Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא שואל בשבילי אלא בשביל חבר משפחה עם 206 שנת 2002 מנוע 1600 גיר אוטומט.

הוא ניגש למוסך מורשה לעבודת פחחות. אחרי ששחררו את הרכב מפחחות ביקש שימלאו קצת מי קירור. הם גילו שיש בעיה במשאבת מים (הוא אכן ראה שהיא אכולה), החליפו אותה וגם החליפו טרמוסטט. כשהוא עזב את המוסך הכל היה תקין, גם בנסיעת מבחן. אבל אחרי זה, במהלך נסיעה, התחילה תופעה שבא מד החום מזנק לאדום לכמה שניות וחוזר לנורמה. מה יכולה להיות הבעיה?

כמו כן הוא סיפר שאפילו לא חיברו אותו לסורק כשהוא היה שם שממש עצבן אותי החפלאפ הזה. הצעתי לו לעבור למוסך מתמחה אבל הוא מרגיש מושקע במורשה ולא רוצה לזרוק עוד כסף על דיאגנוסטיקה במוסך אחר. כמה חבל שאין עוד מוסכים כמו רון רק לצרפתיות (עד כמה שידוע לי). תשלום עבור בדיקה סתם מבריח לקוחות שלא מרוצים ממוסך אחר וחבל.

פורסם

מוסכים אינם עובדים בחינם, לכן יש הצדקה לגביית עלות בדיקה (שיכולה להתקזז אולי בעלויות אם אתה מתקן גם באותו מקום).

אינך צריך לגשת למוסך מורשה יבואן ויש מספיק מוסכים מומלצים לצרפציות.

אורן שירותי רכב, אמ-הדרך, שאפט - הם כמה מהממולצים בפורום (ואף חברים בו). בדוק איתם.

לגבי הבעייה - ייתכן שהמאוורר אינו נכנס תמיד לפעולתו (עקב נתק רגעי / ממסר תקול). בדוק בהקדם שלא ייגרם נזק בלתי הפיך.

alfa 156 2.5.

פורסם

מוסיף את דעתי לגבי ניקוז אויר לא טוב - מניסיון עם ה-206 שהייתה לי

יש לבצע ניקוז אויר ולראות אם התופעה חוזרת על עצמה.

לאחר שיבצע ניקוז אויר, שיעדכן האם התופעה נפתרה.

פורסם

טוב יצא לי לנהוג ברכב. בעל הרכב אמר לי סע, לא צריך לבדוק מים.

החום עלה וירד כמו שתיארתי.

כשעמדנו באדום הוא גם עלה וירד. ב100 מעלות שמעתי את המאוורר מתחיל לפעול.

אחרי כ15 דקות נסיעה מד החום היה על האדום יותר מדי שניות והחלטנו לעצור בצד.

פתחתי את מכסה המנוע. מיכל העודפים היה כולו רטוב ושלולית על הכביש. הצינור העליון של הרדיאטור היה חם והתחתון קר.

המתנו כמה דקות והמשכנו ליעד עוד 5 דקות.

אחרי שהתקרר המנוע, פתחתי את מיכל העודפים, המים היו עכורים לגמרי (הם חשב שהחליפו לו), מילאנו קצת מים.

זה יכול להיות אוויר שלא נוקז ? רדיאטור סתום? המים יצאו מהמיכל כי הרדיאטור סתום אני מניח?

מה שאמרתי לגבי תשלום עבור בדיקה - אני מסכים שבעל מקצוע צריך לקבל תשלום, אין ספק, אבל כמו שנאמר, לפעמים צריך להיות חכם ולא צודק. יש הרבה לקוחות שבגלל החסם הזה לא עוברים בין מוסכים גרועים לטובים וכך מוסכים טובים מפסידים לקוחות פוטנציאלים. אני לא מדבר על להתחיל לפרק את האוטו, אלא להשקיע כמה שניות/דקות ולהרוויח לקוח לחיים, סתם משהו לחשוב עליו.

ניסיתי לשכנעו לקחת למוסך מתמחה אבל הוא בשלו.

לצערי הוא גם יקח את הרכב למוסך מחר עצמאית ובלי גרר... רכב שלו - החלטה שלו..

פורסם
מה שמוזר בכל הסיפור שמד החום עולה רק לכמה שניות למקסימום ולא נישאר שם ויורד לנורמאל. אולי בעיית חיווט ליוניט או זיוף שלה?

מה שמוזר לי בכל הסיפור הוא שהבחור נותן למד החום להגיע למקסימום וממשיך לנסוע מספיק זמן בשביל לראות מתי הוא יורד משם.

ועוד דבר מוזר, למה הבחור ביקש שימלאו לו ? הוא ידע על מחסור במים עוד קודם ? אולי כבר קודם הייתה בעייה ...

פורסם
מוסכים אינם עובדים בחינם, לכן יש הצדקה לגביית עלות בדיקה (שיכולה להתקזז אולי בעלויות אם אתה מתקן גם באותו מקום).

אינך צריך לגשת למוסך מורשה יבואן ויש מספיק מוסכים מומלצים לצרפציות.

אורן שירותי רכב, אמ-הדרך, שאפט - הם כמה מהממולצים בפורום (ואף חברים בו). בדוק איתם.

לגבי הבעייה - ייתכן שהמאוורר אינו נכנס תמיד לפעולתו (עקב נתק רגעי / ממסר תקול). בדוק בהקדם שלא ייגרם נזק בלתי הפיך.

יש גם את מוסך גבע. הבנתי שהם מתמחים בצרפתיות.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

מה שאמרתי לגבי תשלום עבור בדיקה - אני מסכים שבעל מקצוע צריך לקבל תשלום, אין ספק, אבל כמו שנאמר, לפעמים צריך להיות חכם ולא צודק. יש הרבה לקוחות שבגלל החסם הזה לא עוברים בין מוסכים גרועים לטובים וכך מוסכים טובים מפסידים לקוחות פוטנציאלים. אני לא מדבר על להתחיל לפרק את האוטו, אלא להשקיע כמה שניות/דקות ולהרוויח לקוח לחיים, סתם משהו לחשוב עליו.

ניסיתי לשכנעו לקחת למוסך מתמחה אבל הוא בשלו.

לצערי הוא גם יקח את הרכב למוסך מחר עצמאית ובלי גרר... רכב שלו - החלטה שלו..

שמע,

קודם כל, בעלי מקצוע טובים לא צריכים לרדוף אחרי לקוחות, יש להם יותר לקוחות ממה שהם מסוגלים לקלוט. הלקוחות רודפים אחריהם.

שנית לבעלי מקצוע טובים מגיע להרויח יותר. ולקוח שלא מבין את זה ראוי שיסונן.

שלישית, בעל מקצוע טוב לא מחפף בבדיקה, זה לא "כמה שניות/דקות" זה הרבה יותר מזה וזה לא רק זה, אתה משלם גם על הניסיון הרב של מקצוען באיבחון התקלות. ניסיון שיכול לחסוך לך הרבה כסף בהחלפות מיותרות של חלקי רכב. ולכן ראוי שיקבלו כסף על הבדיקה.

ולסיכום, יש לי הרגשה שהחבר שלך הולך לשלם ביוקר על הבחירות שלו.

פורסם

206 1.6 אוטומט כרגע גם הרכב שקיים אצלי .

בהתחלה אכלתי עליו סיבוב למה לעזעזל הטמפרטורה קופצת ...

לאחר התייעצות עם בחור מוסכניק התברר לי שמאווררים מתחילים לעבוד רק באזור ה 108 מעלות או 107 לא זוכר בידיוק

תצא לכביש מהיר סע עשרים דקות חצי שעה תראה שהטמפ׳ לא עולה על 70 לערך ...

תכנס לעיר סע מרמזור לרמזור גם איזה עשר עשרים דקות , תראה שאתה נוסע על 90-100 מעלות

ובכללי סתם בשביל להיות בטוח תבדוק אם יש מים ושמן :) לפעמים הדברים הכי קטנים הם הכי משמעותיים :)

• תוכן חדש...