Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 207 - תדירות טיפול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיג'ו 207 בת כמעט שנה. כשקיבלתי את הרכב אמרו לי שמטפלים בה פעם בשנתיים או 20 אלף ק"מ.

היום היא עומדת על 8000 ק"מ ו11 חודש.

יש ברכב "מד שירות" שמודד עוד כמה ק"מ צריך לעשות טיפול. והיום הוא מראה 3.5 אלף קילומטר, מה שלא מסתדר ולא הגיוני עם האמירה של פיג'ו על שנתיים או 20 אלף. דרך אגב, בדקתי בספר הטיפולים וגם שם מצוין שנתיים או 20 אלף.

אני לא מאוד סומך על המוסך הראשי - כמובן שאם אגיע אליהם הם ישמחו לעשות טיפול בתשלום כבר עכשיו.

למישהו יש המלצה או ניסיון עם המד המוזר הזה של פיג'ו?

פורסם
יש לי פיג'ו 207 בת כמעט שנה. כשקיבלתי את הרכב אמרו לי שמטפלים בה פעם בשנתיים או 20 אלף ק"מ.

היום היא עומדת על 8000 ק"מ ו11 חודש.

יש ברכב "מד שירות" שמודד עוד כמה ק"מ צריך לעשות טיפול. והיום הוא מראה 3.5 אלף קילומטר, מה שלא מסתדר ולא הגיוני עם האמירה של פיג'ו על שנתיים או 20 אלף. דרך אגב, בדקתי בספר הטיפולים וגם שם מצוין שנתיים או 20 אלף.

אני לא מאוד סומך על המוסך הראשי - כמובן שאם אגיע אליהם הם ישמחו לעשות טיפול בתשלום כבר עכשיו.

למישהו יש המלצה או ניסיון עם המד המוזר הזה של פיג'ו?

אנחנו ממליצים לעשות ביקורת אחת לשנה או 15000 ק"מ, לדעתי זאת הנוסחה המנצחת כשרוצים לשמור את הרכב תקין ובטוח

לאורך כל הזמן, בשגרת טיפולים כזו הבלאי הוא מינימלי למשך שנים רבות.

את מד הטיפול אפשר לאפס ולכוון איך שרוצים.

שבת שלום

פורסם

אל תסתמך על המד ברכב. תפתח את ספר הרכב שנמצא אצלך, אמורה להיות שם טבלה שמפרטת כל כמה זמן לעשות טיפול ומה בדיוק לבדוק בכל טיפול. שים לב שזה בד"כ בסגנון "כל 15000 ק"מ או שנה, המוקדם מביניהם".

אני לא חולק על דעתו של מוסך אמ הדרך, אני בטוח שיש לו ניסיון עם הרכבים האלו ויכול להיות שבעקבות ניסיונו הוא ממליץ כל 15K ק"מ. טבלת הטיפולים היא על פי ניסיונו של היצרן, אני מתאר לעצמי שהיצרן של הרכב יודע הכי טוב כל כמה זמן הרכב דורש טיפול.

מצורפת דוגמה לטבלה של מזדה 2.

Capture.JPG

פורסם

באמת שעדיף לך כל 15 אלף / אחת לשנה לעשות טיפול.

לי בעבר הייתה פיגו rcz ושם דרשו להגיע כל 30000 קמ או שנתיים. שזה מוגזם!

אני לא הקשבתי להם ועשיתי טיפול אחת לשנה.

בהצלחה

פורסם

מרווח הטיפולים אכן כפי שציינת (שנתיים או 20K).

יש ברכב "מד שירות" שמודד עוד כמה ק"מ צריך לעשות טיפול שמאופס בכל טיפול ידנית.

ניתן לבחור מרווח טיפולים 10K 15K או 20K ואפילו 30K

ככל הנראה אופס על מרווח טיפולים קצר מידי המתאים לנסיעה מאומצת !

כבעל פיג'ו ממליץ לך על מרווח טיפולים של שנה - אופי הנסיעות בארץ הינו מאומץ ולכן מרווח הטיפולים אמור להיות קצר יותר מהוראות היצרן (בדרך כלל גימיק שיווקי) עלות הטיפול לא יקר וחבל לחסוך...

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי אותה "בעיה" עם ה - C4 פיקאסו שלי.

כשרכשתי את הרכב (שנת אלפיים ושמונה), הגימיק הזה (טיפול כל שנתיים) היה אחד השיקולים. אבל עכשיו, כל מוסך מורשה שאני שואל, טורח להסביר לי כמה זה חשוב "בתנאי מזג האוויר שלנו" לעשות טיפול פעם בשנה. הרכב שלנו נוסע כ - 1,000 ק"מ לחודש.

אחד המוסכים אף טען ש"לאחרונה השתנו הוראות היצרן" בקשר לרכב הזה, שזה ממש מצוץ מהאצבע, כי התקשרתי לשירות הלקוחות ושאלתי והם לא שמעו על זה כלל.

אז כשמספרים לך אמיתה ("תנאי מזג אויר") לצד בדותה ("שינוי הוראות היצרן")- אתה כבר מבולבל לגמרי.

• תוכן חדש...