Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 02 לסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי,

אתה סטודנט שמחפש רכב מנהלים מיושן 2 ל' או יותר, אוט', ומקווה למצוא משהו מפנק נוח אמין חסכוני וזול לתחזוקה?

רד מהעץ.

בשביל מה לך ספינה שתיינית ומועדת לתקלות כאשר אין לך גרוש מיותר על התחת? (אלא אם אתה לא סטודנט תפרן).

אתה נוסע רוב הזמן לבדך, ואם אין לך בעיה עם גיר רגיל, אתה חייב לעצמך סופר מיני ידנית.

חסכונית הרבה יותר מכל גאלאנט או אקורד שתמצא, בטח ובטח פחות מועדת לתקלות, ואם כן הרבה יותר זולה לתיקון.

אין שום הגיון ברכישת C5 או דומיה לדרישות שלך. ברור שאתה מסונוור מהמחיר הנמוך של הקניה, החיוך יעבור לך מהר מאד

בתדלוקים ובתיקונים אם יהיו.

כמובן שאם יש לך את הכסף ואתה חייב אחת כזאת לעצמך זה משהו אחר, אבל אני מתרשם שזה לא המצב.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ממליץ לך להוסיף לרשימה את הפיג'ו 406 אבל ללכת רק על רכב מאוד שמור שעבר טיפולים בזמן +ק"מ נמוך!

אני יודע שזה קשה למצוא אבל צריך לחפש בסבלנות!

והצריכה היא רגילה משהו כמו 1ל9-1 ל10 למנוע 1.8

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
לא הבנתי,

אתה סטודנט שמחפש רכב מנהלים מיושן 2 ל' או יותר, אוט', ומקווה למצוא משהו מפנק נוח אמין חסכוני וזול לתחזוקה?

רד מהעץ.

בשביל מה לך ספינה שתיינית ומועדת לתקלות כאשר אין לך גרוש מיותר על התחת? (אלא אם אתה לא סטודנט תפרן).

אתה נוסע רוב הזמן לבדך, ואם אין לך בעיה עם גיר רגיל, אתה חייב לעצמך סופר מיני ידנית.

חסכונית הרבה יותר מכל גאלאנט או אקורד שתמצא, בטח ובטח פחות מועדת לתקלות, ואם כן הרבה יותר זולה לתיקון.

אין שום הגיון ברכישת C5 או דומיה לדרישות שלך. ברור שאתה מסונוור מהמחיר הנמוך של הקניה, החיוך יעבור לך מהר מאד

בתדלוקים ובתיקונים אם יהיו.

כמובן שאם יש לך את הכסף ואתה חייב אחת כזאת לעצמך זה משהו אחר, אבל אני מתרשם שזה לא המצב.

מסכים להצעה כאן ולאחר שראיתי את התקציב שהגדרת.

עדיף לך לקחת מכונית מיני חדשה יותר. כדוג' בלבד לקיצוניות - פיאט זולה ונוחה לאחזקה אבל להבנתי לא אמינה, פולו יקרה באחזקה ובאיכות גבוהה. באמצע תמצא פיאסטות - אמינות טובה ומחירי תיקונים זולים מאד או אחרות לבחירתך.

מה דעתך?

פורסם

הבחור נוסע מרמת השרון לאריאל, 75 +- ק"מ של כביש מהיר מלאה עליות ארוכות וירידות.

חיסכון בדלק הוא לא ימצא בפיאסטה שתיצרח עד השמיים (מניסיון, וזה עוד אחרי שהחבר עם הפיאסטה היה מכבה מזגן כדי שהיה לאוטו יותר קל, את זה אני יודע כי יום אחד אישתי שאלה אותי אם גם היא צריכה לכבות מזגן בעליות האלו)

אם אין לכם ניסיון ברכבים המדוברים, יותר טוב לא לדבר.

שלושה גאלאנטים, שניים שנת 99, אחת נקנתה בשנת 2002 עד היום אצלנו, קנינו אותה עם 49 אלף ק"מ היום היא עם 240 אלף.

עוד אחת שקנינו בשנת 2007 עם 180 אלף ק"מ, עברה לחבר\שכן לאחר שהלך לא גיר בפיאסטה שלא היה כדאי לתקן (לא היה מזגן, גיר רציף ועוד לא מעט בעיות)

לפני שנה וחצי קניתי את זאת שבתמונות שנת 2001 עם 130 אלף ק"מ.

אני מטפל לבד בכל הרכבים.

אני יכול לספור לך את התקלות (לא טיפולים) של שלושתם יחד על כף יד אחד.

והתקלה היקרה ביותר היתה החלפת רדיאטור 607 ש"ח.

אם הבחור היה גר בתל אביב זה משהו אחר.

במחירים האלו אין תמורה טובה יותר לכסף לדעתי.

מעבר לזה שאין מה להשוות את איכות הנסיעה של רכב כמו גאלאנט\אקורד לפיאסטה.

יותר מיזה, אחרי שמכרתי את היילקס לקחתי את האוטו של אחותי, קורולה חדשה, בת שנתיים.

ואני יכול לומר לך שאין מה להשוות, הגלאנט נוחה מימנה בכמה רמות.

אגב צריכת דלק של הגאלאנט הוא 1ל-10-11 משולב.

בבין עירוני ונסיעה רגועה אני מגיעה ל 1 ל- 12.5

יש תחושה בפורום שרכב בין 8-9 שנים זה בור ללא תחתית, אז תצאו מיזה.

אני בטוח שעם תעבורו על הספר רכב של שלושת הרכבים (אני כותב כל דבר ומצרף כל חשבונית קניה)

תחבר אותם יחד (16 שנה במצטבר) זה לא עולה על מחיר ביטוח מקיף של רכב חדש אחד (ואתם יכולים לראות בתמונות את רמת התחזוקה)

עוד לפני שאנחנו נכנסים לירידת ערך.

אני לא מוכר את אף אחד מהם וגם לא מעניין אותי לשמור על הערך שלו, כי ערך כספי כבר אין לו.

זאת שהיא שנת 99 תעבור לאחותי שתישתחרר עוד מעט ונחליף לאמא שלי לרכב אחר.

כך שאינטרסים אין לי....אני רק מציין עובדות.

אגב, בהצלחה בלימודים.

נ.ב אני גר לא רחוק מימך אם תרצה לראות, לגעת, לעשות סיבוב אתה מוזמן.

פורסם

נחמד שאתה מנסה לעזור לבחור עם הידע האישי שלך אבל ההערות שלך בסגנון של - "אם אין לכם ניסיון ברכבים המדוברים, יותר טוב לא לדבר" - ממש לא לעניין ובייחוד כשאתה חוטא בכך בעצמך.

רק לסבר את אוזנך - למדתי שנה באריאל, מכיר את הכבישים עוד כשהיו משובשים והרסו רכבים, הייתה ברשותי פיאסטה 5 שנים שמתוכן נסעתי שנה שלמה (4 פעמים בשבוע מפ"ת לירושלים ובצריכה ממוצעת ואמיתית של 1/14.5). בנוסף, הייתי סטודנט ואני יודע שאם יש לך 15,000 ש"ח, בדר"כ בזאת מסתכמים חסכונותיך והוצאותיך לדלק (8 ש"ח+- בישראל) או לתחזוקת רכב גדול - מצומצמים.

ועדיין, אין לי בעיה עם כך שאתה ממליץ לו, כל דבר שהוא, גם גאלאנט. הוא אדם בוגר ויכול להחליט במה הוא מעוניין או חושק.

להבנתי, הפורום אמור להיות מקום נעים לחלוק בו ידע.

פורסם

היי זוהר.

נכון שכתבתי את ההודעה מידי אחרי ההודעה שלך, כך שזה ניראה כאילו התגובה שלי היתה למה שאת כתבת.

אז זאת לא היתה כוונתי, ובמקרה גם עשיתי שימוש בפיאסטה.

בכל מקרה הודעתי היתה למי שכתב פה דברים יותר נחרצים, ולא בהכרך נכונים.

תעבור על השירשור ותראה.

בכל מקרה

את ההחלטה הוא יעשה לבד, אני רק נתתי את המידע שיש בידי.

מעבר לזה לא היתה בי שום כוונה לפגוע.

אגב, למה תחזוקה של רכב גדול גדולה יותר?

ה 50 ס"מ האלו לא הוסיפו שום מכלולים שלא קיימים ברכב אחר.

רפידות בלמים זה רפידות, תושבת מנוע זאת גומיה שיצוקה בתוך טבעת מתכת.

למה זה מעניין שהרכב גדול?

שקניתי רדיאטור לגאלאנט, ביררנו שלושה חודשים לפני על רדיאטור לפיאסטה (של השכן) הוא היה זול יותר ב 10-20 שקלים

במקביל לזה גם היתה לי גולף (קטנה יחסית לא) שהתחזוקה שלה היתה נוראית, מעבר לאין ספור התקלות

זא שמדובר במרצדס, אני מבין.

פלח השוק שונה, הטכנולוגיה מתקדמת יותר וכו'.

וגם שם החלקים לא הרבה יותר יקרים לייצור, פשוט הרווח של היבואן גדול יותר.

פורסם

ראשית, אני גבר.

שנית, יופי של רכב יש לכם.

מעבר לאלו, לא גודל הרכב קובעת את העלות אלא החישוב הסביר שאיכות הרכב ופריטי היצור ברכב יוקרתי טובים ויקרים משמעותית מרכב ספרטני. אני מחזיק כיום רכב מיני ורכב "מנהלים" שאינו חדש - כמוך.

אגב, הסתכל שכתבתי לו שכשמדובר ברכבי "מנהלים" וביחוד בסיטרואן עליה הוא חושב/חשב, צייניתי שמדובר ברכב מדהים לשימוש והנאה, אך גם יקר לאחזקה (מידע אישי כאמור) ויש לקנותו בידיעה שלא יחזיר את עלותו במעמד המכירה.

יום טוב.

פורסם

פלג,

אם אתה כבר פותח, אז "במקרה" היתה לי גם גאלאנט. שתיינית כרונית. מנוע גדול בזבן על בודי גדול,גיר מיושן, אחלה מתכון לחסכון בדלק.

וכן, היו לי גם לא מעט תקלות. ולא, אף אחד לא כתב שזה בור בלי תחתית.

אבל לא צריך להיות גאון כדי לדעת שבאיזה יונדאי, או פיאט פונטו, או פיאסטה, או סוזוקי קטנות, יש הרבה פחות אלקטרוניקה

מC5 ממוצעת, וכל מוסך "מדרכה" כנראה ידע לטפל בהן בעלות סבירה.

אז לפני שאתה משתיק אנשים, קצת צניעות, אולי תשאל מה הנסיון של מי שהגיב.

ומה הקשקוש הזה על "תצרח עד השמיים"? מה אתה תקוע בסיקסטיז? עליות ארוכות? כיבוי מזגן? מה אתה נוסע בנ.נ צבאי?

אולי אתה חוצה את האלפים בכל נסיעה?

שום נסיעה שגם אלטו לא תעשה , ווואללה גם עם מזגן. חבר מהעבודה ירד לפני שבועיים עם הפיקנטו שלו עמוסה עד הגג לאילת,

והרכב הגיע בחתיכה אחת.

נכון, נוחות של אוטו גדול זה משהו אחר. על זה אין בכלל ויכוח. השאלה מה מול מה.

אני חושב שסטודנט צריך למזער נזקים אפשריים ולקחת בחשבון מה יקרה אם.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

א: לא הצעתי לו לקנות C5 גם אני היתי חושש מהרכב הזה לכן נתתי אופציה אחרת.

ב: הסטודנטים לרוב לא נוסעים לאריאל לבד, ברוב הגדול של המקרים עושים רוטציה (הרבה סטודנטים שכולם באותו הדרך)

ומה שקורה רוב הזמן זה שנוסעים ברכב 4 ואפילו 5 אנשים, אני אומר לך שלעשות אם זה עם פיאסטה בת 10 זה ממש לא כמו לעשות את זה ברכב גדול וחזק.

ג: איזה גאלאנט היתה לך? ממה שאני הבנתי עד הגדם האחרון זה היה רכב עם לא מעט בעיות.

בכל מקרה את שלל הברכות שלך על הרכב אני שומע מכל אדם שני והמשותף לכולם הוא שמעולם לא היה להם את הרכב הזה.

אבל יכול להיות שגם לא היה לך איתו מזל.

גיר מיושן, גם אייפון 4S הוא מיושן ועדיין אייפון 5 עושה את אותו הדבר, יש אנשים שכותבים על הגיר שלהם שלוש אותיות באנגלית והם מרגישים בשפיץ של הטכנולוגיה.

גם אני נפלתי עם גולף ויש אנשים שמברכים את הרכב יום יום.

ד: בסה"כ נסיעה לאילת, אני מטייל אם חבר (טיולי ג'יפים) שיש לו ווילס שנת 53 והוא עושה הכל (כל המעלות של בדרום, ויוצא שעתיים לפנינו כדי שנגיעה יחד למצפה רמון וכל זה עם עוד 2-3 אנשים ברכב וציוד לשלושה ימים) אז מה, אתה מעוניין לחיות עם זה ביום יום.

בכל מקרה אני נתתי את ההמלצה שלי, פותח השירשור יחליט לבד, אין לי מה להוסיף לדיון מעבר.

שהיה המון בהצלחה, מה אתה מתחיל לילמוד?

פורסם

אופצייה נוספת היא היונדאי סונטה מהדגם שלאחר מתיחת הפנים.

מכונית נוחה למדי, מאובזרת היטב וזולה יחסית לאחזקה.

הנאה מנהיגה ספורטיבית לא תמצא בה אמנם, אולם היא מהווה אופציה טובה בהחלט למשפחתית 1.6 ממוצעת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אהלן פלג, תודה רבה. ב"ה אני מתחיל ללמוד במאי למכינה למקצועות הנדסה ולאחר מכן את התואר בהנדסה אזרחית.

אבא שלי טוען שמכוניות אמריקאיות יכולות לעשות תעבודה הזאת בלי בעיה וגם בצריכת דלק לא כ"כ נוראית לעומת מכוניות 1600 ישנות. לפי מה שהבנתי ממנו הרכב הקודם שלנו שהיה רובר 426 97 עם מנוע 1600 צרכה יותר דלק מהמאליבו 3500 שיש לנו עכשיו, אשמח לשמוע דעה של אנשים בנושא. בכל זאת כשאני חושב על זה האמריקאיות נורא אמינות ויש להן תיכולת לנסוע על 120 בעליה באוטוסטרדה של אריאל בלי שום מאמץ לעומת מכוניות 1600 אחרות (מניסיון).

אחרי שבדקתי עם בעלים של סיטרואן C5 החלטתי לרדת סופית מהרכב הזה. עם כמה שהוא נשמע מפתה הוא יפיל אותי לברוך כלכלי, חשבתי ללכת לכיוון של פוקוס מהשנתונים הראשונים שלה, מה דעתכם? תעשה את העבודה?

שבת שלום לכולם

תן חיוך הכל לטובה :-P

• תוכן חדש...