Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20 או i20 התלבטות קשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הייתי היום בסוכנות מכירת רכב ועומדת לפני ההצעה הבאה:

i20 2013 בלי קמ (תאריך עלייה פברואר) ב93K כולל אגרת רישוי וקודן

i20 2012 עם 30K ק"מ במחיר של 77K (ליסינג נהג יחיד)

שני הדגמים זה inspire

-אני רוצה מבחינה פרקטית לדעת את ההבדלים ביניהם(הבדלים טכניים בין השנתונים וירידות ערך וכו') מה היתרון של חדש מול ליסינג- ברור לי שהמחירים שונים אבל אני אוסיף את ה16 בשביל הבדלים מהותיים פרקטיים.

האם המחירים שהוצעו לי הם "בסדר" - כל הצעה בפני עצמה?

ואם אפשר לדעת מה ההבדל בין קניית 2013 מיבואן או דרך הסוכנות ?

תודה מראש

פורסם

בינתיים ההבדל הוא שאתה תהיה יד 2.

אני הייתי מוריד עוד מהמחיר של הרכב מליסינג וסוגר עליו.

זה הפרש של 20 אלף ש"ח.

ברר לגבי האחריות שניתנת(האם יבואן או לא).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

יש הבדל חשוב נוסף שיכול להיות פה וזה שה-2012 זאת יונדאי i20 "צורה ישנה" וה-2013 היא יונדאי i20 "צורה חדשה".

כמובן שהצורה החדשה טובה יותר ואם יש לך את הכסף אין על מה להתלבט, רק שהמחיר שנתנו לך על הרכב 2013 לא מספיק טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

השאלה היא אם יש עוד הבדלים חוץ מהצורה?

apple- כמה היית חושב שזה מחיר מתקבל על הדעת?

ואיך אני יכול לוודא שהi20 שמדובר עליה היא באמת החדשה (2013) ולא סתם 2012 שפשוט ישבה וחיכתה, כלומר מה השנתון ייצור שלה?

פורסם

בטח שיש הבדלים חוץ מהצורה. זאת מתיחת פנים שכללה גם שינויים לעיצוב החיצוני אבל גם שינויים בעיצוב תא הנוסעים וחשוב מכך - בידוד רעשים עדיף, שיפור בנוחות הנסיעה ושיפור קליל בצריכת הדלק.

איך לוודא שזאת הצורה החדשה? עיניים יש לך? אז תסתכל :wink:

פורסם

מעדיף בלי עיניים.. הן יכולות להטעות וזה לא מסוג הדברים שהייתי רוצה לטעות, האם זה בכלל אפשרי לקנות דגם שנה אחורה שעלה על הכביש רק עכשיו? מה היחס בין שנת היצור לתאריך העלייה?

אני רואה שהמקט של החדשה באתר של יונדאי הוא CWS6D161B S878 השאלה אם ישנו מקט אחר לקודמת, אולי אפשר לפי קוד של משרד הרישוי?

דרך אגב ציינת שהמחיר ל2013 לא מספיק טוב, כמה מהמחירון (103500) צריך להוריד במקרה כזה, אני דיי מבולבל כי אני לא יודע איך לשקלל את הרכב, למשל בלוי יצחק יש אינספור קטגוריות מה זה נחשב? "ליסינג-מכירת רכב חדש"?

תודה מראש

פורסם

ההפרש צריך להיות מספיק משתלם כדי לקחת רכב שאתה היד השנייה שלו (להפסיד יד) ולא לקחת את אותו הרכב

מהיבואן.

אני ממליץ לך לגשת ליבואן ולגשש לאיזה מחיר ניתן להגיע דרכו.

לגבי הרכב המשומש - קח בחשבון שהמושג "ליסינג נהג יחיד" בד"כ זה בכלל לא נהג יחיד, הכוונה היא שהרכב

בשימוש עובד אחד. עם זאת, כל המשפחה של העובד משתמשת באוטו בד"כ.

פורסם

תראה אני היתי בהילוך שישי לפני שבועיים.

הבנתי שיש מבצע של מועדון "חבר" לחדש ב93K

אז המחיר שקיבלת מהסכנות הוא לא אידיאלי, כי אתה תהיה יד שניה.

תנסה אולי לגרד עוד הנחה, ואז תחליט.

פורסם
מעדיף בלי עיניים.. הן יכולות להטעות וזה לא מסוג הדברים שהייתי רוצה לטעות, האם זה בכלל אפשרי לקנות דגם שנה אחורה שעלה על הכביש רק עכשיו? מה היחס בין שנת היצור לתאריך העלייה?

באופן תיאורתי כן, באופן מעשי לא.

גם היום אם תיכנס למשל לסוכנות של פולקסווגן תוכל לראות שמוכרים שם את הגולף דור 7 החדשה אבל יש גם כמה מכוניות מהדור הישן יותר, דור 6, שעדיין מוצעות למכירה. כך שבאופן מעשי, בחודש פברואר ומרץ 2013 יש גם גולף 6 וגם גולף 7 חדשות למרות שברור לך שהן לא יוצרו באותו זמן. אבל המצב הזה לא יימשך למשך שנה וסביר להניח שזה יהיה לכל היותר חודשיים-שלושה. אם זה יהיה ככה במשך שנה זה אומר ש:

1. אנשי המכירות של פולקסווגן לא יודעים למכור = מישהו הולך הביתה.

2. מישהו בצ'מפיון קנה יותר מידי מהגולף הישנה ועכשיו תקועים עם מלאי = מישהו הולך הביתה.

אני רואה שהמקט של החדשה באתר של יונדאי הוא CWS6D161B S878 השאלה אם ישנו מקט אחר לקודמת, אולי אפשר לפי קוד של משרד הרישוי?

אתה מהנדס במקרה?

עזוב אותך מקודים. יש אלפי קודים וכל מדינה מקבלת קוד אחר כי היא מזמינה אבזור אחר. מה הבעיה לשאול את נציג המכירות אם מדובר ב-i20 צורה חדשה או i20 צורה ישנה?

דרך אגב ציינת שהמחיר ל2013 לא מספיק טוב, כמה מהמחירון (103500) צריך להוריד במקרה כזה, אני דיי מבולבל כי אני לא יודע איך לשקלל את הרכב, למשל בלוי יצחק יש אינספור קטגוריות מה זה נחשב? "ליסינג-מכירת רכב חדש"?

המחיר שקיבלת לרכב 0 קילומטרים מליסינג גבוה מידי. או בוא נגיד את זה ככה - נציג המכירות שימכור לך את הרכב במחיר הזה לא יצטרך לעבוד קשה באותו החודש כדי לכסות את המשכנתא. עזוב אותך מלוי יצחק, יש את השוק ויש את לוי יצחק והקשר ביניהם הרבה מאוד פעמים מקרי (או כיוון שאני חושד שאתה מהנדס - הם לא קוהרנטיים).

בתכלס כמו שכתבו פה, 93 אלף ש"ח זה מחיר שאתה יכול לקבל אצל יונדאי אם רק תבוא לסוכנות ותצביע על מישהו שיש לו כרטיס מועדון חבר. אז אין סיבה שתקנה רכב יד שנייה באותו המחיר.

פורסם

אתה מהנדס במקרה?

כמעט צדקת-אתה מקדים בסמסטר.

אז לסיכום ביניים:

אם 2013:

אז לוודא שמדובר בצורה החדשה.

בכל מקרה המחיר גבוה- והוא בערך המחיר שהייתי מקבל על יד ראשונה- אני חושב שלסגור ב-90K כולל האגרת רישוי קודן ומשהו שנקרא שלט נוחות יהיה ריאלי, תסכימו איתי?

אם אני מוותר על הלוקסוס של החדשה והולך שנה אחורה:

האם 74-75K יהיה מחיר ריאלי?

תודה מראש.

פורסם

לדעתי גם 90 אלף ש"ח זה יקר מידי לרכב כזה, זה מחיר שמשקף 10 אחוזי הנחה וזה לא מספיק לדעתי, גם אם הכניסו לך לעסקה שלטי נוחות ב-200 ש"ח.

לגבי הרכב הישן יותר - ראשית צריך לבדוק בציציות שאכן מדובר ברכב ליסינג ולא השכרה כי רוב רכבי הליסינג לא מסיימים עסקאות אחרי פחות משנה. בקש מהחברה שמוכרת לך את הרכב אסמכתה לכך. לא שאם מדובר ברכב השכרה צריך לפסול אותו על הסף, אבל כן צריך לשקלל את זה טוב יותר במחיר.

אני באופן אישי חושב שבמקרה הזה עדיף לא ללכת על האמצע - או שתלך על i20 מודל 2009-10 שתיהיה זולה משמעותית או שתלך על הצורה החדשה יותר מ-2013.

או שתיקח ב-75 אלף ש"ח ניסאן מיקרה חדשה-דנשה מיד אפס, גם אופציה.

פורסם

אהבתי את הרעיון או חדש או אחורה:

ראיתי i20 2011 inspire ב73K אני חושב שאפשר להוריד אותו ל70K בלחץ פיסי מתון, המחירון לפי לוי יצחק אחרי שקלול ושאר ירקות הוא 70900

מה אומרים?

פורסם

מצטער להקפיץ אבל קרתה פשלה גדולה ואני חייב עזרה דחופה:

כבר סגרתי על הרכב ב72 הוא שוריין עבר על ידי בדיקה במכון מוסמך שרפתי יום שלם וסכמנו

העברה בנקאית, ניגשתי לבנק פרעתי פקדונות עשיתי ביטוח חדש והכל.

מתקשרים אלי מהחברות ליסינג (מוכרת מאוד) ואומרים שטעו והרכב היה שייך לשני נהגים.

והם לא יכולים לנפק אישור לנהג צמוד למרות שכל העסקה בוצעה על סמך זה שזה נהג צמוד.

עכשיו עלה בינינו ויכוח לאיזה קטגוריה בחוי יצחק הרכב שייך:

1. רשום בחברת ליסינג לשעבר: שימוש בחברות, עמותות ואגודות שיתופיות למיניהן.-22 אחוז הורדה

2. קנייה ישירה מחברת ליסינג שגמע מס קמ ממוצע-11 הפחתה.

הוא טוען שהרכב שייך לקטגוריה השנייה ואז אין בעייה כי אפילו שילמתי פחות ממחירון

אני טוען שלקטגוריה הראשונה ואז שילמתי 6k מעל מחירון.

הרכב עשה 38k קמ והוא משנת 2011 (יוני)

מי צודק??

ואז למה בכלל צריך את הקטגוריה נהג צמוד? אם יש קטגוריה ממוצע ומעל ממוצע?!

פורסם

אם אתה שואל אותי אז כל הקטגוריות האלו הם חרטא אחת גדולה. אי אפשר בכלל לקבוע הפחתה אחידה לכל רכבי הליסינג מכל היצרנים השונים, זאת שטות שלא מחזיקה מים במציאות. הרי ברור לך שטויוטה פריוס 2009 עם 40 אלף קילומטרים מליסינג תימכר בקלות במחיר מחירון גם אם לוי יצחק קבע שם הפחתה של 22 אחוזים. וברור לך ששברולט אוואו מליסינג לא תימכר ב-22 אחוזי הפחתה אלא הרבה יותר, גם אם לוי יצחק קבע אחרת.

זאת הסיבה גם שחברות הליסינג לא משקללות למחיר שלהם את הליסינג לפי לוי יצחק ומשקללות את המחיר של הרכב לפי מחירון הבסיס פלוס חודשי עליה לכביש בלבד.

על פניו נראה לי שקיבלת מחיר די טוב לרכב ליסינג מסוף 2010. לא הייתי אומר זול אבל גם בטח לא מאוד יקר.

• תוכן חדש...