Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,יש לי קורולה 08 עם 138K ק"מ מטופלת כראוי כל 15K לפי הספר לא במוסך מורשה.

עם הזמן שמתי לב שכשאני עוזב את דוושת הברקס הרכב לא מתחיל לנסוע כמו פעם אלא עומד במקום,אפשר לראות על מד הסלד ולפי רעש המנוע שההילוך כן משתלב (למי שלא מכיר בגיר הרובוטי בזמן לחיצה על הברקס הרכב כביכול בניוטרל וכשעוזבים ההילוך משתלב) ועם טיפה עזרה בלחיצה על הגז הרכב כבר מתחיל כן להיתגלגל בכוחות עצמו אבל גם במהירות נמוכה וכאילו קשה לו מרגיש (למי שיצליח להבין זה כאילו עזבתי את הברקס והרכב לא נוסע כאילו מחוברת לי מאחורה עגלה עמוסה חצי טון).

אני זוכר שעד לפני כמה חודשים הייתי עוזב את דוושת הברקס והרכב פשוט היה מתחיל לרוץ ,לא רק זה לאח שלי יש בדיוק אותה קורולה עם 10K ק"מ יותר שגם בה עוזבים את הברקס והרכב מתחיל להיתגלגל לעומת שלי שעומד במקום,ושל אח שלי גם מרגישה קצת יותר נמרצת.

החשד שלי הוא דווקא ברובוט של הקלאצ' ולא דווקא בקלאצ' עצמו,הייתי שמח לדעת אם למישהו יש רעיון נוסף מה זה יכול להיות ואם החשד שלי מוצדק.

יש לציין ששני הרכבים עברו לפני כמה חודשים עדכון תוכנה בגיר,ואין לי מושג מתי החליפו לרכב קלאצ' או רובוט.

ועוד יש לציין שאני נוסע עם הרכב הרבה בתוך העיר על המצב האוטומט כך שיש הרבה העברות הילוכים (למי שמכיר את הגיר הוא תמיד שואף להיות בהילוך הגבוה ביותר בהתאם למהירות)לעומת אחי שנוסע תמיד עם המצב הידני ובכך יש פחות העברות.

פורסם

בעיה מוכרת וידועה.

הסיבה היא שעם הזמן הקלאץ' הולך ונשחק ונקודת ההפרדה משתנה. הרובוט מתוכנת לנקודה מסויימת,

מדי פעם צריך לאפס אותו וללמד אותו מחדש את נקודת ההפרדה.

במוסך מכירים את זה, זאת פרוצדורה פשוטה ואני מניח שיעשו את זה בחינם.

אני תמיד הייתי מבקש שיעשו איפוס בכל טיפול 15K, ואז לא הייתה בעיה בין טיפול לטיפול.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הבנתי והאמת שלפני בערך חצי שנה וסביב ה25K ק"מ עשו עדכון תוכנהאבל בכל זאת אני יגש למורשה ויבקש שיאפסו את הרובוט קלאצ'.

שתי שאלות: האם יכול להיגרם נזק מנסיעה ממושכת עם בעיה זו או שזה רק חוסר נוחות? והאם אני צריך להוריד את החשד שלי מרובוט עייף או משו בסגנון?

פורסם

לא ייגרם נזק, ואין חשש, בוודאות איפוס יפתור את הבעיה.

אגב - אין דבר כזה עדכון תוכנה לגיר הזה, יש איפוס כאמור, או שמחליפים מחשב גיר (את זה עשו כריקול 'שקט' ברכבים שהגיעו

במשלוחים הראשונים והיו מתדרדרים אחורה בעליה ולא גולשים במישור. התוכנה צרובה במוח ואי אפשר לעדכן אותה).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הבנתי תודה רבה על התגובה המהירה אני ימצא זמן אחרי החג לקפוץ למורשה לעשות את האיפוס המדובר ואעדכן תודה!

פורסם

אני מכיר את סוג הרכב הזה מקרוב מאוד (טיפלתי רבות בתקלות הקשורות לגירים הרובוטיים)

תחילה צריך לבצע כיוון ידני של סלונואיד הקלאץ ורק לאחר מכן איפוס(לימוד מחשב), אחרת הקלאץ ישרף במהירות רבה!

ניתן לבצע את הלימוד ע"י הסורק תקלות המקורי או ע"י רצף פעולות מסויים בידית ההילוכים, תוך כדי גישור פין מסויים בשקע הדיאגנוזטיקה OBD לבין המינוס.

תשאיר את העבודה הזו למוסך המורשה בלבד, כי מי שלא מכיר את הרכב הזה וינסה לשחק עם הכיוונים הקלאץ יעלה ריח של שרוף והגלגל תנופה ישרף.

יתכן והקלאץ שלך לקראת סוף חייו, במידה ואחרי הכיוון העברת ההילוכים לא תהיה חלקה או שהקלאץ יחליק בין מעבר ההילוכים או תוך כדי האצה חזקה מהמקום.

הכיוון צריך להיות במצב שבוא אתה משלב לR אז ההילוך משתלב חלק ללא רעש חריקה, וכאשר אתה עוזב את דוושת הבלם הרכב יתקדם באיטיות קדימה(ממש לא כמו בתיבה אוטומטית רגילה), ובלחיצה על הגז הרכב צריך להתחיל להאיץ בפחות מ 1500סל"ד.

בקיצור זאת עבודה למוסך המורשה שמכיר את הרכב, אל תיתן למי שלא מבין לגעת בזה.

וקח בחשבון שיכול להיות שלאחר הכיוון תוך זמן לא רב תזדקק להחלפת הקלאץ, כי הכיוון רק עוקף את הבעיה של קלאץ שחוק(יש מצבים כאלה ויש מצבים שלא).

ונסיעה במצב הנוכחי בהחלט תיגרם לנזק לקלאץ ואני אומר זאת מניסיון משום שבין מעבר ההילוכים/האצות אז עד שהקלאץ מגיע לנקודת החיכוח ועובר אותה מעט לוקח הרבה זמן ובזמן הזה הקלאץ מחליק המון וזה שורף אותו, מניסיוני.

• תוכן חדש...