Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת פיג'ו 206 (לפני קניה)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

מחר אני הולך לראות 206 1400 ידנית שנת 2003. קילומטראז' נמוך מאד.

מתלבט לגבי בדיקת הרכב,

האם לקחת למכון או מיד למוסך מתמחה בפיג'ו?

במה כדאי להתמקד בעת הבדיקה?

האם ישנה המלצה לאן לגשת בין אם למכון או למוסך באזור תא-חולון-ר"ג?

אציין שביצעתי חיפוש נרחב וקראתי המון חומר רלוונטי בפורום הנהדר הזה אך לא קיבלתי תשובות מלאות לשאלות הנ"ל.

אשמח לתשובותיכם ודעותיכם,

תודה וחג שמח,

יוסי.

שונא סמרטוטים שחושבים שהם וילונות. 8)

פורסם

כן, בוודאי שכדאי לקחת את הרכב לבדיקה. מה השאלה בכלל?

מכון או מוסך זאת כבר התלבטות קצת יותר קשה. אם אתה לא מבין גדול בתחום אני הייתי הולך על שילוב של שניהם - קודם בדיקה במכון ואז בדיקה במוסך שמכיר את הדגם.

כתבת שהבדיקה באזור חולון? מצוין! תוריד לך קופון הנחה למעבדה לרכב מהקישור הזה ותקבע עם אורן שירותי רכב שאתה מגיע אליו שיעיף מבט בטופס וברכב לאחר שתצא מהמעבדה. בפחות משעתיים אתה סוגר את כל הסיפור ויודע בדיוק מה מצבו של הרכב וכמה יעלה להפוך אותו למושלם.

בבדיקה במכון אתה לא מתמקד בכלום. יש טופס אחיד והבודק יעבוד לפיו גם אם ממש תתמקד וגם אם תלך לאכול מרק עם קניידלך במסעדה הסמוכה. בבדיקה במוסך מקצועי אתה לא צריך לדעת במה להתמקד כי בעל המקצוע אמור לדעת יותר טוב ממני ויותר טוב ממך מה התקלות הנפוצות של הרכב ולבדוק אותן.

התמקדות זה טוב לבדיקה שלפני הבדיקה במכון, כדי לחסוך לך כסף על בדיקות מיותרות. כיוון שכבר עברת את השלב הזה, תן לבעלי המקצוע לעשות את שלהם ואל תתמקד להם באמצע העבודה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תשובה נהדרת :-) אהבתי את הקניידלך ואת ה"אל תתמקד להם באמצע העבודה"

ובכל זאת בענין התמקדות, כשאגש לראות את הרכב, לפני ההחלטה אם לגשת למכון\מוסך. על מה לשים דגש ?

רכב של אישה מבוגרת שבקושי נסע..

שונא סמרטוטים שחושבים שהם וילונות. 8)

פורסם

ככה בשלוף -

תקינות ידית האיתות (יקרה להחלפה)

תקינות מערכת המיזוג (חימום/קירור) ומפוח פנימי בכל המהירויות.

ניקיון של מערכת הקירור במנוע - אם אין נוזל קירור מקורי תסגור את מכסה המנוע באותו הרגע ותגיד יפה שלום. כנ"ל לגבי קורוזיה.

לבדוק מתי בוצע טיימינג, עד כמה שאני זוכר בדגם הזה זה כל 3 או 5 שנים וזה לא זול במיוחד.

תקינות משולשים (אם אתה יודע לבדוק).

תקינות סאן-רוף במידה ויש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם בחולון אז יש לי הצעה יותר טובה: קודם גש לאורן שרותי רכב ברחוב המרכבה 15, אורן הוא מוסך המתמחה בדגמי פז'ו סיטרואן (אם כי לא רק) והוא גם חבר הפורום. אורן אדיב ומקצועי, הוא יעבור על הרכב יעלה אותו על ליפט, יפתח יבדוק ויסרוק את המחשב עם תוכנה ייעודית לרכבי פז'ו.

לאחר מכן תוכל לבחור (והוא גם יגיד לך את זה) אם להמשיך לבדיקה נוספת או לקבל את הייעוץ שניתן לך אצלו. לרוב מה שטוב אצלו, שהוא יכול למנוע ממך בדיקה מיותרת במכון, כאשר הוא יגלה דברים שלא היית רוצה למצוא בבדיקה ש"זרקת" עליה 500 ש"ח לשווא.

מומלץ, בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

מצתרף להמלצה על אורן בחולון, עדיף על כול מכון בדיקה.

מה גם שתקבל מושג מה בדיוק תקול וקריטי לתקן ומה לא, שלא כמו במכון בדיקה שאצלהם קרע קטן בריפוד זה קריטי עד אנוש וצריך לזרוק את הרכב לפח.

• תוכן חדש...