Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השטח שאפשר לעבוד איתו:120*50*50 , זה רוב הבאגז, 300 ליטר, WAY TO MUCH, אל תתכנן טנק, אולי נגמשון:lol:.

(לא ל SPL קיצוני כן? , דיוק ופאנצ!, אתה מסוכן:evil:)

זווית 45, אתה מתכוון לתיבה טרפזית עם זווית 45 ופאה אחת עם זווית ישרה 90?

או טרפז שו"ש ששני הפאות עם זהווית נמצאות ב 45 מעלות?

תודה!

העיצוב "קצת" גס כרגע כי אין לי כוח לסוליד עכשיו, מבטיח להעלות דגם 1:1 לפני בנייה.

op1.JPG

op2.JPG

SCANSPEAK

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני דיברתי על פניה לאיש מקצוע ולא למוכר שאומר "קח מהמערום"- שים לב:

"מישהו שבונה תיבות (שמחזק כמו שצריך, יודע את העבודה וכו' וכו')".

אגב סתם כדי שתשים לב, רשמת בעצמך:

גם לבנות אחת טובה לא יהיה זול...

אבל בניה עצמית תביא איתה איכות טובה יותר,

אתה בעצמך ביצעת "השוואה" של איכויות בין בניה אצל איש מקצוע ובניה עצמית, לא הזכרת שום "מערום".

לא יקירי, אני עשיתי השוואה של לקנות מחנות, לא חשבתי לפנות לבעל מקצוע, את הסיבה מחקת כשציטטת אותי

אז אני אצטט את עצמי : "אבל בניה עצמית תביא איתה איכות טובה יותר (מקניית תיבה סטנדרטית מחנות, ממערום,אוהד :lol:), ידע והכי כיף DIY:twisted:"

SCANSPEAK

פורסם

עידכון:

חבר יקר הפנה לומת ליבי את העובדה שהתיבה מצופה פלציפ, וטען שזה מה שמפריע לי בעצם.

שמעתי בעצתו, קילפתי אתה הפלציפ והתיישבתי לבצע בדיקה עם דיסק תדרים.

התוצאה לא פחות ממדהימה, ואני באמת שכועס על עצמי שלא צילמתי ווידאו של לפני ואחרי.

לפני קילוף הפלציפ: הסאב לא שמיע מתחת ל 45 HZ, הוא זז אבל לא שמיע.

אחרי קילוף הפלציפ:מלחמה!, הסאב שמיע מ-א-ד מתחת ל 45 HZ , ב 25 הוא עדיין שמיע באופן בולט, אך כצפוי חלש יותר.

לא האמנתי, נסעתי ככה יומיים, וחבר ישב ברכב ואמר שיש שיפור מורגש (חשבתי שאולי זה פסיכולוגי), הסאב מרגיש הרבה יותר פאנצ'י.

לסיכום הסאב עובד יפה מאד, אך משיטוט נרחב בנושא התיבה ברוב המקומות שבדקתי ממליצים בחום תיבה פתוחה לסאב הזה, על אף שאני מרוצה מאד, אני הולך לבנות לו תיבה פתוחה, כנראה שלפי המלצת יצרן או המלצה של אחד מחברי הפורום.

המסר שלי אליכם אל תצפו את התיבה בחומרים סופגי רעשים, מצד שני זה מעלה בי איזה שהוא ספק קל לגבי איטום בגאז.

עלה לי רעיון לצפות את התיבה (קילוף הפלציף לא עשה עימה חסד מבחינה אסטטית), במדבקה דמוית קרבון ששכבה אצלי בחדר, זה חומר שקל לעבוד איתו למראית עין, בפועל חומר מקולל, עקשן, וצריך המון סבלנות בשבילו, התיבה שוייפה והדבקתי את הקרבון.

לדעתי יצא לא משהו, אבל זה בטוח נראה יותר טוב מתיבה חשופה עם שאריות פלציפ, ובטוח שלא משפיע מבחינת סאונד על אופי התיבה, לקראת בניית התיבה הפתוחה נקנה בד לבד לשני תיבות.

נ.ב

אני חייב לציין ש JL עשו עבודה מעולה בלגרום לסאב להיות הכי לא נוח בעולם, לפירוק והרכבה, שימו לב בתמונות, איפה הברגים שמחברים אותו לתיבה? הם מתחת לממברנה, זה סיפור לא נוח בעליל, וסתם מעלה חשש שאוטוטו אני הורס את השמנמן הזה, אמנם פירוק והרכבה לא יעשו לו נזק אבל זה בהחלט מעצבן.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

SCANSPEAK

פורסם

הסיבה היחידה שהפלציב הזה יכול להפריע בחיבור של הסאב עצמו לתיבה,אולי לא היה אטום מספיק וברח לחץ,מעבר לזה אין שום חשיבות לציפוי חיצוני של התיבה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

העיקר שבעייה הסתדר . למרות שגם לי לא נראה שזה צריך להשפיע, אבל לא כל דבר שנראה לנו הוא נכון. דווח אחרי בניית תיבה פוטד לגבי הרגשה.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

זה לא נכון להגיד שאין חשיבות בציפוי חוץ,זה קשור כבר לזרימת אוויר יותר חלקה ושאר הדברים

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם
אם תדביק חומר חלק כמו vinyl גם בפנים וגם בחוץ זה יכול לתרום עוד לעצומה ולדיוק

הדמוי קרבון,זו מדבקת vinyl , לא ראיתי סיבה להדביק גם בפנים, אם היית מציע לפני אז הייתי מדביק... שונא לפרקהאת הסאב הזה.

תיבה פתוחה בהמשך...

SCANSPEAK

פורסם
תקרא את ההודעה מעלייך שוב.

לא הייתה בריחת אוויר, בדקתי את זה הרבה לפני.

אז ההשפעה היא פסיכולוגית,אין קשר בין הציפוי החיצוני של התיבה לבין איך שהסאב מנגן,אם החומר היה מבפנים הייתי מאמין.

לסאב לא איכפת אם התיבה מצופה בווניל או בשמן תינוקות,אין ולא יהיה הבדל בסאונד,הגיון פשוט.:roll:

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אז את החוסר היענות מתחת ל 45 הרץ דיימנתי?, בדקתי את זה כמה פעמים, שבהם הייתי בטוח שאני טועה או שמשהו לא בסדר...

SCANSPEAK

פורסם

אז זהו שאתה טועה, העלתי כבר את הקישור פה ממזמן,

אבל היה בחור אחד שעשה ניסוי עם סאנדאון sa 12, כשהתיבה הייתה מצופה בפלציפ הוא איבד עוצמה, כשציפה אותה וויניל מבחוץ העוצמה קפצה, וכשבפנים שוב קפץ. המדידות נעשו עם חיישן TERMLAB. בסופו של דבר הוא הצליח להקפיץ תוצאה בכמה דציבלים טובים.

ספוג זה חומר שסופג רעשים, ויכול גם לספוג ולהנחית את הגלים מהסאב, ראית את עובי החומר שהיה על התיבה?!

• תוכן חדש...