Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעמים רבות אני נתקל ברכבים בני כמה שנים עם לוחית רישיון "רכב במבחן", לעיתים גם אופנועים.

שישי האחרון תפסתי "טרמפ" על מרסדס עם לוחית רישיון שכזו בכביש החוף, היו לה חלונות כהים לחלוטין וכנראה שהנהג סבל משבר באצבע מכיוון שלא אותת אפילו פעם אחת.

אז מי בעצם נוסע עם לוחית רישיון במבחן?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לא רק.

גם לסוחר רכב יש לוחיות מהסוג הזה.

כדי שהוא לא "יפסיד יד", הוא מפקיד את רשיונות הרכב במשרד הרישוי,

כאשר הוא רוצה לתת את הרכב לתיקון,לבצע בו מבחן דרכים וכו',

הוא מחוייב בהתקנת לוחית קדמית ואחורית בתוקף.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הלוחית בעצם מהווה את הביטוח, עולה לא מעט להחזיק דבר כזה.

כשרכשתי את הרכב שלי עשיתי נסיעת מבחן עם לוחית כזאת בגלל שהרכב לא היה מבוטח בשום מקום.

פורסם

שמתי לב הרבה פעמים שמלבד "רכב במבחן" לא מצוין עוד שום פרט על הלוחית. למי שולחת המצלמת מהירות את הדוח/חיוב של כביש 6? :-)

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

ללוחית כזו יש מספר וגם תאריך תפוגה.

לוחית כזו תקפה לשנה אחת בלבד,

השנה מוטבעת על הלוחית.

*התמונה שצרפתי נלקחה מרשת האינטרנט על ידי שימוש במנוע החיפוש גוגל.

ל'

P8300005.jpg

DSC_3292.jpg

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הדבר הזה מקובל גם בארה"ב. לרכב ששייך לסוכנות כלשהי מוצמדת לוחית רישוי של הסוכנות, שמועברת בין כל המכוניות שלה.

הכוונה כמובן היא למכוניות שאמורות להימכר או רכבי מבחן, לא לרכב שנחשב להון פיזי/רכוש קבוע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ללוחית כזו יש מספר וגם תאריך תפוגה.

לוחית כזו תקפה לשנה אחת בלבד,

השנה מוטבעת על הלוחית.

*התמונה שצרפתי נלקחה מרשת האינטרנט על ידי שימוש במנוע החיפוש גוגל.

ל'

בקשר ללוחית , בנוסף משמש להעברת טסטים לרכבים שהאגרה שלהם פגה .

בקשר לתמונות של נהגת שודים אני חייב לשאול הפנסים של המוסטנג זה כדי לעקוף את החוק המטומטמם

שלא אפשר יבוא אישי בגלל תקינה של הפנסים ? הדבר הזה נראה כמו עוד שיטה גרועה .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

אדם פרטי לא יכל לרכוש לוחית במבחן.

הן מיועדות ל:

ליצרן רכב/ יבואן רכב בעל מוסך/ סוחר/ מעבדת בדיקה וכו'.

ל'

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מישהו רוצה לקנות ממני רכב לפירוק, ולנסוע איתו הביתה לעיר אחרת עם לוחיות במבחן, כי אין לו ביטוח וטסט. אבל הוא מתעקש שאשאיר לו את לוחיות הרישוי, כי זו חובה לטענתו. אני ביררתי במשרד הרישוי ואמרו לי שלא צריך,וכמובן שאני לא שש להשאיר לו את הלוחיות אפילו רק לנסיעה. מי צודק?

פורסם

למישהו שאני מכיר יש חבר בעל לוחית שכזו. הוא השתמש בלוחית הזו בכדי להעביר רכב אספנות מהמרכז לצפון. לפני הנסיעה הוא מילא פרטים ביומן עם כל הפרטים. משהו בסגנון הרכבים הצבאיים ששם אתה חייב לתעד כל נסיעה. אני לא יודע אם ניהול יומן זהו "פטנט" פרטי של בעל הלוחית שממנו הוא שאל אותה או שכולם מחוייבים לעשות זאת.

כמו שאמרו כאן, הלוחית משמשת גם בעלי מוסכים לבחון מכוניות בדרכים. זה נקרא ביטוח סחר ולא רק שהוא מוגבל לגבי מי יכול לעשות אותו אלא גם הוא די יקר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כשעשיתי טרייד אין לקטנוע שלי לפני כשנה, ביקשתי לערוך רכיבת מבחן לאופנוע שתכננתי לרכוש (אופנוע משומש שנת 2008).

על מנת שאוכל לרכב עליו הסוכנות (הונדה שוקן) הרכיבו על הלוחית זיהוי הצהובה, לוחית במבחן לבנה של הסוכנות שעוברת מאופנוע לאופנוע, מילאו את פרטיי במחברת שאותה נתנו לי (אם עוצר אותך שוטר, יש להציג לו את הרישום הזה) וכך למעשה יש ביטוח על האופנוע.

זה למעשה נותן ביטוח לכל כלי שעליו מורכבת הלוחית הנ"ל ללא קשר לאיזה כלי רכב זה.

פורסם

בעבודה שלי אני משתמש בכזאת.

שמים את הלוחיות על רכב שבפועל לא אמור להשתובב על הכביש, משהו בסגנון מה שכבר אמרו פה - רכב ללא טסט, רכב שהרשיון בו מופקד וכו'.

יחד עם הלוחיות יש תעודת ביטוח מיוחדת ללוחיות האלה שברכב שעליו הותקנו הלוחיות, שם התעודה צריכה להיות.

בנוסף אכן יש יומן שבו רושמים את הנסיעה, שכן שימוש ברכב אסור אלא לצורכי הרכב עצמו - טסט, תיקון וכו'.

ברגע שיש את הלוחית הזאת, אין צורך באף לוחית אחרת.

תבדוק אם אפשר בכלל לסוע על רכב שהורד מהכביש, אפילו אם יש לו לוחיות כאלו. הלוחית רישוי לא מתקנת את ליקויי הרכב שגרמו להורדה.

בנוגע להשארת הלוחיות המקוריות אצל הרוכש, אני לא הייתי מאפשר זאת.

בלי קשר, הייתי מחתים אותו על זכרון דברים שאומר שהוא לקח, לא קנה, לקח את הרכב בתאריך זה וזה בשעה זאת וזאת, עם חתימה שלו וצילום תעודת זהות. עדיין בלי הלוחיות המקוריות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...