Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכל הרכבים המודרניים, יש תקלות אני ממש לא חושב שצ'מפיון

או פולקסווגן הינם טלית שכולה תכלת, אולם נהיה די אופנתי להשתלח בם ובמותג ולא תמיד בצדק

קבלו ציטוט, בו מדובר ברכב אחר וביבואן אחר

כמו כן מאוד ברור, שרכב פשוט ולא עתיר טכנולוגיה יתקלקל פחות

.

אני חושב שיותר מדי אנשים פה מנסים "להתחכם" אז בואו נכניס פרופורציות לכל מי שמדבר על רכבים עתירי טכנולוגיה\טיפול שלא בהתאם להוראות יצרן:

על פי מה שנאמר לפותח השרשור, הלך מנוע כתוצאה מקריעת רצועת טיימינג (ולא משנה אם זו רצועה או שרשרת).

איזה הוראות טיפול וטכנולוגיה יש לרצועת טיימינג?

מישהו מכיר רכב שיש לו "הוראות טיפול" לרצועת טיימינג בטווח זמן וקילומטרז' כל כך מועטים?

מישהו מכיר "הוראות טיפול" למותחנים\משאבת מים\פולי מנוע בטווח זמן וקילומטרז' כל כך מועטים?

אם הייתם אומרים לי שחיישן אלקטרוני הלך, ניחא, הייתם אומרים שמדחס מזגן התקלק- לא אמור לקרות בטווח כזה קצר אבל ניחא.

מערכת טיימינג שכושלת אחרי שימוש כל כך קצר וקילומטרז' כל כך מועט?!

הייתי משאיר להם את הרכב כמו אנדרטה במוסך, שוכר רכב מקביל ואחרי זה תובע להם את הצורה על כך ש"גילגלו אותי מכל המדרגות" כולל פיצוי על עוגמת הנפש, מנוע חדש לרכב (קניתי רכב חדש, לא רכב מפירוק) ופיצוי מלא על עלות השכרת הרכב.

מר פותח שרשור יקר,

אתה שורף זמן יקר פה בפורום בהתנהלות מול אנשים שאני מאמין ומקווה שמנסים אומנם להביא את פתרון הבעיה (הילה וסנדי) אבל הישועה לא תבוא מהם ידידי- הישועה תבוא, כרגיל, מהשילוב של עו"ד שיודע עבודתו וכתבה "מפרגנת" באחד ממוספי הרכב בעיתונים הגדולים בשילוב עבודה מול היצרן בלבד- הוא כבר יכתיב את הקצב וההוראות ליבואן.

שים לב מה כותב לך הבחור מעלי- דברים נכונים מאוד!!!.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 688
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מסכים לחלוטין, זו גם דעתי.

בסה"כ מדובר פה על רכב משפחתי שלא מצריך תחזוקה מיוחדת לכן גם אם הסטוריית הטיפולים לא מושלמת ב100% אין כל קשר לכשל המותחן וזה לא משנה היכן הוא טיפל ובאיזה שמן השתמש.

מדובר פה על כשל בייצור וזה לא המקרה הראשון בעולם (כשל במותחן טיימינג בTSI) שדבר כזה קורה.

בלי קשר לעו"ד, אני ממליץ מאוד לבדוק את הנושא גם בפורומים בחו"ל.

פורסם
לכל החכמים שאיכשהו אכלו את זה שהרכב לא טופל בזמן/כראוי ועוד מבקשים מפותח השרשור לעלות לפה הסטוריית טיפולים, אני מציע לכם לחשוב קצת לפני שאתם רושמים תגובות כאלה מטופשות, להזכירם הרכב עם 36,000 ק"מ!!!

נראה לכם שבנאדם (שלא נדבר על זה שהוא שילם 150,000 ש"ח!) שקנה רכב חדש לא יטפל בו בזמן?? אין בזה שום הגיון בריא.

זה שבארץ היבואן רק מנסה להשחיל את הלקוחות שלו זה משהו אחר, בחו"ל וארה"ב מקרה כזה בחיים לא היה מגיע למצב הזה, יש לא מעט דוגמאות על כך שבעולם יצאו ריקולים וTSB ובארץ "לא שמעו על כך :evil:".

אני מציע ל

מצטער לאכזב אותך.

אני מכיר מקרה כזה של בן אדם שמוציא רכב חדש מהחברה ואת הטיפולים עושה או אצל מישהו שקונה שמן ב10 שקלים לגלון או במדרכה ליד הבית. היגיון אין אז אל תחפש.

לעניין המקרה.

בדרך כלל הגישה שלי אומרת "אדוני, נגמרה לך האחריות, לך תחפש", אבל אפילו אני מבין שמשהו לא תקין ברכב והמצב שאליו הגיע פותח השרשור תלוי בכשל תכנוני של היצרן ושום אחזקה כושלת (בק"מ הזה) לא הייתה גורמת לכשל ברצועת הטיימינג.

האם בשלושת הטיפולים שביצע (או שלא) יש בדיקה של מערכת הטיימינג ? אני מאמין שהתשובה שלילית. אם אני צודק הרי שגם אם לא ביקר במוסך פעם אחת מאז שהוציא את הרכב מהמוסך היבואן צריך להחליף מנוע על חשבונו מכיוון שהכשל התכנוני הוא של היצרן ולא קשור לאחזקה כושלת (שאולי התקיימה ואולי לא).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אני חושב שיותר מדי אנשים פה מנסים "להתחכם" אז בואו נכניס פרופורציות לכל מי שמדבר על רכבים עתירי טכנולוגיה\טיפול שלא בהתאם להוראות יצרן:

על פי מה שנאמר לפותח השרשור, הלך מנוע כתוצאה מקריעת רצועת טיימינג (ולא משנה אם זו רצועה או שרשרת).

מישהו מכיר רכב שיש לו "הוראות טיפול" לרצועת טיימינג בטווח זמן וקילומטרז' כל כך מועטים?

.

שוב פעם, חבר פורום שלא נותן לעובדות לבלבל אותו

מדובר כאן, על כשל במערכת הכוללת שרשרת ומותחן הידראולי

במערכת כזו, יש חשיבות מכרעת לזמני החלפת שמן ולאיכותו הווה אומר טיפול לפי הוראות יצרן.

פורסם
משהו לא תקין ברכב והמצב שאליו הגיע פותח השרשור תלוי בכשל תכנוני של היצרן ושום אחזקה כושלת (בק"מ הזה) לא הייתה גורמת לכשל ברצועת הטיימינג.

האם בשלושת הטיפולים שביצע (או שלא) יש בדיקה של מערכת הטיימינג ? אני מאמין שהתשובה שלילית. אם אני צודק הרי שגם אם לא ביקר במוסך פעם אחת מאז שהוציא את הרכב מהמוסך היבואן צריך להחליף מנוע על חשבונו מכיוון שהכשל התכנוני הוא של היצרן ולא קשור לאחזקה כושלת (שאולי התקיימה ואולי לא).

אם נניח שהרכב באמת לא טופל, היבואן יכול לטעון כי לו הרכב היה מטופל כראוי יתכן שהיו סימנים מקדימים לכשל למשל רעש חריג של המנוע שמאובחן בזמן הטיפול. בהינתן סימנים מקדימים , אולי אפשר לתקן כשהבעיה עדיין קטנה, ואז התיקון לא כזה יקר.

היבואן גם יכול לטעון שבמציאות הרכב נסע הרבה יותר ק"מ ממה שמוצהר, בהיעדר קבלות על טיפולים בזמן.

כמובן שכל מה שכתבתי הוא רק "אילו" , אבל כל מי שמציע להפעיל עו"ד ולתבוע, צריך לדעת שמבחינה משפטית (אני לא עו"ד) בעל הרכב לא יכול לתבוע כלום (כי זה קרה אחרי גמר האחריות), וגם לא יכול לבקש יחס מיוחד , אם לא טיפל כראוי.

בקשר לסיבת הכשל, יתכנו כל מיני אפשרויות. אולי המותחן פועל כראוי רק עם שמן טרי ואיכותי? אולי יצא במקרה מותחן אחד פגום מתוך סדרה ענקית של מותחנים תקינים? אנו לא יודעים ועדיף לא לפסוק בנושא.

יהודה

פורסם

במערכת כזו, יש חשיבות מכרעת לזמני החלפת שמן ולאיכותו הווה אומר טיפול לפי הוראות יצרן.

מדובר על מערכת המוכרת כבעייתית ע"י היצרן. אז צ'מפיון מנסים להתנער מאחריות, כהרגלם, ומשום מה יש כאלו שעוד תומכים בהם.

אלא אם כן יש לך הוכחה שהוא פספס טיפול...(למעשה כדי להצדיק כשל שכזה צריך קצת יותר)

נ.ב. אתה עובד בצ'מפיון?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אתה גם לא נותן לעובדות לבלבל אותך ובמקום זה מצטט כמו תוכי את הכסת״ח של היבואנים\יצרנים.

מפלס השמן היה תקין בעת קרות התקלה של שרשרת התזמון?

אין שום סיבה ברכב משנתון מתקדם וקילומטראז׳ נמוך שתתרחש התקלה שהתרחשה פרט לתקלה בייצור או כשל של רכיב שממש לא אמור להכשל בפרק זמן כזה קצר.

תפסיק לקשקש כאילו מדובר באיזה רכיב טכנולוגי פרי בריאת אליי VAG, סה״כ שרשרת ומותחן אז בוא לא ״תתבלבל מעובדות״- יש בארץ עשרות אלפי רכבי ליסינג שנוסעים קילומטראז׳ גבוה יותר עם טיפולים מאוחרים ונוזלים ברמה הנמוכה ביותר ולא נדפקת להם מערכת תזמון.

תתפלפל עם זה כמה שבא לך, רכב עם 36k קילומטר שמטופל בצורה סבירה (בין אם במורשה או במוסך מדרכה) לא אמור לסבול מבעיות במערכת התזמון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בפעם המי יודע כמה, אין קשר לא לשמן, לא למרווח טיפולים, לא לצורת הנהיגה ולא לשום דבר כזה או אחר, זה סה"כ עוד מקרה על כשל במותחן שרשרת תזמון כמו שקרה בעוד מדינות בעולם (תאמינו או לא).

אין מצב שאף אחד בצ'מפיון לא שמע על כשל במותחנים של הTSI, אבל נוח להם לשחק אותה ראש קטן ולהגיד שהדלק מהול, הרכב לא טופל כראוי וכו'.

אני מבטיח לכם שאם ייפתח ת'רד כזה באחד מהפורומים של VAG בחו"ל הם לא יהיו מופתעים כלל, זו בעיה ידועה ומוכרת רק שבארץ כנראה לא שמעו עליה.

איך שאני רואה את זה, כל הTSIים מ2008 עד 2010 הם פצצת זמן. לכל מי שיש 1.8/2.0 TSI אני ממליץ לו לבדוק את עניין הטיימינג כמה שיותר מהר.

פורסם

ראבאק רכב עם 36000 ק"מ!!.בואו נצא מנקודת הנחה שבטיפול15k, שמו שמן פחות טוב, זו סיבה לכשל בטיימינג???

יואילו נא כל חובבי צ'מפיון וvag לצאת מהבועה ולא להאשים את הנהג.זה לא קלאצ' ולא ברקס זהו חלק שאמור להחזיק מעמד.

ושוב אני חוזר לנקודה שחברי הפורום מחזיקים רכבים מיבואנים שונים ומשונים ,ורק שם אחד חוזר ועולה.הגיע הזמן להעניש את היבואן הנל שימכור רק לליסינג מבטיח לכם ששם כבר היו מתקנים את הבעיה בלי כל וויכוח.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
אם נניח שהרכב באמת לא טופל, היבואן יכול לטעון כי לו הרכב היה מטופל כראוי יתכן שהיו סימנים מקדימים לכשל למשל רעש חריג של המנוע שמאובחן בזמן הטיפול. בהינתן סימנים מקדימים , אולי אפשר לתקן כשהבעיה עדיין קטנה, ואז התיקון לא כזה יקר.

היבואן גם יכול לטעון שבמציאות הרכב נסע הרבה יותר ק"מ ממה שמוצהר, בהיעדר קבלות על טיפולים בזמן.

כמובן שכל מה שכתבתי הוא רק "אילו" , אבל כל מי שמציע להפעיל עו"ד ולתבוע, צריך לדעת שמבחינה משפטית (אני לא עו"ד) בעל הרכב לא יכול לתבוע כלום (כי זה קרה אחרי גמר האחריות), וגם לא יכול לבקש יחס מיוחד , אם לא טיפל כראוי.

בקשר לסיבת הכשל, יתכנו כל מיני אפשרויות. אולי המותחן פועל כראוי רק עם שמן טרי ואיכותי? אולי יצא במקרה מותחן אחד פגום מתוך סדרה ענקית של מותחנים תקינים? אנו לא יודעים ועדיף לא לפסוק בנושא.

יהודה

זאת ועוד

סביר להניח, שסריקת תקלות במוסך מורשה כחלק משגרת טיפולים נאותה

הייתה, מקפיצה תקלות שקשורות לטיימינג (קידום תזמון שסתומים וכו')

הרבה, לפני שהתקלה התפתחה לכדי הרס המנוע.

פורסם

אתמול והיום לא היה יותר מדי מה לעשות מכיוון שהמוסכים היו סגורים.

כרגע אין שום דיאלוג או דיבור מול צ'מפיון, הם מבחינתם מסרו את תשובתם הסופית (והשלילית), בשל כך נבדקות אופציות פעולה אחרות.

ממה שהבנתי מהילה, היא פנתה אלי לאחר קריאת השרשור ולאחר קבלת פניה מסיאט העולמית, כך שגם משם לא תבוא הישועה.

למי שחושב שהרכב לא טופל, הרכב ביקר במוסך על כל פיפס קטן, אפילו כשבין הטיפולים היה צריך להוסיף קצת שמן, השמן נקנה מצ'מפיון.

תודה לכל מי שמנסה לעזור ולתמוך! השרשור הזה תרם לי המון ידע וכוחות כדי להמשיך להתמודד מול משחקי ההתשות של צ'מפיון.

במאזדה 3 בלם היד נמצא בתוך התחת של הנוסע ליד הנהג.
פורסם
זאת ועוד

סביר להניח, שסריקת תקלות במוסך מורשה כחלק משגרת טיפולים נאותה

הייתה, מקפיצה תקלות שקשורות לטיימינג (קידום תזמון שסתומים וכו')

הרבה, לפני שהתקלה התפתחה לכדי הרס המנוע.

איך בדיוק ?

סריקת תקלות אמורה לגלות בעיות אלקטרוניקה, ואילו המותחן הוא מכאני לחלוטין.

תקלה מסוג זה לא אמורה לקרות בשלב כה מוקדם בחיי המנוע, אבל הכל יכול לקרות.

אין לך שום עילה לתבוע את צ'מפיון, המכונית יצאה מהאחריות, וכל שנותר לך הוא לסמוך על טוב ליבו של היבואן\יצרן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
איך בדיוק ?

סריקת תקלות אמורה לגלות בעיות אלקטרוניקה, ואילו המותחן הוא מכאני לחלוטין.

תקלה מסוג זה לא אמורה לקרות בשלב כה מוקדם בחיי המנוע, אבל הכל יכול לקרות.

אין לך שום עילה לתבוע את צ'מפיון, המכונית יצאה מהאחריות, וכל שנותר לך הוא לסמוך על טוב ליבו של היבואן\יצרן.

הוא היתכוון להוראה של היצרן שהייתה קופצת המחשב

how it's like to drive :twisted:

פורסם

אפשר להישבע שחלקכם מוניתם כסניגורים של צמפיון

שלב העובדות:

1.מדובר ביבואן שמרבה לספר סיפורים להתעלם ולפלבל בעיניו.

2.זכור לכם הכחשות גורפות בקשר לגיר dsg לפני פיצוץ הפרשה,לבסוף הענין התפוצץ ונגמר בהארכת אחריות ל5 שנים 150km,בעולם 10 שנים אחריות.

לפני כן האשימו את האקלים,סיפרו שככה זה הגיר,עדכון תוכנה יפתור את הבעיה,ועוד סיפורים מופלאים.

ריקול לא שקט אמנם עולה כסף,אבל פותר בעיות.

3.ריקול החלונות המפורסם.

4.ריקול הקוילים שהיה אומנם שקט.

5.אלוהים יודע כמה מכטרוניקים החליפו בארץ.

בסוף הם לוקחים אחריות.

פורסם
אין צורך להתבאס, ממספר סיבות:

* קנית רכב הנותן תמורה מעולה למחירו.

* למעשה, כל השרשור הזה משול לקטטה המונית בין אלפיסטים (הצד שצודק, תמיד) לבין חובבי VAG (הצד שטועה, תמיד), אין לך סיבה להתרגש! זה מתרחש כאן אחת לכמה ימים, בשביל לשמור על כושר ;-) (הדברים נכתבו בהומור, כמובן). בסה"כ אני לא חושב שמישהו רשם פה משהו חדש; התנהלות צ'מפיון מוכרת וכך גם התקלות השונות.

* לגבי המנוע, נכון השרשור מדבר על כשל של מנוע 1.8 כמו זה המותקן ברכב שרכשת, אך דווקא מנוע זה נחשב לאמין (לכל הפחות ביחס לTSI אחרים).

* לגבי הגיר, כיום יש לך 5 שנות אחריות אז אתה מכוסה. כצרכן/לקוח, אין לך סיבה לדאגה (לכל הפחות ב5 שנים הראשונות של אחזקת הרכב, במידה ותחזיק בו יותר מכך).

תתחדש ותהנה!

תודה על צפירת ההרגעה , בכל מקרה זה מבאס לרכוש רכב מיבואן שמחרבן על הלקוחות שלו, לפני הסיאט (שעדיין לא קיבלתי) היה לי סובארו B4 וההתנהלות מול היבואן יפנאוטו היתה ממש בסדר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...