Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול הייתי ביריד, וראיתי שם סירים של איזו חברה צורפתית עם שם שאי אפשר לזכור.

כל סיר היה איזה 400+ שקל והיה 1+1 ועוד 10% הנחה במעמד החיוב.

מישהו יודע למה אני מתכוון?

או לחילופין, מישהו מכיר חברה של סירי נירוסטה צרפתיים שמיובאים לארץ?

(בכל מקרה, אני מחפש איזה סט טוב של סירי נירוסטה לפסח, אחרי שהזמנתי BERGNER והחזרתי אותם למחרת. קניתי סיר של סולתם, וגם הם לא משהו (טורקיש)).

תודה,

ניר.

משכנתא זה קל

פורסם

דווקא בסיר נירוסטה לא הייתי משקיע מעבר למשהו סביר (כמובן לא את סירי הנייר הסיניים הפשוטים ביותר). אין בו שום טכנולוגיות מיוחדות וכל מה שחשוב זה שיהיה בעובי סביר, תהיה תחתית אלומיניום עבה והידיות יהיו נוחות. כן- רצוי גם שאם יש ברגים אז גם הם יהיו מנירוסטה ולא יחלידו אחרי חודש כמו שקורה בהרבה סירים.

בסירי טפלון כבר שווה יותר לחשוב.

פורסם

מסעדות פועלים וסבתות מבשלות את האוכל הכי טעים בסירי אלומיניום הכי זולים.

ואם מדובר בצרפתי דווקא הכבדים מברזל יציקה שחור יותר מקובלים במסעדות טובות שם.

פורסם
דווקא בסיר נירוסטה לא הייתי משקיע מעבר למשהו סביר (כמובן לא את סירי הנייר הסיניים הפשוטים ביותר). אין בו שום טכנולוגיות מיוחדות וכל מה שחשוב זה שיהיה בעובי סביר, תהיה תחתית אלומיניום עבה והידיות יהיו נוחות. כן- רצוי גם שאם יש ברגים אז גם הם יהיו מנירוסטה ולא יחלידו אחרי חודש כמו שקורה בהרבה סירים.

בסירי טפלון כבר שווה יותר לחשוב.

נכון.

אבל טפלון אני לא רוצה, וגם ממליץ לאחרים לא להשתמש.

וסירי נירוסטה "סבירים" כהגדרתך, הם בדיוק אלה. כל השאר או דקים, או מעפנים, או ידיות בקליט או...

משכנתא זה קל

פורסם

נראה לי שאתה נסחף קלות.

אם לאדם יש כסף בשפע והוא רוצה סירים מזהב עם מכסה משובץ יהלומים להרגשה הטובה, אז מצדי שיהיה לו לבריאות. אבל אם אדם טוען שאינו יכול לבשל בסיר נירוסטה שאינו "יוקרתי" מבלי שהאוכל ידבק או יצא לא טעים, אני חושב שכדאי לו להשקיע את הסכום הזה בשיעורי בישול (אם מה שיש באינטרנט בחינם לא מספיק).

לעתים קרובות אני מסכים עם מה שחיימי כותב, היום לשם שינוי אני מסכים גם עם איך שהוא כתב את זה.

פורסם

סירי אלומיניום פשוטים עושים אוכל להיט, אבל הרבה אנשים נמנעים מהם מכמה סיבות:

1. לא מתאימים לכיריים קרמיות

2. אצל חולי אלצהיימר מוצאים כמויות גדולות של אלומיניום. אין שום הוכחה שזה נגרם מחשיפה לאלומיניום, ויתכן בהחלט שהמחלה נובעת מגורמים אחרים שגורמים להצטברות שלו, בלי צורך בחשיפה מיוחדת. עדיין, אנשים מפחדים ונמנעים מהסירים הללו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הסירים שמישהו מעלי הפנה לפרסום שלהם לא איכותיים, מצויין בפירוש שבתחתיתם יש אלומיניום.

סיר איכותי כולל תחתית (פנימית, בין 2 שכבות נירוסטה) מנחושת ולא מאלומיניום. נירוסטה באופן בסיסי היא חומר מבודד שכלל לא מתאים לבישול. הלהבה מכה עת התחתית בטבעת מרוכזת ואם לא תהיה שכבה פנימית מפזרת ומוליכה, האוכל מהצד הפנימי יחרך כי החום יעלה מאד את הטמפרטורה מקומית (דרך הדופן הדקה) ולא יתפזר למלוא רוחב התחתית. נחושת מוליכה חום טוב יותר מאלומיניום ולכן פיזור החום יהיה יותר אחיד. זו גם הסיבה שחשוב להתאים את קוטר הסיר לגודל הלהבה, שהיא לא תחמם מחוץ להקף 'סנדביץ' הקרקעית, אחרת תיווצר טבעת אוכל שרוף סביב התחתית, בדופן.

משתמשים בנירוסטה כי שכבת החלודה שנוצרת עליה היא שקופה ולא חדירה, ואם היא נשרטת היא משתקמת מהר בלי להתקדם פנימה, וכנראה שניתן לחטא אותה בהצלחה.

לא יודע איך היצרנים מתגברים על התא הגלווני שנוצר בין נירוסטה לנחושת (למשל הכשל הידוע של דודי השמש מנירוסטה) אבל מניסיון של עשרות שנים, הם מתגברים. אולי העדר אלקטרוליט בתוך מבנה הקרקעית הוא הסוד.

אז קודם כל בחן את משקל הסיר, נחושת הרבה יותר כבדה מאלומיניום ולכן סיר איכותי יהיה כבד.

שנית בחן את השפה העליונה בסיר, שלא תהיה חדה אלא מקופלת וחלקה למגע או מעוגלת היטב.

אם הידיות עשויות מנירוסטה זה בסדר, כאמור נירוסטה יחסית מבודדת. ידית כזו לא תינזק אם תכניס את הסיר לתנור אפייה וכדומה.

אין לי דעה מגובשת לגבי סמרור או ריתוך נקודות בחיבור הידיות - נדמה לי שריתוך המשאיר פנים חלק עדיף, אבל חשובה איכות הריתוך, שלא יתנתק עם הזמן, וראיתי כאלה.

לא יודע למה להשמיץ תוצרת טורקיה, עדיף לקנות סיר שוויצרי פלצני הכולל מד טמפרטורה במכסה שלו ועולה 1000 ש"ח כי כביכול הבישול ה'טבעי' בנוזלי המצרכים עדיף? כל סיר נירוסטה בעל תחתית נחושת יתאים. עשיתי פעם מבחן משווה בין הנ"ל לסיר 'עממי' אבל בעל קרקעית נחושת אצל מישהי המשווקת סירים יקרים והיא נדהמה מכך שלא היה כל הבדל בתוצאה הסופית. גיביתי את ה'תוצאה הקולינרית' במדידות רבות ומיפוי של הטמפרטורה בשני סוגי הסירים ולא מצאתי הבדלים משמעותיים.

אתה מזמין לטעימות?

יוסי

פורסם
סירי אלומיניום פשוטים עושים אוכל להיט, אבל הרבה אנשים נמנעים מהם מכמה סיבות:

1. לא מתאימים לכיריים קרמיות

2. אצל חולי אלצהיימר מוצאים כמויות גדולות של אלומיניום. אין שום הוכחה שזה נגרם מחשיפה לאלומיניום, ויתכן בהחלט שהמחלה נובעת מגורמים אחרים שגורמים להצטברות שלו, בלי צורך בחשיפה מיוחדת. עדיין, אנשים מפחדים ונמנעים מהסירים הללו.

צודק לגמרי, היות ויש חלופה מאריכת ימים ובמחיר נסבל (כמה סירים כבר צריך במשפחה רגילה), גם אני זרקתי את כל סירי האלומיניום שהיו לנו והתמכרתי לנירוסטה, גם בסירי לחץ וגם בסירים רגילים.

הבעייה היחידה היא בפינג'ן נירוסטה שאין בו תחתית כפולה, אבל היות והוא משמש רק לחימום מים המוליכים היטב את החום ולכל היותר רותחים מקומית (בטבעת חלקית בתחתית, לא בכולה), אני חי עם החיסרון.

יוסי

פורסם

משום מה, אף אחד לא הזכיר כאן את המספר "18/10" או "18/8" נדמה לי שזה בעצם סוג של מדד לאיכות הנירוסטה. כעיקרון, סירי נירוסטה עדיפים בעיניי פשוט משום היכולת לשים אותם בתנור ולרוב, מתאימים לכל סוגי הכיריים.

אביב, נדמה לי שהמחיר תלוי כמובן בגודלו של הסיר.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...