Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

1. להשוות קבוצה של מליוני אנשים שגרים באותו מקום מדברים את אותה שפה חולקים את אותה תרבות, לאדם יחיד - שגעון גדלות מסוים.

הוא לא השווה, זו אנלוגיה. המחשה על בסיס דוגמא מסיטואציה אחרת.

לפני שעתיים, oryo כתב:

2. הדיסוננס הזה בין הימין ה״חזק״ ובין החרדה הקיומית מקבוצה נחשלת (בפרמטרים מערביים) תמיד משעשע בעיני. ישראל יכולה לשרוד את מצרים סוריה ולבנון, אבל אומיגוד אם נכיר בכך שהקבוצה הזו היא עם או ניתן להם איזושהי ריבונות כולם הולכים למות מחרתיים.

יש פה שני עניינים. אחד הוא שהקבוצה הזו מכוונת באופן אידיאולוגי, לפחות במידה רבה, לחיסול המדינה הציונית. כשזה הבסיס של התרבות שכנגד, זו בעיה, גם אם אתה מזלזל ביכולות שלהם. זה נכון שקאסמים ואוטובוסים מתפוצצים זה לא איום קיומי, אבל זה איום, ואנחנו משלמים עליו מחיר בחיי אדם, בבריאות נפשית ובכסף. דבר שני, עצמאות פלסטינית אומר בעייה של עומק אסטרטגי ויכולת לכוון נשק לא מדוייק בכינון ישיר לכל נקודה שאתה יכול לחשוב עליה במישור החוף. בנוסף, אתה לא יכול למנוע פטרונות של גורמים חזקים יותר על אותה "קבוצה נחשלת" וזליגה של אמצעים ויכולות מתקדמים לתוך הטריטוריה שלהם, בייחוד כיום, כאשר נשק מוטס הוא זול ומדוייק וטווח עדיין משחק תפקיד ענק.

אנחנו אולי לא נמות מחרתיים, אבל זה תהליך.

כמובן שיש את הבעיות בתפיסה השנייה, שאומרת שנחזיק מיליונים ללא אזרחות תחת סגר כזה או אחר, אבל זה הדיון המקביל.

לפני שעתיים, oryo כתב:

ובדתית בכל מפה בעולם השטחים בהם גרים ה... רגע, איך קוראים להם מבחינתך? קבוצה? חבורה? איגוד? אולי שווה לקרוא להם ישראלים למחצה. בכ״א, בכל מפה השטחים האלו אינם מוצגים כחלק ממדינת ישראל, והאיגוד הפלסטיני מכונים ובכן, פלסטינים. 

אתה צריך לזכור שזכות ההגדרה העצמית הפלסטינית מבוססת על נרטיב. הנרטיב הזה קודם בגלל מפת אינטרסים מסויימת, הוא די טרי, וכמו שהוא בא, הוא יכול גם להעלם, לא?!

כמובן שאז, כמו שסיימתי את הפסקה הקודמת, אתה נשאר עם הבעיה של... אז מה עכשיו?! אז מה הם... כן?!

שזו שאלה שאף ימני שפגשתי לא מסוגל לענות עליה, והאמת היא שיש להם איזו פנטזיה על גירוש המוני.

ושיהיה לכולנו בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 שעות, nev כתב:

איפה בדיוק כתבת את המוצא המשותף של ה"פלסטינאים"? (רמז - אין).

שאר הטענות שלך מגוחכות. אני בסכסוך עם השכן משלשום ולכן אני מכריז על עצמי כעם. למה לא? כל עם מתחיל איפהשהו?

לגבי "כל העולם" - ממש מעניין אותי. "כל העולם" שאתה מתאר מנסה להביא אותי למצב שבפועל יגרום להשמדתי.

אגב, עובדתית גם לא נכון. יש סיבה שלא מכירים בה כמדינה.

1. לא כתבתי את המוצא המשותף של הפלסטינאים. הסברתי שזה לא תנאי להגדרה של קבוצה מסוימת כאומה. ע"ע ארה"ב. והגדלתי ראש וסיפרתי שגם המוצא המשותף במדינות הגדולות באירופה הוא לא כזה ברור תמיד. או בכלל לא. והאמת שגם אצלנו. והאמת שזה אפילו רשום בערך בויקיפדיה שמתייחס ל"עם" שהתייחסת אליו.

2. אני מניח שאתה יודע מה ההבדל בין "קבוצה" ל"אדם בודד". אבל גם אם לא, זה די עצוב שאתה שואל את השאלה הזו. זה שכל עם מתחיל איפשהו זו עובדה. אפילו בתנך זה די הסיפור של היהדות. ואני מניח שאם למדת 5 יח' היסטוריה עם התייחסות כלשהי ללאומיות - כנראה שגם אתה יודע את זה.

3. אה לא מעניין אותך כל העולם? חשבתי שאתה טוען שעל פי כל הגדרה מקובלת הפלסטינאים הם לא עם. אז מי קובע את ההגדרות? אתה? 

4.  גם פה אתה מבלבל. לא אמרתי שמכירים במדינת פלסטין. אבל גם זה לא כזה רחוק. או לחילופין מדינה דו לאומית. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה משנה בעצם אם הם עם או לא? כאילו למה זה חשוב כל כך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 שעות, rev-Match כתב:

בסדר מר' חזק בעובדות, אולי תפנה אותי לעובדות בנוגע לירידות של 25-35% כמו שדובר לפני החתימה על החוזה מול המדינה?

ומה אתה מכניס את מדינות אירופה עכשיו?

זה אמור לעורר אצלי רגשות "תודה לך ממשלת ישראל שאנחנו משלמים פחות מאירופאים" או עצבות על האירופאים המסכנים שנאלצים לשלם במשהו אחד יותר מהישראלים? 

כנראה ההבנה שלך בקביעת מחירי החשמל בישראל צריכה ריענון, תפנה לחבר גוגל ותתרענן.

לפני 11 שעות, farkash7 כתב:

המצרים לא שאלו. הגרמנים שאלו.
הם לא הודיעו לישראל על המכירה הם ביקשו את אישורה.
הגרמנים אכן לא חייבים לשאול, אבל הם כן ביקשו את האישור הזה ונתניהו אכן אישר בלי להגיד לאף אחד ובלי להתייעץ עם אף אחד מסיבותיו שלו.
הוא הודה בזה בעצמו אחרי שזה נחשף. בהתחלה כמובן שהכחיש ואז הודה שזה נכון.
יש לך גוגל? יפה. חפש ותמצא גם את הראיון שנתניהו הודה שהוא אישר את העסקה וגם את התגובה של ממשלת גרמניה שאומרת שהם ביקשו אישור ונתניהו אישר (ככה זה התגלה).

לגבי מאגר כריש לא יודע מה אתה רוצה. אתה כנראה לא יודע לקרוא או שהבנת את מה שרצית.

על "צוללות מתקדמות" ו "לתת אישור לגרמני"....

מדוע מצרים צריכה צוללות? גרמניה צריכה רשות מישראל? | ד"ר יצחק דגני | jokopost

מעבר לעובדה שעיסקת מכירת הצוללות בין גרמניה למצרים נחתמה כבר ב 2011 אשר כלל הזמנה של 2 צוללות + 2 נוספות כאופציה .

ב 2015 המיצרים מימשו את האופציה הנוספת על 2 כלים נוספים.

נתניהו טיפש אם הוא חושב שהוא אישר את העיסקה אשר הייתה כבר חתומה ב 2011 .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

עזוב. לפני 100 המשפחה שלי דיברו אידיש. אם הם היו פוגשים את המשפחה של ליאור הם לא היו מבינים אחד את השני.

ומה השתנה? גם היום אתם לא מבינים אחד את השני.

• מצחיק 2
  • מבאס 1
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

בעך כמו מה שפאלו כתב, זה קצת כמו ב-meme

6wq2z7.jpg

• מצחיק 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

כי זה מגדיר את העמדה שלך בכל הסכסוך. אם הם לא עם, אז אין להם זכות להגדרה עצמית, וכל עניין המדינה הפלסטינית פסול במהותו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 25 דקות, falou כתב:

אם הם לא עם, אז אין להם זכות להגדרה עצמית, וכל עניין המדינה הפלסטינית פסול במהותו.

ואז סתם יש לך 5 מיליון בני אדם תקועים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אנחנו חיים בלימבו הזה מ-67׳. הניסיון לצאת ממנו היה באוסלו, ולמרות שהיו לאוסלו הצלחות מעשיות ברמה מסויימת (יש רשות שמפעילה אוטונומיה פלסטינית, אזרחית בפועל, תוך השענות בטחונית הדדית על ישראל, במידה רבה), הבעיה לא נפתרה. יותר מזה, הכישלון בהשגת המטרות של אוסלו (שתי מדינות שחיות תחת הסכם מוכר) הביא לחיסול דה-פקטו של ״מחנה השלום״ והפתרון בהסכמה.

לרעיון הזה יש תמיכה של בערך 10 מנדטים. הוא בר מינן פוליטי (אלא אם אתה חי בתוך הראש של ביילין).

רעיון אחר - אין.

פתרון, כנראה שאין.

מתגלגלים.

נ.ב. גם ההפרדות החד צדדית הוכחה כלא-פתרון, ראה עזה.

פורסם
לפני 22 שעות, פינדר כתב:

לפי הגישה שלך אין שום עם ערבי שגדול מעיר או כפר.

זו לא טענה חדשה, וגם לא מקורית.

במקורם הם שבטיים מאוד.

ואז יש בעצם 3-4 גישות לאורך ההיסטוריה להתמודד עם המצב הזה:

1. As-is, במילים אחרות זו הייתה חברה שבטית במקור, ואין להתיך אותם לתוך מסגרת שונה ("עם") רק כי זה מה שמתאים לנו. הם חברה שבטית והם נשארים שבטיים.

2. איחוד שבטים קרובים תרבותית ודתית (למשל כמעט ואין ערבוב של שיעים וסונים לתוך אותה מסגרת) לתוך מסגרת של "עם" בלי להתיימר לכפות או להתיך אותם, סטייל איחוד האמירויות (אפילו השם שלהם מציג את זה בגאווה, הם איחוד של אמירויות, כלומר איחוד של שבטים).

3. איחוד שבטים קרובים גיאוגרפית (הסכם סייקס-פיקו זה הדוגמה הכי אובייסט לזה), לוקחים את המפה, משרטטים קווים, בד"כ ישרים, כל מי שנמצא באותו צד של הקו מיום למחרת הופך להיות עם, ביחד, והשכן שלו שבמקרה יצא בצד השני של הקו, יכול להיות תרבותית ודתית זהה לו ב-99%, אבל יהיה שייך לעם אחר.

4. האומה הערבית הגדולה, מה שנקרא גם "פאן-ערביות", יש המון המון שבטים, והם כולם מרכיבים מדינת-על אחת גדולה של ערבים מכל הסוגים והזנים, סוג של ברית המועצות לערבים.

לפני 22 שעות, פינדר כתב:

מצחיק גם שאתה מדבר על שפה במדינה שחצי מהשפה המדוברת בה כיום לא הייתה קיימת עד לפני 150 שנה והיה צריך בן אדם אחד שישב ויבדה מילים ממוחו הקודח.

ובכל זאת, חלק לא קטן מהמילים, ובנוסף לזה כלל החוקים והתחביר, והאותיות והסימנים של השפה, כבר היו קיימים גם לפני.

זה יותר גירסה חדשה מאשר שפה חדשה.

לפני 21 שעות, יבגניפ כתב:

עזוב. לפני 100 המשפחה שלי דיברו אידיש. אם הם היו פוגשים את המשפחה של ליאור הם לא היו מבינים אחד את השני.

אלא אם כן, היו מדברים בשפת הקודש...

תתייחס לזה כמו אל שפה שנייה או שלישית.

אז הם לא היו מבינים אחד את השני בשפה הראשונה או אפילו השנייה (או במקרה שלי אפילו השלישית, שכן לפני 100 שנה בני המשפחה שלי דיברו ערבית-מרוקאית, צרפתית, ספרדית, ורק לאחר מכן עברית, בהתחלה עברית של ספרי הקודש ובסביבות שנות ה-20-30 לימדו בחלק מהקהילות היהודיות גם את העברית של אליעזר בן יהודה).

ואצל יהודים מאירופה הם ידעו נניח גרמנית, או צרפתית (או גם וגם) או רוסית או רומנית וכו', לאחר מכן יידיש (גם אצל חלקם ולא בכל הקהילות) ולאחר מכן עברית.

אגב גם באירופה בחלק מהקהילות לימדו את העברית של אליעזר בן יהודה.

לפני 21 שעות, farkash7 כתב:

אתה אולי יודע לספר סיפורים (כרגיל), אבל אתה לא יודע להגיד אם ההסכם הזה טוב או רע.

אני נתתי את הנתונים, את השיפוט אם זה טוב או רע יעשה כל אחד לעצמו.

לדעתי כמובן זה רע, בטח בטווח הארוך, כל אחד מוזמן לספר לעצמו למה זה ממש טוב לחתום על הסכם פרוטקשן לארגון טרור שיש לו מדינה.

אבל על העובדות אי אפשר להתווכח.

הנה ניתן לך קרדיט, יכול להיות שכל ראשי מערכת הביטחון טועים כולל ראש המוסד ואתה צודק, אבל יכול להיות גם שאתה טועה והם צודקים.

יכול להיות, או שיכול להיות שהפרמטרים שלהם שונים משלי.

בטח בתוקף תפקידם הם לא ייתנו התייחסות שחורגת מגבולות ענייני הביטחון, ואצל חלקם ענייני הביטחון לטווח הקצר מאוד (מה שנקרא "תן לי לסיים את הכהונה שלי בשקט").

מעניין גם מה שהם אמרו על איומי נסראללה... נו טוב, אולי שוב פעם הם טועים ואתה צודק.

הפוך גוטה, הם אומרים בדיוק מה שאני אמרתי על איומי נסראללה, הוא איים לתקוף אם לא יקבל מה שהוא רוצה, אז נתנו לו מה שהוא רוצה, כדי שלא יתקוף אותנו.

הבעיה שאתה לא תגיד שאתה טועה או אולי טועה או לא יודע, ובגלל זה חבל על הזמן שאני מבזבז על התגובה הזו.

הבעיה היא שלא למדנו כלום מהקונספציות הקודמות, אני יכול למנות מלא כאלה.

הפעם קיבלנו תשובה מהר מאוד שאני צודק - ההתקפלות המפוארת תחת איומי המתקפה של נסראללה הזמין את חמאס לדרוש אותו הדבר.

אתה אולי מופתע מזה, אבל זה בדיוק מה שאני אמרתי שיקרה, וזה קרה הרבה יותר מהר ממה שחשבנו.

אז בינתיים זה 1-0 לי.

הדחיפות היא מה שקורה בצד השני יותר מאשר מה קורה כאן ואני לא מדבר על חיזבאללה... הפוליטקה הישראלית היא אי של יציבות ביחס לפוליטיקה הלבנונית...
*זה לפחות מה שנאמר ע"י גורמים מדיניים וביטחוניים.

אתה טועה, דף המסרים המקורי היה שהדחיפות הייתה כי הנשיא ע'און תכף מסיים את תפקידו ואין צפי לנשיא חדש או ממשלה חדשה.

ואז עלתה השאלה - אז למה לחתום על הסכם שאתה לא יודע בעוד שבועיים מי נמצא בצד השני בכלל אם יהיה בכלל מישהו ששולט שם.

עכשיו דף המסרים החדש הוא שהדחיפות היא כי אם לא חותמים עכשיו חיזבאללה פותח במערכה עד מלחמה נגדנו. או כמו שקוראים לזה במשטרה - סחיטה באיומים.

מה שאני לא מבין זה איך בנאדם שאישר למצרים לקנות צוללות סופר מתקדמות מהגרמנים במחשכים! מעיז להתלונן.
אני לא מבין איך בנאדם שחתם על הסכם שלפיו מדינות שמחר בבוקר עלולות להפוך למדינות אויב יקבלו את הנשק האמריקאי הכי מתקדם שיש מעיז להתלונן. הוא גם היתמם ואמר שזה לא נכון... בולשיט.

זה נכון, אבל ביבי לא נמצא איתנו בפורום.

זה אמנם לא קשור לטענה שלך, אבל עניין רכישת ה-F35 ע"י איחוד האמירויות מושהה ואולי בכלל יבוטל.

איפה m3 היודע כל, מגן ישראל, איפה הוא היה ברגעים אלו?

סלח לי, אבל ממתי אני מגן על ביבי?

נראה לי שהתבלבלת כשקראת לי בשביל זה...

לפני 21 שעות, MiniMiz3r כתב:

החתימה היא לא מולם אלא מול ארה"ב. 

בכלל רעיון כושל להסכם.

לבנון בכלל לא צד להסכם...

יש לנו הסכם עם ארה"ב, ללבנון יש הסכם עם ארה"ב, ועם זה לך תבנה משהו.

מדינה מפוררת מחורבנת שמנוהלת בחלקה ע"י ארגון טרור שהוא גם מעצמת טילים (תודה ביבי).

עם כמה שאני לא אוהב את ביבי, ובטח לא מגן עליו, קצת בעייתי לטעון שארסנל הטילים והרקטות של חיזבאללה זה בזכות נתניהו.

לאורך רוב שנות כהונתו היו המון תקיפות של שיירות נשק שיועדו לחיזבאללה ע"י יישות בלתי מזוהה.

האם אפשר לעשות יותר? אני אוחז בדעה שכן, ויש לי על מה להתבסס, ועדיין זה ארגון טרור שהוא מעצמת טילים ורקטות למרות נתניהו ולא בזכות נתניהו.

ההסכם הזה אולי יתן להם סיכוי להתייצב, האמת ששווה לוותר על כמה מיליארדים אם הם באמת התייצבו.
ההערכה שלי שהם לא, כי דמוגרפית המדינה הזו כבר נהרסה ושום דבר לא יעזור (בקרוב אצלנו), אבל גם אם הסיכוי שואף לאפס כבר עדיף לתת להם אותו הרי מה האלטנרטיבה? שהגז שלהם ישאר בים? מה תרוויח מזה? כלום.

אם הם יתייצבו - סביר להניח שזה התייצבות סביב חיזבאללה (בתור הגוף הכי חמוש בלבנון, ואחד הגדולים והיציבים), וכנגדנו.

כפועל יוצא, עדיף שהגז "שלהם" (שאם מקבלים את קו הוף, אז זה גז שחציו שלהם וחציו שלנו) יישאר בים, לתת להם לקרוס עד היסוד.

האלטרנטיבה זה אויב יציב, עדיף אויב לא יציב, עני, מפולג, מוכה, חבול שמחפש את הארוחה הבאה שלו מאשר אחד יציב.

זו בדיוק השגיאה שהשמאל תמיד עושה מול ארגוני הטרור, לבנאדם רעב ועני אין פריבילגיה של להתעסק בלאומיות ולאומניות, וכתוצאה מכך בטרור.

הגז שלך במקרה הזה ישאר בים. אף אחד לא היה מפתח את המאגר השנוי במחלוקת שם. עובדה שגם ביבי הגאון והאמיץ לא עשה את זה.
לגבי מעצמת גז, בוקר טוב, אתה כבר "מעצמת גז" בקנה מידה שלך. כלומר אם לא תמכור את הגז לזרים יש לך כאן מספיק גז ל-40 שנה הבאות.
אתה גם מקבל חלק מהגז שלהם. כן כן לא כל מה שרצית אולי אבל משהו. זה יותר טוב מאפס.

אתה לא מקבל שום גז מ"קאנא", אתה מקבל 17% מהתמלוגים מהקונסורציום שמובילה "טוטאל".

לצורך העניין אם מחרתיים יש לך תקלה בלוויתן, תמר, כריש ותנין, אין לך בכלל גז.

אתה מחזיק "מניות" ולא "סחורה". סוג של.

אתה לא צריך לשכנע אותי שהם לא עם. לך תשכנע אותם.

למעט כל מיני אינטרסנטים, הם משוכנעים שהם לא עם.

לצורך העניין אם מחר קמה מדינה פלשתינית, ומחרתיים מדינת ישראל והיהודים נעלמים מכאן, ייקח להם כמה שבועות להתפרק ל"אמירויות".

אם הטענה שלך היא שאין טעם לחתום על הסכמים עם ארה"ב כי היא לא תעמוד בהם, הדיון הזה מיצה את עצמו. 

זה התופעה המוזרה - ההסכם מול ארה"ב, אבל ארה"ב לא באמת צד להסכם, אין להם דרישה טריטוריאלית לשטח המדובר, הם לא נמצאים בצד השני של הקו.

ולכן המינוח הנכון הוא שזה הסכם של ישראל (כביכול עם אף אחד) בערבות אמריקאית.

והסכמים בערבות אמריקאית הם אכן עם היסטוריה מפוקפקת...

ב. אני לא רוצה למכור אפילו יחידת גז אחת לאירופאים. אני חושב שהגז הזה צריך לשמש אותנו כאן. אנחנו צריכים לשאוף למצב של עצמאות אנרגטית. יצוא הגז ישרת רק את הטייקונים לא אותנו. תראה מה קורה במדינות אירופה שצריכות לייבא גז, לא רוצה להגיע למצב הזה, ובוא אנחנו לא מעצמת גז, המאגרים שלנו אומנם יכולים להספיק לנו ל-40 שנה, אבל בקנה מידה עולמי הם לא גדולים.

אז למה לעזאזל אתה תומך בממשלה הזו?

הרי התפיסה שלך היא 180 מעלות לתפיסה האנרגטית של הממשלה הזו.

כשדובר על עצמאות אנרגטית או חיפושי גז לשוק המקומי - השרה אלהרר עצרה את חיפושי הגז החדשים. בדיוק הפוך ממה שאתה רוצה.

כשדובר על ייצוא גז לאירופה - אותה השרה אלהרר שיחררה אישורים לחיפושי גז חדשים. בדיוק הפוך ממה שאתה רוצה.

אתה יכול לחלוק גם על זה שהשעה עכשיו בישראל היא 6 בערב. אף חברה לא תפתח את קאנא בלי הסכם, זה פשוט לא חוקי.

זה לא לגמרי נכון.

את כריש פיתחו למרות שלבנון הפליצה את קו 29 בשנת 2020.

מה שעל פניו סותר לחלוטין את המצוטט מפיך.

אז למה לא לגמרי נכון?

כי אמנם מבחינת החוק הבינ"ל "קאנא" ו"כריש" באותו מעמד, אבל מעשית יש ביניהם עולם שלם.

זה למשל הוכחה חד משמעית שאף אחד לא ייחס שום חשיבות או מעמד חוקי כלשהו לקו 29.

לגבי החוקיות אני לא יועמ"ש פנה אליה בבקשה.

זה בסדר גם היועמ"שית לא יועמ"שית ממש, היא קונסיליירית, ואפילו אחת גרועה, היא לא הבינה שהיא לא בשוק הפרטי יותר.

לגבי כסף כריש התגלה בסביבות 2012 אם אינני טועה. הוא נמצא קרוב מאוד למאגר במחלוקת, זה שאומרים שיש בו גז. אתה אומר שד' גובר על א'? אם ככה למה במשך למעלה מ-10 שנים אף אחד לא קדח שם וביצע סקירה? זה באמת מאוד מוזר שמאגר כל כך מבטיח שנמצא כל כך קרוב למאגר אחר שכן בוצע בו קידוח וסיקרה לא נסקר... אולי אני מפספס משהו...מה בעיה להגיד לאסדת הקידוח "שומעת סעי קצת צפונה תני שם קידוח ותגידי מה מצאת"?
אולי זה בגלל שלפיד היה בשלטון ולא ביבי. ביבי המלך בטוח היה קודח שם בלי לשאול אף אחד.

האמת נמצאת איפשהו באמצע בינך ובין @nev.

מבחינת הטענות - הרי אם מקבלים את התזה של לפיד (פשרה בין קו 1 שישראל דרשה לקו 29 שלבנון דרשה החל מ-2020), אז @nev צודק, אף אחד לא היה מפתח את כריש, כי גם הוא מאגר במחלוקת (אני יודע שאני מדבר אליך סינית, אבל קו 29 חוצה את "כריש").

מבחינת החוק הבינ"ל - החל משנת 2020 הרי שגם "כריש" מוגדר כמאגר בשטח שנמצא במחלוקת, ובכל זאת המשיכו לפתח אותו. לפני 2020 אגב הוא לא היה מאגר בשטח שבמחלוקת כיוון שדרישת לבנון הייתה קו 23, שלא נוגע ב"כריש" בכלל.

מבחינה מעשית - שוב האמת באמצע, למרות המעמד החוקי של "כריש" מאז 2020, אף אחד לא נמנע מפיתוחו כיוון שכולם הבינו שקו 29 מופרך, למעשה ההערכה תמיד הייתה שיהיה איזה קווץ' נוסף, נניח קו קצת דרומית לקו הוף, 30% מהשטח שבין קו 1 לקו 23 לישראל, 70% ללבנון, עם הגדרה של תחילת קו המצופים כקו בהסכמה (זה יוצר סוג של "מדרגה" בקו).

ואת מאגר "קאנא" לא פיתחו גם כי ללבנון לא היה לחוץ, וגם כי היה ברור שזה מאגר שמתחלק באחוזים כאלה ואחרים. ואז עולות שאלות, מאיזה צד קודחים? הישראלי? הלבנוני? גם וגם? מי יקדח? ממי יקבל את האישורים? למי ישלם את התמלוגים וכו'. ולזה לא רצו להיכנס.

לפני 20 שעות, David32 כתב:

לא. כבר דובר על זה פה. התחנת גז שמגבילים מזהמת יותר מתחנה פחמית ובכלל הייתה אמורה להיות מושבתת.

לא, היא הייתה אמורה להיות משודרגת לשימוש נקי בגז...

דיברנו כבר על הסיבות לכך שהיא לא שודרגה עדיין, מריבה על מינויים פוליטיים בממשלה שרוצה לעשות "פוליטיקה אחרת".

לפני 20 שעות, falou כתב:

החיזבאללה גם לא מנהל את צבא לבנון, יש לו צבא משלו.

לא בדיוק.

חיזבאללה בהגדרתו הוא מיליציה (וארגון טרור וכו' וכו'), אבל הוא גם נמצא במספרים הולכים ועולים בתוך צבא לבנון, עד כדי רמות של חטיבות שההערכה היא שבזמן אמת יסורו למרות נסראללה ולא למרות רמטכ"ל צבא לבנון.

לפני 19 שעות, farkash7 כתב:

נשארת עם גז/פחם/נפט. עדיף לשמור את המעט שמצאת וזה באמת מעט ביחס למאגרים של מעצמות אנרגיה אמיתיות מאשר למכור את זה לכל מני אירופאים שמחר בבוקר יגנו אותך באו"ם. 

סופסוף אתה אומר דברים חכמים.

לפני 19 שעות, DareDevil כתב:

סטטוס קוו רק בשביל לפתח ולשמר אינטרסים כלכליים, מהנקודה הנוכחית, לפיד יודע את העבודה.

זה לא באמת סטטוס קוו, זה סטטוס קוו ל-5 ק"מ הקרובים לחוף, ותמורת זה אתה מאפשר למדינת אויב הכנסות כספיות גבוהות מאוד.

כלומר תמורת שמירה על הסטטוס קוו אתה באופן מילולי מאפשר למדינת אויב להתעשר, באופן חלקי על חשבונך.

לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

וברמה הפרקטית אתה טועה כי המציאות היא שבערך כל העולם חוץ מחלקים מהימין הישראלי מכיר בקיומה של לאומיות פלסטינאית. 

ברמה הפרקטית באחוזי חפיפה מאוד גבוהים אותם אנשים גם מאמינים שגבר יכול להפוך לאישה והפוך.

לפני 11 שעות, oryo כתב:

1. להשוות קבוצה של מליוני אנשים שגרים באותו מקום מדברים את אותה שפה חולקים את אותה תרבות, לאדם יחיד - שגעון גדלות מסוים.

אבל הם לא, הם לא גרים באותו מקום, הם לא מדברים את אותה שפה, והם בוודאי לא חולקים את אותה תרבות.

אם היית קופץ מהתפיסה שלך את הידע של עצמך בנושא לידע האמיתי שלך בנושא זה סוג של התאבדות.

לפני 11 שעות, oryo כתב:

במקומות מסוימים מספרים שהשואה היא בדיה, זה לא באמת קרה מבחינתם כי <אג׳נדה>. מכחישי שואה אנחנו קוראים להם, ומצקצקים בלשוננו על כיצד ייתכן שבעולם הנוכחי, עם כל זרימת המידע, אנשים יכולים ברצינות לטעון דברים כ״כ מטורללים ופשוטים להפרכה. 

באותו עולם נוכחי, המידע על טענות ה"פלשתינים" עצמם (אפילו כיום) ושל מנהיגיהם (עד 1965), איך אנשים יכולים ברצינות לטעון שהפלשתינים היו עם לפני 1965? או שהם עם כיום?

המכנה המשותף הכי רחב אצל הפלשתינים זה שהם מדברים ערבית (לא באותו ניב), אבל זה משותף להם ולעוד עשרות אזרחי מדינות ערביות מסביב.

המכנה המשותף השני הכי רחב אצלם זה רצח על כבוד המשפחה.

המכנה המשותף השלישי הכי רחב זה רצון להרוג את היהודים, וגם אז הוא לא מספיק רחב כדי להיות בסיס לעם.

אתה לא נמצא בצד של ההיסטוריה שאתה חושב שאתה נמצא.

לפני 8 שעות, falou כתב:

אתה צריך לזכור שזכות ההגדרה העצמית הפלסטינית מבוססת על נרטיב. הנרטיב הזה קודם בגלל מפת אינטרסים מסויימת, הוא די טרי, וכמו שהוא בא, הוא יכול גם להעלם, לא?!

כמובן שאז, כמו שסיימתי את הפסקה הקודמת, אתה נשאר עם הבעיה של... אז מה עכשיו?! אז מה הם... כן?!

שזו שאלה שאף ימני שפגשתי לא מסוגל לענות עליה, והאמת היא שיש להם איזו פנטזיה על גירוש המוני.

אז הנרטיב די טרי, וכמו שהוא בא הוא יכול להיעלם.

גם האנשים הם מהגרים די טריים, וכמו שהם באו, הם יכולים להיעלם, מה לא?

אה אופס, הם כבר נעלמים, במספרים הולכים וגדלים, וזה בלי שאנחנו עושים משהו כדי לעודד את התהליך הזה...

לפני 4 שעות, David32 כתב:

ואז סתם יש לך 5 מיליון בני אדם תקועים.

מילא שספרת 3 דורות אחורה, אבל למה ספרת עוד דור או שניים קדימה?

לפני 4 שעות, falou כתב:

רעיון אחר - אין.

אהמ.

שלילה מהיסוד של זכותם להגדרה עצמית כאן בשטח שבין הים התיכון לנהר הירדן.

הצהרה שאם הם רוצים לממש את זכותם להגדרה עצמית - במדינה סמוכה שיש בה לכל הפחות 75% מהאוכלוסיה שמגדירה עצמה כפלשתינים.

הצהרה נוספת (ועמידה מאחוריה) שכל פעולה התקפית משטח ירדן תיענה בתגובה צבאית בלתי פרופורציונלית בעליל ומדינת ירדן אחראית לכל פעולה משטחה.

מענקים כספיים למשפחות שיעברו לשם.

ערביים שרוצים להישאר תחת מדינת ישראל בהליך מסודר שתחילתו בהצהרה שהוא אינו פלשתיני, לא רואה עצמו כפלשתיני, אין לו שאיפות לאומיות למימוש כאן והוא ציוני נלהב, מכאן תהליך של 5 שנים בהן הוא יזכה למעמד של תושב זמני, עם חידוש המעמד כל שנה, לאחר מכן שידרוג מעמדו ל-5 שנים הבאות למעמד של תושב קבע, לאחר מכן בחינה של בקשה לאזרחות אם הוא יגיש כזו. הפרת חוק מצידו או מצד בני משפחתו תגרור שלילת המעמד לכל אותה משפחה.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לא, היא הייתה אמורה להיות משודרגת לשימוש נקי בגז...

התחנה בחדרה הייתה אמורה להיות כבר ביוני מופעלת בגז. לא מגבילים אותה מלהשתמש בגז...

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

דיברנו כבר על הסיבות לכך שהיא לא שודרגה עדיין, מריבה על מינויים פוליטיים בממשלה שרוצה לעשות "פוליטיקה אחרת".

שוב, זה אתה החלטת בעצמך, לא הסכמנו על זה ואני ויתרתי כי כרגיל התשת...

הנה אתה מתחיל גם פה:

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מילא שספרת 3 דורות אחורה, אבל למה ספרת עוד דור או שניים קדימה?

כמה יש. כמה פלסטינים יש בעזה ובגדה המערבית ביחד?

כמה

- By lifting money bags

פורסם
לפני 8 דקות, David32 כתב:

התחנה בחדרה הייתה אמורה להיות כבר ביוני מופעלת בגז. לא מגבילים אותה מלהשתמש בגז...

התחנה שהוגבלה אז הייתה בחבל אשכול...

לפני 9 דקות, David32 כתב:

שוב, זה אתה החלטת בעצמך, לא הסכמנו על זה ואני ויתרתי כי כרגיל התשת...

לא אמרתי שהסכמנו, אמרתי שדיברנו.

לפני 9 דקות, David32 כתב:

כמה יש. כמה פלסטינים יש בעזה ובגדה המערבית ביחד?

תלוי את מי אתה שואל.

והאם אתה סופר גם "פלשתינים" שיושבים בגרמניה, ארה"ב, קנדה וצ'ילה.

ומה לגבי המזרח ירושלמים?

אם אתה מדבר על כמה פלשתינים שנמצאים פיזית בעזה ובגדה המערבית ביחד - ההערכות שאני מכיר הם פחות מ-3 מיליון.

מצד אחד אלו הערכות, מצד שני כל טענה בנושא היא הערכה, פשוט כי מי שסופר כמה פלשתינים יש, הוא בעל אינטרס ועבר מפוקפק מאוד בספירת אמת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 12 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם אתה מדבר על כמה פלשתינים שנמצאים פיזית בעזה ובגדה המערבית ביחד - ההערכות שאני מכיר הם פחות מ-3 מיליון.

מצד אחד אלו הערכות, מצד שני כל טענה בנושא היא הערכה, פשוט כי מי שסופר כמה פלשתינים יש, הוא בעל אינטרס ועבר מפוקפק מאוד בספירת אמת.

כול כך צפוי, אפשר לראות את הטענות שלך 10 צעדים קדימה. תכלס לא 10 כי אתה הולך להיתקע על איזה טיעון אחד או שניים אם נמשיך בזה.

מכיוון שהיום חמישי, אין לך הרבה זמן להתאבסס על זה.

אני מוותר מראש. צודק, אין איזה 4 ומשהו מיליון פלסטינאים בעזה ובגדה.

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, falou כתב:

כי זה מגדיר את העמדה שלך בכל הסכסוך. אם הם לא עם, אז אין להם זכות להגדרה עצמית, וכל עניין המדינה הפלסטינית פסול במהותו.

אם הם לא עם מבחינתך, אתה עדיין יכול להסכים אם הדרישה שלהם למדינה בשביל שקט בתמורה. מצד שני, אם מבחינתך הם כן עם אתה עדיין יכול לא להסכים עם הדרישה שלהם למדינה ולהעדיף להמשיך לשלוט בהם, כי אתה מניח שגם את תהיה להם מדינה זה לא יעזור לנו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...