Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

האם יש חוק האוסר עליי לשטוף את הרכב עם מי הבניין מהברז הנמצא בחדר האשפה?

כמובן שאני לא שוטף כל יום אלא פעם בשבוע וחצי - שבועיים ולא משפריץ מים בלי סוף.

פורסם

לא חושב שיש חוק, אבל המיים האלו הם מיים משותפים, וכל דייר משלם את החלק היחסי שלו בצריכה המשותפת, כחלק מתשלום לועד הבית.

המיים האלו מיועדים לשימוש משותף - השקיית גינה, ניקוי חדר מדרגות וכו'.

דיירים אחרים לא אמורים לשלם על שטיפת הרכב הפרטי שלך.

פורסם

לא תהיה לי בעיה שמישהו אחר גם ישטוף את הרכב פעמיים בחודש ואם זה מפריע למישהו אני מוכן להוסיף את ה5 שקל בחודש אם זה יהפוך מישהו למרוצה.

פורסם

אני לא חושב שהחוק רלוונטי פה בכלל, מדובר על השכנים שלך, דבר איתם - האם מישהו האיר לך?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש תקנה שאוסרת רחיצת רכבים עם צינור. לא משנה אם המים שלך או משותפים. מדובר על תקנה אקולוגית סביבתית.

אם אתה שואל לגבי שימוש במים משותפים של הבניין לצורך רחיצת הרכב, הרי שזה רלוונטי גם אם אתה ממלא את הדלי מהברז המשותף. ובנושא הזה אין חוק או הגבלות. הדיירים הם אלה שיכולים להחליט מה השימוש הלגיטימי ברכוש המשותף. אסיפת הדיירים יכולה להחליט שזה בסדר, בתדירות סבירה, או לאסור זאת, או לבקש תשלום.

פורסם

כמו שבי-רו כתבה, האיסור בחוק הוא לשטוף עם צינור ולא חשוב מקור המים.

אם אתה שוטף עם דלי אז אין בעיה.

אם אומרים לך משהו על עלות המים אז תוציא מטבע של 10 אגורות ותן לזה שהתלונן.

דלי מים של 10 ליטר = 0.01 קוב, במחיר של ~10 ש"ח לקוב מדובר ב10 אגורות.

שכן שמודע למספרים האלו ועדיין עינו צרה במישהו שממלא דלי מים פעם בשבוע מהברז המשותף הוא לטעמי אדיוט.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אפשר להגיע להסכמה עם הדיירים. בדירה הקודמת שלי היה לי הסדר בעניין דומה: היה לי מקרר במחסן שניזון משקע שהיה מחובר לאספקת החשמל המשותפת של חדר המדרגות. תמורת השימוש שילמתי עוד כמה שקלים לחודש לועד הבית.

מצד שני - בבית שבו אני גר יש ברז להשקיית גינה סמוך לכביש. היתה תקופה שבה באו אנשים מכל האיזור ושטפו בו את רכביהם - עד שהותקן מנעול על הברז. מדובר בזרים לא בדיירים.

אישית אני סוחב דליי מים מהדירה שלי ומוריד אותם 3 קוצות עד לחניה. אני מסופק אם מישהו מהשכנים יעיר לי אם אקח 10 או 15 ליטר מים מברז חדר האשפה, אבל אני לא מנסה זאת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דין פרוטה כדין מאה. זו גניבה מהרכוש המשותף כל עוד דייר אחד מתנגד.

כל עוד לא הוגדר שזה שימוש אסור זו לא גניבה, זה שימוש ברכוש משותף שיכול בהחלט להחשב כסביר, בדיוק כמו שאיש לא יכול לקרוא לך גנב כי השתמשת בברז שבחדר האשפה לשטוף את הפח ביותר מידי מים לדעתו.

אם רוצים להסדיר את העניין יש להעלות אותו באסיפת הדיירים והרוב יקבע האם זה שימוש מותר או לא. כך שיכול להיות יותר מדייר אחד שיתנגד והוא יצטרך להתמודד עם ההחלטה, על כל צד שלא תיפול.

פורסם

אני בטוחה שאף שכן לא יתלונן ולא יתן לך ביקורת אם תיקח 4-5 דליים של מים.

ברגע שתחליט להשקות את הרכב שלך עם צינור כי זה יותר קל לשטוף

אני בטוחה שיקומו לך מתנגדים רבים בבנין בו אתה גר.

אף אחד לא צריך לממן שטיפה של רכבים, ולתמוך בבזבוז של מים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני שוטף את הרכב עם הצינור שלי, שמצוייד באקדח לכל מיני סוגי סילונים ושאפשר לנתק מיידית מנו את זרם המים (כלומר לא צריך לרוץ לברז לסגור), ואני אומר לכם בבירור שאני משתמש בפחות מים מלשפוך דליי מים מלאים סתם על הרכב. ניסיתי את 2 השיטות. עם הצינור אני צריך למלא חצי דלי לסבון, ועוד משתמש בכמות של דלי וחצי לשטיפה לפני ואחרי.

מה שאומר 2 דליים של מים לשטיפה (אני חושב שדלי זה עד 30 ליטר - תקנו אותי אם אני טועה), מה שאומר 60 ליטר מים שזה 0.06 קוב - שזה אומר 60 אגורות.

שטיפה אני מבצע פעם בחודש. כלומר פעם בחודש, כל דירה משלמת 2 אגורות על המים לשטיפת הרכב שלי. ואם כולם היו שוטפים את הרכבים שלהם בבניין פעם בחודש, כל שכן היה משלם בסביבות 70 אגורות לחודש.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אתה צודק לגבי הסכומים.

אני מעולם לא גרתי בבית משוטף.

אבל לדעתי הבעיות עם השכנים לא יבוא בגלל 70 אגורות,

וגם לא בגלל 100 שקל.

אם הנושא יפתח זה כנירא היה מצרות עין, או אינטריגות קודמות שיצופו פתאום.

אני היתי מעלה את זה בצורה מסודרת ונעימה בפני הוועד אם היתי מעוניין לישתמש בצינור.

• תוכן חדש...