Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודה לעזרתכם בבחירת רכב ליסנג משפחתי לזוג + 2 ילדים (גילאי 5 ו-7).

האופציות הסופיות שלי:

יונדאי I30/I30CW

פוקוס

אופל אסטרה ברלינה

פולקסווגן ג'טה

C4

אני נוהג בממוצע 70 ק"מ ביום, כך שאיכות הנסיעה חשובה לי מאוד (לא נמוך - 1.83).

שמעתי דברים טובים על הג'טה - אך הבנתי שרמת האבזור שלה דלה ביותר.

מה דעתכם?

פורסם

אם מה שחשוב לך זה איכות הנסיעה,תבחר רק בC4 או פוקוס.

כל שאר הרכבים לא באותה רמה של איכות הנסיעה,הגטה קשה ומתרסקת על כבישי הארץ,והיא מגיעה עם אבזור דל יחסית.

פורסם

היונדאי בסדר,אבל רועשת יותר מהC4 והפוקוס,ובמיוחד קשה משמעותית יותר על הכביש,וגם הכסא לא נוח.

למי שמשווה את היונדאי למאזדה 3,קרוב לוודאי שיהיה יותר נוח,לא כנגד האירופאיות.

פורסם

לא הייתי חותם לגמרי על מה שנרשם מעליי, ליונדאי יש בעיה של רעשי כביש בכבישים בעייתים, אבל בממוצע היא שקטה לא פחות מהפוקוס ובטוח שקטה יותר מהפוקוס במהירות 100 ומעלה שם המנוע של הפוקוס מתחיל לצעוק.

גם מבחינת נוחות נסיעה זה אינדיבידואלי, הכסאות בפורד לא תמיד הכי נוחים וגם תנוחת הישיבה נמוכה, דווקא יונדאי השתפרו, עדיין הם מאחור אבל יש אנשים שיעדיפו את נוחות הנסיעה הזו על פני הפוקוס ועם מוסיפים גיר רובוטי למשוואה ההתלבטות רק גדלה.

לגבי ה- C4 לא נהגתי בחדשה, הישנה הייתה נוחה אם כי לי אישית לא היה נעים לנהוג באוטו הזה.

פורסם

קודם כל יש כאן מבחן משווה ג'טה פוקוס ו-i35

1. C4 היא מכונית בינונית. למעט תא נוסעים איכותי, תא מטען גדול ומושבים טובים, אין בה שום דבר טוב. הנדסת אנוש גרועה (למשל: לוח מחוונים יפה אבל ההגה מסתיר את כולו בתנוחת נהיגה נכונה), תיבה מעצבנת (גם אם משופרת) ונוחות נסיעה גבולית על שיבושים (טובה כאשר הכביש חלק). בנוסף, התנהגות כביש בינונית למדי (ואני ממש לא מחפש כאן משהו לנשמה). עד כמה שאני אוהב לנהוג (בכל דבר על גלגלים), זה אחד הרכבים שממש לא יוצרו אצלי שום רגש למעט אכזבה/תחושת סתמיות.

2. פוקוס איכותית ומאובזרת, נוחה ברוב המצבים ושקטה יחסית, אבל צפופה למדי (אותי זה עצבן כנהג והרגיש צפוף מידי - אני בערך בגובה שלך). הגיר הרובוטי שלה מעודן יותר מזה של הג'טה, אך הוא מעצבן בפקקים ומתבלבל יותר בדיוק ברגעים שצריך שיתפקד כראוי (מצב ספורט בתיבה מצוין, אך "עצבני" מידי ליום יום). המנוע בסדר כל עוד לא עולים במעלה הסל"ד שם הוא צורח יתר על המידה, זאת לעומת המנועים הקודמים של פורד שהיו מצוינים בטווח זה.

3. ברלינה, לא נהגתי. אבל כן באסטרה האצ'בק, כך ששילוב מנוע גיר עדיף כאן מבחינת כוח וחלקות התיבה. אם אתה ממש מוגבל בדלק תדע שהיא הכי פחות חסכונית כאן.

ג'טה הכי מרווחת שיש, מנוע חזק ודשבורד איכותי וכך גם מערכת השמע ובקרת האקלים. האבזור אכן דל (מאוד מול המתחרות) והפלסטיקה בשאר תא הנוסעים והריפוד של המושבים פשוטים מאוד באופן מביך אפילו (כל אחד ומה שמפריע לו יותר כמובן). נוחות הנסיעה טובה למדי, אך במהירויות איטיות היא קצת מקפצת (כמו הפוקוס) בשל כיול על הצד הקשיח יחסית של המהלך הראשון של הבולמים. התיבה מעצבנת בתחילת נסיעה (השהייה של שנייה), אך מעבר לכך היא בסדר גמור.

על יונדאי i30 הייתי מוותר שכן הסטיישן טובה יותר הן בנוחות הנסיעה והן בתא המטען. האבזור כיום עם מסך מגע (כך אני זוכר רצוי לבדוק כמובן) כך שהיא הכי מאובזרת למדי, נוחה למדי (קצת פחות תחת עומס של 5 נוסעים מבוגרים - רכה מידי), בידוד רעשים טוב יחסית (לא יודע למה כתבו כאן שלא, שכן יש לה מנוע שקט יחסית וגם רעשי הרוח סבירים לגמרי, אך קצת יותר רעשי כביש מהפוקוס). היא מרווחת למדי ושנייה רק לג'טה אך היא יותר איכותית מהג'טה (כן, יונדאי שמרגישה יותר איכותית מ-VW).

אישית, במצבך הייתי מצמצם את הרשימה לג'טה, פוקוס (רק לסטיישן אחרת מוותר) ויונדאי i30CW.

אם תספר קצת יותר מה אתה מחפש, אהוב, איזה רכבים היו לך בעבר ואהבת, נוכל קצת יותר לעזור.

פורסם

סקודה אוקטביה.

חבילה מאוזנת, מרווחת וזריזה.

לטעמי, הגם שמדובר בדגם שמתחלף בקרוב, התחושה בפנים יותר טובה מהג'טה הנוכחית ברוב הפרמטרים.

למעשה, חוץ ממרווח רגליים מאחור (שגם באוקטביה הוא מספק), האוקטביה רכב עדיף.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

איזה עוד מועמדות היו ולמה פסלת אותן?

אישית מצאתי את הפוקוס צפופה ולא נוחה. את היונדאי בדקתי לא מזמן ולא אהבתי.

יש לך אופציה למגאן סטיישן או פלואנס? הן נותנות איכות נסיעה מאוד גבוהה יחד עם אבזור טוב ומרחב פנימי מצויין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכל המגיבים,

באופן אישי אני לא כל כך אוהב את גיר ה-DSG שקיים במספר רכבים מובילים בקבוצה כדוגמת הפוקוס, האוקטביה והג'טה.

עשיתי נהיגת מבחן על הפוקוס סטיישן והתרשמתי מאוד מהרכב, אך הגיר דיי ביאס אותי.

המצב אמנם הרבה יותר טוב מהגירים הרובוטים של פעם, אך עדיין לא מרגיש חלק כמו גיר אוטומטי.

הנתון הזה חיזק אצלי את הרכבים של יודאי.

התכוונתי להזמין את ה-i35 אך בגלל בעיות מלאי, זמן האספקה שלה ארוך מאוד (מס' חודשים...).

מהסיבה הזאת שמתי עין על ה-i30CW, אך אני עדיין לא בטוח.

יכול להיות שהגיר הרובוטי הוא עניין של הרגל ובסוף אולי אחליט לוותר על התענוג של גיר אוטומטי - אם לא תהיה לי ברירה.

לגבי הצרכים שלי מהרכב:

כמו שאמרתי - משפחה עם ארבע נפשות, השימושיות חשובה אבל לא קריטית.

מאוד חשובה לי נוחות הנסיעה ואבזור בריא של הרכב, כי אני נוסע לא מעט.

כיום אני מחליף מאזדה 3 עליה נהגתי בשלוש השנים האחרונות - ובסה"כ הייתי דיי מרוצה.

אהבתי במאזדה בעיקר את מהירות התגובה שלה, הזריזות והאמינות (שלוש שנים לא התקרבה למוסך).

לגבי רכבים אחרים - היו נוספים שלא רשמתי כמו הקורולה, לנסר, קרוז פלואנס וכו'.

מאלו אני פשוט פחות מתלהב...

יש את כל הרכבים מקבוצה 2 לשעבר.

פורסם

גיסי קיבל מגאן טורבו דיזל סטיישן.

האוטו מרווח,מפואר,שימושי.

החסרון היחיד שהבחנתי בו רעש מנוע כאשר המנוע קר.

אם האופציה הזאת קיימת,

תעשה נסיעת מבחן ותשקול.

פורסם

אני יודע שמ70 אלף ק"מ על יונדאי I30 תוך כמעט שנה הגב כואב...

אני לא ממליץ על יונדאי I30 [לא שלי של קרוב משפחה]

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
אני יודע שמ70 אלף ק"מ על יונדאי I30 תוך כמעט שנה הגב כואב...

אני לא ממליץ על יונדאי I30 [לא שלי של קרוב משפחה]

יש הבדל בין הדגמים (I35 ו- I30) והדגם החדש שופר בתחום הזה. באופן כללי המושב ביונדאי קשיח והוא יכול בהחלט לגרום לכאבי גב קלים אחרי נסיעה ממושכת, אבל הוא בטוח בעייתי פחות ממושבים אחרים (אוקטביה ואפילו פוקוס) בהם לאנשים עם בעיות גב תחתון וצד יש סיכוי להחמרה של הקרנות עקב רכות מושבים (שמטרתה טובה אבל היא בעייתית) ולכן בממוצע היונדאי עומד באותה שורה עם האחרים מבחינת יתרונות וחסרונות לגב.

פורסם

המגאן סטיישן לא נמצאת ברשימת האופציות שלי, ובכלל לא הייתי רץ לקחת רכב דיזל.

אני חושב שאלך בסופו של דבר על ה-i30CW, בגלל השימושיות והגיר האוטומטי.

תודה לכל המגיבים.

פורסם

אחרי פוקוס סטיישן (ליסינג, 2 ליטר, 2012) ולא מעט נסיעות על רכבי סטיישן אחרים, אין ספק שהשימושיות בבחירת רכב כזה היא גדולה יותר - מקום אחסון, נוחות גישה והטענה.

מסכים עם הבחירה ב-I30CW בעיקר בגלל ש:

ה-I35 לא מגיעה בסטיישן והחלל הפנימי בגרסת הסדאן (לאורך) לא מספק לטעמי.

המושב בפוקוס לטעמי פחות נוח לישיבה ארוכה, על אף שהיא הייתה לי הרבה יותר כיפית לנהיגה...

לפני שרכשתי את ה-407 התלבטתי לגבי C4 אך לדעתי היא הייתה פחות נוחה מה-407 ולכן ירדתי ממנה.

ה-C4 הייתה לי נוחה מהפוקוס בנסיעה של כשיה, משולבת עירוני ובינעירוני.

בהצלחה.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

• תוכן חדש...