Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהחלט לא להאמין. לא כל אחד מתאים להיות לוחם. רואים עליו שהוא אינו מתאים, את זה היה ניתן להבין מהרגע הראשון שהראו את תמונתו.

ממש מעצבן שבגלל טעויות מפגרות וחוסר יכולת לתפקד תחת לחץ נכנסנו למצב הזה.

כשהיה צריך, היה די בפקודה מהירה אחת כדי שאני ועוד זוג חבריי נרוץ ונצוד מחבל שפרץ את הגדר. אה כן, לא הייתי לוחם.

היינו הכוח הראשון שנמצא בשטח. אנחנו היינו המענה הראשון עד שכוח של צנחנים יגיע. אתה עושה מה שאתה צריך לעשות במצב נתון.

ממש מעניין היה לראות מה היה קורה אם אני וחבריי, או חיילים במקרים אחרים, היינו נוהגים באותה צורה ומפסיקים לתפקד.

פורסם

היה מעניין לקרוא,תודה על הלינק.

אין לשפוט אדם עד שמגיעים למקומו. אחד אמיץ יותר ואחד אמיץ פחות....העיקר שהוא חי,שלם ומנסה להתאושש מטראומת חייו.

פורסם

לא מבין משהו, מצד אחד הוא אומר שהרקטה לא סיכנה אף אחד בטנק, שבנוי לעמוד באר.פי.ג'י

ומצד שני הוא אומר שהרקטה הלא מסוכנת הזו חדרה את הטנק.

אם היא לא מסוכנת איך בכל זאת היא פיצחה טנק ?

דבר שני, איך נשאר החלק העליון ממנו הושלכו רימוני רסס פתוח?

הטנק לא אמור להיות סגור ?

פורסם
לא מבין משהו, מצד אחד הוא אומר שהרקטה לא סיכנה אף אחד בטנק, שבנוי לעמוד באר.פי.ג'י

רשום שקודם לכן יצאו המט"ק והנהג (שישן בעמדת הטען , והטען ישן בעמדת הנהג) כשפגע הRPG , ונהרגו מירי המחבלים.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
בהחלט לא להאמין. לא כל אחד מתאים להיות לוחם. רואים עליו שהוא אינו מתאים, את זה היה ניתן להבין מהרגע הראשון שהראו את תמונתו.

ממש מעצבן שבגלל טעויות מפגרות וחוסר יכולת לתפקד תחת לחץ נכנסנו למצב הזה.

כשהיה צריך, היה די בפקודה מהירה אחת כדי שאני ועוד זוג חבריי נרוץ ונצוד מחבל שפרץ את הגדר. אה כן, לא הייתי לוחם.

היינו הכוח הראשון שנמצא בשטח. אנחנו היינו המענה הראשון עד שכוח של צנחנים יגיע. אתה עושה מה שאתה צריך לעשות במצב נתון.

ממש מעניין היה לראות מה היה קורה אם אני וחבריי, או חיילים במקרים אחרים, היינו נוהגים באותה צורה ומפסיקים לתפקד.

היית פעם תחת אש? ספגת פעם פגיעת RPG כשאתה בתוך טנק? המפקד טנק שלך ועוד חבר שלך נהרגו לידך בקרב כאשר הטען לכוד בעמדת הנהג , ואתה בעצם לבד ? קראתי את זה כבר אתמול , גלעד שליט טעה , זה נכון , אבל אי אפשר לשפוט אדם בדבר כזה , אפשר לבקר אותו על דברים שכן היה צריך לעשות , כמו לירות במק"ח , לירות בM16 , למשוך זמן כשרץ עם המחבלים.

ייאמר לזכותו שהוא הבין את הטעויות שעשה והודה בהן, כמו שרשום בכתבה זה כנראה לא יילמד במורשת קרב , ומאז כנראה שופצו התדריכים והשמירות ,

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

הייתי תחת ירי רקטות קסאם ופצמ"רים (בקרבת עזה, לא בערי ישראל). סיכנתי את חיי כדי לעזור לחיילים שלי להכנס למרחבים מוגנים, רצתי בשטחים פתוחים בחיפוש אחר פצועים ועוד שלל דברים. בוא נאמר שבשדה קרב לא הייתי ולעולם לא אהיה(לצערי לא הייתי קרבי, אני בן יחיד) אבל במצבים שאנשים מאבדים עשתונות ומתחילים להלחץ אני פעלתי כראוי ולרגע לא היססתי לעשות את מה שהייתי צריך לעשות. ואת מה שמצופה ממני לעשות.

ככה צריך להתנהג בכל מצב שקשור להגנה על עצמך, על משפחתך וגם על המדינה שלך.

אני לא שופט את גלעד שליט, אני מבקר אותו בצורה די חריפה כי אני יודע ממה הטעויות שלו נובעות, וזה מעצבן. אין מה לעשות.

פורסם

לא מביכות ולא נעליים.

מדובר בילד שישן בתוך טנק שאמור לתת לו הרגשה בטוחה מאוד שמתעורר פתאום לקול פיצוץ ולפני שהוא מבין מה קורה וא מוצא את עצמו בלי האלוהים שלו (מפקד הטנק).

לי יצא להיות תחת אש כמה פעמים. כשהפגיזו לנו את המוצב אז ה.פקוד היה אינטינקטיבי ומדוייק אבל כשהתפוצצה מכונית התופת בשער פאטמה ה.גובה הראשונית היתה הלם (אנחנו נכנסנו בדיוק מהארץ. הנגמ"ש שלנו ואנחנו איתו לא נפגענו קשה כי היינו קצ רחוקים מהמכונית) ולקח לכולנו כמה שניות להבין מה קרה. בקרב השניות האלה גורליות וההתנהלות עלולה רק להעצים את ההלם וזה מה שקרה לו.

אף אחד, כולל אלה שהיו תחת אש, לא יודע איך יגיב באירוע כזה. אין לאף אחד זכית לשפוט אותו עם זה שהוא אדם רגיל ולא רמבו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
היית פעם תחת אש? ספגת פעם פגיעת RPG כשאתה בתוך טנק? המפקד טנק שלך ועוד חבר שלך נהרגו לידך בקרב כאשר הטען לכוד בעמדת הנהג , ואתה בעצם לבד ? קראתי את זה כבר אתמול , גלעד שליט טעה , זה נכון , אבל אי אפשר לשפוט אדם בדבר כזה , אפשר לבקר אותו על דברים שכן היה צריך לעשות , כמו לירות במק"ח , לירות בM16 , למשוך זמן כשרץ עם המחבלים.

ייאמר לזכותו שהוא הבין את הטעויות שעשה והודה בהן, כמו שרשום בכתבה זה כנראה לא יילמד במורשת קרב , ומאז כנראה שופצו התדריכים והשמירות ,

הייתי במצבים דומים לא מעט פעמים בלבנון ובעזה.

אני לא מאשים את גלעד שליט.

יצא לי להיתקל במטכליסט מהולל עם כוח פיזי עצום - בלתי אנושי בעליל, שסופח אלינו ולא יכל לתפקד במצב דומה, למרות האימונים הרבים שעבר. הוא לא ירה ולא הסכים לזוז.

מיותר לציין שהוא הועף לאחר מכן.

אגב, כל האירוע הזה יכל להיגמר אחרת אם היו מקפידים על הנהלים.

פורסם

אני בהחלט מוצא מקום לבקר את הכשל המבצעי.

אבל השיפוטיות שהכתב מפעיל כלפי שליט - בכלל לא במקום!

גם הסרטון שיצא בעקבות הכתבה הזאת - פשוט טעם רע!

נ.ב. אני מצטער שהגעתי לחלק של הטוקבקים. פשוט מתבייש בעם הטוקבק!

אפשר להעביר ביקורת, אבל יש דרך לעשות את זה!

פורסם

סודי ואין אפשרות לפרט.

מצטער.

פורסם

עניין של מזל למחבלים וחוסר מזל לחייל, היה יכול לקרות גם בתקופתי (לפני עשור) ולפי "ואלס עם באשיר" גם לפני שלושים שנה. אלה החיילים, זה הצבא, זו המשמעת ואלו הערכים. מסיבות עלומות המקרים האלה בודדים, אילו הייתה מוטיבציה אמיתית לארגוני הטרור אפשר היה לארגן חטיפה כזאת פעמיים בשבוע. זה הצד השני והפחות זוהר של הצבא הקטן והלא-כל-כך חכם שלנו.

"מַה-שֶּׁהָיָה, הוּא שֶׁיִּהְיֶה, וּמַה-שֶּׁנַּעֲשָׂה, הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה; וְאֵין כָּל-חָדָשׁ, תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ." (קהלת פרק א' פס' ט)

פורסם

א) הרקטה לא פגעה בכלום ולא סיכנה אף אחד. הטנק עבר בדיקה אחר כך, והיה במצב יותר טוב מרוב המכוניות ביד2 שכתוב עליהן "מצב מצויין".

ב) הפגיעה הייתה מרימון שמחבל זרק לתוך צריח.

5 א"ג שלי - אני לא מאשים את שליט, נראה אותכם מתפקדים במצב שלו, כשטיל פגע בטנק, והמפקד נטש את העמדה שלו (טעות מטומטמת ששילם עליה בחייו).

כנראה שהוא אכן לא היה מתאים להיות לוחם, ולשמור על קור רוח במצבי לחץ. לצבא יש את הנטיה לדפוק מסמרים עם מיקרוסקופ, ולשים אנשים לתפקידים שהם לא מתאימים אליהם.

וקרה מה שקרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

א) הרקטה לא פגעה בכלום ולא סיכנה אף אחד. הטנק עבר בדיקה אחר כך, והיה במצב יותר טוב מרוב המכוניות ביד2 שכתוב עליהן "מצב מצויין".

ב) הפגיעה הייתה מרימון שמחבל זרק לתוך צריח.

5 א"ג שלי - אני לא מאשים את שליט, נראה אותכם מתפקדים במצב שלו, כשטיל פגע בטנק, והמפקד נטש את העמדה שלו (טעות מטומטמת ששילם עליה בחייו).

כנראה שהוא אכן לא היה מתאים להיות לוחם, ולשמור על קור רוח במצבי לחץ. לצבא יש את הנטיה לדפוק מסמרים עם מיקרוסקופ, ולשים אנשים לתפקידים שהם לא מתאימים אליהם.

וקרה מה שקרה.

הרקטה לפי המאמר חדרה את הטנק, היא לא פגעה פיסית בצוות,

אבל מעטפת הטנק נפגעה ויותר חמור האפקט הפסיכולוגי של הפגיעה על הצוות שכנראה גרם להם לנטוש את הטנק

וכנראה גם שיתק את גלעד.

המרכבה מצויד כבר שנים רבות לפי הכתבות בעיתונות בלוחות מצופים חומר נפץ

המתפוצצים בעקבות ירי רקטות או טילים ואמורים להדוף את הטיל מהטנק והלאה.

פורסם

עד לקריאת הכתבה חשבתי שכל עניין החטיפה היה מתוכנן ומתואם מראש עד לפרטי פרטים. אבל כאשר קוראים את הכתבה בעיון מגלים שכל עניין החטיפה היה מקרי ולא מתוכנן. אפשר לומר שהיה לחוטפים מזל.

נרצה או לא נרצה חטיפת שליט נפלה מספר ימים לפני "יום ההולדת" 30 שנים למבצע יונתן הלא הוא מבצע אנטבה (לכן ההיגיון אומר שזה היה מתוכנן). חוץ מהחטיפה עצמה שהסבה מבוכה לא מעטה למדינת ישראל שירדה על ברכייה גם העובדה שזה קרה בשנת ה 30 למבצע אנטבה לא הוסיפה כבוד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...