Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש עתיד השלימו בחודשים האחרונים את המעבר מ'המפלגה לה אני מעוניין להצביע' אל 'המפלגה שאני הכי פחות לא-מעוניין להצביע לה', ואולי כבר חצו את הקו ל'מפלגה שלא אצביע לה'. אם יש מחר בחירות אין לי מושג מה אני אמור לעשות.

+1.

כמו שרשמתי הרבה פעמים בעבר, אין לי שום סנטימנטים לאיש אלא רק למצע שלו. היות והוא הפסיק לדבר על מעמד הביניים ועבר להיות שר החוץ הלא רשמי של ישראל אין לי שום רצון להפוך אותו לאחד כזה באופן רשמי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

קודם כל, אל תכעס :)

אין לי מה לדון איתך בנוגע לכישוריו של לפיד,

אבל המפלגה זה הוא. אז ברור שזה אקוטי. זה לא העבודה או הליכוד, שיש שם קולות פנימיים שונים. כולנו זוכרים איך בכנסת הקודמת השפיל את אחת מחברות הכנסת שלו, ואז הכריח אותה לכתוב פוסט מתרפס על כוס היין ששתתה איתו כשעשו סולחה, לא?

הסברתי כבר את השיקולים מאחורי הבחירות שלי אתה מוזמן לסתור אותם

כתבת שהצבעת לו כי הוא המרכז, אם קראתי אותך נכון. ובתגובה ניסיתי לשכנע אותך שה"מרכזיות" שלו ריקה מתוכן, מכיוון שאין לו עמדות ברורות בשום נושא, מלבד גיוס החרדים. אתה יודע, לדוגמא, אם לפיד בעד חלוקת ירושלים? אני לא יודע מה התשובה לזה. לא בטוח שגם הוא.

אבל יש עתיד הציגו מס' תוכניות איתן הסכמתי ברמה זו או אחרת

כמו מה למשל? אשמח לקרוא.

בעבר חשבתי שהוא רק הפנים של אנשים קצת יותר רציניים שעומדים מאחורי המפלגה, וחלקם הופיעו בכל מיני רשימות שהיו קשורות אליו. עם הזמן הוא פלט כ"כ הרבה שטויות לאוויר, שהתחלתי להניח שהמפלגה זה אכן רק הוא. מצד שני, זה לא בהכרח סותר.

לגבי צהל - זה לא סוד שאין לי המון כבוד לארגון הזה. ובכל זאת, מהכירות שלי, קומבינטוריקה מספיקה שם רק עד גבול מסוים.

אגב, אתה צודק, התחלנו את החלק הזה בויכוח מביקורת שלך עליו, ואני שמח על כך. ולכן גם אפשר להפסיק לחפור על זה אחד לשני :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בוודאי שלפיד נגד חלוקת ירושלים, הוא כל הזמן אומר את זה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אתם כ"כ כבדים עם הדיון הזה שאני חייב לשעשע אתכם שוב בפנינים מהיום של הפרופסור חצרוני:

מרוב שאני נלחם נגד הכיבוש, שוכחים קמפיינים אחרים שלי. למשל - הקמפיין לעידוד קשירת חצוצרות כדי לעצור את מגיפת השרצים; וכמובן - המאבק בדעה הפסולה ש"42 זה ה-36 החדש" ושקסטרו אשמה שנשים ישראליות תוקעות קבבונים כאילו מדובר בקולרבי.

כמובן, בדרך כלל הצרות באות בצרורות. המתנחלים, לדוגמא, לא רק מדכאים את העם הפלסתינאי, אלא גם סובלים מעודף שרצים ועודף משקל.

אני לא משלה את עצמי שמתנחלים הם מועמדים ריאליים להשתתף בסדנת ההתבוללות שלי ושל שירין. המתנחלים ימותו בפיגוע טרור או מעודף משקל - מה שיבוא קודם - ואני לא אבכה יותר מדי על מי שמסרבים לעזור לעצמם.

אני פונה לאותם ישראלים צעירים שכן רוצים להפסיק את הכיבוש ולהתקדם רומנטית לפרטנר ערבי, אבל שואלים את עצמם בחשש "איזה סיכוי כבר יש לנו להצליח בסדנת ההתבוללות כשאנחנו רחוקים כל כך ממידה אפס הנכספת? ערבים נורמליים הרי לא יצאו עם יהודים שהבטן שלהם מתקפלת כמו הרי שומרון!

למענם של אותם יהודים שמנמנים החלטתי לכלול בסדנת ההתבוללות גם מרכיב של דיאטת קסאח. אמנם למידה אפס הם לא יגיעו (כי זו מידה ששמורה רק לאלוהים ולשירין), אבל נעשה כמיטב יכולתנו שהם יצאו מהסדנא במידה 38 לכל היותר ויבינו שאין דבר כזה "רזה מדי" כמו שאין "כיבוש נאור".

אני מצרף תמונה מקסימה של שירין ושלי כדי שתכירו טוב יותר את המורים שיעזרו לכם להתבולל ולרדת במשקל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין מה להגיד, הבן אדם גאון! (חצרוני)

ולגבי לפיד, הקטע הזה עכשיו עם דרעי גרם לי להרגיש נבגד.

בלית ברירה נראה לי שאצטרך להצביע לעבודה בבחירות הקרובות (או מרץ, אם העבודה מספיק חזקה כדי ליצור קואליציה של שמאל).

פורסם

איזה שנון וציני! דמות ססגונית בנוף האפור שלנו. מצחיק לראות שאנשים אשכרה נופלים לפח שלו ולוקחים דברים בצורה קשה (מודה, נפלתי פעם אחת, עד שהבנתי מי הפרסונה).

פורסם
לא רק חרדים, בגדול אין טעם לגייס את כולם וכבר כיום בצבא יש לא מעט חיילים בכאילו שבלעדיהם המערכת היתה יעילה יותר.

לדעתי, חוק גיוס חובה עדיין קיים בעיקר כדי ליצור גיבוש ואיחוד (לדעתי ללא הצלחה) ולא כי באמת צריך את כולם.

אבל מה הסיבה לחשוב שאין טעם לגייס את החרדים? האם הגנים שלהם משתנים לרעה כאשר הם נעשים חרדים?

יש להניח שבייניהם יש גם עילויים, שיכולים לתאום רבות ביחידות מודיעין. יש ביניהם מועמדים טובים לפיקוד וכך בלאה. מדוע לוותר עליהם?

יהודה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמובן שיש חרדים גאונים שיכולים לתרום המון ויש כבר יחידות חרדיות בצבא. מאחר וחוק הגיוס חל על כולם אני לא מאמין שיגרשו את מי שרוצה ויכול לתרום. השאלה אם התאמת כל המערכת לאורח החיים הספציפי שלהם מצדיקה את זה. כבר ראינו שבכח לא משיגים כלום, הם רק ישנאו את המדינה ומוסדותיה עוד יותר, מעמד הרבנים מתחזק ומעמד החוק נחלש.

מעבר לזה, כבר עכשיו יש חיילים מיותרים בצבא, זה עולה כסף.

הקביעה שכל מי ששירת בצבא תרם משהו משמעותי למדינה היא לא נכונה ויש עוד דרכים לתרום למדינה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סלואורייד ושאר התומכים בכך שאין להתחיל גיוס חובה על חרדים:

אם אין להחיל גיוס חובה על אוכלוסיה שמאמינה שצריך ללמוד תורה כל היום, אזי שאין להחיל גיוס חובה על מי שמאמין שיש לשחק באטלפילד כל היום. לא ייתכן שלמרות שרוב הציבור לא רואה לימוד תורה כערך עליון (היו איזה מליון סקרים על כך) עדיין חלק מהאנשים יקבלו פטור שכזה.

אז או שהגיוס חובה, או שלא.

אישית, אני נגד כפיה, וחושב שהפתרון אמור להיות באמצע: לבטל גיוס חובה, אך לתת מענק וסיוע למתגייסים - כזה שיעודד אנשים לבצע את השירות הצבאי. עזרה במימון התואר הראשון, הטבות במיסוי בעת רכישת דירה וכו'. את הכסף לכך אפשר לקבל ע"י העלאת הנטל על האוכלוסייה שמעדיפה להשקיע את שלושת שנות השירות בפיתוח אישי. לא משנה יש כאן דיון שלם על ה"איך".

בכל אופן, התכנית של יש עתיד היתה פחות טובה לדעתי, אבל עדיין הגיונית הרבה יותר מהמצב כרגע: לגייס חרדים לשירות לאומי, כזה שלא דורש מהם להפקיר את אמונתם בשום צורה (בתי חולים, עזרה לקשישים, סיוע פנים קהילתי וכו') - ובמקביל לבטל את "חוק טל" שהיה מזעזע לכולם (תזכורת לחוק טל: דוחים את הגיוס לחרדים ולא מבטלים אותו, כל עוד הדחיה בתוקף המלש"ב חייב ללמוד בישיבה, אם הוא מפסיק הוא מגוייס, לכן דה פקטו גם מי שלא בישיבה פשוט עבד בשחור). כאמור זו תוכנית פחות טובה ממה שהעלתי קודם לדעתי, אבל הרבה הרבה יותר טובה מהסטטוס קוו שהיה כאן בשנים האחרונות.

ובשורה התחתונה: בניגוד למפלגות עבר, הם הבטיחו והוציאו לפועל (המקלות בגלגלים והביטול בממשלה הנוכחית, לא אשמתם אלא אשמת מי שעשה זאת).

אז אם הייתי זורם עם יבגני וההסבר שלו שאנשים עם שכל שהצביעו ליש עתיד הם הזויים, הייתי נניח מצביע למרצ, הנושא הזה לא היה מקבל טיפול, ונושאים עם פחות חשיבות מבחינתי *אולי* היו מקבלים טיפול. ככה שמבחינה רציונלית אני לא רואה סיבתיות שגורסת כי ההחלטה היתה מטופשת, אני כן רואה כל מיני טיעוני "אין לו בגרות" שכאמור מעניינים לי את המלאולאו, וגם אותו לא.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים בנושא חוק גיוס. גם כתבתי קודם שאין באמת צורך לגייס את כולם, חרדים או לא. מי שמגוייס בכח בד"כ לא מביא תועלת לאף אחד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דבר אחד ברור: ליצמן כרגע שר הבריאות הכי טוב שיצא לי לראות. הבנאדם לומד את החומר ומביא פתרונות לדוגמא:

כל בתי החולים בארץ קונים תרופות מחברה אחת ויחידה בארץ בשם שראל. מצב של מונופול שגורם לבתי החולים(ובסופו של דבר לנו) לשלם המון אבל המון אקסטרה! לדוגמה בקבוק של אלקו-ג'ל שאיתו רוחצים ידיים בין מטופלים במחלקות עולה לבית חולים 13 שקל לבקבוק (לכם הוא עולה סביבות ה23-25 שקל) עכשיו הגדיל ראש מישהו במחלקת רכש של בית החולים והחליט להתקשר למפעל עצמו ולהזמין משם ישירות את המוצר, המחיר יצא 6 שקל לבקבוק. זה עבד שבועיים ופתאום מקבל ראש הרכש טלפון שהמפעל טעה בחישוב ובעצם מחיר הבקבוק הוא 15 שקל. עכשיו מדובר פה בבית חולים מאוד גדול וכמות הבקבוקים שהוא מזמין הוא לא עשרות אז טעות כזאת הייתה עולה במחשבי החברה תוך ימים בודדים. תיקחו את בחשבון שזה רק בקבוק אלכוהול תחשבו כמה אקסטרה אנחנו משלמים על שאר הדברים שכל בתי החולים קונים משראל!

בא ליצמן הקים וועדה(למרות שכבר הייתה וועדה שקבעה ששראל היא מונופול) והם הגיעו למסקנה שבארץ צריך לפחות שלוש חברות.

בסופו של דבר מה שאני אומר לכם זה שאני מחפש משקיעים להקמת חברת אספקה רפואית, זה הזמן!

8)
פורסם

אז אם הייתי זורם עם יבגני וההסבר שלו שאנשים עם שכל שהצביעו ליש עתיד הם הזויים

נו אבל למה אתה מקצין?

some of my best friends הצביעו ליאיר. הסיבות? "אני לא רוצה להצביע לקיצוניים", "אני לא רוצה להרגיש פראייר מול החרדים".

אישית, אני לא סובל כל הזמן מסנדרום ה"אסור לצאת פראייר", ולכן פחות מתחבר לטעון השני. גם לגבי הגיוס של החרדים - אני חושב שהפתרון צריך להיות מה שאתה כותב, ולא מודל מפגר של "צבא העם".

ולגבי הטעון הראשון - כתבתי כבר כמה פעמים. ה"מרכז" הוא ריק. אין בו שום דבר. מרוב שהוא מנסה להיות הוליסטי ומחבק ו"הכי ישראלי בעייני" - אין מאחוריו דבר. ולכן גם נורא טבעי שמנהיג המרכז מסוגל בהפרש של שעות או ימים לטעון שיציג הצעת חוק נגד מימון עמותות שמאל, ואז גם לכתוב שחקיקה נגדן היא דבר רע.

"אין לו בגרות" שכאמור מעניינים לי את המלאולאו, וגם אותו לא.

אתה נטפל לתעודת בגרות כאילו זו מהות הטענה. חטא הגאווה זה לא משהו שלומדים עליו רק כשקוראים את אנטיגונה בתיכון, אתה יודע.

סתם כדוגמא מאוד מוקצנת: היית סומך על יאיר אם היה כותב שהוא יודע לרפא את מחלת הסרטן?

אז כן, זו הקצנה. אבל איך, איך אתה יכול להאמין לבן אדם שמציע פתרונות כלכליים לבני מעמד שהוא אפילו לא יודע כמה המשתייכים אליו מרוויחים?!

פורסם (נערך)

יש מקום גם לדברים טובים -

אתמול בחדשות דיברו על מצב הטיפול בקשישים, מסתבר שמאז החלפת הממשלה נכנסו כל מיני רגולציות מעניינות - לדוגמא, ניצול שואה שמקבל פיצוי מחו"ל, תשלל לו הקצבה בארץ, כך קרה שניצול שמקבל מאות יורו בודדים מהולנד, זכותו לקצבה ע"ס 2,200 ש"ח נשללה.

בכ"א ראיינו שם כל מיני אנשים, וגם הציגו סקר מסויים שנערך, וכולם דיברו על כך שבזמן שלפיד היה במשרד האוצר הטיפול בהם השתפר בבירור.

אפשר ללכת על הקו הציני ולטעון שיש עתיד לקחו ברצינות את נושא הקשישים כי קל לגרוף ככה הון פוליטי, אפשר לחשוב שזה בגלל שמדובר בטיפול לא מסובך שאפשר לשפר בטווח מהיר מאוד, או בכך שאין זמן לדחות את הטיפול בנושא. בכל מקרה בשורה התחתונה היה ניכר שיש שיפור חיובי בנושא (מכמה מקורות מידע, אגב לא רק מהכתבה הזו), אז לפחות זה.

עריכה כי יבגני הספיק להגיב לבינתיים: כי שמעתי את הפתרונות המוצעים, חלקם made sense, חלקם פחות.

ההבדל בין יש עתיד לבין הרבה מפלגות אחרות, מבחינתי, זה שאני מאמין להם שהם באים לעבוד ולא באים בשביל לעשות לביתם. אתה לא, כאמור - זכותך.

בכל אופן אני מעדיף אדם ממוצע מונחה אידיאולוגיה, מאשר אדם מבריק מונחה כלום (מישהו אמר ביבי?). לצורך העניין אני מעדיף את סתיו שפיר על יובל שטייניץ, או את נפתלי בנט על איתן כבל (הדוגמא הזו פחות טובה כי נפתלי גם חכם וגם אידיאולוג, וכבל... פחות).

לא מסכים איתך בכלל שלפיד כזה מטומטם כמו שאתה מציג אותו, ולא מסכים עם לפיד שהוא גאון כמו שהוא אולי חושב על עצמו - אבל אני כן חושב שהוא והמפלגה שלו באו לא בשביל לגרוף מקסימום עוצמה וכסף אלא בשביל לנסות לשנות כאן דברים. אני לא יודע אם הם איבדו זאת במהלך הדרך כי the game is the game, יכול להיות.

ואין לי מושג למה חברים שלך הצביעו למה שהם הצביעו וזה לא רלוונטי, אתה שואל אותי למה אני ביצעתי החלטות, אם מכל הדברים שלי מה שהסקת זה "אני רוצה להצביע למרכז" אז כנראה שלא ירדת לסוף דעתי.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

יבגני, ראה סתם את נקודת האמצע בתור רכב איטלקי.

ראה איך הדיון מובל ע"י חצי איטלקים חצי גרמני שצולל במים, וחצי אסטוני, שלפעמים מחליק על..

לכולנו מכנה משותף ברכבים ,, מיוחדים שונים ומכירים גם בחולשות והיתרונות.

אז בפועל אנחנו הולכים ברגל.. לדברייך.

בחירת דרך בחיים לא תמיד מושלמת, וגם בדרך מתוכננת לכאורה, יש מכשולים הצצים בהפתעה.

לפעמים עוקפים קלות, ולפעמים מתרסקים לבורות, אין דרך מושלמת.

המטרה של יש עתיד, הם באו לעבוד בשבילנו (ביש-בילנו ) על אף המכשולים, בעוד האחרים לא בדיוק.

(דת, גיור הגיוני, זקנים , ביזבוז אישי של כספי ציבור, שרות לאומי,

מעבר הדרגתי לצבא מקצועי למחצה)

הם יותר מחפשים את הביחד, במקום קיצוניות לשמה.

אז אפשר לקחת צד קיצוני - מהפכה ולהכות ולשנות במכות, ואפשר לאט בהתאמות

ושמירה על כלל החברה והסדר הדמוקרטי.

יש-עתיד מדברת איתנו בגובה העיניים ומספרת הכל, כן יש קשיים.

ודברים שנראו ממקום מסויים, נראים אחרת מבפנים, זו לא חולשה או זיגזוג, זו האמת והמציאות.

לכן אני מסכים עם oryo , כל-עוד זו המטרה, זו בחירת הדרך שלנו.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בכל אופן אני מעדיף אדם ממוצע מונחה אידיאולוגיה

מי אמר שיש לו אידיאולוגיה? מה היא האידאולוגיה שלו?

בחירת דרך בחיים לא תמיד מושלמת, וגם בדרך מתוכננת לכאורה, יש מכשולים הצצים בהפתעה.

אייל, אשאל אותך מה ששאלתי את אור: האם תאמין ליאיר לו יטען שהוא יודע איך לרפא סרטן?

יאיר טעה כמעט בכל נתון ונתון שהציג מאז שהפך לפוליטיקאי, החל מהשכר במשק ועד למספר ה"זועביז" שחיים בשטחים.

זה לא דברים שצצו בהפתעה. הוא מעולם לא טרח ללמוד את החומר. וכן, זו הסיבה שאני מצביע על העדר ההשכלה שלו פעם אחר פעם. הבן אדם עצלן, שלא טורח ולא טרח ללמוד אף פעם שום דבר, וזו גם הסיבה שהדברים תמיד צצים לו ב"הפתעה".

הם יותר מחפשים את הביחד, במקום קיצוניות לשמה.

זה לא נכון. ה-"ביחד" שלהם לא כולל לא ערבים ולא חרדים. ערבים הם "זועביז" וחרדים הם אלו שצריך להכריח ללכת לצבא.

מי שמחפש את ה-"ביחד" לא מקים מפלגה שפונה למעמד סוציו אקונומי מאוד ספציפי.

רוב בני המשפחה שלי הם ממעמד סוציו אקונומי נמוך. אפילו הם לא חלק מה"ביחד" של יאיר.

אבל מצד שני, ה"ביחד" הזה שהוא מוכר יכול להיות מחבק ומבלבל. אני מבין כמה קל ליפול במלכודת הדבש של "מה הכי ישראלי בעייני".

אני יכול גם שוב להעיד ממפגש אישי עם יעל גרמן שגם היא רחוקה שנות אור ממישהי שמדברת לאנשים "בגובה העיניים", אבל זה לא ממש משנה.

ראיתם פעם Family guy? יאיר הוא בריאן גריפין. רק בלי בעיית אלכוהוליזם.

• תוכן חדש...