Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל קומודור כדאי?!?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברמת העקרון, כן. מאד. כל מי שיש לו סימפטיה לאופל רקורד(לי, למשל), יעריך מאד את הקומודור, שלא היתה אלא רקורד עם מנוע 6 צילינדרים מהקפיטן/אדמירל; שרירים שחסרו מאד לרקורדים הבסיסיים ששווקו בארץ.

אבל, עליך להיות ספציפי יותר, ללמוד את ההסטוריה שלהם ולדעת מה אתה רוצה.

1.היו 3 דורות(כולם ברי יבוא מאחר וגילם עולה על 30. האחרון הוא החיוור מכולם).

2.היו מספר מרכבים(סדאן/קופה ובאחרון גם סטיישן).

3.היו מספר גרסאות מנוע בתלות בדגמים; 2.5 או 2.8, רגיל, GS או GSE(הזרקה).

4.תיבת הילוכים - לכולם היתה אופציה לגיר אוטומטי.

אם אתה כבר בודק, שווה לך להתעכב גם על רקורדים נדירים; רקורד C ספרינט ורקורד A/B עם מנוע 2.6, הרקורד היחיד שהוצע עם 6 צילינדרים.

בהצלחה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

האופל קומודור הוצגה ב 67', ולא היתה אלא רקורד C עם מנוע 6 בוכנות.

בתחליה הוצגה עם מנוע 2.6 בעל גל זיזים תחתון ו 90 כ"ס ששימש את הרקורד B ומעט מאוחר יותר עם מנוע 2.5 בעל גל זיזים עליון ששכן בראש המנוע.

הפיכת מכוניות משחתיות גדולות למכוניות סאלון ע"י הכנסת מנוע 6 בוכנות הפך לנפוץ מאד במכוניות אירופאיות בתקופה ההיא, מועט מאוחר יותר הוצגו הוולבו 164 והפורד טאונוס.

לגירסה המוזרקת של הקומודור היה הספק מכובד של 150 כ"ס, שהביא אותה למהירות מירבית שנשקה ל 200 קמ"ש.

הקומודור יובאה לארץ באופן סדיר, הן הדגם הראשון והן השני, אך הדור השלישי לא יובא, כנראה בשל חששו של ליאו גולדברג, יבואן אופל טרום UMI, מתחרות לדגמי שברולט וביואיק שגם אותם ייבא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפי מה שראיתי לא נירא שיש הבדל מהרקורד וקומודור

אבל נירא שאין הרבה קומודור בארץ ואין עליו היתעניינות אז חשבתי אולי זה רכב בעייתי עם בעייות מסויימות...

הרכב שאני מעוניין זה הקופה 69 על הזרקה לא שמעתי זה הזרקה חד נקודתית?!?

פורסם
אני חושב לקנות אופל קומודור.מה אתם אומרים על האוטו??

יופי של רכב

בנערותי היו לנו 2 כאלו אחת קופה והשניה 4 דלתות

גג וי ניל כמובן

זכור לי שהיו מתחממות בטוח שניתן היום לטפל בתופעה

• תוכן חדש...