Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אירוע המכירות של מרצדס בגעש - 20-22.2.2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אחת, אנחנו "חובטים" כהוגן ביבואנים הישראליים בפורום; על התמחור, על איכות השירות ועלותו, על הגישה. לצערנו, במקרים רבים הצדק עמנו, כלקוחות שחוו אכזבות אלו ואחרות על בשרם.

ואולם - כשמגיעה מילה טובה, זה גם המקום להפיצה. האירוע של מרצדס בו ביקרתי אתמול(בדומה לאירועים דומים של לקסוס בהם ביקרתי בעבר) הדגים אירוע שיווקי באווירה אחרת, בו המכוניות עמדו בקידמת הבמה.

הגעתי לאירוע בעקבות באנר שקפץ לנגד עיני באחד מאתרי הרכב - שהזמין לנהיגה במכוניות הספורט של מרצדס. נכנסתי, השארתי פרטים - ולאחר מספר ימים חזרה אלי נציגה חביבה בשם ויקי מסניף חיפה, אשר וידאה את פרטיי והזמינה אותי לאירוע.

האירוע עצמו כלל מתחם אירוח באוירה נעימה על מדשאת הגולף בגעש, כאשר מספר מכוניות מוצבות בתוך ומחוץ למתחם, על הדשא, בדומה לאולם תצוגה. הגישה היתה קלילה, אנשי מכירות עמדו לרשות המבקרים רק כאשר נתבקשו לכך. כמבקר יכלת להסתובב בין המכוניות ולשתות את הקפה שלך ברוגע מבלי שכל שתי דקות "יתלבש" עליך נציג אחר.

בחניון, עמד היצע מכובד של דגמים לנסיעות מבחן. רק תבחרו. C ו-E קלאס בדגמי סדאן וקופה, CLS, SL, SLK וגם מספר ג'יפים, שלא ממש דיברו אלי וכמובן שגם A קלאס החדשה, אותה כבר נהגתי(ואהבתי) לא מזמן.

הסתפקתי בשלוש מכוניות; שתיים מהן בחרתי בזכות העיצוב המטריף(כן, הן באמת סקרנו אותי בזכות העיצוב) ואת השלישית, SL350, למרות העיצוב - ובמיוחד של יחידת הגריל/פנסים בחרטום.

CLS הנוכחית היא מכונית שמצליחה לגרום לי לסובב אחריה את הראש בכל פעם מחדש. קפלי הצד שלה מזכירים לי יגוארים וביואיקים משנות החמישים וכולה אומרת אלגנטיות. כשאני מסתכל על מכוניות כמו יגואר XJ או מאזרטי קוואטרופורטה החדשות, אין לי מנוס מהמסקנה שמשהו השתנה בעולם - המרצדס הזאת עושה לשתיהן בית ספר לעיצוב - וגם מתחרות צעירות יותר כמו סדרה 6 גראן קופה לא ממש יכולות לה. פשוט הברקה.

הישיבה בתוך המכונית נמוכה, הקוקפיט עשיר ולחלונות הדלתות אין מסגרת, מה שמעניק מימד נוסף של ספורטיביות. CLS350, שעניינה אותי, התגלתה בנהיגה הקצרה כמכונית שיודעת להציע הרבה במגוון חזיתות. חזקה(306 כ"ס), זריזה מאד(6.1 ש' למאה), נוחה להפליא ומתנהגת היטב. המכונית הזו יושבת על רצפת ה-E קלאס, אך נהנית מהגה מהיר וחי יותר וכיול מתלה הקורץ גם לנהג הספורטיבי ולא רק לנהג המונית; שניהם בכל מקרה יהנו מנסיעה נוחה ומשיכוך זעזועים משובח. בקיצור, אם נגזר עליך לבלות את שארית ימיך עם מכונית אחת בלבד - ומאני איז נו אובג'קט - CLS350 היא אחת האופציות היותר מעניינות שבנמצא.

אני שמח שנהגתי גם את E קלאס קופה, שהדגימה את הפער בגישה לנהג בין מרצדס של לפני 3 שנים למרצדס של היום. דוגמנית אמיתית ככל שתהיה, E קלאס קופה הזכירה לי מה לא אהבתי הרבה שנים במרצדס. הגה בעל שטח מת גדול מדי במרכז, עם תגובה איטית להפנייתו וחזרה פלגמטית למרכז. נוחות הנסיעה טובה, המכונית אוחזת היטב אך אין כל שאר רוח בניהוגה. רציתי לנסות את דגם ה-250(1.8 טורבו, 204 כ"ס); הביצועים היו מספקים, אך הצליל בסל"ד גבוה היה צורם מעט ותגובת הדוושה(בעלת המהלך הארוך) יכלה להיות ספונטנית יותר. למצב הידני אין משוטים מאחורי ההגה ותפעול הידית במישור האופקי אינו נוח במיוחד. אפילו ידית האיתות ממוקמת נמוך מדי.

למרבה השמחה, רוב הבעיות מטופלות במתיחת הפנים הקרובה, אשר הוצגה ע"י מרצדס לא מזמן. ידית האיתות עולה למיקומה הטבעי(מאחורי ה"שעה 9" על גלגל ההגה), ידית ההילוכים תותקן על מוט ההגה ותיעזר במשוטים לתפעול ידני וההגה מוחלף להגה חשמלי בעל יחס העברה מהיר במיוחד, המכונה דיירקט סטיר. אפילו מנועי ארבעת הצילינדר המוגדשים עוברים שינויים מהותיים במערכות הזרקת הדלק ובאופן פעולתם.

מרצדס של היום מייצרת מכוניות לנהג - תהליך של השנים הספורות האחרונות - ומסתכלת לב.מ.וו ב'לבן של העיניים'. SL350 מדגימה את המגמה הזו היטב. היא קלה מהדגם המוחלף בלא פחות מ-140 ק"ג, תודות לשימוש נרחב באלומיניום. אותו מנוע מצויין של 350SLC הופך אותה למעט זריזה יותר(5.9 ש' למאה) - אך הפעם, גם כאשר הגג המתקפל סגור, המנוע נשמע יותר - וגם המפלט אומר את דברו. הרודסטאר הגדולה הזו אינה מיאטה, אך היא מתנהגת באופן מעורר כבוד. ההגה שלה, עם 2.1 סבובים בין הנעילות מציע תגובה מהירה, דיוק רב ומשקל נכון - והמכונית מתנהגת בצייתנות רבה ולעתים אף בשובבות קלה. SL בסיסית לחובב הגה? אחרי הרבה שנים של רודסטאר שהרגישה כמו קונברטיבל רכה, SL חוזרת למקורות עם מכונית מרשימה מאד ונוחה להפליא.

חסרונות? עיצוב גס יחסית, לא אלגנטי וגם לא ממש ספורטיבי(עיצוב הפנים המרהיב מפצה על כך חלקית) ומערכת בקרת יציבות שאינה מתנתקת במלואה, כמו בכל דגמי מרצדס שאינם דגמי AMG(הכוונה אינה לגימור AMG ספורט אלא לדגמי AMG).

לסיכום, חויתי שעה וחצי מהנות באוירה נעימה. התלוה אלי לנסיעות איש מכירות סימפטי בשם אריאל שאיפשר לי לחוות את המכוניות כהלכה ולנסות את מגוון הממשקים שהן הציעו, כולל ניתוק(חלקי בלבד, זה מה שיש) של בקרת היציבות(דלק מוטורס עם הפוקוס ST, אתם שומעים שם?). התרשמתי מבחור שמבין במכוניות, אוהב את מה שהוא עושה ומדבר לעניין.

אז שאפו לכלמוביל. כן ירבו אירועים כאלו - גם למכוניות ממותגים עממיים יותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

נסה למצוא את הבאנר הזה באוטו/YNET/וואלה. אם לא תמצא אותו, מציע שפשוט תגיע.

יש שומר בכניסה לחניה, אתה יכול לחנות בפנים או בחוץ ולהכנס ברגל.

בכניסה למתחם האירוח על המדשאה תציג את עצמך...וזהו.

איזור נסיעות המבחן הוא בחניית מועדון הגולף, כך שלאחר שנכנסת ושתית משהו, פשוט גש לשם ובקש את הרכב שמעניין אותך מהדיילת שנמצאת שם. המלווים זמינים ויוצאים איתך מיידית.

תהנה.

פורסם

טוב לשמוע שלא הכל רקוב בארצנו :)

-----------------------------------

דבר קטן, אני חייב לחלוק עלייך בעניין העיצוב.

המרצדס בהחלט מעניינת ועיצובה בין המוצלחים של מרצדס. למרות זאת אני לא חושב שיגואר נופלת ממנה בעיצובה ולטעמי לפחות המאזרטי מתעלה על שתיהן (ועל כל רכב פאר אחר בעל 4 דלתות). המאזרטי בעלת עיצוב קלאסי, מעודן, מאופק במידה מבלי לגלוש למחוזות השממה העיצובית של אאודי.

אגב, את המאזרטי טרם ראינו פנים מול פנים.

בהשוואה לאאודי A7, המרצדס בהחלט יותר מעניינת (ולטעמי גם יותר יפה). לעומת זאת, את הב.מ.וו 6 גראן-קופה הייתי מעדיף על פני הCLS.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני ואלעד קפצנו היום לאירוע המכירות כדי לבדוק הכצעקתה ולרכוש אחד מהאקזמפלרים :lol: .

מקבץ ראשון (תמונות מהפלאפון, מתנצל על האיכות).

20130222_104329.jpg

20130222_105243.jpg

20130222_105246.jpg

20130222_105323.jpg

20130222_105412.jpg

20130222_105544.jpg

20130222_105629.jpg

20130222_105643.jpg

פורסם

לדעתי העיצוב היחידי שהם ממש פיקששו איתו בשנים האחרונות הוא ה-M החדש, הקודם היה רכב מאוד נאה והחדש הגיע עם חלק אחורי כבד וממש מזכיר כמה כלים מבית סאניונג.

אני עדיין דבק בזה שה-SL הקודמת (טרום מתיחת פנים) וגם זו שקדמה לה היו הכי נאות במבחר של מרצדס אי פעם, אבל זאת רק דעתי כמובן.

שבת שלום וחג שמח!

פורסם

אני דווקא ממש אוהב את העיצוב של ה ML החדש, הרבה יותר מרשים ו"נכון" מה X5, Q7 וה RX.

מה שכן הם לא ממש מתקדמים מבחינת עיצוב הפנים, הכל נראה מיושן וכבד, אודי עקפו אותם בסיבוב מהבחינה הזאת.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

סיכום שלי:

הדגם שהכי עניין אותי הוא A-CLASS. בעודי ממתין שיגיע תורי לנסיעת המבחן, הנציגה הנחמדה אמרה לי שבינתיים אם אני רוצה אני יכול לצאת לנסיעה בכל אחד מהדגמים האחרים שעמדו בחניה. בחרתי מתוכם את E350 COUPE ויצאתי לדרך.

כשחזרתי למגרש ראיתי שה-A טרם חזרה. שאלתי את הנציגה בסולם 1-10 כמה חצוף זה יהיה אם בזמן הזה אני אצא לסיבוב על דגם אחר.

מסתבר שזה לא היה חצוף בכלל, וכך מקץ דקה כבר הייתי מאחורי ההגה של SL350, שתכלס היה הרכב שהותיר בי את הרושם העמוק ביותר. חישוקי ה-18 אינץ' האדירים העטופים בצמיגים חסרי החתך לא הורגשו כלל עת עברתי על הכביש המשובש שהוציא אותי ממתחם מגרשי הגולף של הקיבוץ, בעוד הנציג שלצדי (עופר, שהיה אחלה ותענוג לנסוע איתו) הזמין אותי לתת בגז ולחוות את השיכוך הבאמת מדהים של הרכב לצד המנוע החייתי שלו.

בזכות המנוע הגדול, שאף פעם לא באמת חסר לו כוח, ביצוע היגוי יתר בכיכרות זה בסה"כ עניין של מה בכך, ואילולא בקרת האחיזה שצ'יק צ'ק קוטעת את החגיגה אני מניח שהיה אפשר לייצר יופי של תמונה פוטוגנית, או במקרה הפחות מוצלח פאדיחה סופר מביכה, ובעיקר יקרה.

ה-SL חזרה לחניה ובשעה טובה הגיע תורי לנהוג ב-A.

רכב המבחן צויד בחבילת AMG, במסגרתה הוא קיבל בין היתר חישוקים גדולים יותר (18 ) ומתלים מוקשחים. ואכן, אחד הדברים הראשונים ששמים לב אליהם זה שה-A קשיחה מאוד, בטח בהשוואה לשתיים שנהגתי קודם. אע"פ ש-A זה דגם כניסה, עדיין אי אפשר לטעות בהיותה מרצדס גם כאשר יושבים בפנים, אלא שהתגלו בקיעים לא ברורים בתדמית שהכוכב על הסבכה הקדמית משדר. זה התחיל בפאנל תפעול המזגן, שכולל בקרת אקלים מכאנית שאינה מפוצלת והמשיך בקרקוש לא ברור, שמן הסתם לא הופיע אצל אף אחד משני הדגמים האחרים.

מבחינת ביצועים, ה-A200 מצויידת במנוע 1.6 גודש בעל 156 כ"ס ותיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים בעלת שבעה הילוכים. העסק מתפקד היטב והעברות ההילוכים חלקות ומהירות, אלא שאיכשהו זה לא באמת מרגיש מהיר כמו שזה באמת (ושלא יהיה ספק - זה בהחלט לא צב). באמת שאין לי הסבר טוב לתופעה הזאת, פשוט איכשהו הבראבו, על אף שנתוניה נחותים ביחס ל-A, מרגישה יותר קלילת רגליים וזריזה. אולי ניתן לתרץ את זה במנוע של המרצדס, שמושך מסל"ד סרק ועד למנתק באופן לינארי למדי ולא מורגשת בו שום "בעיטה" של טורבו. כאן המקום לציין לטובה את הסוכן אריאל, שהיה חבר'מן וזרם גם עם נהג שיודע ללחוץ על הדוושה הימנית ALL THE WAY :wink:

בסה"כ אירוע יפה ומכובד. שאפו ממני לכלמוביל ותודה לשמרון שהביא את דבר האירוע לידיעתנו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מאחר ונהגתי גם ב- A הזו וגם בבראבו, הייתי אומר שאתה קצת נסחף לגבי תחושת הנסיעה, שלא לדבר על תפקוד הגיר. אולי זה נובע מכך שירדת מרכבים שעולים פי 5, ופתאום הרכב נראה לך "פושט".

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני חושב שהביקורת שלי על ה-A בסה"כ די חיובית, ובסופו של יום הייתי מאוד שמח למצוא אחת כזאת בחניה שלי. מצד שני, זה עדיין לא עושה אותה (או את הבראבו לצורך העניין) חפה מחסרונות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
רכב המבחן צויד בחבילת AMG, במסגרתה הוא קיבל בין היתר חישוקים גדולים יותר (18 ) ומתלים מוקשחים. ואכן, אחד הדברים הראשונים ששמים לב אליהם זה שה-A קשיחה מאוד, בטח בהשוואה לשתיים שנהגתי קודם.

ובנוסף לנ"ל מותקנים בה גם צמיגי אל-תקר, מה שלא ממש מוסיף לנוחות.

מבחנים שנערכו בחו"ל לגרסה הבסיסית בעלת גודל הגלגלים המינימלי(195/65X15 וצלחות פלסטיק) וללא מתלים מוקשחים, טוענים שנוחות הנסיעה נסבלת יותר מגרסת ההדגמה הישראלית(עם חבילת AMG) - אך עדיין נופלת מזו של A3 או גולף.

מאידך, אותם מבחנים טוענים שגם בגרסה בסיסית זו A קלאס שומרת על חדוות ההגה שלה.

אישית, נהניתי מאד מניהוג ה-A200 וגם מצאתי את ביצועיה מספקים לחלוטין. עם זאת יש לזכור שנוחות הנסיעה הבעייתית לא מתאימה לכל אחד.

אני מניח ש-CLA תהיה מוצלחת יותר באספקט הזה. גוף בעל קשיחות מבנית חזקה יותר מאפשר שימוש בקפיצים רכים יותר ללא תשלום מחיר ביכולת הדינמית של המכונית. אגב, כל גרסאות ה-CLA תגענה כסטנדרט עם ההיגוי המהיר, כמו זה שהותקן ב-A200 שנהגת עליה.

• תוכן חדש...