Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בכל הסבבים האחרונים הצבעתי למי שהיה לו הכי הרבה סיכוי לנצח את הביוב.
ממש לא בא לי לבחור בגנץ שוב. הוא די הוכיח לי בשנה וחצי האחרונות שהוא בנאדם ישנוני ולא ממש מוכשר.
מקווה שאייזנקוט יחליף אותו עד אז.
הייתי מעדיף אפילו לשים פתק ליאיר גולן, בנאדם אמיץ שלא מתייפיף, אבל הוא כרגע הרחק מהמקום הראשון/שני בסקרים. 

לפני 48 דקות, KipodYam כתב:

אם הוא נבחר שוב וקמה ממשלה דומה, באמת שתהיה פה עזיבה. ומשמעותית.

אם אני על הגדר, בגלל לא מעט סיבות, בגלל שגם מדינות שקל להגר אליהן כמו קנדה כבר יש אנטישמיות, אבל פה פה זה מה שישבור אותי.

מר חורבן , חבר מרעיו הפושעים והגנבים, ביחד עם החרדים האנטי ציוניים. באמת אפשר להגיד קדיש על המדינה.

זה פרדוקס. בגדול ככה תהליך פירוק של מדינות מואץ. דמוגרפית המצב שלנו גם ככה לא טוב, וברגע שיש גורם מאיץ לעזיבה אז התהליכים שאולי (כרגע לי נראה שזה בסיכוי נמוך) לא היו קורים קורים מהר יותר.
כמו שקרה בלבנון.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

גולן ואייזנקוט לא יהוו סיבה טובה למי שמחפש תחליף לביבי מהצד הימני, בגלל השקפותיהם. אנשים מחפשים מנהיג שמסתכל בצורה מציאותית על האיומים הקרובים והרחוקים ומבין שצריך לעשות פה שינוי. אגב, דעותיה של עינת וילף במובן הזה מאוד מוצאות חן בעיניי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, EliC25 כתב:

בגלל השקפותיהם

נראה לי שהתעמולה של מכונת הרעל עבדה עליך.
מה בדיוק הבעיה עם השקפותיהם? מה בדיוק הבעיה עם המציאות שהם רואים? איך לדעתך הם מתייחסים לאיומים שציינת?
גולן למשל אמר עוד בתחילת המלחמה כשהתקבלה ההחלטה שזו טעות לפנות את תושבי הצפון וצה"ל צריך להכנס ללבנון ולהשתלט על קו המגע.
אייזנקוט אמר שצה"ל צריך ליצור רצועת בטחון חדשה בלבנון, אבל הפעם כשטח השמדה, לא נותנים לאף אחד לרדת דרומה ולא משנה אם הוא סתם זקן עם עיזות או צבא לבנון או חיזבאללה.

דרך אגב לא יהוו סיבה מספיק טובה לתחליף לביבי? צריך לנתק בין חוסר היכולת לחשוב של מצביעי ביבי לבין המציאות. איך ביבי הסתכל והתייחס לאיומים הקרובים והרחוקים ב-20 שנה שהוא בשלטון? הוא לא עשה כלום. הם הפכו לאיומים רק אם זה היה איום פוליטי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 48 דקות, EliC25 כתב:

אני מאוד מקווה שלא יבחר פעם נוספת.

בהתחשב בכך שבבחירות הקודמות היו 64 מנדטים אם זכור לי נכון, בעיקר בגלל שזה היה אחרי תחושת "בגידה" של בנט כלפי הציונות הדתית, אני מאמין שבנסיבות גדולות כמו ה7 באוקטובר תהיה תזוזה דומה מהגוש של ביבי לגוש רק לא ביבי. הגרעין הקשה של תומכיו ואלו שמצביעים תמיד למפלגות הקואליציה, לא יזוזו. אבל מספיק פה כמה אחוזים בודדים כדי לחולל שינוי. השאלה מי יהיה ראש הממשלה? האם שחקנים חדשים-ישנים או שוב "מנהיגים" כמו לפיד וגנץ?

היו 64 בעיקר בגלל שמירב מיכאלי לא הסכימה להתאחד עם מרץ. תבדוק את סך הקולות למלגות הקואליציה והאופוזיציה (כולל מרץ), ההבדל הוא מספר חד ספרתי של אלפים.

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 23 דקות, EliC25 כתב:

אנשים מחפשים מנהיג שמסתכל בצורה מציאותית על האיומים הקרובים והרחוקים ומבין שצריך לעשות פה שינוי

אנשים (רבים) מצבעיים לפי הקוד הגנטי שלהם ורמת הרעל שספגו. מי אלה שמסתכלים בצורה מציאותית על האיומים הקרובים והרחוקים? ביבי? סמוטריץ'? בן גביר? עוד מישהו מליצני הקואליציה של היום?

פורסם
לפני 28 דקות, EliC25 כתב:

גולן ואייזנקוט לא יהוו סיבה טובה למי שמחפש תחליף לביבי מהצד הימני, בגלל השקפותיהם. אנשים מחפשים מנהיג שמסתכל בצורה מציאותית על האיומים הקרובים והרחוקים ומבין שצריך לעשות פה שינוי. אגב, דעותיה של עינת וילף במובן הזה מאוד מוצאות חן בעיניי.

גולן הוא שמאל רביניסטי ואייזנקוט בכלל ימין פרגמטי.

אישית בוחר כל פעם במי שהדעות ומה שהוא רוצה לקדם הכי קרוב לליבי ושלא ישב תחת ביבי (אין לי בעיה עם הליכוד בקואליציה אבל יש לי בעיה קשה עם הנהגה בראשותו).

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 דקות, fatboy1340 כתב:

תבדוק את סך הקולות למלגות הקואליציה והאופוזיציה (כולל מרץ), ההבדל הוא מספר חד ספרתי של אלפים.

ההבדל היה לטובת האופוזיציה. היה לקואליציה רוב בכנסת אבל לא רוב בעם.

פורסם

הם לא גם כן, וזה לא מה שאמרתי, אבל מאחר ושניכם הבנתם שזו הייתה הכוונה שלי, אנסה לדייק את דבריי.

כדי שאנשים ישנו את נטיית ההצבעה הפוליטית שלהם, צריך שיהיה תחליף מספיק משכנע ושמדברים אל השקפותיהם, במקרה שלנו, בעיקר סביב סוגיות ביטחוניות ומדיניות. זה שביבי וחבריו לא נותנים את המענה הנכון לזה, לא אומר שזה לא מה שחשוב, כי הם הברירת מחדל ולא מה שאמור להוות תחליף.

לפני 4 דקות, mikyl כתב:

אנשים (רבים) מצבעיים לפי הקוד הגנטי שלהם ורמת הרעל שספגו. מי אלה שמסתכלים בצורה מציאותית על האיומים הקרובים והרחוקים? ביבי? סמוטריץ'? בן גביר? עוד מישהו מליצני הקואליציה של היום?

לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

נראה לי שהתעמולה של מכונת הרעל עבדה עליך.
מה בדיוק הבעיה עם השקפותיהם? מה בדיוק הבעיה עם המציאות שהם רואים? איך לדעתך הם מתייחסים לאיומים שציינת?
גולן למשל אמר עוד בתחילת המלחמה כשהתקבלה ההחלטה שזו טעות לפנות את תושבי הצפון וצה"ל צריך להכנס ללבנון ולהשתלט על קו המגע.
אייזנקוט אמר שצה"ל צריך ליצור רצועת בטחון חדשה בלבנון, אבל הפעם כשטח השמדה, לא נותנים לאף אחד לרדת דרומה ולא משנה אם הוא סתם זקן עם עיזות או צבא לבנון או חיזבאללה.

דרך אגב לא יהוו סיבה מספיק טובה לתחליף לביבי? צריך לנתק בין חוסר היכולת לחשוב של מצביעי ביבי לבין המציאות. איך ביבי הסתכל והתייחס לאיומים הקרובים והרחוקים ב-20 שנה שהוא בשלטון? הוא לא עשה כלום. הם הפכו לאיומים רק אם זה היה איום פוליטי.

מכונת הרעל? לא יודע, אני לא צורך תכנים של מכונות רעל. אני קורא עצמאית מהרבה מקורות מידע ומקשיב לאנשים עצמם בראיונות.

ככל הידוע לי, ואני אשמח שתדייק או תתקן אותי אם אני טועה, אייזנקוט דוגל, או לכל הפחות דגל והאמין בשיקום רצועת עזה, ופיתוח שלה באמצעות נמל ימי, מסחר וכלכלה יציבה יותר, מתוך הקונספציה ששקט יביא ביטחון והסכם הפסקת אש ארוך טווח. אותה קונספציה שלא מבינה מי האויב שנמצא שם. אני לא יודע אם דעותיו השתנו אחרי השנה האחרונה, לא שמעתי ממנו מספיק בעניין הזה. באשר ליהודה ושומרון אני יודע שדעותיו גם כן מדברות על הפרדה והגעה להסכם שכולל מסירת שטחים חלקית, ותיאום ביטחוני ומדיני מול הרשות. הבעיה היא שגם פה הוא לא מביט למציאות בעיניים ולהבין שאין לנו פרטנר לעשות איתו כל הסכם כזה. לא בעזה ולא ביו"ש. במובן הזה, עינת וילף הרבה יותר פרגמטית, מציאותית ונכונה, גם אם דעותיה לא מתיישבות עם הסטטוס קוו של סבבי לחימה ושליטה ביטחונית ששורר פה כבר חצי מאה.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, EliC25 כתב:

כדי שאנשים ישנו את נטיית ההצבעה הפוליטית שלהם, צריך שיהיה תחליף מספיק משכנע ושמדברים אל השקפותיהם, במקרה שלנו, בעיקר סביב סוגיות ביטחוניות ומדיניות. זה שביבי וחבריו לא נותנים את המענה הנכון לזה, לא אומר שזה לא מה שחשוב, כי הם הברירת מחדל ולא מה שאמור להוות תחליף

יש במשפט הזה כל כך הרבה סתירות שאני לא יודע מאיפה להתחיל.
למשל אם הסוגיה הבטחונית מדינית היא כל כך חשובה לדעתך אצלם איך אפשר להצביע שוב ושוב למישהו שלא עושה שום דבר בנושא?
אם כל ההצבעה אצלם מבוסס על ברירת מחדל איך זה מסתדר עם זה שהסוגיה הבטחונית מדינית חשובה?
הדבר היחיד שנכון במשפט הזה הוא שהכל אצלם ברירת מחדל. אנחנו מדברים על קהל אוהבי קמעות ועובדי מלכים עם הצבעה גנטית - שום דבר לא ישכנע אותם. ראה ערך מספר המנדטים של הליכוד ב8.10 וראה מספר המנדטים של הליכוד עכשיו.
אותם אנשים שב8.10 הבינו שעבדו עליהם חזק 20 שנה עם קצת מניפולציות חזרו להצביע למלך.
אל תפיל את התיק על אמירות של גולן או השקפה מדינית/בטחונית של אייזנקוט. השם אייזנקוט מזכיר להם אשכנזים, זה מספיק כדי לא להצביע לו. לך תסביר להם שהוא בכלל מרוקאי.

לגבי שאר הטענות שלך, היחיד שדרש פעולה אמיתית מול עזה ולבנון ולא קנה אל הלוקשים של הצבא הוא ליברמן. לא בנט, לא לפיד, לא אייזנקוט, לא גנץ ובטח לא ביבי.
אם תנוח דעתך רק כשתצביע למישהו כזה תן פתק לליברמן.

פורסם
לפני 29 דקות, farkash7 כתב:

השם אייזנקוט מזכיר להם אשכנזים, זה מספיק כדי לא להצביע לו. לך תסביר להם שהוא בכלל מרוקאי.

היה את אבי גבאי(שם משפחה מרוקאי) בראשות מפלגת העבודה ב-2019, והם עדיין לא הצביעו לו.

פורסם

מה אתה הולך רחוק לשמלאנים האלה.
היה את דוד לוי בליכוד והם לא הצביעו לו, העדיפו את מוכר הרהיטים.
אתה לא מבין שמלך צריך רק קצת שורשים ספרדיים.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

מה אתה הולך רחוק לשמלאנים האלה.
היה את דוד לוי בליכוד והם לא הצביעו לו, העדיפו את מוכר הרהיטים.
אתה לא מבין שמלך צריך רק קצת שורשים ספרדיים.

נתניהו ושרה ויאיר הם 100% אשכנזים(שם המשפחה שלו במקור היה מיליקובסקי), וכל המצביעים שלו יודעים את זה.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
תיקון שגיאת כתיב
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

ראש הממשלה הטיל אתמול "פצצה עדתית": "אחי עשה בדיקת DNA – התוצאה משייכת אותנו ליהדות ספרד"
"אחי, עידו, הוא סופר ורופא. פנו אליו אנשים שעושים אילן יוחסין בבדיקת DNA. התזה שלהם הייתה שיהודי ליטא ואנו באנו ממשפחה מליטא מצאצאי הגאון מווילנה, שיש שם יסוד של יהודי ספרד"

כמובן שהוא צאצא של איזה גאון 😂
הבדיחה על חשבוננו הספרדים.

• מצחיק 2

פורסם

אכן גאון.

יהודים נדדו ממקום למקום והתחתנו בלי להתחשב בשושלת (טוב, תלןי מי).

אני לא יודע היכן למקם את עצמי. למרות ששני הורי נולדו בצפון מערב אירופה ברור שלפחות ענפים מסויימים מקורם ביהדות ספרד, אלא שנדדו לאורך חופי אירופה המערביים והצפוניים. 

אגב השם אייזנקוט - אני מכיר אנשים העונים לשם אזנקוט (בלי י'), ילידי מרוקו. אבל אנחנו יודעים מה עשו פקידי משרד הפנים בשנות ה-50-60 לשמות העולים, במיוחד מעדות שלא הכחיו.

@NEW10 - גבאי הוא תפקיד בקהילה, וגבאים יש בכל עדות ישראל. השם הזה לא מעיד דבר על המוצא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...