Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא מכיר מישהו שיכול להוציא דרכון זר, כי לפני 100-500 שנה אבות אבותיו חיו איפשהו באירופה, ולא מנסה לעשות את זה. ומי שיכול, גם מנסה לקבל את הרכוש שנלקח מהמשפחה שלו בתקופת השואה. והסיבה היחידה שיהודים יוצאי עיראק \ איראן לא עושים את זה, היא טיב היחסים שלנו עם שתי המדינות האלו.

דברים שונים מהיסוד. את הדרכון, אלו המדינות עצמן מציעות, הן ממש לא חייבות והרכוש, להזכירך יהודים לא בדיוק פתחו במלחמה נגד המדינה המארחת.

• רעיון טוב! 3
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 32 דקות, יבגניפ כתב:

מה שאני אומר הוא, שיש משהו אירוני בישראלים שכועסים על ערבים שמשמרים את ה"מגיע לי" גם 3 דורות אחרי. הויכוח מי יותר מסכן לא רלוונטי לזה. ישראלים לא נלחמים על החזרת רכוש בפולין כי הם מסכנים היום

המגיע לי הזה, לא יודע אם בכלל יש מה להשוות בניהם.

סבא שלך הפסיד במלחמה שהוא יזם והאדמה שלו נכבשה, וואלה לא יודע כמה באמת מגיע לך משהו. זה לא כמו מישהו שהשלטונות במדינה שלו החליטו לרצוח את כל המשפחה שלו ולקחת להם את הרכוש כי לא באו להם בטוב בעין.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

לא כל כך הבנתי מה אתה מנסה לסתור. קיומו של הנרטיב היהודי, של עם שחוזר למולדת ההיסטורית שלו אחרי 2000 שנה, זו עובדה.

נרטיב יהודי סבבה, לא שמירה על מעמד פליטות.

למרות שחזרנו למולדת, אני לא מכיר מישהו שיכול להוציא דרכון זר, כי לפני 100-500 שנה אבות אבותיו חיו איפשהו באירופה, ולא מנסה לעשות את זה.

תכיר...

ומי שיכול, גם מנסה לקבל את הרכוש שנלקח מהמשפחה שלו בתקופת השואה.

מה הקשר לשואה? גירוש ספרד הרבה יותר מקיף. דווקא השואה זה תחום טרי, אם יש הוכחות לגזל למה לא לנסות להשיב? בוודאי אם יש שיתוף פעולה מהצד הגוזל...

וכל מה שאני אומר הוא, שיש משהו אירוני בישראלים שכועסים על ערבים שמשמרים את ה"מגיע לי" גם 3 דורות אחרי.

רגע.

יש להגיד "מגיע לי".

ויש לחיות דורות שלמים סביב הנרטיב הזה. 

לגדל ילדים דפוקים.

לחיות בערגה וציפייה להרג ורצח.

ללכת ראש בקיר מול מי שכבש אותם, ולהתעלם מכל הטוב שאפשר כן לקבל בסיטואציה. 

והסיבה שהדבר הזה קורה היא משולבת.

תדלוק אנטישמי בחסות העולם, בשילוב קנאות דתית של הצד שנדפק.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 9 שעות, פריג'י כתב:

ויש לחיות דורות שלמים סביב הנרטיב הזה. 

לגדל ילדים דפוקים.

לחיות בערגה וציפייה להרג ורצח.

ללכת ראש בקיר מול מי שכבש אותם, ולהתעלם מכל הטוב שאפשר כן לקבל בסיטואציה. 

יש איזה סופר רוסי \ סובייטי יהודי, שחי וכתב בתחילת המאה ה-20, ואחד הספרים שלו זה סיפור אוטוביוגרפי על הילדות שלו וכו'. 

הוא התנצר כשהיה נער, כי חשב שזה יבטיח לו חיים יותר טובים. כשחזר זמן מה אחרי זה לעיירה המחורבנת שבה נולד בתחום המושב, הוא גילה שכולם מחרימים אותו, כולל המשפחה הקרובה שלו. והוא כמובן לא היחיד. אצל שלום עליכם גם יש סיפור או שניים על יהודים שהתנצרו, והמשפחות שלהם ישבו עליהם שבעה וניתקו כל קשר איתם.

...

בימי הביניים יהודים העדיפו למות, בחלק מהמקרים, ולא להתנצר. והרמבם ואנשי דת אחרים ניהלו ויכוחים תאולוגים מרתקים מה הדבר הנכון לעשות באמת: למות או להחליף דת או להחליף דת בכאילו.

...

מינוס הציפיה להרג ורצח, אתה חושב שזה לא מה שאבותינו עשו במשך 2000 שנה בגלות, בהצלחה משתנה?

...

אבל עזבו. אני לא מבין את המגננה האוטומטית שלכם. וכתבתי: לא טענתי בשום מקום אף פעם שאנחנו והערבים זהים בכל דבר או משהו כזה. בוודאי, ההתנהלות שלהם ברברית, הם לא ניצלו אף פעם שום הזדמנות לעשות משהו טוב לעצמם וכו'. אבל לבוא אליהם בטענה על עצם העובדה שהם משמרים תודעה של מגורשים, שמגיע להם זה קצת אירוני בעיניי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 33 דקות, יבגניפ כתב:

אבל לבוא אליהם בטענה על עצם העובדה שהם משמרים תודעה של מגורשים, שמגיע להם זה קצת אירוני בעיניי.

אני לא בא בטענה על זה שהם שומרים תודעה לאומית, אלא על חוסר הרצון להקים קהילה משגשגת, וכפי שכתבתי הסיבה לכך (הישארות תמידית בסטטוס המסכנות) כנראה גם נובעת ממניעים של היותם כוח חלוץ נגד היישות הציונית.

עם כל הכבוד למסכנות שלהם, אם אני הייתי במקומם הייתי רוצה שהמדינה בגבולות שלי תהיה דמוקרטיה שוחרת שלום. עם מלאנוקס וסודה סטרים וביטוח לאומי.

אבל זה אני. זו תודעה של יהודי מערבי.

הם חיים בתודעה של ג'יהאד. זו הדת שלהם ואת זה היא מקדשת.

לגבי מתנצרים - מכיר כאלה שיצאו מהארון או מהדת וישבו עליהם שבעה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 25 דקות, פריג'י כתב:

אני לא בא בטענה על זה שהם שומרים תודעה לאומית, אלא על חוסר הרצון להקים קהילה משגשגת,

סבבה, על זה אין לנו ויכוח

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אבל לבוא אליהם בטענה על עצם העובדה שהם משמרים תודעה של מגורשים, שמגיע להם זה קצת אירוני בעיניי.

1. הערגה שונה לחלוטין, אצל היהודים זו הייתה ערגה רוחנית, אצל הערבים זו תרבות הכבוד, האדמה והשטח, דבר שאפשר ליישם בכל מקום. תזכור ש-80% מהערבים שחיו בפלסטינה לפני קום המדינה הם בסך הכל מהגרי עבודה מסוף 1800/תחילת 1900. 

2. היהודים לא שימרו תודעה של מגורשים הם יצרו והתפתחו בכל מקום אליו גורשו ובו חיו ואם לא היו מתייחסים אליהם כאל אזרחים סוג ב' או סתם שוחטים את כולם, לא בטוח שמדינת ישראל הייתה קיימת בכלל. לדוגמה, אם לא גירוש ספרד, כנראה שאני ורבים אחרים היינו עדיין חיים כיום בספרד או פורטוגל לפחות, אם לא היו מגרשים אותנו גם משם. 

3. לכל זה צריך להוסיף את ההתחרדות של האוכלוסייה הערבית ובמיוחד זו המכונה פלסטינית ובאיסלם, התחרדות זה תמיד בחרב. 

4. כפי שכתב פעם סופר שמכיר את הערבים היטב כי משהם הוא בא, הנצחון הישראלי וכיבוש האדמה מוציא את המוסלמים מדעתם. 

5. בשורה התחתונה? זו פשוט עוד מאותה שנאת יהודים ישנה וטובה משולבת בתרבות האיסלם מקדש האדמה. 

• אהבתי 4
פורסם

ומה שהכי נוא הוא נתניהו, שכרגיל, במקום לסתום את הג'ורה של רגב, בורח מאחריות. כמובן חושש מהבדיקה ומכך שתשפוך אור על ההתנהלות המופקרת שלו.

• אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי, כנראה שנסראללה צדק בנאומו האחרון. מה שיהיה בתום המלחמה זה כנראה כלום לעומת מה שהיה לפניה שכן אלו יילחמו עכשיו על החיים שלהם, הכיסא שלהם וכפי שזו אמרה שאין כאבי בטן כדי לחזור לשלטון, לא יהיו לה ולחברים שלה שום מחסום כדי לשמר את השלטון שאם יפסידו, זה כנראה יהיה לשנים רבות.

ורק להזכיר שכל זה קורה לפני שאנחנו יודעים אם אנחנו נכנסים למלחמה עם לבנון שתהיה סיפור אחר לחלוטין, כולל סיכוי טוב שחלק נכבד מהאוכלוסייה בישראל תחיה ללא חשמל זמין או מים זורמים למשך זמן רב. עוד משהו שרשום על השם של ביבי שלא היה מסוגל להוריד אפילו אוהל של חיזבאללה. לא יאמן שיש עדיין אנשים במדינה שמאמינים באפס המאופס הזה. 

לפני 1 דקה, sperial כתב:

ומה שהכי נוא הוא נתניהו, שכרגיל, במקום לסתום את הג'ורה של רגב, בורח מאחריות. כמובן חושש מהבדיקה ומכך שתשפוך אור על ההתנהלות המופקרת שלו.

הנבלה מעודד את זה. שום דבר שם לא נעשה בחלל ריק. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

זה מטורף.

אתה יודע שאני לא מתרגש מהשטויות הרגילות שלהם (כולם מושחתים וכל זה..), אבל החוסר בושה הזאת להמשיך להתנהל בתקופה הזאת זה משהו פסיכי שצריכים ללמוד עליו.

אני חושב שהם לא מעכלים את רמת השנאה שיש כלפיהם ברחוב, גם מהתומכים שלהם בבחירות האחרונות. פה ושם יש ביביסטים מסריחים שמקללים שמאלנים עדיין, לא מכחיש, אבל שתדעו שזה באמת כלום מבחינת כמות לעומת מה שהיה לפני.

אני רק מתחנן פה לאנשי השמאל/מרכז/גוש השינוי שיקראו לעצמם איך שבא להם, באמאשכם בבחירות הבאות אל תדברו שטויות שיגרמו למתנדנדים לחזור לליכוד. 

• אהבתי 5
פורסם
לפני 15 שעות, יבגניפ כתב:

וגם היום, מי מאיתנו שיכול, לא מהסס לדרוש בחזרה רכוש מאירופאים (ואם אי פעם היה הסכם שלום עם עיראק ואיראן, כנראה שהיו דורשים גם מהם).

בהצלחה לדרוש משהו מרוסים. למשפחתי הייתה דירה חדשה בת 4 חדרים במוסקבה. קיבלנו אישור לקחת איתנו 900 דולר לדרקון (או יותר נכון לוויזה).

לפני 15 שעות, farkash7 כתב:

לא מסכים. היהודים בגלות חזרו לפה רק בגלל שבמשך 2000 שנה טבחו בהם, גירשו אותם, הגבילו אותם והשיא הגיע בשואה.
כן הרעיון הציוני התחיל מזה. אם לא היו פרעות ביהודים בגולה רק הזויים היו באים לכאן.

יהודים חזרו לפה כי אדון סטלין האנטישמי רצה לתקוע אצבע בעין לאנגלים. ואם במקום אוגנדה היו מציעים לנו איזה שטח בצפון איטליה אולי היום במקום כנרת הינו קופצים ללאגו מג'ורה. 

לפני 13 שעות, יבגניפ כתב:

וכל מה שאני אומר הוא, שיש משהו אירוני בישראלים שכועסים על ערבים שמשמרים את ה"מגיע לי" גם 3 דורות אחרי.

אתה מכיר הרבה גרמנים שדורשים את אדמתם בקניגסברג/קלינינגרד?

לפני 12 שעות, פריג'י כתב:

תדלוק אנטישמי בחסות העולם, בשילוב קנאות דתית של הצד שנדפק.

עד לפני יחסית לא מזמן לדת הייתה משמעות משנית. אש"ף היה ארגון חילוני ורוב ערבים בארץ הצביעו למפלגה הקומוניסטית.

לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

יש איזה סופר רוסי \ סובייטי יהודי, שחי וכתב בתחילת המאה ה-20, ואחד הספרים שלו זה סיפור אוטוביוגרפי על הילדות שלו וכו'. 

הוא התנצר כשהיה נער, כי חשב שזה יבטיח לו חיים יותר טובים. כשחזר זמן מה אחרי זה לעיירה המחורבנת שבה נולד בתחום המושב, הוא גילה שכולם מחרימים אותו, כולל המשפחה הקרובה שלו. והוא כמובן לא היחיד. אצל שלום עליכם גם יש סיפור או שניים על יהודים שהתנצרו, והמשפחות שלהם ישבו עליהם שבעה וניתקו כל קשר איתם.

התבוללות זאת לא בהכרח התנצרות. בהנהגת המהפכה הקומוניסטית ברוסיה היה אחוז מאוד גבוה של יהודים. מי שניהל אותה מעשית היה יהודי, הוא גם היקים את הצבא האדום.

פורסם
לפני 44 דקות, Supertigre כתב:

1. הערגה שונה לחלוטין, אצל היהודים זו הייתה ערגה רוחנית, אצל הערבים זו תרבות הכבוד, האדמה והשטח, דבר שאפשר ליישם בכל מקום. תזכור ש-80% מהערבים שחיו בפלסטינה לפני קום המדינה הם בסך הכל מהגרי עבודה מסוף 1800/תחילת 1900. 

2. היהודים לא שימרו תודעה של מגורשים הם יצרו והתפתחו בכל מקום אליו גורשו ובו חיו ואם לא היו מתייחסים אליהם כאל אזרחים סוג ב' או סתם שוחטים את כולם, לא בטוח שמדינת ישראל הייתה קיימת בכלל. לדוגמה, אם לא גירוש ספרד, כנראה שאני ורבים אחרים היינו עדיין חיים כיום בספרד או פורטוגל לפחות, אם לא היו מגרשים אותנו גם משם. 

3. לכל זה צריך להוסיף את ההתחרדות של האוכלוסייה הערבית ובמיוחד זו המכונה פלסטינית ובאיסלם, התחרדות זה תמיד בחרב. 

4. כפי שכתב פעם סופר שמכיר את הערבים היטב כי משהם הוא בא, הנצחון הישראלי וכיבוש האדמה מוציא את המוסלמים מדעתם. 

5. בשורה התחתונה? זו פשוט עוד מאותה שנאת יהודים ישנה וטובה משולבת בתרבות האיסלם מקדש האדמה. 

אם כבר נכנסים לרזולוציות האלה, אפשר ללכת עוד קצת אחורה ולראות משהו מעניין...

המושג "טיפשעשרה" שמתאר התנהגויות של מתבגרים (שאח"כ הם מודים שהיו מטופשות ומסוכנות)

יכול להתאים גם לדתות הגדולות.

האיסלם נמצא עכשיו בשנת 1445 .

האם הנצרות בגיל הזה הייתה דת בוגרת ומיושבת? לא כל כך.

בדיוק היו בג'נאנה של מסעות הצלב (שנת 1200+-), ואח"כ השתעשעו באינקוויזיציה.

היהדות היתה יותר בוגרת ופחות גרידית (טוב... היינו בשבי המצרי עד גיל 2400 בערך)

ובעיקר לא מיסיונרית, ורק בגיל 2500 להיווסדה (בערך 1250 לפנה"ס) הגיעה לכנען,

כבשה והתיישבה והעלימה מכאן כמה עמים מקומיים.

אז אולי האיסלם נמצא עכשיו בתקופת ה'טיפשעשרה' שלו

ואולי קצת תמים לקוות שזה יעבור לו מהר. בטח יקח כמה מאות שנים עד שיהיה עם מי לדבר...

אני מקווה שאנחנו (צאצאינו מן הסתם) עדיין נהיה פה.

*אין לי פואנטה, וזה לא מבוסס מחקרית. סתם הגיגים שעולים לי בראש בניסיון להבין טבע אנושי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, Supertigre כתב:

נראה לי שאתה ועוד כמה בנקודה שבה מאוד מפריע לכם שאפשר להעביר השוואה בין אתוס ה"עם גולה שחוזר לארצו" הציוני לבין "בן הים לנהר" של הפלסטינאים.

אני מצטער, אבל ברמה המאוד מאוד עקרונית אין ביניהם הבדל. גם אצל פלסטינאים יש מי שהשתלב בגולה שלו (יש כמעט מיליון פלסטינאים בדרום אמריקה, למשל). וגם אצל הפלסטינאים יש מי שנדפק חזק ע"י צד שלישי - במקרה שלהם מי שמתיימרים להיות האחים שלהם, בלבנון, ירדן. וגם אם לא מסתכלים 2000 שנה אחורה, אלא רק מאה - צאצאים למשפחות של ניצולי שואה לא מהססים לדרוש בחזרה את הרכוש שנבזז מהם במלחמת העולם השניה. 

אתה יכול לטעון - ואני לא אתווכח עם זה - שהפלסטינאים פה לא מנצלים ולא נצלו הזדמנויות לשפר את מצבם ואת חייהם, ושלאורך שנות הסכסוך בינינו, אנחנו תמיד היינו מוכנים לפשרה. אתה יכול גם לטעון - וגם עם זה אני לא אתווכח - שהתרבות שלהם יותר ברברית, או אלימה. אבל אם חוזרים לבסיס - "למה הם פשוט לא שוכחים שפעם סבא שלהם גר ביפו?" (כן, אף אחד לא ניסח את זה ככה בדיוק, אבל זו רוח הדברים) - אז, שוב, בפעם העשירית, זה קצת מוזר כשזה בא מאיתנו.

לפני 48 דקות, mikyl כתב:

אתה מכיר הרבה גרמנים שדורשים את אדמתם בקניגסברג/קלינינגרד?

אני גם לא מכיר פינים שדורשים בחזרה את ויבורג, למרות שאולי יש. כתבתי "ישראלים". זה די הפואנטה שלי :)

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

https://www.ynet.co.il/news/article/b1nwfan006

למירי רקב יש שאלות על התנהלות הצבא אבל אף שאלה על ההתנהלות שלה ושל חברים שלה הנבלות בממשלה

יימח שמה ושם זכרה

זה היה אמור להיות דיון על היום של אחרי.

כזכור נתניהו ואלו שמחזיקים אותו בביצים מאוד לא רוצים את הדיון הזה ודחו אותו כבר כמה פעמים.

אז הפעם הם לא הצליחו לדחות והם באו עם מטרה לפוצץ את הדיון. וזה בדיוק מה שהם עשו. זה מה שעומד מאחורי הקרקס המבזה הזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...