Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן הגה כוח אדום dexron 3 החלפה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סיריון 2002 נפח 1.3 שעברה טיפול גדול,

ביום ראשון אני מחליף ברכב פילטר שמן גיר, והשמן גיר הישן יוחלף בשמן גיר חדש

של וולוולין max life בצבע אדום.

הבנתי שישנם יצרנים שלא מציינים החלפת נוזל הגה כוח ובכל זאת, קראתי בספר רכב

וכתוב בהמלצות סיכה לרכב ככה:

שמן הגה כוח: dexron 3

שמן תיבת הילוכית אוטומטית: dexron 3

שבדקתי את הנוזל הגה כוח במיכל, שמתי לך שהנוזל הוא בצבע צהוב בכלל.

דקסרון 3 זה נוזל אדום.

כדי בכל זאת להשתמש בשמן גיר החדש שגם ככה אני מחליף ולרענן גם את הנוזל הגה כוח שלפחות יעמוד בתקנים שדורש היצרן?

או להשאיר את השמן הצהוב, שאין לי מושג איזה שמן זה בכלל?

תודה לעוזרים.

פורסם
הצעה שלי, אל תחפש צרות !

אל תתעסק בהחלפת נוזל הידרואלי של ההגה.

רענן

תפרט למה?

לא מדובר בהחלפה מלאה, חשבתי לשאוב במזרק את מה שיש במיכל עצמו ולמלות שמן חדש (אדום)

הסיבה היחידה שחשבתי להחליף זה בגלל שמצויין במפורש ע״י היצרן שהשמן אמור להיות דקסרון 3

מכך אני מסיק שהשמן המומלץ לרכב הוא שמן אדום.

ברכב שלי יש שמן צהוב ( אין לי מושג איזה שמן הבחורה שקניתי ממנה תרכב שמה בו)

זה יותר בשביל ראש נקי שאני יידע שברכב יש שמנים טובים.

גם ככה עשיתי בטיפול רענון לכל השמנים ברכב.

אשמח לעוד חוות דעת אנשים?

יש סיבה לחשוש בהחלפה של הנוזל הגה כוח ובשימוש באותו שמן חדש שרכשתי שמיועד לתיבת הילוכים של וולוולין dexron 3?

פורסם

לא מזמן ביצעתי החלפה של נוזל הגה כוח ביאריס שלי. גם אצלי הנוזל היה זהבהב-שקוף ולא היה כל זכר לאדום (ולהערכתי זה דווקא מצב תקין).

בגדול אין כל צורך להחליף את נוזל הגה הכוח, זה לא נוזל שעובד בתנאים קיצוניים, נגזר או צובר בוצה. על אף זאת אני מאמין כי החלפה סדירה של כל נוזל ברכב, אם לא עוזרת לבטח לא מזיקה, ולכן ביצעתי את ההחלפה.

אגב, אם כבר לבצע החלפה אז להחליף את כל הנוזל במערכת, לא רק את ה 100-200 מ"ל שיושבים במיכל. ניתן לעשות זאת על ידי הרמת הרכב על ליפט, פתיחת אחד הבאנדים של המערכת ושליפת הצינור, הנעת הרכב ומשחק עם ההגה מצד לצד עד שכל הנוזל יתנקז.

אם נוזל תיבת ההילוכים שרכשת עומד בתקן DEXRON III אז אין בעייה להשתמש בו למערכת הגה הכוח של רכבך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא מזמן ביצעתי החלפה של נוזל הגה כוח ביאריס שלי. גם אצלי הנוזל היה זהבהב-שקוף ולא היה כל זכר לאדום (ולהערכתי זה דווקא מצב תקין).

בגדול אין כל צורך להחליף את נוזל הגה הכוח, זה לא נוזל שעובד בתנאים קיצוניים, נגזר או צובר בוצה. על אף זאת אני מאמין כי החלפה סדירה של כל נוזל ברכב, אם לא עוזרת לבטח לא מזיקה, ולכן ביצעתי את ההחלפה.

אגב, אם כבר לבצע החלפה אז להחליף את כל הנוזל במערכת, לא רק את ה 100-200 מ"ל שיושבים במיכל. ניתן לעשות זאת על ידי הרמת הרכב על ליפט, פתיחת אחד הבאנדים של המערכת ושליפת הצינור, הנעת הרכב ומשחק עם ההגה מצד לצד עד שכל הנוזל יתנקז.

אם נוזל תיבת ההילוכים שרכשת עומד בתקן DEXRON III אז אין בעייה להשתמש בו למערכת הגה הכוח של רכבך.

איתמר.

תודה רבה על התשובה איתמר, דקסרון 3 זה שמן אדום חד משמעית מה שאומר שהשמן הצהוב שיש לי במיכל נוזל הגה כוח הוא לא נוזל תואם יצרן.

פרוצדורת ההחלפה של הנוזל כולו לא מסובכת כפי שאני מבין ממך.

כדי לי להחליף על הדרך גם את הנוזל הגה כוח, גם ככה אני מחליף שמן גיר ( וולוולין מקס לייף אדום) דקסרון 3 שמשמש גם כנוזל הגה

כוח.

דרך אגב הורדתי תרכב בצמיגות משמן 10w40 חצי סינטתי לשמן בצמיגות 5w40 סינטטי מלא של castrol.

נוזל בלמים הוחלף מנוזל של פז לנוזל בלמים ate sl 6.

שמן גיר של פז יוחלף כולל פילטר לשמן של וולוולין dexron/mercon max life

נוזל קירור גם החלפתי כמובן אחרי ניקוי ושתיפה של כל המערכת, מנוזל קירור של פז לונג לייף

לנוזל קירור של טויוטה שקניתי במוסך מורשה טויוטה, סופר לונג לייף כולנט שעלה 215 ש״ח אחרי 10 אחוז הנחה.

כמובן שכל הפילטרים והשמנים הוחלפו בחלקים מקוריים מהחברה.

מה שנשאר זה שמן גיר ושמן הגה כוח.

מבחינת השמן מנוע לא נראה כרגע שיש בעיות או רעש מוזר, הכל נשמע תקין.

ככה זה שאתה אוהב תאוטו שלך אתה משקיע :-)

תודה על העזרה.

פורסם

גם אני שותף לאותה הדעה והגישה - רכב שמשקיעים בו מחזיר אמינות מקסימלית.

לגבי הנוזל קירור, בשנת 2002 טויוטה (ואני משער שגם דייהטסו) השתמשה בנוזל ה LLC ולא ה SLLC. יש הבדל ברמת הכימיה בין החומרים השונים ואני לא בטוח שנוזל ה SLLC עדיף על ה LLC ברכב שלך. אני מציע לך לקרוא קצת בגוגל מנסיונם של חבר'ה מחו"ל.

לגבי השמן, אם המנוע שלך לא שחוק ועייף הייתי יורד דווקא ל 5W30 במקום 5W40. זו צמיגות אידאלית יותר שתתרום מעט לצריכת הדלק. בדוק בספר הרכב באנגלית מה ממליצה דייהטסו, אני בטוח שתראה שמדובר על 5/10W30.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
גם אני שותף לאותה הדעה והגישה - רכב שמשקיעים בו מחזיר אמינות מקסימלית.

לגבי הנוזל קירור, בשנת 2002 טויוטה (ואני משער שגם דייהטסו) השתמשה בנוזל ה LLC ולא ה SLLC. יש הבדל ברמת הכימיה בין החומרים השונים ואני לא בטוח שנוזל ה SLLC עדיף על ה LLC ברכב שלך. אני מציע לך לקרוא קצת בגוגל מנסיונם של חבר'ה מחו"ל.

לגבי השמן, אם המנוע שלך לא שחוק ועייף הייתי יורד דווקא ל 5W30 במקום 5W40. זו צמיגות אידאלית יותר שתתרום מעט לצריכת הדלק. בדוק בספר הרכב באנגלית מה ממליצה דייהטסו, אני בטוח שתראה שמדובר על 5/10W30.

איתמר.

בנוגע לשמן מנוע, בכל זאת הרכב נסע 210,000 ק״מ אומנם הוא טופל בחברה כל שנותיו בקפידה ( אני יד 2)

ובמורשה משתמשים בשמן חצי סינטטי של פז 10w40 ירדתי בצמיגות בהדרגה ולא במכה אחת,

במידה והרכב יגיב טוב לשמן, בטיפול הבא אני יירד לשמן 5w30.

בנוגע לנוזל קירור, במחסן חלפים של טויוטה נאמר לי מהמחסנאי שהם לא מביאים יותר תנוזל הישן LLc ויש להם רק את sllc

אני מקווה באמת שהמים יהיו בסדר, מדובר במים איכותיים מאוד ( מי אני שאני יגיד לך בעלים של טויוטה).

גם אני בגישה שאם תשקיע ברכב תקבל בתמורה.

אצלי אין משחקים הכל מקורי וכל נוזל ושמן שנכנס לרכב בטוח שעשיתי אליו סקר או שתיים.

• תוכן חדש...