Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין מה לעשות. גם את זה צריך לעבור.

הייתי בפגישה בלחמן/קידום (מסתבר...) ושם הציעו לי מאוד את הקורס של קידום, שהוא היקר יותר בפער דיי משמעותי אבל עם זאת דאגו להדגיש לי אינספור יתרונות - אם לקחת בחשבון שאני צריך להוציא ציון יחסית גבוה ויש לי פעם אחת לעשות את זה (אני רוצה להתחיל ללמוד כבר באוקטובר הקרוב). המחיר של הקורס היקר לא מפחיד אותי וזה גם הסכום שאליו כיוונתי - השאלה היא האם ההפרש במחירים שווה את זה (כ1600 ש"ח). מישהו יכול לאשר או להכחיש את כדאיות הקורס של קידום אל מול לחמן?

*נאמר לי שהמתכונת הנוכחית של קידום קיימת רק בשנתיים האחרונות, אז אנשים שעשו פסיכו' בתיכון לפני 15 שנה: השעה שלכם מעניינת, אם כי לא מאוד רלוונטית.

המלצות על מכונים (? איך בכלל מגדירים את המקומות האלה?) קורסים?

*בחיפה

**נכתב מטלפון, עמכם הסליחה על אי-קריאות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אין מה לעשות. גם את זה צריך לעבור.

הייתי בפגישה בלחמן/קידום (מסתבר...) ושם הציעו לי מאוד את הקורס של קידום, שהוא היקר יותר בפער דיי משמעותי אבל עם זאת דאגו להדגיש לי אינספור יתרונות - אם לקחת בחשבון שאני צריך להוציא ציון יחסית גבוה ויש לי פעם אחת לעשות את זה (אני רוצה להתחיל ללמוד כבר באוקטובר הקרוב). המחיר של הקורס היקר לא מפחיד אותי וזה גם הסכום שאליו כיוונתי - השאלה היא האם ההפרש במחירים שווה את זה (כ1600 ש"ח). מישהו יכול לאשר או להכחיש את כדאיות הקורס של קידום אל מול לחמן?

*נאמר לי שהמתכונת הנוכחית של קידום קיימת רק בשנתיים האחרונות, אז אנשים שעשו פסיכו' בתיכון לפני 15 שנה: השעה שלכם מעניינת, אם כי לא מאוד רלוונטית.

המלצות על מכונים (? איך בכלל מגדירים את המקומות האלה?) קורסים?

*בחיפה

**נכתב מטלפון, עמכם הסליחה על אי-קריאות.

את הפסיכומטרי עשיתי פעמיים.

1. פעם ראשונה - הגעתי עם עט ובלי שעון. למדתי 3 ימים (כי הייתי בטוח שזה יספיק). קיבלתי 520.

2. פעם שנייה - למדתי כמו שצריך וקיבלתי 710.

לקחתי ערימה של ספרים מחברים - למדתי ותרגלתי. בלי טריקים ובלי כלום.

אני לא חושב שמכון פסיכומטרי יכל לעזור לי יותר.

לדעתי, כל המכונים האלו זה סתם בזבוז כסף.

פורסם

היי, עשיתי קורס ביואל גבע, זה עלה לי כ-7300 ש"ח. כעקרון נותנים לך כלים טובים מאוד להתמודד עם שאלות פסיכומטריות, ומשם זה כבר תלוי בך. אני חוויתי על בשרי שאתה יכול להיות תלמיד של 800, ואז לבוא לא מרוכז מספיק למבחן ולקבל ציון רע. אני קיבלתי 690, כשבשום סימולציה לא ירדתי מ730. קורה, לא נורא. פסיכומטרי זה מבחן של הרבה מזל, ושל "איך אתה מגיע למשחק", כלומר, איך אתה ביום המבחן עצמו.

בכל מקרה, אם יש לך רק הזדמנות אחת, לדעתי לך על הקורס. לי אישית הקורס עזר מאוד, אני יודע שאם ניגש ביולי, אני כבר עובר את ה700, כי תזכור שהלך לי ממש רע, וקיבלתי ציון יפה.

מה שכן, אני לא מכיר אותך, ויש אנשים שהם יחסית מחוננים, וקל להם ללמוד לבד. אחותי היא אוטודידקטית לכל דבר. היא מלמדת את עצמה כל דבר כמעט, ככה זה היה בבגרויות, וככה זה יהיה בפסיכומטרי. הממוצע בגרויות שלה 117, ובסימולציות שלי שהיא עשתה יש לה בערך 4-5 טעויות לסימולציה(!@!). ככה שנידונתי לחיות את חיי בצילה.

בסופו של יום, זה תלוי בך. אם אתה חושב שתלמד את עצמך לבד בצורה טובה ויעילה, אז לך על זה, ונשמח לשתף אותך הטיפים. אם אתה צריך מסגרת, ואתה שתהיה כמה שיותר טובה, שלם ואל תצטער. בקורס נותנים לך כלים מעולים להתמודדות עם פסיכומטרי (לפחות ביואל גבע).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני חושב שתיקח שיעור ניסיון גם הלחמן וגם בקידום ותראה איך המדריך, כי בסופו של דבר הוא זה שיגרום לקורס להיות טוב/רע.

שמעתי המון דברים לא טובים על לחמן, בכל זאת הלכתי לשם כי קיבלתי וואוצ'ר מהצבא, והמדריך שלי היה פשוט תותח, לא חושב שביואל גבע או בקידום יש מדריכים בכזאת רמה... יודע להעביר את החומר כמו שצריך בצורה מעניינת ודי מצחיקה.

עוד נתון שכדאי לשים לב לגביו הוא מס' התלמידים בכיתה!

פורסם

בסופו של יום הכל תלוי בכמה שאתה תשקיע, אני עשיתי קורס בלחמן ב2007.

עכשיו עשיתי קורס של EZ WAY. ניגש ביום חמישי(זה שאני פה מראה כמה אני מכור לפורום).

אהבתי יותר את הEZ WAY.

יש לי מכרה שעשתה ביואל גבע, ולא קיבלה ציון יפה בכלל. אבל בסופו של דבר הכל תלוי בך.

פורסם

זה שזה תלוי בי זה ברור כמובן. אין ספק שהציון הוא נגזרת ישירה של כמות ההשקעה ולהשקיע אני מתכוון הרבה, כי כמו שאמרתי, זה או עכשיו, או לחכות שנה, מה שאני ממש לא רוצה.

לשבת ללמוד עכשיו לבד - אחרי ש7 שנים לא יצא לי לפגוש מחברת - זאת לא אופציה. הקורס לדעתי חושה כדי להוציא את המקסימום בפעם הראשונה.

תודה על התגובות, אשמח לעוד התייחסויות אישיות יותר לקורס ה"חדש" של קידום אי מישהו מכיר.

פורסם

ממה שאני מבין אם אתה מתחיל קורס עכשיו(אפריל?) וניגש ביולי, אתה לא תתחיל ללמוד באוקטובר. אני באותו סרט כמוך, מתחיל בעוד מס' שבועות קורס ביואל גבע.

פורסם

:shock: :shock: :shock:

מס' אנשים שדי מבינים עניין אמרו לי שהמועד האחרון על מנת להתקבל לשנה הקרובה זה עכשיו. מי שעושה ביולי לא יכול. אם הם טעו אלו יהיו חדשות נהדרות.

מישהו מהפורום יכול לשפוך אור על העניין?

פורסם

יועצת לימודים באוניברסיטת חיפה אמרה לי חד משמעית שההרשמה נסגרת ב31 לאוגוסט כי הם מחכים לתוצאות הבחינה של יולי

פורסם

זה תלוי במקצוע, או באוניברסיטה. רפואה נניח, אומרים שמקבלים רק עד מועד פברואר. כלומר מי שניגש בחמישי, לא יוכל להתקבל לרפואה בטכניון (לפחות זה מה שאמרו לי שם).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המועד האחרון של פסיכומטרי על מנת להתקבל לשנת לימודים הוא אפריל (אתה יכול למצוא מידע זה בידיעון של כל אוניברסיטה).

ישנה אפשרות לעיתים להתקבל גם עם ציון של יולי לחלק מפקולטות, אך מדובר בפקולטות עם ביקוש נמוך, שלא מילאו את מכסת המועמדים עד לסגירת מועד הרישום הרשמי (בסביבות מאי). נ.ב. יש להבדיל מסגירת רישום -כלומר תאריך שאחריו לא ניתן להגיש מועמדות לבין הקבלה עצמה ללימודים, שיכולה לקרות גם כשבוע לפני תחילתם (תחילת אוקטובר).

כפי שכבר צויין - פקולטות עם ביקוש נמוך, מאריכות את מועד ההרשמה בכדי למלא מכסה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אם זה באמת המועד האחרון נפשית שתוכל לגשת, אני ממליץ לך קודם כל לעשות חשבון נפש עם עצמך. לדעת שאתה מוכן להקדיש שלושה חודשים לבחינה, בלי יציאות, בלי בילויים ועם הרבה חרישה.

חלק אינטגרלי בבחירת מכון הוא המורים. מורים עם שיטות, שמכירים את הבחינה, שעברו לפחות חמש עשר קורסים, שמקיימים שיחות אישית, דנים איתך על אסטרטגיה למבחן, נותנים לך תרגולים נוספים מעבר לחומר הכתוב זה חובה. זה לא מה שיכניס אותך למועדון ה700+ המיוחל אבל יעזור לך רבות. כמובן, בסופו של דבר, ההצלחה תלויה בך. ליתר דיוק, בראש שלך ובהשקעה שלך.

המכון הכי מומלץ כיום הוא יואל גבע כמובן. אם אתה סובל קצת מבעיות קשב וריכוז, חולמני וכיוצ"ב אני ממליץ לך על אחד על אחד. מועדון ה700 של קידום גם כן מומלץ.

אם ציינת שזה המבחן הגורלי, אני ממליץ לך מהיום להתחיל ללמוד את המילון העברי (או שתבקש מהמכון שתירשם אליו ספר או מחבר או מאחד חברי הפורום שיש להם את העדכני - החל מהבחינה באוקטובר). בנוסף, תתחיל לקרוא ספרים באנגלית. אני ממליץ על הפירמה של ג'ון גרישם או המדריך לטרמפיסט בגלקסיה של דאגלאס אדמס. מומלץ בחום להגיע לבחינה עם ידיעת המילים בעברית, זה יחסוך לך הרבה זמן הן בחלק המילולי (כולל החיבור) והן בכתיבה.

דרך אגב, מומלץ תמיד ללמוד בקורס. נותן לך מסגרת, כמה טריקים נחמדים למבחן ומורה להתייעץ איתו בשלל דברים. זה שווה את הכסף.

לגבי האוניברסיטאות, ההרשמה לאחר קבלת תוצאות מועד אפריל (סביבות תחילת מאי) היא על בסיס מקום פנוי. גם אני שקלתי להירשם שנה שעברה לאחר מועד יולי, הייתה לי האופציה בשלל פקולטות. משום מה, רפואה נסגר אבל גם מקצועות מבוקשים כמו חשבונאות ומדעי המחשב היו פתוחות.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...