Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ALPINE 9855 וחיבור לIPOD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני יודע שדובר על זה הרבה אבל אולי יש משהו חדש

אני רוצה לחבר נגן MP3 לHU שלי (ALPINE 9855)

אני חושב לקנות את הIPOD NANO 6 הקטן ולהשאיר אותו קבוע ברכב,הייתרונות שלו שהוא ממש קטן

ובעל מסך טאץ' ותצוגה נוחה.

המתאם KCA 420I נראה גדול ומגושם ועולה כמו נגן MP3

היתרון היחיד שלו זה שניתן לשלוט על הנגן MP3 דרך הHU

אופציה נוספת זה כבל ישיר בין הHU לנגן.

ראיתי שני סוגים של כבלים כאלה :

אחד עם יציאה 3.5MM

והשני עם קונקטור לחיבור של מכשיר אפל

מה ההבדל ביניהם ?

איך תהייה איכות השמע עם הכבלים הנ"ל לעומת דיסק\נגן עם מתאם KCA ?

במידה והאיכות עם הכבלים תהייה אותה איכות ניתן לנצל את הייתרון של האייפוד הקטן ולקבע אותו ליד הרדיו דיסק

וככה להנות מתצוגה צבעונית ויפה ושליטה נוחה.

תודה לעוזרים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על חיבור הaux אני בכלל לא מרחיב, איכות גרועה.

החיבור הישיר שמצאת, ללא המתאם הגדול, מתאים רק לאייפודים ישנים כך שאין לי מושג אם יעבוד עם זה שאתה מתכנן להביא.

המתאם ה״מגושם״ שלדעתי אתה צריך בכלל את ה620 כמעט ונעלם נשארו בודדים ברשת, אתה מטמיע אותו ברכב ואין שום בעיות איתו יעבדו מצויין, גם עם אייפונים חדשים.

פורסם
על חיבור הaux אני בכלל לא מרחיב, איכות גרועה.

.

דיי כבר עם הקביעה הגורפת הזאת! AUX=גרוע - מר סקוב אתה טועה ומטעה! לא כתוב בשום מקום ש AUX צריך להיות גרוע, בהגדרתו הוא עוד כניסת PRE - האיכות תלויה בכמה פרמטרים

1. איכות ה HU קרי ה PRE AMP שמובנה שם - אם זה HU גרוע תקבל תוצאה גרועה - אני יוצא מנקודת הנחה שאצל פותח השרשור זה לא

2. איכות המכשיר שמתחבר לכניסת ה AUX - תחבר רדיו טרנזיטור AM כמו שהיה לסבא שלי עליו השלום, תקבל תוצאה מזוויעה, תחבר IPOD דרך יציאת ה LINE OUT שלו תקבל תוצאה הרבה יותר טובה - ,

אין הבדל בין כניסת ה AUX לבין כניסת ה CD , (שגם הוא בסוף אנלוגי ) , הכל אנלוגי בסוף (כי המגבר יכול להגביר רק אות אנלוגי והרמקול יכול לשחזר רק אות אנלוגי )

יש כבלים יעודיים לאייפוד לחיבור AUX , חיבור בודד לDOCK CONNECTOR שמתפצל לחיבור 3.5 LINE OUT , ולUSB להטענה.

חיבור ישירות דרך ה USB משמעו שההמרה נעשית בHU עצמו , אף אחד לא מבטיח לך שפיענוח ה MP3/AAC של הHU טובה יותר מהפיענוח שעושה האייפוד עצמו.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

מר עופר היקר, הבעתי את דעתי, מהנסיון שלי לא עם hu אחד ולא 2.

וגם מקראה שוטפת של כמה שנים טובות בפורום.

טוב לך עם aux? שיבושם לך.

זה ממש לא מתקרב לאיכות דיסק כמו שאתה אומר ובטח שלא לחיבור הדוק.

לפני שאתה אומר למישהו שהוא טועה ומטעה תבדוק את עצמך.

פורסם
.

זה ממש לא מתקרב לאיכות דיסק כמו שאתה אומר ובטח שלא לחיבור הדוק.

.

אל תערבב - איכות דיסק . עם כניסת AUX

אני יכול לקחת תיאורטית HU של מקינטוש או נניח להפעיל CD PLAYER של מרידיאן או כל משהו HI END אחר ולחבר אותו לכניסת ה AUX שב P99 שלך

עדיין תשמע גרוע? אני בספק

ברמת ה PRE ל AUX אין ולא צריך להיות נתון של יחס אות לרעש נמוך יותר מזה של כניסת ה CD (ברור שבאותו מכשיר )

אתה יכול לומר CD נשמע יותר טוב מכל נגן MP3 אחר - מסכים !

אפשר להתווכח אם מה שמחברים לAUX בר השוואה - גם מסכים. (ראה את הדוגמא שלי ממקודם )

אבל מכאן ועד לפסול את כניסת ה AUX שאינה אלא עוד כניסה ממותגת זה קיצוני מאוד , למה ה CD שלך מחובר דרך משהו אחר? הוא לא !

ואחרון

גם CD אינו כליל השלמות - עובדה במרבית האולפנים שנחשבים עדיין מקליטים אנלוגית .

וזה עוד לא נכנסתי לוויכוח כי בתנאים שווים וויניל ישמע הרבה יותר אמיתי ונעים לאוזן מכל פוליקרבונט נוצץ.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עופר, קח את הכבל Aux, אל תחבר אליו שום דבר אבל תרים את הווליום לנקודת השמיעה המקסימלת שלך. רוב הסיכויים שאתה תשמע הרבה רעשי רקע ולכלוך. חוויתי את זה על כמה וכמה מערכות, לא אחת ולא שתיים.

זה החלק הכי פחות מושקע ברדיודיסק מכיוון שבימינו יש כבר כל מיני אופציות כמו USB, דיסקים פורמט mp3 והתקני אכסון למיניהם.

רוב האנשים שמשתמשים בכניסת Aux בעלי רדיודיסקים שלא תומכים בשליטה של סמארטפון או התקני אחסון למיניהם.

הכניסה האוקסילרית היא העדיפות האחרונה שלי כסורס.

פורסם
עופר, קח את הכבל Aux, אל תחבר אליו שום דבר אבל תרים את הווליום לנקודת השמיעה המקסימלת שלך. רוב הסיכויים שאתה תשמע הרבה רעשי רקע ולכלוך. חוויתי את זה על כמה וכמה מערכות, לא אחת ולא שתיים.

מר רזו

אוקי . טען דיסק לחץ PAUSE ועכשיו תרים את הווליום .. קרוב לוודאי שתשמע את אותם רעשים , אולי אפילו תשמע את ציקצוקי המנועים שמסובבים את הדיסק את העיינית.

AUX זה חלק פחות מושקע? למה בגלל שזה בחיבור של בננה 3.5 ? בDD יש לנו גם חיבור AUX אחורי בתצורה של .RCA היא יותר או פחות

איכותית?

אתם מסרבים להפנים את העובדה שמערכת סטריאו כמו כל מערכת סטריאו (בית / רכב ) בנויות אותו הדבר

סורס --- קדם מגבר ---- מגבר

NO CAN DO שהכניסה של ה CD תהיה טובה יותר מזה של ה AUX , זה לא כניסה של פטיפון שצריכה עוד הגברה, זאת כניסה רגילה לכל דבר

למה שהיצרן "פחות" ישקיע בה? הוא יכול למתג כמה כניסות שהוא רוצה , זה ממש לא משנה - ההשקעה כאן אפסית יש לך כניסה אחת יש לך 10 , זה סה"כ בורר מה הולך לכיון המגבר - בHU של רכבים זה עם בקרה לוגית , אבל למעשה זה יכול להיות פאסיבי לגמרי .

וכן אין מה לעשות , גם למגבר וגם לקדם מגבר יש רעשים משל עצמם ובהעדר סינגל ברור שהם יגבירו אותם , אל תצפה לשמוע שקט בשום אופן .

הדבר היחידי שאפשר להסכים איתו היא כאשר חיבור הAUX לא מחובר לכלום , המעגל אכן לא סגור וכאן יש סיכוי ליותר רעשים (צריך לנסות את הניסוי הזה כאשר מחובר לכניסה התקן כל שהוא. )

אני מוכן שננסח ביחד מייל לשרות הטכני של אחד מהיצרנים המובילים ונשאל אותם שאלה פשוטה :

האם היחס אות / רעש של כניסת ה AUX נמוך יותר מכניסת ה CD באותו HU ?(אנחנו יכולים לכוון לדגם שחשב הכי פלאגשיפ שלהם)

במידה והתשובה היא חיובית - אוכל את הכובע --- אבל במידה והתשובה חיובית -- תבטיחו לי שלא תחללו את שם ה AUX לשווא.

פורסם

עשיתי את זה גם עם דיסק וגם התקן usb, רעשי רקע רחוקים שנות אור מהAux.

ואגב מר עופר, אסור לצטט הודעות מעליך. רק שתדע להבא.

אני לא מבין למה אתה כזה תוקפני. מנהלים פה דיון לא וויכוח. תביא הוכחות מצוקות שהטענה שלך נכונה ואני אקבל אותה, ולהיפך.

אתה לא יכול לשלול את מה שאנחנו אומרים.

הטענה שלך מבחינה תיאורתית נכונה, אבל בפועל בתוך הרדיודיסק החיבור הפיזי בין בקרת הcd או הusb נמצאים במרחק מילימטרים מהקדם מגבר ולכן הרבה פחות רעש יכול למצוא את דרכו לתוך הסיגנל לעומת כבל aux באורך של מינימום 1.5 מטר שפועל כמעט כמו אנטנה וקולט רעשי RF וAC למיניהם. שלא נדבר שהכבל לא ממוגן בכלל.

פורסם

משום מה הפורום מלא התלהמויות בזמן האחרון, ולמען האמת דיי בעקביות מצד אותם משתמשים.

במקום להקשיב לשתף וללמוד זה נהיה מקום לוויכוחים/מלחמות אגו.

אני תמיד אומר לכל מי שמדבר איתי גם עם הצעירים ביותר בפורום שאני מחשיב את עצמי עדיין טירון בתחום למרות שיש לי כמה שנים טובות בו, שבמהלכן לא פספסתי מפגש אחד, מעבר לזה חברי מפגש צפון הוותיקים נפגשים כל שבוע ללא קשר למפגשים המפורסמים, ובעצם החשיפה שלנו לרכיבים שונים ושינויים אחד אצל השני גבוהה מאוד.

עזוב את זה שאצלי החלפתי רכיבים כמו גרביים אנחנו ערים לשינויים הכי קטנים אחד אצל השני וכן מגיעים למסקנות, הכל מנסיון ולא עפ״י קביעות כי בא לנו או חלומות בהקיץ.

ממש כמו נושא הגישור, חבל שלא מאמצים את הנסיון הזה ורק מנסים ללכת נגד הזרם.

פורסם

כן, גם אני חשבתי כמו עופר, ב HU שלי ישנם שלל אפשרויות השמעה (דרך אייפון\USB\SD-CARD\AUX\CD) וכן, גם לי נראה היה דיי ברור שלא משנה מאיפה אני שומע, הרי שאות האודיו הינו אותו אות אודיו.

אז שמתי את אותו הדיסק עם אותה האיכות ככה:

על האייפון - כקובץ AAC שזה פורמט הלוסלס של אפל, חיבור האייפון ל HU דרך USB , הרי שהמכשיר שולט אייפון.

על האייפון - אותם קבצים הפעם דרך AUX

על דיסק צרוב כאודיו (לא MP3)

על דיסק און קי כMP3 @320KBS

בגדול שמעו בסדר מכל המקורות, ז"א שאם היה חבר באוטו שביקש לשמוע משהוא מהטלפון שלו אז זה לא כ"כ גרוע לתת לו לחבר עם ה AUX.

לדעתי מבחינת איכות השמע

1.דיסק

2.USB\SD-CARD

3.אייפון דרך USB

4.רדיו

5.AUX

עשיתי בדיקה לאורך זמן, וגם סוג של מבחן עיוור, ושבדקתי ממש קיוותי שה AUX לא יאכזב, כי הוא ממש נוח, אבל, ופה קבור הכלב אחרי הבדיקה אפילו הפסקתי לחבר את האייפון עם USB ועברת לדיסק און קי, פשוט לא האמנתי שאני משיג כזה שיפור שאני מפסיק להשתמש באופציית האייפון דרך ה USB או ה AUX.

נודה באמת, דיסקים כבר לא רלוונטים יותר אבל ה AUX הוא לא תחליף, אמנם נוח, אבל זה לא פתרון למי שהשקיע כמה אלפים במערכת בתקווה שישמעו טוב, זה טוב למי שיש מערכת בסיסית וכולה רוצה לשמוע איזה שיר מ YOUTUBE , לא למי שהשקיע סכומים באיכות הצליל, לדעתי הרע במיעוטו הינו חיבור דיסק און קי עם קבצי אודיו באיכות גבוהה (320 או WAV).

SCANSPEAK

פורסם

תודה לכל העונים,קיבלתי אחלה תשובות והגעתי למסקה ברורה ולא יודע איך לא חשבתי על זה קודם

9855 OUT

מכשיר חדש IN

בעיקרון אני מחפש 1DIN בלבד

3 יציאות למגבר

הגברה אקטיבית

חיבור לאייפון\אייפוד\USB מובנה

ודיבורית BT

הרבה זמן לא עשיתי שידרוג אז הנה הגיע הזמן

האופציה הראשונה שעולה לי לראש זה ALPINE 9887

אבל אז אני צריך לקנות גם אייפוד שעולה 200-300 ש"ח

וגם מתאם BT שבחו"ל ראיתי בסביבות ה100 דולר

יש אופציה טובה יותר ?

דרג אגב פירסמתי גם מודעת מכירה ל9855

מצב מצויין עם קופסה וכל האביזרים מסביב

למעוניינים

שוב תודה

פורסם

Pioneer deh 80prs

Clarion cz702.

הקלריון זמין בארץ בכ1400שח

הפיוניר זמין בארץ בגרסא ללא דיבורית בכ3000שח ואף אולי פחות או יותר. גם זמין מארה״ב ב1600שח אך ללא קליטת רדיו בארץ

פורסם
תודה לכל העונים,קיבלתי אחלה תשובות והגעתי למסקה ברורה ולא יודע איך לא חשבתי על זה קודם

9855 OUT

מכשיר חדש IN

בעיקרון אני מחפש 1DIN בלבד

3 יציאות למגבר

הגברה אקטיבית

חיבור לאייפון\אייפוד\USB מובנה

ודיבורית BT

הרבה זמן לא עשיתי שידרוג אז הנה הגיע הזמן

האופציה הראשונה שעולה לי לראש זה ALPINE 9887

אבל אז אני צריך לקנות גם אייפוד שעולה 200-300 ש"ח

וגם מתאם BT שבחו"ל ראיתי בסביבות ה100 דולר

יש אופציה טובה יותר ?

דרג אגב פירסמתי גם מודעת מכירה ל9855

מצב מצויין עם קופסה וכל האביזרים מסביב

למעוניינים

שוב תודה

לפי דעתי אתה עושה טעות, אם אתה אוהב את הסאונד הקיים של המערכת שלך כיום.

מעבר לזה, יש הרבה שסבורים כי למרות שה887 חדש יותר משלך, שלך נשמע טוב יותר, בנוסף לשתי המכשירים תהיה צריך להוסיף את המתאם המדובר כדי לחבר iPod/phone או USB.

לדעתי תזמין את המתאם ותסגור את הסיפור בהוצאה קטנה מאוד, המכשיר שלך נמכר במחירים מגוחכים היום ולא במחיר שמשקף את יכולותיו.

נשארו פה כמה יחידות של המתאם וזה למיטב ידיעתי אתר אמין, לגבי משלוחים לארץ אין לי מושג.

http://www.crutchfield.com/S-sUPKVtpc0QT/p_500KCA620M/Alpine-KCA-620M-USB-Adapter.html

פורסם

שלחת לי קישור למתאם USB

הכוונה שלי הייתה מתאם לאייפוד/אייפון אבל במקרה הזה זה היינו הך

מה לגבי ה24bit ו-4V preout ב9887 ?

לא ייתן לי שיפור ?

אני גם בודק את האופציה של הקלריון

ולגבי הפיוניר-התקציב שלי מאוד מוגבל והשידרוג יהיה רק יד 2

וגם רק אם אני יצליח למכור את ה9855 במחיר הגיוני

אחרת אשאר איתו

ועם הדיבורית אישית לנייד

ואמשיך לצרוב דיסקים

פורסם

כמה דגשים:

א. אני לא מתלהם - אני מתנצל בפני כולם אם ככה הבנתם מדברים להפך אני מנסה לעורר כאן דיון ענייני עם אנשים אינטילגנטים - כמו שאמרו חז"ל דעות יש מעט חילוקי דעות יש המון (האמת שאני לא יודע אם חז"ל אמרו את זה )

בבקשה אל תסיקו מזה שאני לא מסכים אתכם , אז אני מתלהם. (לא גידפתי ואו קיללתי ) .

ב. לומדים כל יום - נכון כמו בנושא הגישור (אם חוזרים אליו ) - הרי שכאן אנחנו בעמדות מנוגדות . אתה אמרת (אני מסכים ) כי על הנייר גישור הוא לא איכותי - אני טענתי שבמקרים הפרטיים שלי הצלחתי לקבל תוצאה דווקא טובה יותר . - ואם נפרק את הדיון הדיון הזה לגורמים נוכל לומר כי : נכון הדמפינג פקטור יורד בחצי בגישור כלומר בשביל לקבל תוצאה טובה , הרמקול שמחובר הרי צריך להיות עם נתונים שיכולים להתמודד מול נתון כזה - היינו רמקול שלא היה מצליח לרסן את המגבר היה מוציא בהכרח תוצאה גרועה יותר ---> צדקת אבל לא עד הסוף .

ג. חזרה לנושא ה - AUX אני טוען כי על הנייר אין ולא צריך להיות הבדל בינו לבין כניסת הCD באותה יחידת ראש. או כל כניסה אחרת. אתם טוענים "שמבחינה הגיונית" זה נכון. ואז אתם אומרים שבפועל זה לא נכון , וכי איכות ה AUX היא גרועה..

מר רזו טוען בגלל שגם הכבל ארוך ומשמש כאנטנה עוד רעשים יכולים להכנס --- בסדר אני מקבל את העובדה -- למרות אפשר להשתמש בכבל עם סיכוך טוב יותר בשביל בדיקה מקיפה .

בנג'י : AAC אינו פורמט לוסלס בניגוד למה שחושבים , אמנם זה הפורמט המועדף על אפל בחנות האייטיונז ,אך הוא פורמט לוסי למהדרין , אני לא נכנס לוויכוח אם הוא טוב יותר או גרוע יותר מMP3 (חבר טוב שלי טוען בלהט כי MP3 ב 320CBR הוא טוב יותר - אולי הוא צודק ואולי הוא לא, אני אישית לא מצאתי הרבה הבדלים , ) לצורך העיניין.

בנוגע לסדר שהצגת : אתחיל עם הרדיו : הוא לא בר השוואה, תלוי בתחנה שאתה קולט , באזור הקליטה אצלי בירושלים הקליטה של 88ב תדר 88 היא סבירה אבל הסאונד לא משהו, בתדר 87.6 הקליטה פחות טובה אבל הסאונד מרגישים שהוא יותר טוב כך שזה נתון לכל מיני פרמטרים - ועל הנייר מקלט FM טוב ככל שיהיה אינו יכול להתמודד מול נתונים של CD . (אני עדיין בסברה שאיכות של מקלט FM תהיה טובה יותר ככל שרגישות הקליטה שלו תהיה נמוכה יותר ) .

SD ו אייפון דרך USB - זה בדיוק אבל בדיוק אותו הדבר, הרי פענוח הקבצים נעשה ביחידת הראש בשני המקרים, האייפון הוא בסה"כ סוג של יחידת אחסון בדיוק כמו הSD - אפשר אמנם להפעיל עדיין באייפון כל מיני מניפולציות סאונד שכן יבואו לידי ביטוי במערכת כמו אקולייזר וכאלה אבל אני יוצא מנקודת הנחה כי האקוליזר ושאר הפרמטרים כבויים אצלך , אבל אתה לא בדקת את אתו הקובץ הרי באייפון בדקת קובץ AAC ובדיסק און קי בדקת MP ב 320 .. - ההשוואה לא הוגנת ולא נכונה, נסה לנגן את הקובץ של ה320 באייפון דרך הUSB אתה אמור לקבל את אותה האיכות.

אחרון חביב ה AUX שבמקום האחרון - שוב יש כל מיני פרמטרים שיכולים להשפיע על האיכות כאשר מחברים לחיבור ה AUX , במיוחד בסביבה רועשת של רכב, זה חיבור "ערום" יותר , מספק שתחבר מטען גרוע לשקע 12V מצד אחד לנגן וצד שני לחיבור האוזניות ותקבל אפילו רעשי אלטרנטור

אבל אני עדיין חושב שבמוצא חיבור הAUX - אינו נחות יותר , מה מחברים אליו ואיך זה כבר סיפור אחר לגמרי.

• תוכן חדש...