Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, Pika007 כתב:

אבל כאשר משווים את המקצועות בתוך תחום של אותו איזור- רואים יפה מאוד שהשכר בהייטק גבוה די משמעותית לעומת כמעט כל תחום אחר.

לא יודע איך אתה עושה את ההשוואה הזאת, במיוחד כשחלק גדול מנותני השירות האלה עובדים בשחור.

אני מכיר בחור שעושה איטום גגות, וואלה המספרים שזרקת פה ברוטו, של ה 40+, לא זרים לו. קריעת תחת ברמה מטורפת, אבל גם התשלום בהתאם. בטח אם לוקחים בחשבון השכלה ששווה לאפס.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 7 דקות, David32 כתב:

לא יודע איך אתה עושה את ההשוואה הזאת, במיוחד כשחלק גדול מנותני השירות האלה עובדים בשחור.

זו חלק מהבעיה, אפשר להשוות רק למי שעובד "ישר". כמובן שיש נותני שירות שעושים סכומי עתק, אבל לא מדובר בכל אחד, בדיוק כמו שלא כל ראש צוות בהייטק מרוויח 50+ למרות שזה קיים בהחלט ולא נדיר. 

פורסם
לפני 21 דקות, David32 כתב:

אבל כאשר משווים את המקצועות בתוך תחום של אותו איזור- רואים יפה מאוד שהשכר בהייטק גבוה די משמעותית לעומת כמעט כל תחום אחר

כשכיר. 

כעצמאי בקלות אפשר להגיע לסכומים האלו גם אתה לא אמן בתחומך. 

וזה נכון שעצמאי דורש עוד סט יכולות. אבל לא מדובר כאן על יכולת להרים סטרטאפ, יכולת בסיסית בלבד.

הרבה פחות מהנדרש מהייטקיסט ממוצע.

שוב אני לא מכיר את עולם ההיטק מבפנים אז נסמך נטו מהתרשנות מחברים פורום וכ'ו.

פורסם (נערך)

זו שאלה של ממוצע. למען האמת אין לי מושג כמה מרוויחים בישראל עצמאים כמו נגרים וכו', אבל אני מכיר לא מעט כאלו שיכולים לקנות אותי בערך ומרוויחים הרבה הרבה יותר מההייטקס. אני מניח שחלקם מאוד טובים במה שהם עושים, וכנראה גם בנו לעצמם שם ותדמית וכו' ולא בטוחב כלל כמה הם מייצגים את הענף שלהם.

בחזרה לפוליטיקה הרגילה. הניו יורק טיימס פרסמו טור נגד ביבז ונגד הממשלה שלו. בתגובה הוא נעלב בטוויטר, כתב שלא איכפת להם מהשואה (אנחנו מתקרבים ליום שהוא יספר שהוא היה לוחם בפרטיזנים ולקח חלק במרד גטו וורשה נכון?) ושהם Player haters. ומה שאני לא מצליח להבין זה למה. חלק עצום מהטור זה עובדות יבשות - על ההרשעות של בן גביר, על התמיכה של סמוטריץ' בסיפוח, זה שמדובר במפלגות ימין קיצוניות, זה שחבר אחד מהן מקדם מדיניות אנטי להטבית וכו'. למה האזכור של זה מפריע לביבז כל כך? למה לו לא להיות גאה בו בחברים הימניים על מלא שלו?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כי כרגיל נתניהו עושה pink washing, באנגלית אנחנו הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, המדינה הכי גיי פרנדלי בעולם שכל החוקים המפלים הם בטעות ולא באשמתו, ושיא הפלורליזם.

בעברית המצב הפוך.

כרגיל הוא הכי חכם, יודע לסובב כל דבר לטובתו. מדהים

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, Night Driver כתב:

אבל ביטל רכישה של מכונה והעביר את מה שהיתה אמורה לעשות לסין עד שזמינות העובדים תשתנה.

אנחנו כבר לא נמצאים בחיפוש פתרונות טכנולוגיים לאנשי מקצוע שנכחדו (כמו חרטים וכרסמים) אלא בחיפוש מקומות עם ידיים עובדות.

זה לא יותר זול (ולפעמים גם יותר יקר) אבל אין לנו ברירה ואני ממש לא לבד בזה.

היצע וביקוש עובד יופי, אבל במקום בקנה מידה מקומי עכשיו זה עולמי.

הגלובליזציה מצד אחד מאפשרת לנו לקנות מוצרים במחירים מגוחכים (בהשוואה לעשורים הקודמים) אבל מצד שני גורמת לפועל בסין להתחרות על מקום העבודה של פועל מאשקלון.

יכולים לאהוב את זה או לא, אבל זה עובד כמו שעון.

לגבי נהגי קטר, אוטובוסים, מורים וכו'. מדובר במקצועות שבהם השכר חסום. שכר מורים נקבע על ידי המדינה. שכר נהגים חסום מעצם זה שהתחבורה מסובסדת ומחר נסיעה נקבע על ידי המדינה. אז אין פה תחרות אמיתית על העובדים שתיישר את השכר עם ההיצע.

אני לא כלכלן ולא יודע מה הפתרונות המוצלחים למצב הזה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 59 דקות, יבגניפ כתב:

הניו יורק טיימס פרסמו טור נגד ביבז ונגד הממשלה שלו.

בעקבות ההודעה שלך קראתי את המאמר (לינק למעוניינים)

מצטט (ההדגשה שלי):

ציטוט

In one encounter, caught on video, a soldier tackled a Jewish demonstrator and punched him in the face. In a separate video, a soldier confronting other protesters is heard to say: “Ben-Gvir is going to sort things out in this place. That’s it. You guys have lost. … The fun is over.”

That boasting soldier, the newspaper added, “was wearing a patch velcroed to the back of his military vest that read: ‘One shot. One kill. No remorse. I decide.’ Patches other than those showing the logo of a military unit or an Israeli flag are against military regulations.”

What happened next, though, is where the story between Jews and Jews gets complicated. The Israeli Army sentenced the soldier who taunted the protesters to 10 days in military prison. The military chief of staff, Lt. Gen. Aviv Kochavi, said the soldiers caught in the video had acted “contrary to the values of the Israeli military.”

This prompted Ben-Gvir to criticize the army for sending a “harmful message” to soldiers. “We must not let the anarchists who slander us endlessly win,” he tweeted. Kochavi then issued a statement: “We will not allow any politician from either the right or the left to interfere in command decisions, or the use of the army to promote a political agenda.”

In the midst of all this — I’m not making this up — Netanyahu’s own son, Yair, retweeted a post calling on Kochavi to push “your disgraceful letter and its feigned governmentalese far up your ass.” The elder Netanyahu stayed silent for a couple days, before finally issuing a declaration backing up the army.

לצחוק ולבכות.

אני מבין שישראלים שמים זובי על ה"עולם האנטישמי" וכו', אבל באמת שקשה לתאר עד כמה הדבר הזה נקרא מזעזע לאדם חיצוני. אני רגיל לקרוא על הילד"ז בעיתונות הישראלית ולהשתעשע מהמציאות העגומה, לקרוא את זה במאמר אמריקאי היה קצת מטלטל, פתאום חשבתי על אנשים כאן שקוראים את השיט הזה וקולטים מי ומה שולטים בישראל.

בכ"א החלק על הילד"ז היה קטן יחסית, היו שם התייחסויות לעוד הרבה דברים, בכלליות יש התייחסות להמון דברים שעלו בשרשור. שני דברים שתפסו אותי היו הסטטיסטיקה הדמוגרפית: בישראל למעלה מ40% מהתלמידים בכיתה א' כיום הם חרדים/ערבים - זה לפני דתיים וכו', כך שהחילונים הם מיעוט כבר כעת - ובאזור מסתבר שהיהודים כבר כעת אינם הרוב.

הוא גם חזר על משהו שהעלתי לפני כמה עמודים, אבל בניסוח אחר:

ציטוט

Ramallah-based Palestinian business consultant Sam Bahour put it to me like this: Every day more and more Palestinian youths see “more and more Israeli aggression, and more and more settlements and say to themselves: ‘Maybe it is time for our generation to say to Israelis: “Congratulations — you won. You get East Jerusalem, all the water, and all the land, and do you know what else you get? Us! Now, where do I pick up my Israeli health insurance card?” That is totally in our power to do.’”

אם/כש הפלסטינים יבינו שהדרך לנצחון האמיתי שלהם תגיע כשהם ישנו פאזה וידרשו את הדברים שישראל לא מוכנה לתת (עצמאות ושוויון) - אז יווצר מקרה די מסובך. 

נכון להיום החמאס והימין הקיצוני משרתים את האינטרסים אחד של השני, דרך החרדה מצליחים לשלוט בהמונים ולשמור / להגדיל כח.

המאמר היה מקיף ודי מדויק, היו שם התייחסויות פוליטיות אבל הן היו מנומקות - ובתכלס היו הרבה יותר תיאורים עובדתיים מדעות סובייקטיביות, כמו כן ניכר שהכותב הוא פרו-ישראלי מובהק. פשוט כיום מי שנגד ביבי הוא בעצם אויב ישראל, כי ביבי הוא המדינה והמדינה היא ביבי - המסקנות בהתאם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

הגלובליזציה מצד אחד מאפשרת לנו לקנות מוצרים במחירים מגוחכים (בהשוואה לעשורים הקודמים) אבל מצד שני גורמת לפועל בסין להתחרות על מקום העבודה של פועל מאשקלון.

יכולים לאהוב את זה או לא, אבל זה עובד כמו שעון

תחשוב על זה ככה:

היית רוצה שמישהו כמו ג׳ף בזוס יקום יום אחד ויחלק את רוב הכסף שלו לעניים, הרי אין לו צורך בכל כך הרבה?

אז זאת המציאות של היום. רק שהבחור העשיר זה אנחנו, מיליארד הזהב, והעניים זה מה שכונה פעם מדינות עולם שלישי.

פועל באשקלון מקבל קיצוץ בשעות, פועל בהודו מקבל עבודה שתפרנס את המשפחה שלו בכבוד.

לך מפריע שקורולה חדשה עולה 150 אש"ח, מישהו בדרום אמריקה זורק את האופנוע הגרוטאה שלו וקונה מכונית. לא משנה שהיא לא עומדת התקינה אירופאית, אבל היא חדשה, אמינה, ויש בה רדיו ואפילו מזגן.

אתה בקושי יכול להרשות לעצמך דירה בגדרה, בחור אפריקאי מעביר את משפחתו המורחבת לבית גדול יותר, כדי שיהיו ארבע אנשים בכל חדר ולא עשרה, פלוס חשמל ומים זורמים.

אתה מסיים תואר במדמ"ח ונמצא בתחרות מול אלפים כמוך, מהנדס סיני צעיר עובר לשנזן ומתקבל לעבודה בשיומי. נכון שזה לא 20 אש"ח כמו בארץ, וצריך לעבוד 9-9-6, אבל זה מספיק לו מעל ומעבר.

זה פיזור עושר בעולם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 דקות, oryo כתב:

פשוט כיום מי שנגד ביבי הוא בעצם אויב ישראל, כי ביבי הוא המדינה והמדינה היא ביבי - המסקנות בהתאם.

מילא ביבז, אני באמת מנסה לפענח את החשיבה של מי שהגיב בטוויטר בעדו והאשים את הניו יורק טיימס באנטישמיות וכו'.

מה הטענה שלהם? שבן גביר וסמוטריץ' לא ימניים? שהם כן רוצים פתרון של שתי מדינות? שחייל לא הרביץ לאיזה פעיל שעיצבן אותו?

יש בזה משהו נורא סובייטי, וזה מצחיק ומפחיד באותה הנשימה. מצד אחד מתגאים בכל מה שמתואר במאמר כי זה "ימין על מלא". מצד שני כשמישהו מבחוץ מתאר את זה במילים יבשות הוא בטח אנטישמי.

פורסם

רוב האנשים לא יטרחו לקרוא, אלא יקיאו הלאה את מה שהמשפיען/מנהיג אמר להם 

מאוד קל לאגד יהודים סביב האנטישמיות כי זה מחנה משותף נוח, והוכח כיעיל 

בעולם בו ליושרה אין ערך, למה לא בעצם? 

• רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

בחזרה לפוליטיקה הרגילה. הניו יורק טיימס פרסמו טור נגד ביבז ונגד הממשלה שלו. בתגובה הוא נעלב בטוויטר, כתב שלא איכפת להם מהשואה (אנחנו מתקרבים ליום שהוא יספר שהוא היה לוחם בפרטיזנים ולקח חלק במרד גטו וורשה נכון?) ושהם Player haters. ומה שאני לא מצליח להבין זה למה. חלק עצום מהטור זה עובדות יבשות - על ההרשעות של בן גביר, על התמיכה של סמוטריץ' בסיפוח, זה שמדובר במפלגות ימין קיצוניות, זה שחבר אחד מהן מקדם מדיניות אנטי להטבית וכו'. למה האזכור של זה מפריע לביבז כל כך? למה לו לא להיות גאה בו בחברים הימניים על מלא שלו?

אפשר לא לאהוב את ביבי, או לא להסכים עם ממשלת "ימין על מלא", אבל זה לא סותר את זה שהניו יורק טיימס לא ידוע באהבתו הגדולה לישראל, או בביקורת מאוזנת.

באותה מידה אני יכול לכתוב מאמר על איך בארה"ב כולאים ילדים בתקופת הקורונה, רוצחים שחורים ומסתערים על הפרלמנט שלהם, ושתכף המדינה מתפרקת לעשרות פדרציות, ומי שקורא את זה ולא יודע באמת מה קורה שם, עוד עלול לחשוב שתכף ארה"ב מתפרקת ושהם חבורה של גזענים שסובלים מעודף משקל (השני, אגב, נכון עובדתית).

הבעיה עם הניו יורק טיימס (ודומיהם) זה שהוא מציג עובדות או חלקי עובדות על ישראל (שחלקן מדויקות וחלקן לא קשורות למציאות), אבל לא נותן שום קונטקסט.

למה בן גביר נבחר?   האם הוא נבחר רק כי ישראל הם חבורה של גזענים בורים, או שזה תגובת נגד לפרעות שהיו פה לא מזמן, למשטרה החלשה שעוסקת יותר בפוליטיקה מאשר בהתמודדות עם פשיעה ולעוד גורמים רבים.

גם לגבי המקרה של החיילים - מציגים מקרה אחד של חיילים מול "מפגינים", בלי לתת את הקונטקסט. האם התגובה של החייל צודקת או מידתית?   כנראה שלא. האם זה "הוגן" להציג את המקרה הבודד הזה כמשהו מייצג למה שקורה בשטחים?   גם לא.

ושהאמריקאים לא יטיפו לנו מוסר על התנהלות עם "אוכלוסיה כבושה". ראינו בהתנהלות שלהם בעיראק ובאפגניסטן עד כמה הם הומנים ביחסים לאוכלוסיה המקומית.

פורסם
לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

הבעיה עם הניו יורק טיימס (ודומיהם) זה שהוא מציג עובדות או חלקי עובדות על ישראל (שחלקן מדויקות וחלקן לא קשורות למציאות), אבל לא נותן שום קונטקסט.

למה בן גביר נבחר

ממש מתוך המאמר:

ציטוט

Israel has been moving steadily rightward in recent years. That is, in part, due to genuine concerns about crime and security, especially after violence between Israeli Arabs and Jews last year. Many Israelis also express fear that the peace process has failed because of a lack of interest in peace among Palestinian leaders, a fear heightened by Hamas control in Gaza since 2007 and a sense that Mahmoud Abbas’s grip on the Palestinian Authority is coming to an end without a clear succession plan.

..

לפני 20 דקות, gadik6 כתב:

האם זה "הוגן" להציג את המקרה הבודד הזה כמשהו מייצג למה שקורה בשטחים? 

למה זה לא הוגן? לא שירתתי בשטחים. עדויות על אלימות בשטח שמעתי מכל מי שבערך יצא לי לפתוח איתו את הנושא וכן היה שם.

...

שמע, אני מבין את הדיסוננס. בכנות, גם אני חווה אותו לפעמים למרות שאני יחסית שמאלני והכל. אבל הבעיה עם הניו יורק טיימס במקרה הזה, זה דווקא הדיוק. ישראל הולכת ימינה כי היא הולכת ימינה. כי הדמוגרפיה, כי המדינה נוהלה כמו שהיא נוהלה ב-70 שנים שהיא קיימת והתקבלו ההחלטות שהתקבלו. ולנו - כלומר לרוב היהודי כאן - יש אחריות מסוימת על זה. 

לפני 27 דקות, gadik6 כתב:

ושהאמריקאים לא יטיפו לנו מוסר על התנהלות עם "אוכלוסיה כבושה". ראינו בהתנהלות שלהם בעיראק ובאפגניסטן עד כמה הם הומנים ביחסים לאוכלוסיה המקומית.

they own us. הם יכולים להטיף לנו מוסר על מה שבא להם. הויכוח על אינטגריטי לא קיים במציאות. זה מקסימום משהו שאנחנו יכולים להגיד אחד לשני אבל לא מוביל לשום מקום.

פורסם
לפני 41 דקות, gadik6 כתב:

ה שהניו יורק טיימס לא ידוע באהבתו הגדולה לישראל, או בביקורת מאוזנת.

הניו יורק טיימס הוא עיתון עם קו פרו ציוני בערך מאז שישראל קיימת. תומס פרידמן שכותב את טור הדעה על ענייני החוץ, הוא ציוני מוצהר.

אבל הציונות שלהם כוללת גם ערכים ליברליים שלא מתאימים לחלק מהאוכלוסייה פה.

ואתה שוב מדגים בדיוק את מה שנכתב פה לפני כמה הודעות על כך שכל ביקורת על ישראל הופכת אוטומטית לאנטישמיות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...