Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי הזמין רכב חדש מהסוכנות. שילם מקדמה 2000 שקל והובטח לו כי הרכב יגע ארצה תוך כחודשים. מדובר ברכב נפוץ ומאוד מבוקש. לאחר שחלף הזמן והרכב לא הגיע אבא שלי הלך לסוכנות ושם נאמר לו כי יש דחייה בחודשיים נוספים וגם זה לא בטוח.( יש לציין כי גם בסוכנויות האחרות באותה חברה מסרו מידע דומה). אבא שלי החליט כי לא יחכה יותר וביטל את העסקה

להפתעתו לאחר כחודש קיבל צ'ק חזרה על סך 1400 שקל , כלומר ניכוי 600 שקל דמי טיפול ואף הראו לו כי בהזמנה מופיע סעיף כזה המאפשר לקחת אחוז מסוים משווי הרכב החדש

בחוק הגנת הצרכן מתייחסים לעד 14 יום אולם בטח שלא חשבו על אי עמידה בזמן האספקה של חודשים רבים

בהזמנה אכן נרשם כי זמן האספקה אינו ידוע. אם כן לפי איזה אחוז הם מחשבים את שווי הרכב ממנו נלקחו דמי הטיפול

ועל מה בדיוק הגביה? על קבלת הכסף ומילוי טופס ההזמנה? את הכסף הם הפקידו מיידית לפני כשלושה חודשים, לרכב עוד לא שילמו ואפילו לא יודעים כמה "רכבים יקבלו" ואף אחד לא יודע מתי יגיע.

האם יש כאן עילה לתביעה

פורסם

חוצפנים .

הם צריכים להחזיר לכם את הכסף ולפצות אותכם על העיכוב . במקום זאת ברוב חוצפתם עוד מנכים לכם "קנס" מצחיק.

פורסם

אם יש סעיף בחוזה המתיר לחברה לגבות דמי טיפול, ואביך חתם על החוזה, אין הרבה מה לעשות. מה שכן, באם אין אזכור לגובה דמי ביטול בחוזה (כלומר, לא מצויין במפורש איזה סכום מותר להם לגבות), החוק מדבר על 100 ש"ח או 5% מהסכום ששולם (במקרה שלך זה אותו הסכום :-)).

במקרה זה, שלח להם מכתב המציין את מה שאמרתי, והודע להם, שבמקרה שלא יושב לך שאר הסכום חוץ מדמי טיפול הנ"ל, תפנה לערכאה משפטית.

כמו כן, אם אין התחייבות לתאריך אספקה מוגדר, אין לך עילה לתביעה בנושא זה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בדרך כלל זה 5 אחוז או 100 ש"ח, הנמוך מבינהם. זה מה שכתוב בחוק על ביטול עסקה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

היי,

ראשית אינני עורך דין או בעל ידע בנושא. סתם צרכן נבון (או רוצה לחשוב ככה...:-D).

אני לא מבין, אביך רכש רכב שבטופס ההזמנה אין התחייבות לתאריך? ככה באויר? איזה רכב זה?

ושאלה למבינים, קיים בכלל דבר כזה? זה לא איזה סעיף לא חוקי? כי הרי תאורטית, יכולים לספק לו את הרכב גם עוד שנתיים אם ככה...

זה מה ששאמרו לכם?" לא יודעים אולי יקח עוד כמה חודשים..."?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
היי,

ראשית אינני עורך דין או בעל ידע בנושא. סתם צרכן נבון (או רוצה לחשוב ככה...:-D).

אני לא מבין, אביך רכש רכב שבטופס ההזמנה אין התחייבות לתאריך? ככה באויר? איזה רכב זה?

ושאלה למבינים, קיים בכלל דבר כזה? זה לא איזה סעיף לא חוקי? כי הרי תאורטית, יכולים לספק לו את הרכב גם עוד שנתיים אם ככה...

זה מה ששאמרו לכם?" לא יודעים אולי יקח עוד כמה חודשים..."?

זהו בדיוק. הם העריכו כי הרכב יגיע תוך כחודשים ולכן לא התחיבו על תאריך אספקה ואח"כ כשתמו החודשים, אמרו שיקח עוד חודשיים לפחות וגם זה לא סופי. זה שבהזמנה רשום כי ניתן לגבות דמי ביטול לא אומר שחייבים ולא אומר שזה חוקי, על אחת כמה וכמה שנגרם להם אפס נזק.( הרכב לא שולם ליצרן בחו"ל , לא נשלח, לא נרשם וכד') נהפוך הוא, אם למישהו נגרם נזק זה לאבי שהמתין והמתין והמתין כשהכסף ששילם כמקדמה כבר בכיסי היבואן מיום ההזמנה ולבסוף אפילו בתאריך האספקה המשוער והרחוק יחסית לא עמדו והוא נדחה בחודשים נוספים.

בסוף, אבי רכש רכב מהונדה ושם נאמר לו כי כל עוד הרכב לא נרשם על שמו אין שום בעיה לבטל למעט 100 שקלים. הגיוני ולפי החוק.

פורסם

איזה עלובים, לעשות כסף מביטולי עסקאות של אנשים שהתעניינו ברכישה וחזרו בהם עקב הערכה לא נכונה מצידם.

אני מכיר מישהו שהזמין סקודה סופרב חדשה מהחברה עם מלא תוספות, עסקה של 185,000 ש"ח, לאחר שבוע וחצי התחרט והחזירו לו את כל המקדמה.

לפותח השרשור- באיזו סוכנות רכב מדובר?

שלומי

פורסם

מאוד מפתיע שגבו מאבא שלך דמי ביטול, במיוחד מאחר שלדברך היבואן לא עמד בזמן האספקה.

באיזה יבואן מדובר?

סוכנות משנה או אולם יבואן?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

נראה לי שהגשת תביעה לבית משפט לתביעות קטנות יוריד אותם מהעץ - הם לא יכולים לספק את הרכב ואתה אשם?

באיזה יבואן מדובר?

הכותב אינו עו"ד

פורסם
איזה עלובים, לעשות כסף מביטולי עסקאות של אנשים שהתעניינו ברכישה וחזרו בהם עקב הערכה לא נכונה מצידם.

אני מכיר מישהו שהזמין סקודה סופרב חדשה מהחברה עם מלא תוספות, עסקה של 185,000 ש"ח, לאחר שבוע וחצי התחרט והחזירו לו את כל המקדמה.

לפותח השרשור- באיזו סוכנות רכב מדובר?

אבא שלי מנסה לקבל מהם את המגיע לו ברוח טובה ולכן אני נמנע בשלב זה לציין את שם הסוכנות והיבואן

אם לא ילך בהבנות אזי יהיה מקום "לשבח ולהלל" את הסוכנות והיבואן שיזכו לפרסום חינם

אני מניח שהגבייה המוזרה הזו ,הינה החלטה של היבואן וקצת מוזר כי הוא מסכן את הדימוי והיושרה שלו תמורת כמה מאות שקלים שירוויח בחוסר הוגנות וגם זה בספק.

דרך אגב, הכי מוזר הוא שאבא שלי לקוח שלהם בשנים האחרונות ( כלומר הוא נפרד מרכב שלהם ורצה להשתדרג), אחרי המקרה הזה הם הפסידו אותו בתור לקוח, בודאות

פורסם

אתה מדבר על 500 שקלים. גם אם אתה צודק, הזמן והעצבים שתשקיעו בניסיון לגבות אותם, יעלו לכם הרבה יותר. לפעמים צריך להיות גם חכם ולא רק צודק. בבנקים גו(נ)בים כל יום עמלות טיפול ולא משנה על איזה פעולה. נגעת - נסעת. תבלע את הרוק ותמשיכו הלאה במידה ולא תגיעו איתם להחזר ברוח טובה. פשוט לא שווה מבחינתכם את המאמץ שתשקיעו.

פורסם

לפעמים עושים דברים לא כלכלים כדי שתוכל לחיות עם עצמך בשלום. גם בשביל 100 שקל הייתי הולך לבית המשפט במקרה הזה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...