אלייהם, וכל זה בשביל מה? כי בתחום הזה יש כסף.

חלק קטן כמו מיקה נשברים בגיל יחסית מאוחר ומתחילים לחפש משמעות בחיים האלה, לעשות מה שבאמת מושך אותם.

הרוב כבר סיבכו את עצמם מעל הראש בהוצאות-משכנתא-משפחה שהם לא באמת יכולים לעשות הסבת תחום, אז נושכים שפתיים וממשיכים לעשות משהו שלא אוהבים, משהו שנמאס ממנו.

אז בגיל 65 מבינים שהם בזבזו את כל החיים שלהם, את השנים הכי יפות בתחום שמעניין להם את הקצה של הציפורן.

אני יכול להבין דור אחד שנופל למלכודת הדבש הזו, אבל איך לעזאזל הגלגל הזה ממשיך לשמן את עצמו ואנשים צעירים נשארים עיוורים לאמת?

בדיון שניהלתי לא ממזמן פשוט הגעתי למסקנה שאדם שזכה בחיים האלו הוא לא אדם עשיר, או אדם שנמצא בתפקיד מפתח, זה שזכה הוא האדם אשר מצליח לכלכל את עצמו ואת משפחתו במקצוע שהוא אוהב, בדבר שהוא נהנה לעשות.

ככה כל יום יש את התשוקה להתעורר, ולא חורקים שיניים עד הפנסיה.

המסקנה שלך נכונה וראויה, אבל הדרך בה הגעת אליה אינה רלוונטית. אדם בן 23 לא יודע מה מעניין אותו, לא יודע איך נראה המקצוע ואין לו את הכלים לעשות חשבונות כלכליים ליתר החיים.

תאר לך מה הפער בין לימודי מדעי המחשב באוניברסיטה לבין עבודה בסטארט אפ, מבחינת רמת החיים, המשכורת, תוכן העבודה, האתגרים והסיפוק - ועכשיו תדמיין את אותו הדבר עם לימודי משפטים.

אני מבטיח לך שיש יותר כאלו עם תארים הומאניים שנאבקים בשביל להתקיים בכבוד, מאשר מהנדסים ששונאים את העבודה שלהם והיו מוכנים לוותר על התלוש שהם מביאים הביתה בכל חודש. ומילא אם המקצועות ההומאניים היו מובילים לעיסוק מעניין - דווקא אלו בסוף גוררים אותך לעבודה אפרורית ולא מתגמלת; יש יותר סיכוי שתמצא סיפוק אישי דווקא בהנדסה.

זה לא אומר שכולם מתאימים להנדסה או צריכים ללמוד את זה - ממש לא (תכנות למשל זה מקצוע מאוד שוחק אם אתה לא מתאים ואוהב אותו). הנקודה היא שבגיל לימודים, אין לך את הכלים ואת ההבנה בשביל לבחור מה טוב עבורך. זה מוביל רבים לבחירת מקצועות לא פרקטיים, לא מתגמלים או פשוט לא מתאימים. רק למעטים מאיתנו ברור הייעוד מראש, והאחזות במחשבה של "אני צריך ללמוד מה שנראה לי מעניין ולעזאזל הכסף" רק גורמת לאנשים לעשות בחירות קלות ומוטעות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
ואם נתמקד בתכנות (שזה באמת מה שהיה לי בראש כשכתבתי את ההודעה), תנאי ההעסקה היחידים הרלוונטיים לדיון הם מספר ימי החופש והמשכורת. הייתי במקום הזה, בחברה קטנה, והתקרה של מה שאתה יכול לבקש מגיעה מהר מאוד, גם אם אתה טוב מאוד בתחומך (והייתי). דוקא בחברה קטנה החיסרון הוא שכמעט ואין לך לאן להתקדם. במקרה הכי טוב אתה מגיע לניהול צוות פיתוח קטן, אבל בפועל אתה לא מפסיק לתכנת, רק שיותר ישיבות ומיילים מפריעים לך באמצע. השחיקה עצומה.

אבל כדי לא להפוך את זה לאיזה ויכוח סרק, אני אסייג ואומר שתנאי ההעסקה הם לא האישיו פה. רוב מקומות העבודה נותנים הרבה פחות ממה שמקום עבודה היי-טקי, גם העלוב שבעלובים, נותן. המיאוס שלי הוא מיאוס כללי מהמקצוע כקריירה, ומסגנון העבודה כמתאים לאופי שלי. תמיד ידעתי (והדחקתי, וזה רק הלך והתפרץ) שעבודה דינאמית- בנסיעות\עם אנשים\בפעילות- מתאימה ומושכת אותי יותר מעבודה משרדית.

אני אוהבת את התחום באופן כללי, צברתי בו ידע רב ונסיון רב, ואני לא רעה בו. אבל לא כל מה שאתה טוב בו הוא בהכרח מה שאתה רוצה לעשות כל החיים או אפילו כל היום. כקריירה- זה לא מתאים לי, ובעיקר שחק אותי עד דק. הבעיה היא בד"כ שרוב האנשים בגיל שלי (33 בקרוב), כבר לא יכולים להרשות לעצמם לעזוב ולחפש את עצמם, כמו שאני מרשה לעצמי.

לכן, אם נחזור לשאלה המקורית: אם הייתי יכולה לחזור אחורה היום, עדיין הייתי הולכת לעשות תואר, אבל הייתי מסתכלת על הטווח היותר רחוק מאשר ה3-4 שנים הבאות ומכוונת למשהו שילווה אותי שנים רבות קדימה, גם בידיעה שזה מסלול שיהיה חייב להגיע לתארים מתקדמים בשביל לנצל את הידע מתוכו בעבודה/מחקר ששכרם בצידם. אם היום הייתי מרויחה את מה שהרווחתי כמתכנתת מתחילה, אבל יותר נהנית ומתלהבת ממה שאני עושה- הייתי מרוצה מאוד.

(חוץ מזה שעצם הלימוד עצמו הוא מרחיב ראש ונפש, ואין עוד הרבה מסגרות אחרי הצבא שמאפשרות לך להכיר כל כך הרבה אנשים חדשים עם נושאי שיחה משותפים, ותואר ראשון היום הוא תנאי בסיסי כמעט לכל עבודה שאיננה עבודה מועדפת...)

את יכולה לנסות להישאר במקצוע ולעבור לצד השיווקי.

אם יש לך את היכולות ה"אנושיות" הידע יהווה עבורך ייתרון אדיר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
נעלמים נעלמים, אבל תמיד יזדקקו להם.

מכונית שנפגעה בתאונה, מי יתקן אותה ?

ומי יעשה סורגים לחלונות הבתים ?

ומי יתקין מזגנים ?

וכן הלאה.

לצערנו, מדינת ישראל, בהחלטה מודעת, נטשה כליל את החינוך הטכנולוגי, כשהחליטה שתעודת בגרות היא המדד היחיד, וכך נוצר מחסור חמור בידיים עובדות, ואין הכוונה לידיים עובדות של עולם שלישי, אלא לבעלי מקצועות שתמיד ידרשו - חרטים, מסגרים, רתכים, חשמלאים ובעלי מקצוע בענף הרכב.

רבים לא יבינו זאת, אבל ליצור או לתקן משהו, זו הרגשה נהדרת, ולראות משהו שמצליח מקנה הרבה סיפוק.

אז מלכלכים קצת את הידיים, בשביל זה הומצא הסבון. :-P

חותם על כל מילה אבל אין סתירה בין לימודים לעבודות כפיים.

גם אני דור שני לעסק משפחתי. אני מהנדס בהכשרתי, עם תואר שני במנהל עסקים (לא ממכללה) ואת שני התארים הלכתי לעשות אחרי שעבדתי קצת והרגשתי שחסר לי ידע אבל עם כל התעודות (שמבחינתי לא אומרות כלום על המחזיק בהן כי לא כל מי שיודע ללמוד יודע גם ליישם) אני נהנה ללכלך את הידיים (עכשיו סיימתי להרכיב חזרה משאבת שמן של מכונה שפירקתי אתמול), מסתובב עם בגדי עבודה מוכתמים בשמן ולא מסתפק בשלב התכנון אלא גם עומד ליד המכונות ומייצר את אבות הטיפוס.

לפעמים לימודים לא רק שלא תורמים אלא גם מסרסים חשיבה יצירתית. לפחות במקצועות הטכנולוגיים ובמקצועות האומנות יש למרצים נטייה להעביר ולהטמיע את צורת החשיבה שלהם בסטודנטים וכך מאבדים הרבה מהעצמאות היצירתית שלהם.

תמיר, כדי להחליט אם ללמוד או לא אתה קודם כל צריך לחשוב עם עצמך איפה אתה רוצה לראות את עצמך. אם אתה חושב להשתלב ולהמשיך את העסק המשפחתי אז לך לעבוד שם כמה חודשים כדי לראות שזה באמת מה שאתה רוצה ומשם תתחיל ללמוד לפי הצורך (לימודים זה לאו דווקא תואר. זה יכול להיות קורסים מקצועיים עם או בלי תעודה או השתלמויות מקצועיות). בכל מקרה אם אתה רוצה ביום מן הימים להיות מנהל טוב לעסק שלך אתה חייב להכיר אותו עד למטה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הבעיה פה בארץ זה שמקצועות שדורשים עבודת כפיים נחשבים למקצועות דפוקים.

המקצועות ה"טובים" הם אלו בהם אתה יושב שמשרד תקוע 8-9 שעות מול מחשב,יש כאלה שאוהבים את זה.

לגבי מיקה_פ-לא מסכים לגבי עבודה בהייטק.

אני עובד בהייטק ומאוד נהנה מהעבודה-אנשים איכותיים ועבודה מעניינת.

זה שלא הרכבתי דוד שמש לא אומר שלא יצרתי שום דבר.

אני רואה בכתיבת קוד "יצירה" לכל דבר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
יום אחד תהיה "זקן" מדי עבור ענף ההיי-טק (שצמא תמיד לילדים מוכשרים שנותנים יותר שעות ומבקשים פחות כסף) ואז תבין מדוע כדאי שיהיה לך גם תואר...

גם בחברה שבה אני עובד, וגם בחברות האחרות כאן בפארק (יבמ, אינטל, מארוול, EMC2, סימנטק ועוד ועוד) יש לא מעט אנשים מבוגרים, אפילו כאלה שמתקרבים לפנסיה

אני עוד בצבא, מאלה שהתחילו לתכנת בגיל 14 ואז עשו הנדסאי ואז נהיו מתכנתים בצבא.

אני ממש אנטי לתואר כי אני חושב שבתחום הזה זה פשוט בזבוז זמן, זה פשוט בכלל לא רלוונטי. סתם מלא מתמטיקה שאין לה שום קשר אפילו קטן למה שמתכנתים בימינו עושים (לרוב התחומים של התכנות) ולמידת תכנות ברמה שכבר עברת ממזמן.

מצד שני אם אין לך ידע קודם בתכנות, קשה לי לראות איך אפשר לקבל את הידע המעשי הזה בצורה "נורמלית", פורמלית. אני לא יודע מה כבר אפשר ללמוד מהקורסים התכלסיים והקצרים יותר, ובטח שלא מאוניברסיטה. זה פשוט תחום שאם אתה לא מתעסק בו כתחביב או שנפלת עליו כבר לפחות מהתיכון ואז צבא, להכנס לזה כמעט בלתי אפשרי לפי דעתי.

אלא אם כן יש לך את הזמן והרצון הנפשי, גם קצת משיכה לעניין, ולעשות את זה בעצמך, עם הבנה כללית במחשבים וגוגל.

במה שקשור לאלקטרוניקה שמה כבר הלימודים (ממה שאני שומע בבסיס ופה) כן משמעותיים וחשובים ואפשר להכנס לתחום ככה, אבל גם אין כל כך הרבה ביקוש. אם צריך לחפש עבודה במשך חודשים המצב גרוע שמה :shock: תוכניתן מוצא עבודה ב13 אלף ברגע שהוא משתחרר מצה"ל :wink: גם אלקטרונאים מהבסיס שלי מספרים שהתחום לא ממש שופע עבודות.

במקצועות אחרים אני לא מבין כל כך

אם לא הייתי בקטע של התכנות, ועם השנאת לימודים שלי, כנראה שהייתי מחפש לי איזה תחום מסקרן כמו אדריכלות או כלכלה או משהו מעניין ומעשי והייתי מנסה לראות אם אפשרי להתקבל לעבודה של מתחיל אחרי קורס ולהתקדם משם בעזרת צבירת נסיון ולא בעזרת צבירת מבחנים וניירות.

ובקשר ללעשות תואר בתחום שאין בו עבודה - אלא אם כן זה משהו שאתה אוהב (לא מבין מה יש לאהוב בללמוד משהו בצורה הכי גרועה שאפשר ללמוד דברים) לטעמי מיותר לגמריי, סתם בזבוז של שנים שבהם אפשר לקבל נסיון בתחום מסויים.

נסיון > תואר לא רלוונטי

אתה צודק, אבל תחום התוכנה הוא שונה מתחומים אחרים, בתחום הזה באמת אין צורך בתואר ואת אף אחד זה לא מעניין אם יש או אין תואר, מעניין רק מה הניסיון שלך והמבחנים שעושים בראיונות.

אגב 13 אלף זה נשמע נמוך קצת לתוכניתן

בתכנות-אמנם זה מקצוע שאפשר ללמוד לבד ולהתפתח ולהצליח מצוין אבל:

1.תואר זה דף נייר שמוסיף לך למשכורת.

2.זה דף שמוסיף לך ערך מקצועי ויקל עליך למצוא עבודה.

המתמטיקה בתואר לדעתי לפחות אמנם לא תמיד קשורה ישירות אך בהחלט מפתחת את החשיבה.

וראש גדול זה משהו שמתכנת צריך.

1. לא נכון - השכר בתחום נקבע במשא ומתן בו התואר בכלל לא רלוונטי, רק הנסיון (אתה מוזמן להסתכל באתרי השוואות השכר)

2. לא נכון - כשאני השתחררתי מהצבא, שלחתי קורות חיים לחברת השמה אחת, היה שבוע של שקט בגלל מבצע "עמוד ענן", ולאחר שבוע בדיוק התחילו הטלפונים, ואז שבוע וחצי הייתי בראיונות בהמון חברות, כל כך הרבה שהייתי חייב לקבוע ראיונות לכמה ימים קדימה כי לא היה לי זמן לכולם. תוך 3 שבועות התחלתי כבר לעבוד.

ואני לא סיימתי את התואר הראשון שלי, רק הנדסאי תוכנה ותוכניתן עם נסיון

לגבי המתמטיקה - ממש לא, יש למתמטיקה בהנדסת תוכנה / מדעי המחשב יישומים מאוד מאוד ספציפיים בתכנות, שחלקם גם הולכים ונעלמים. וברוב המקומות שהם לא נעלמים יש את המתמטיקאים והפיזיקאים שהדברים עוברים אליהם בד"כ

אתה טועה, בלי תואר אקדמאי, במרבית החברות הגדולות, תוך כמה שנים תיתקל בתקרת זכוכית שפשוט לא תאפשר לך להתקדם ללא תואר אקדמאי (אפילו במדעי הדשא).

זה ממש לא נכון, יש את זה בצה"ל ומגזר הציבורי, במגזר הפרטי כמעט ולא

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
גם בחברה שבה אני עובד, וגם בחברות האחרות כאן בפארק (יבמ, אינטל, מארוול, EMC2, סימנטק ועוד ועוד) יש לא מעט אנשים מבוגרים, אפילו כאלה שמתקרבים לפנסיה

תראה כמה צעירים יש כרגע (95%?) וכמה קשישים יש כרגע (5%?) ותבין לבד שה 95% שהם זקנים כרגע ועבדו שם כשהיו צעירים, כבר לא עובדים שם היום.

ואם זה 10% ולא 5% אז אני מקבל מראש את התיקון, קשה לי להאמין שיותר מ 10%.

ורק בכדי להבין את חומרת העניין, קשישים בעולם ההייטק זה אנשים מעבר לגיל 45.

זה ממש לא נכון, יש את זה בצה"ל ומגזר הציבורי, במגזר הפרטי כמעט ולא

חבר שלי עבד שנים ביחידת המחשוב של טבע, נתקל שם בתקרת זכוכית.

עבר לשטראוס-עלית ולאחר מספר שנים נתקל באותה תקרת זכוכית של תואר אקדמאי.

אני לא רואה חברה פרטית גדולה שממנה סוכן מכירות עם בגרות , שעם הוותק הפך למנהל אזורי שפתאום יהיה מנכ"ל שיווק או סמנכ"ל כספים (ששני התפקידים נוגעים לעבודה רבת השנים שלו בחברה) ללא שהוא ישלים תואר אקדמאי רלוונטי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
את יכולה לנסות להישאר במקצוע ולעבור לצד השיווקי.

אם יש לך את היכולות ה"אנושיות" הידע יהווה עבורך ייתרון אדיר.

+1 , מה שכתבת פשוט זועק "מנהלת מוצר טכני" או "פריסייל"

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תראה כמה צעירים יש כרגע (95%?) וכמה קשישים יש כרגע (5%?) ותבין לבד שה 95% שהם זקנים כרגע ועבדו שם כשהיו צעירים, כבר לא עובדים שם היום.

ואם זה 10% ולא 5% אז אני מקבל מראש את התיקון, קשה לי להאמין שיותר מ 10%.

ורק בכדי להבין את חומרת העניין, קשישים בעולם ההייטק זה אנשים מעבר לגיל 45.

אצלנו זה דווקא הפוך, בקושי יש אנשים מתחת לגיל 30, אני מהבודדים

לעומת זאת בשני צוותים מקבילים אליי יש 2 תוכניתנים (בכל צוות) שעברו את ה-40 (לא נעים לשאול בדיוק בני כמה)

ולא מדובר בכלל על שדרת הניהול של החברה

חבר שלי עבד שנים ביחידת המחשוב של טבע, נתקל שם בתקרת זכוכית.

עבר לשטראוס-עלית ולאחר מספר שנים נתקל באותה תקרת זכוכית של תואר אקדמאי.

אני לא רואה חברה פרטית גדולה שממנה סוכן מכירות עם בגרות , שעם הוותק הפך למנהל אזורי שפתאום יהיה מנכ"ל שיווק או סמנכ"ל כספים (ששני התפקידים נוגעים לעבודה רבת השנים שלו בחברה) ללא שהוא ישלים תואר אקדמאי רלוונטי.

שים לב שבשתי החברות הוא לא התעסק בליבת העיסוק של החברה אלא בעיסוק תומך

ואיך הגענו לסוכני מכירות? דיברתי על עולם התיכנות וכמה שהוא עוף מוזר בכל נושא התואר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פשוט בחברות גדולות ובחברות ציבוריות יש בתפקידים מסוימים דרישה מנדטורית וחסרת פשרות לתואר אקדמאי.

אתה יכול להיות 40 שנה מנהל צוות מצטיין, אבל לעולם לא תקודם למנהל פרויקט ללא תואר אקדמאי (התפקידים שנתתי הם רק לדוגמא אז אין צורך לקפוץ עכשיו עם "חבר שלי שהוא מנהל פרויקטים ולמד רק עד כיתה גימל...גימל")

כמו שכתבתי מפורשות, ההערה שלי נגעה להעסקה בכל תחום ועניין אפשרי והדוגמא דנה בתכנות סתם בתור דוגמא.

בהחלט ייתכן שדווקא בתכנות, טעיתי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא הגיוני יותר שהקטע של "אין מעל גיל 40 בהייטק" זה בגלל סיבות כמו:

- מי שכרגע בן 40+ לא בדיוק גדל עם מחשב בחדר, לעומת מה שהולך היום, רק בודדים ידעו להשתמש במחשב בגיל צעיר - אז פשוט יש הרבה פחות אנשים.

- המשכורות ממש לא רעות בתחום, אולי אותם מתכנתים מבוגרים כבר עברו לנהל עסק משלהם או עברו לחיות משכירוית של דירות וכל מני דרכים יצירתיות אחרות לעשות כסף מכסף. מתכנתים מנצלים הזדמנויות.

- עברו מדינה - סוג האוכלוסייה מתאים לאנשים שיעברו למקום נחמד יותר

- חסכו מספיק כסף, קנו את הדירה שלהם וחיים בשקט ובשלווה?

אני לא רואה סיבה שלא ירצו להעסיק בהייטק מישהו איכותי רק בגלל הגיל. אני חושב שזה בעיקר תירוץ לאנשים שנתקעו שנים בנישה (שפת טכנות \ טכנולוגיה) עתיקה או שפשוט אף פעם לא היו טובים ויום אחד פיטרו אותם.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

יש מספיק מבוגרים בהיי טק, אני רואה את זה מסביבי

לא כל עובד היי טק צריך לגדול עם מחשב, זאת יכולה להיות גם החלפת קריירה

כמו שכתבתי מפורשות, ההערה שלי נגעה להעסקה בכל תחום ועניין אפשרי והדוגמא דנה בתכנות סתם בתור דוגמא.

בהחלט ייתכן שדווקא בתכנות, טעיתי.

בגלל זה אני אמרתי במפורש שאני מדבר רק על תכנות, גם כי אין לי מושג מה קורה במקצועות אחרים וגם כי העולם הזה קצת שונה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מצטער שלמדתי ועשיתי תואר.

ואני עובד במקצוע שלי.

תואר זה חתיכת נייר שלא מבטיחה לך כלום - אם יש לך דרך לעשות כסף בלעדיו - לך על זה.

• תוכן חדש...