Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רשאי לנהוג ללא מלווה תקופה קצרה יחסית (מאז אמצע פברואר האחרון), והלילה ביצעתי, ללא כל כוונה, את עבירת התנועה

הראשונה שלי. כשנסעתי בצומת הולץ, פניתי שמאלה ברמזור ירוק, והכביש לפני היה ריק, אורך הנתיב שבין הפניה לבין הרמזור

הבא היו קצרים מאוד וכשהייתי באמצע הצומת ראיתי שעברתי באדום והיו שני פלאשים כחולים (של מצלמת גאטסו). לא נסעתי מעל

המהירות המותרת \ גרמתי לתאונה \ אחר, העבירה היחידה שלי הייתה המעבר באור אדום (שהיא כמובן חמורה בפני עצמה).

קראתי בפורומים לגבי הענישה (חלק מעידים על קנס וצבירת נקודות, חלק מעידים על שלילה, חלק מעידים על מבחן מעשי \ תיאורטי \

רפואי חוזר וכ'ו) ורציתי לדעת, נכון להיום, מה הענישה שכרוכה בעבירה שעברתי (יש להתחשב בזה שאני נהג חדש ושזו העבירה

הראשונה שלי). האם זה אפשרי שישלל רישיוני? האם זו עבירה שבגינה נשלחים למשפט? אמנם הדו"ח עוד לא הגיע כמובן, שהרי

המקרה קרה הלילה, אבל ראיתי שהמצלמה צילמה ככה שזה רק עניין של זמן. עזרה? בבקשה? מה עושים? הדבר האחרון שאני רוצה

כרגע זה לרדת מהכביש :( ואני רוצה להוסיף שאני נהג שכן נוהג זהיר ובטוח ובמהירות המותרת, אני פשוט עוד לא כל כך עם ניסיון

ובאמת שהצומת הזו הייתה מאוד מבלבלת.

פורסם

עבור נהג ותיק, חציית צומת באור אדום היא עבירה שגוררת קנס בסך 1,000₪ ולמיטב זכרוני 10 נקודות.

במילים אחרות, זוהי עבירה מסוג ברירת קנס שאינה גוררת שלילה מנהלתית.

העניין הוא שאינני זוכר האם העבירה הזאת מטילה סנקציות נוספות על נהג חדש.

ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך כרגע היא להירגע ולהמתין בסבלנות לדו"ח שיגיע, או שלא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

העבירה נכללת בתוספת השלישית של העבירות לנהג חדש אלעד,משמע הוא לא יוכל לחדש את רישיונו בלי מתוקים של משרד הרישוי.

פותח השרשור תחפש פה או בגוגל עבירות של התוספת השלישית לנהג חדש ותראה בערך את העונשים

Miata ND2

פורסם

מאתר משרד התחבורה:

הימנעות מעבירות חמורות

נהג חדש שיורשע בעבירת תנועה חמורה עלול להידרש לעמוד מחדש במבחן נהיגה עיוני ו/או מעשי ו/או בדיקה רפואית – לפי החלטת משרד הרישוי. עד שיעמוד בתנאים אלה רישיונו יישלל, ולאחר מכן הוא ייחשב שוב כ"נהג חדש" למשך שנתיים נוספות.

לראש העמוד

רשימת עבירות חמורות לנהג חדש

1. נהיגה ללא רישיון בתוקף, או שלא על פי תנאי הרישיון, כולל מתן רשות לאדם אחר לנהוג שלא כחוק ברכב שבאחריותכם

2. שימוש ברכב לביצוע עבירה

3. אי-עצירה לפני מסילת ברזל

4. אי-מתן זכות קדימה

5. נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים

6. עקיפה שלא כחוק

7. נהיגה במהירות העולה על המותר בחוק

8. חציית מסילת ברזל בדרך לא סלולה

9. אי-דיווח על תאונת דרכים

10. אי-מתן עזרה לנפגע תאונת דרכים

11. ביצוע עבירה שגרמה לתאונת דרכים בה נפגע אדם

12. ביצוע עבירה שבית המשפט גזר עליה פסילת רישיון בפועל ל-3 חודשים ויותר

13. נהיגה ללא מלווה

לגבי העבירה: מכיוון והצילום הוא של הרכב, התצלום והדו"ח נשלחים ונרשמים על בעל הרכב, שאם במקרה שלך הוא לא אתה והוא לא נהג חדש, אפשר לבקש ממנו לספוג את הנקודות כדי שאתה לא תצטרך לעשות טסט ותיאוריה ושנתיים כנהג חדש שוב.

*נראה מההודעה שלך שאתה מודע למה שאה ובאמת זה נעשה בתום לב. אחרת הייתי אומר לך שטוב שצולמת ועדיף שתרד מהכביש כמה שיותר מהר.

בכל אופן, שים לב להבא, בפעם הבאה זה יכול להגמר הרבה הרבה יותר רע.

במיוחד עכשיו כשאתה נהג חדש ועדיין מתרגש/מפחד/מהסס אתה צריך להיות עם 100% תשומת לב על הכביש לפנייך, גם אם זה אומר לסוע קצת יותר לאט כדי להצליח לקלוט ולאבד את כל המידע שנכנס.

עריכה: wait what?? נהיגה במהירות מופרזת זה עבירה חמורה ומעבר ברמזור אדום זה לא?? :shock:

עריכה 2: מעוד אתר של משרד התחבורה (נשבע, יש להם עוד אתר) :puzzled:

רשימת עבירות התנועה החמורות

נהיגת רכב שלא מאותו סוג שבידי הנוהג או נהיגה שלא בהתאם לתנאים שברישיון הנהיגה שבידו - עבירה על הוראות סעיף 10 בפקודה

נהג שהסתייע ברכבו והורשע על עוון או על פשע שביצועם נתאפשר עקב נהיגתו ברכב - עבירה על הוראות סעיף 43 בפקודה

הורשע בעל רישיון נהיגה על ביצוע עבירת מין ע"י נהיגתו ברכב - עבירה על הוראות סעיף 44 בפקודה

עבירה על הוראות סעיף 65 בפקודה - אי עצירת רכב לפני מפגש מסילת ברזל

עבירה לפי הפקודה או התקנות על פיה הורשע בתאונת דרכים שבה נפגע אדם

עבירה שבית המשפט גזר על מי שעבר אותה, פסילה בפועל מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים או יותר

אי ציות נוהג רכב לרמזור ואי מתן זכות קדימה - עבירה על תקנה 22 לת"ת

נהיגת רכב תחת השפעת סמים משכרים או משקאות משכרים - עבירה על תקנה 26 (2) לת"ת

עקיפת רכב שלא כחוק - עבירה על תקנה 47 לת"ת

נהיגת רכב במהירות העולה על הקבוע בתקנות - עבירה על תקנה 54 לת"ת

חציית מפגש מסילת ברזל ברכב המיועד להסיע 11 נוסעים או יותר כשהדרך אל המפגש לא סלולה באספלט או בטון - עבירה על תקנה 57 לת"ת

לגבי אי הודעה על תאונת דרכים או אי הגשת עזרה לנפגע בתאונת דרכים - עבירה על תקנה 144

נהג חדש שיורשע בעבירת תנועה חמורה עלול להידרש לעמוד מחדש במבחן נהיגה עיוני ו/או מעשי ו/או בדיקה רפואית כתנאי לחידוש רישיון - לפי החלטת משרד הרישוי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם זה ללא כוונה זה לא נחשב עבירה חמורה.

פותח השרשור - במשפט, כשהשופט מסתכל לך בלבן של העיניים כדי לראות אם עברת ברמזור אדום בכוונה או שלא בכוונה, תשפיל קצת מבט ותעשה פרצוף מתבייש, זה בדרך כלל עובד.

הטריק עם הכיפה כבר שחוק, לא ממליץ.

ובנימה רצינית, חציית צומת באור אדום היא מהמסוכנות שבעבירות התנועה הקיימות. לעניין הכוונה או אי הכוונה אין רלוונטיות לכלום ואם חשבת שתקבל מאיתנו סימפטיה אז שכח מזה.

ראה זאת כשיעור שקיבלת ושלם את מה שתקבל באהבה, ולמד מזה. תגיד תודה שלא לקחת נשמה תמימה בגלל העבירה שביצעת, בלי כוונה כמובן.

אני מרשה לעצמי לכתוב את זה כי גם אני עברתי באור אדום כמה שבועות אחרי שקיבלתי רשיון. למזלם של אחרים ולמזלי זה נגמר בקנס (לא היו אז נקודות או נהג חדש). לשמחתי זה שיעור שאני לוקח איתי 25 שנים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נהג חדש נתון לסנקציות של אי חידוש רישיון עד לקיום תנאים שייקבעו ע"י משרד הרישוי (מעבר מבחן עיוני ומעשי, אחד מהם, או שניהם יחדיו) במקרה בו עבר אחת מהעבירות בתוספת השלישית, אשר העבירה אותה עברת נמנית בהן.

תוכל לפנות לעורך דין כדי שינסה להקל בעונש, שזה לא יציל אותך מהסנקציה, או לשנות את סעיף העבירה ואת זה אני לא יודע איך אפשר לעשות.

אני מבין שהסיטואציה לא נעימה, אבל מלבדך יש ציבור שלם שרוצה להגיע הביתה בשלום וזה כמובן עדיף על האינטרס של היחיד. מרבית הנהגים עוברים באור ירוק בהנחה שהצומת פנוי וביצוע עבירה כזו, גם אם ללא כוונה, גם אם בהיסח דעת, עלולה להביא לתוצאות הרות אסון. לא מדובר פה על מהירות מעט גבוהה מהמותר (שגם בגינה היית אוכל את הסנקציה), וגם לא עבירת חניה.

• תוכן חדש...