Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפש עם תואר אולי נשאר טיפש, אבל חכם בלי תואר נשאר מובטל.

* טוב זה בהגזמה, אבל בלי תואר או שתקבל משכורת מחורבנת או עבודה מחורבנת או שניהן. האלטרנטיבות היחידות הן פרוטקציה, להיות בעל כישרון מולד, או להיות עצמאי (שזה לאכול הרבה מאוד חרא).

** בתואר הכוונה למשהו הנדסי, לא איזה חרטא ממדעי הדשא.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התשובה מאוד פשוטה, אם אתה חושב להיות עצמאי/ יזם כל שהוא אז תואר יעזור לך אבל ממש לא הכרחי.

אם אתה חושב להיות שכיר, עם השכלה תיכונית אתה יכול להיות אולי, עם הרבה פרוטקציה, קופאית בסופר.

"יש כרטיס מועדון?"

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגלל כניסת המכללות הרבות לשוק הלימודים האקדמאים ,יש הרבה מאד אקדמאים.

היצע גבוה של אקדמאים גורם לשכר לרדת.

אני כרגע לקראת סיום התואר שלי ובאמת חושב האם הלימודים האלה ישתלמו לי בעתיד....

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

טוב, אז ככה, קצת על עצמי ועל החיים שלי.

בן 21 השתחררתי לפני חצי שנה מצה"ל וכרגע עובד בבית קפה.

משתכר מ5000 ש"ח בחודש, וזו כמעט אותה אותה משכורת של הסגן מנהל שיש לו תואר בתקשורת:wink:

הסיבה היחידה שאני לא בחברה שלי אבי זה בגלל אמא, היא רוצה שאני אהיה עם תואר, רצוי רואה חשבון או משהו עם מחשבים.

כרגע בספטמבר אני מתחיל לשפר את הבגרויות ע"מ שאוכל ללמוד באוניברסיטה.

ומה אומר לכם, מצד אחד אני מת להתחיל ללמוד, להכיר אנשים חדשים ולהגדיל את החוג החברתי.

מצד שני יש לי אפשרות לעבוד עם אבא, להרוויח 6500-7000 ש"ח בחודש, אמנם בעבודה שחורה לעשות חיווטים ולעלות על מנופים.

ומצב גדול שהמשכורת תלך ותגדל, אקבל רכב ואולי בסופו של דבר גם אהיה גם המנכ"ל.

או לקחת את הסיכון הענק,

ללמוד5 שנים להוציא הון תועפות, בקושי לעשות טיול אחרי צבא ולקוות למצוא עבודה אח"כ במקצוע שלי.

תמיר.

פורסם
מחזק את דעת קודמיי, השכלה אתה חייב, תלוי איזו,

המקצועות שבד"כ כשאתה שומע אותם, שישר עולה לך מין זלזול כזה, כמו אינסטלטור חשמלאי עובד בניין וכד',

דע לך שכל אחד מאלו עושה את האלפייה ליום, ויש כאלו יותר, וזה בדוק ,

כן, אבל לך אתה תהיה אינסטלטור, חשמלאי או עובד בניין. יש עבודות שלא הייתי רוצה לעשות גם אם היו משלמים לי מיליונים. זה לא רק הכסף, בסופו של דבר.

או לקחת את הסיכון הענק,

ללמוד5 שנים להוציא הון תועפות, בקושי לעשות טיול אחרי צבא ולקוות למצוא עבודה אח"כ במקצוע שלי.

החיים הם סיכון. תעשה את מה שאתה רוצה לעשות, לא את מה שאומרים לך לעשות. קח את זה ממישהו שעשה את מה שאמרו לו לעשות והבין יחסית מאוחר שזו טעות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה עוד צעיר, אז אתה חושה שמשכורת של 7 אלף זה סביר. זאת לא משכורת שאפשר לחיות איתה בכבוד בארץ, בטח לא אם יש ילדים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לימודים אקדמאיים נותנים ללומד כלים וידע בצורה מרוכזת וסדורה, מה שייקח לו הרבה יותר זמן ללמוד ב"אוניברסיטה של החיים".

עבור מעסיק פוטנציאלי - זה נותן לו אינדיקציה שלאדם העומד/ת לפניו יש יכולת ללמוד דברים בדרגה מינימלית הדרושה לצורך ביצוע העבודה.

מעבר לכך - זו לא אבקת קסמים שהופכת אדם לחכם (ו/או משכיל) יותר.

תחשבו על זה בתור מעבר גדר בגובה מטר.

התואר הוא סולם קטן שעליו אפשר לעלות בניחותא, אבל אפשר גם לקפוץ מעל הגדר, עם יותר מאמץ.

העניין הוא שלא כ"א ניחן ביכולת לקפוץ לגובה מטר בלי ליפול בדרך. גם לאלה שיכולים, מן הסתם, על סולם שאינו רעוע, יהיה קל יותר לעלות...

עכשיו תתחילו ניתורים קלים במקום ובדקו כמה קל לכם לקפוץ :lol: .

פורסם

לא קראתי את כל השרשור, מודה, אבל אני אתן לך את התובנות שלי.

מי שאין לו תואר, חייב להסתכן מבחינה מקצועית כדי להביא פרנסה.

אני אתן דוגמה, אם יש לך תואר בהנדסת תוכנה,95% מהאפשרויות המקצועיות שלך הן לעבוד בחברות תוכנה.

אם אין לך תואר ביד ואתה לא רוצה להיות פועל שחור, אתה יכול לפתוח עסק קטן, לתת שירותים וכו. האפשרויות לא מוגבלות לתחום מסוים. מבין אלה שמנסים את כוחם בעסקים 1 מצליח בגדול, 3 מחזיקים את הראש מעל למים ו 6 נכשלים.

אבא שלך כנראה הצליח יפה ולכן הוא גר במקום יפה, בבית יפה, ולכן גם חוג המכרים שלו הוא כזה, ולכן גם לאבות של האנשים שאתה מכיר בסביבה שלך יש סיפור דומה. אתה פשוט לא מכיר את אלו שנכשלו או סתם קורעים את התחת כדי להמשיך להתגלגל.

הרעיון הוא ללמוד מקצוע, למצוא עבודה ולהשתפשף בה, להתמקצע ואם יש לך תכנונים להיות עצמאי אז גם ללמוד את הפן העסקי טוב טוב.

אני מאוד מציע לך לעשות תואר בתחום מעשי - כלומר הנדסי/ריאלי. זה יתן לך רשת ביטחון לפחות בהתחלה. זה לא מונע ממך להיות עצמאי בהמשך ולהקים משהו משלך. זה התפתחות טבעית עבור הרבה אנשים שיש להם מקצועיות גבוהה וחוש עסקי מפותח.

אני מניח שתוכל לעשות מסלול דומה גם אצל אבא שלך בלי תואר, אבל בלעדיו (אבא), לא היית מקבל הזדמנות אלא אם היה לך תואר או ניסיון במשהו מעשי.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
טיפש עם תואר אולי נשאר טיפש, אבל חכם בלי תואר נשאר מובטל.

* טוב זה בהגזמה, אבל בלי תואר או שתקבל משכורת מחורבנת או עבודה מחורבנת או שניהן. האלטרנטיבות היחידות הן פרוטקציה, להיות בעל כישרון מולד, או להיות עצמאי (שזה לאכול הרבה מאוד חרא).

** בתואר הכוונה למשהו הנדסי, לא איזה חרטא ממדעי הדשא.

זה ממש בהגזמה - לדוגמה, לא חסרים מפתחים מוכשרים שמעולם לא דרכו במוסד ללימודים גבוהים. דווקא חכם בלי תואר לא יישאר מובטל לעולם, וטיפש עם תואר ימשיך להיות טיפש וכנראה שישתכר פחות מהחכם.

ולידיעתך - מדעי הדשא זה ממש לא חרטא - יש כאלו שהולכים ללמוד מדעי הדשא כי זה באמת מעניין אותם (כמוני), ולו הייתי רוצה - הייתי נמצאת כרגע עם מדעי הדשא שלי במדינה אחרת עם אחלה עבודה אז נא לא לזלזל סתם.

ובכללי - שמר צודק

פורסם

הנושא הזה תלוי בהמון דברים וקודם כל בתחומי העניין שלך.

להגיד על מי שאינו בעל תואר אקדמי שהוא בור, שהוא מובטל או כל דבר אחר זה קצת בורות.. לא כל מי שלא דרך באוניברסיטה הוא מתקין מזגנים, אינסטלטור או מובטל שיושב בתנוחת אל בנדי על הספה בבית.

גם לומר שמעסיקים מסתכלים קודם כל על תואר אקדמאי זה פשוט לא בהכרח נכון, אני יודע כי אני מראיין מדי שבוע כבר מספר שנים.

כמובן שמהנדסים, רואי חשבון ורופאים חייבים ללמוד וההשכלה שלהם קריטית אבל בעולם האינטרנט והמובייל למשל זה פשוט לא ככה.

החברה שלי לדוגמא מתעסקת בתחום האינטרנט והמובייל, יש לנו מעצבים, מפתחים (כמעט) מכל הסוגים, מקדמי אתרים, כותבי חדשות, מתרגמים לעשרות שפות ועוד ועוד, עם כמעט 100 עובדים ושם הידוע מאד בעולם בתחום שלנו אני יכול לומר לכם שכמעט כ-ל שדרת המנהלים שלנו מורכבת מאנשים שלא סיימו או לא התחילו תואר ראשון (ובמיוחד המייסדים), כן וזה כולל חלק מהמפתחים הכי מבריקים שפגשתי בארץ.

אז תואר ראשון זה נהדר והוא קריטי בהמון מקרים, הוא לא רלוונטי במקרים אחרים, ובמקרים מסויימים הוא פשוט חסרון, למה חסרון? כי אישית אני תמיד אעדיף להוסיף לצוות שלי בחור בן 25 עם 5 שנות נסיון מאשר בחור בן 25 עם תואר ראשון ושנת נסיון בודדת.

מה שסיפרתי פה הוא קצת חריג אני מודה, אבל קיים אני מבטיח.

פורסם

עם מדעי הדשא תמיד אפשר להוציא תעודת הוראה.

עודף אקדמאים יש ממכללות עלומות שם-תואר במדעי המחשב ממכללת הגלבוע או תואר בהנדסת מכונות ממכללת אבו גוש לא שווים הרבה ואם אקדמאים הם סך האנשים עם תואר אז כן,אנחנו בעודף.

באוניברסיטאות המצב הפוך-בן דוד שלי מסיים הנדסת מכונות בת"א בסוף השנה הזו.

מסיימים איתו בערך 100 אנשים-אלה אותם 100 אנשים שבאמת למדו קשה והתואר שלהם שווה משהו.

לעומת זאת כל התארים בתעשיה וניהול/מנהל עסקים/פילוסופיה/תנך/תושבע/היסטוריה/גאוגרפיה וכו' מיותרים למציאת תעסוקה וכך גם רוב התארים ממכללות עלומות שם-עדיף 4 שנות נסיון מ"תואר" ממכללה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
הדור השלישי בכלל לא חושב להמשיך את השושלת המשפחתית, אלא רץ לעשות תואר כדי ש"יזכה" ב"כבוד" לשבת מול אחת שסיימה תואר במשאבי אנוש לפני שבועיים, כדי שתוכל לבקש ממנו למנות בפניה (למה למנות כשהוא יכול לספור? :lol:) 3 תכונות שליליות שיש לו... :evil:

מזכיר לי את הבדיחה על בחור שהגיע לריאיון עבודה , לאחר שהבוס התרשם מכישוריו המקצועיים, ביקש ממנו לציין תכונה רעה שיש לו.

"כנות" השיב הבחור.

"אני דוקא חושב שכנות היא תכונה חיובית" אמר לו הבוס המופתע.

"אני לא שם זין על מה שאתה חושב" ענה הבחור.

פורסם

לעומת זאת כל התארים בתעשיה וניהול/מנהל עסקים/פילוסופיה/תנך/תושבע/היסטוריה/גאוגרפיה וכו' מיותרים למציאת תעסוקה וכך גם רוב התארים ממכללות עלומות שם-עדיף 4 שנות נסיון מ"תואר" ממכללה.

נעים מאוד - התואר הראשון שלי הוא בגיאוגרפיה ולימודי מזרח אסיה (דו חוגי).

לידיעתך - עם תואר בגיאוגרפיה לידיעתך אפשר לעשות המון דברים כמו לעסוק ב-GIS, בתכנון ערים, סינופטיקה, מחקרים שונים ומשונים ודברים רבים נוספים.

אז אדון יקר - אם אתה לא יודע, אל תשמיץ. פשוט תגיד שאתה לא יודע מה עושים איתם.

פורסם
נעים מאוד - התואר הראשון שלי הוא בגיאוגרפיה ולימודי מזרח אסיה (דו חוגי).

לידיעתך - עם תואר בגיאוגרפיה לידיעתך אפשר לעשות המון דברים כמו לעסוק ב-GIS, בתכנון ערים, סינופטיקה, מחקרים שונים ומשונים ודברים רבים נוספים.

אז אדון יקר - אם אתה לא יודע, אל תשמיץ. פשוט תגיד שאתה לא יודע מה עושים איתם.

את מיעוט.

רוב אלה שעושים תואר בג"ג לא מצליחים למצוא עבודה.

אל תברחי למיעוט ולדוגמה האישית שלך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
את מיעוט.

רוב אלה שעושים תואר בג"ג לא מצליחים למצוא עבודה.

אל תברחי למיעוט ולדוגמה האישית שלך.

אני לא מיעוט - אני לא עובדת בתחום על אף שהייתה לי ההזדמנות.

כמעט כל מי שיוצא מקורסים מתקדמים ב-GIS הולך לעבוד בתחום (מתוך צפייה בכמה מחזורים של הקורסים האלה שאותם גם אני עשיתי ובמקרה הגעתי לעיסוק אחר).

זה הכל תלוי בתחום הפנימי - גיאוגרפיה כתואר כללי יש בה תחומים רבים ומרובים ולכן הטענה שלך בנוגע לזה שגיאוגרפים לא מוצאים עבודה היא לא נכונה - יש ויש. בינינו - עם גיאוגרפיה היסטורית אין יותר מדי מה לעשות, אבל עם GIS, מטאורולוגיה ותכנון ערים יש.

• תוכן חדש...