Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרגל חידוש הרהיטים בחדר השינה אני רוצה גם לשדרג את הריצוף הישן (בן 30 שנה) ולעשות את המלאכה בעצמי.

הסיבה היא שאני רוצה לגלוש מחדר השינה לאט לאט לשאר החדרים ובכל מקרה רוב העבודה (פירוק והזזת רהיטים) היא עלי.

לחיתוך הקרמיקה אני שוקל לקנות את הכלי SHATAL דגם ML755S - מכירים?

מבחינת חיתוכים מיוחדים אני כבר אשאיר לסוף ומקסימום נרכז וניתן לבעל מקצוע.

את הקרמיקה אני רוצה להדביק על הקיימת - איזה חומר צריך והיכן לקנות?

חומר רובה, מלז' משונן ושאר הדברים מהם והיכן לקנות?

אשמח לשמוע עצות וכו'.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היכן לקנות?

כל חנות לחומרי בניין. ואם כבר, לדעתי, הזמנה מרוכזת עשויה להוביל להנחה כלשהי (אולי גם תשלום מזומן).

בהצלחה,

ו...אם תוכל לעדכן בתמונות, זה יהיה נחמד.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יותר חשוב מכלי עבודה הוא לבחור קרמיקה איכותית

קרמיקה זולה עשויה להכיל הפתעות בחבילה :

אריחים לא סימטריים, לא שווים, עקימות פה ושם כך שרק אדם מיומן יצליח לעבוד איתם.

עדיף לעבוד עם אבקת בי ג 'י בונד ולהכין עיסת דבק לבד מאשר לקנות דבק מוכן שהוא יקר יותר

ולעניות דעתי גם פחות יעיל. כשאתה מכין את העיסה לבד יש לך שליטה על המרקם שלו.

Gn'f'R

פורסם
יש השלכות להגבהה.

אל תשכח שיהיה צורך לחתוך את כל הדלתות מלמטה.

מה לגבי ארונות עם מגירות למטה, אתה גם מפרק ומזיז?

הדלתות והמשקופים יוחלפו על הדרך בלי שום קשר.

לא הבנתי את השאלה לגבי הארונות...

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אם יש לך ארונות שאינם מוגבהים ואינך מרצף מתחתם הרי שהמגירות התחתונות יתנגשו בריצוף המודבק.

היום למדתי שהגבהת הרצפה בעקבות הדבקת ריצוף היא בין 1.2-2 ס"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הריצוף הקיים הוא קרמיקה ?

אם כן, מה מצבו והם הוא רופף\סדוק וכד' ? מה המרווחים הקיימים בין אריח לאריח ? (אם תוכל לצלם תמונה זה יהיה מצויין).

מה בנוגע לאינסטלציה בבית ? אם חשבת על ריצוף ייתכן וכדאי להכין תשתית לפחות.

בנוגע לחיתוכים: כשמרצפים חייבים לעבוד עם 2 כלי עבודה לחיתוך במינימום: מכונת לחיתוך אריחים ודיסק.

האם ריצפת פעם בחייך ? (הדבקה על בלטות או ריצוף על חול\שומשום)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עבודת הריצוף היא החלק הזול בעיסקה הזו.

אם כבר, אני הייתי מביא רצף לחדר החשוב שזה הסלון והכניסה.

מסתכל עליו בזמן העבודה לומד איך עובדים ומה השיטה ואז ממשיך את החדרים.

במחיר של המכונה אתה כבר מרצף כ 15 מ"ר.

קח בחשבון שכל טעות הכי קטנה בהתחלת הריצוף זה סטיה גדולה בהמשך.

תרצה רצף זול דבר איתי אם אתה מאיזור המרכז.

פורסם

לפני 5 שנים ריצפתי בעצמי כ 25 מטר של קרמיקה בבית.

קניה מרוכזת והובלה בהחלט יכולים להוזיל משמעותית את מחיר החומר.

תמיד ניתן להתמקח עם חנות לחומרי בניין (תמיד) לא חייב לעשות את זה "בחייבים לי",פשוט יש להם משחק נאה במחירים.

ובקשה להנחה של 10%-20% זה לא בשמיים.

חשוב לבחור את איכות הקרמיקה,צבע כהה,גוון שבין חמרה לשחור מאחורי אריח קרמיקה מעיד על איכותו ושריפתו הטובה בתנור.

מאוד חשוב לעבוד עם פלס,לבחור עם ידיים טובות זאת עבודה מהנה (אם תרצה) והייתי ממליץ לך לעשות אותה בעצמך.

גובה הדבקה על ריצוף קיים יהיה בסביבות שלושה סנטימטרים,לא יותר.אני ממליץ על דבק של מיסטר פיקס.

טיפ - להכין כמות גדולה של דבק זה לא פשוט,הדבק צריך להיות בעל מרקם אחיד וללא "גושים" (עבודה קשה,לערבוב ידני,גוזלת זמן יקר מאוד,ואחרי כל פיילה שמכינים ידנית צריך לשתות ליטר וחצי של מים מעייפות)

אני הכרתי את "מוט הפלא" , מוט שבקצהו יש ספירלה גובהו כ80 ס"מ והוא מתחבר למקדחה (רצוי מקדחה בעלת כח ולא מומלץ למקדחות של 200 ש"ח,אני השתמשתי בפטישון של מקיטה שעולה בסביבות ה1200 ש"ח,מקדחה פשוטה עלולה להישרף מההתנגדות של החומר)אתה מחבר את המוט למקדחה,דוחף את הספירלה לתוך הפיילה והחומר,ומתחיל "בבלינדור" אחרי כמה תרגולים,יוצא לך דייסה של סבתא,בול להדבקה נעימה של קרמיקה.אתה לא שוכח לקנות פטיש גומי לתת בראש,יש מקומות שאתה צריך לשבור קצת כדי להתיישר אז תצטייד בפטיש ואיזמל. תבחר את המילימטרים שאתה מעוניין לעשות כרווח בין אריח לאריח ותקנה פלסטיקים יעודיים

זה מגיע בחבילות שקית של 100-500 יח'

בהצלחה

פורסם

שאלת חסר ניסיון בתחום: איך מיישרים את כל הסיפור שלא יהיה עקום בסוף?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה זה עקום בסוף? אתה מתכוון לגימור?

אם אתה עובד עם פלס ומתכנן את ההדבקה לפי קווים ישרים ,אין סיבה שתדאג כל כך לסוף,הוא יהיה דומה להתחלה ולאמצע.

יש מקומות שלא ניתן לחתוך עם "מכשיר קרמיקה" וצריך לעבוד עם אבן משחזת.

פורסם

יש לי את החותך הזה . אל תקנה - לא מקצועי יישבור חצי מהאריחים לא בקו.

חתוך הכל עם דיסק לקרמיקה על סימון. יותר אבק ,פחות שבר.

פורסם
יש לי את החותך הזה . אל תקנה - לא מקצועי יישבור חצי מהאריחים לא בקו.

חתוך הכל עם דיסק לקרמיקה על סימון. יותר אבק ,פחות שבר.

אני דווקא ממליץ ההפך: צריך להשתדל כמה שפחות לעבוד עם דיסק.

זה עושה המון אבק, המון רעש וגוזל המון זמן.

יש לי 2 מכונות (אחת קטנה ואחת גדולה) שהן רחוקות מלהיות חוד החנית של מכונות החיתוך, והן עובדות מעולה הן על אריחים סטנדרטיים של 6-7 מ"מ ולהפעתי הרבה מאוד גם על אריחים מיוחדים של 12 מ"מ (יש דבר כזה).

צריך לשים לב שכל הברגים במכונה מהודקים היטב (ע"מ שתעבוד ללא חופשים ובקווים ישרים) ובמידה והחיתוך לא נעשה טוב יש לבדוק האם הסכין דורש החלפה (גם אם הוא חדש, יש כל מיני סוגים של סכינים: יש כאלה עם גלגלת קטנה ויש כאלה עם גלגלת גדולה וצריך לנסות 2 סוגים לפעמים) או שצריך לבדוק האם מידת הלחץ שמפעיל המשתמש על הסכין היא מספקת בשביל ליצור קו חיתוך ישר וטוב.

אם לטענתך החותך הזה לא מקצועי ולא טוב - ואתה לא צריך את החותך הזה, אני מוכן לאמץ אותו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מקצועי התכוונתי לאיש, לא למכשיר.

יש לי את זה של שטל ואתה רק מאשר שצריך לדעת באיזה לחץ וכו.בשביל זה צריך לשבור כמות של-DIY שלא היה כדאי לי לצבור.עברתי לדיסק. נכון שעבודה עם האבק והרעש מתאימה רק לחצר, לא לדירה סגורה.

פורסם

תבדוק טוב טוב לפני שאתה קונה כלי עבודה / חיתוך לקרמיקה, האיכות הזולה של הקרמיקה והמכונה עלולים ליצור שברים

קטנים, אשר הורסים את מראה הקרמיקה, יש מכונות יעודיות לחתוך הקרמיקה, מומלץ לבדוק אם אפשר לשכור אחת, יקל מעוד על העבודה (הן צריכות זרם מים בשביל קירור ופיזור האבק).

חשוב לבדוק טוב את איכות הקרמיקה, תמיד שאתה קונה, תקנה כמות נוספת במקרה שלא יצא טוב, ישבר, יהרס, וגם לעתיד, החברות לא תמיד מחזיקות את הסוג להרבה הזמן, בד"כ עד גמר המלאי.

עוד כלי עבודה חשוב מאוד שלא אמרו לך, או שאמרו ולא קראתי, הוא פטיש גומי, חובה לעבוד איתו, וכמובן מד פלס, כלי לסרטט על הקרמיקה עצמה, מטר.

לפני שאתה מדביק או כל דבר אחר, תנקה את השטח היטב, כל ליכלוך, אבן עלולה להרוס את הפילוס, לפני שאתה מכין את הדבק, תבדוק הייטב את מספר המרצפות שאתה צריך, ותכין אותם כבר לפני, פשוט תסדר אותם ותראה איך זה יוצא לך.

את הצד שאתה חותך תמיד מפנים לכיוון הקיר, כי שם בכל מקרה יבוא הלייסטים, או הסיליקון.

הכי חשוב לא להתייאש, ומומלץ לקנות מגני ברכיים מגומי או חומר אחר, מקל מאוד על העבודה (כי אתה גם ככה תיהיה כל הזמן על הברכיים), וכמובן לא לעבוד לבד, להביא עוד חבר שבזמן הזה יכול לעזור לך, אם בהכנת הדבק, חיתוך הקרמיקה ועוד, העבודה היא מהנה במיוחד שיש מספיק בירה ועוד מישהו שעוזר.

• תוכן חדש...