Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש פתגם ביהדות שאומר "ונזהרתם מאד לנפשותיכם".

למה לא מחנכים בבתי הספר החרדים לזהירות בדרכים?

או שכן מחנכים, אבל לא מספיק?

פורסם
לפני 50 דקות, ntd כתב:

יש פתגם ביהדות שאומר "ונזהרתם מאד לנפשותיכם".

למה לא מחנכים בבתי הספר החרדים לזהירות בדרכים?

או שכן מחנכים, אבל לא מספיק?

בהחלט מחנכים.

יש לילדים שלי שיעורים קבועים בזה.

פורסם
לפני 32 דקות, אלעדית כתב:

בהחלט מחנכים.

יש לילדים שלי שיעורים קבועים בזה.

השאלה איך מתייחסים לשיעור, כי אני קיבלתי גם שיעורים בזה"ב (ובעוד מקצועות "חול") אבל כשהיחס לשיעור הוא שחייבים להעביר את הזמן אז החומר פחות נקלט.

חוץ מזה כשאני הייתי בגיל הזה ( כיום 25) כמעט לא היו שיעורים בנושא, יותר בכיוון של פעילות בחופש אבל לא משהו מסודר

פורסם (נערך)

מזכיר לי מקרה שאירע לי בבני ברק גם. 

שכרתי רכב מבני ברק כי הייתי מלווה באותו יום של חברה. מי שמכיר את בני ברק הרחוב עמוס, ילדים מגיחים מבין המכוניות, אנשים לא חוצים במעברי חצייה ותרבות הנהיגה ושימוש בדרך לקויה. 

הגעתי לרמזור, הגיע האור האדום וכמובן עצרתי, ובעת העצירה התנגש לי בחלון האחורי משמאל נער שפשוט מיהר מאוד לאוטובוס שהיה במדרכה השניה ולא שם לב, תוך כדי שרץ בכביש בלי להסתכל מימנו ומשמאלו, כי יש תנועה של רכבים.
בערים חרדיות, ואני אומרת את זה בתור חרדית, עם ריכוז ילדים מאוד גבוהה ובשל אי מודעות לכללים, צריך להיות בערנות מוחלטת מאוד. מקווה שיום יבוא וזה ישתנה ויהיה הרבה יותר דגש על הנושא הזה, מעבר למה שקורה בפועל, במיוחד בבתי הספר, התלמודים ושאר מוסדות. 

שורה תחתונה - אל תיכנס לבני ברק אם אין לך למה 😉

עריכה אחרונה על ידי מתלבטתרצינית
פורסם

אבי ז”ל, נכח בעצרת התעוררות בבני ברק לאחר התאונה בה נהרגו 4 אברכים בחזרה מהלויית הבבא סאלי ב84’, והרב וואזנר דרש כי כל אחד יקבל על עצמו קבלה טובה בעקבות האסון. אבי קיבל על עצמו קבלה בנושא זה”ב, וכל בוקר טרם צאתו לעבודה היה במשך חצי שעה מעביר ילדים את הכביש הסואן הסמוך לביתו (חזון איש ברטנורא בב”ב, למי שמכיר) במדי המשמר האזרחי עד שחלה את חוליו האחרון.

כל שבוע היה נסחב למשטרה לחתום על ההתנדבות ”בשביל הביטוח” עאלק.

אכן הנהיגה בריכוזים חרדיים צפופים שונים מהרגיל ומאתגרים למי שלא מורגל בכך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

שאפו לאבא שלך. 

לפני 2 דקות, tinoki כתב:

אכן הנהיגה בריכוזים חרדיים צפופים שונים מהרגיל ומאתגרים למי שלא מורגל בכך.

התנסחת נורא בעדינות... היא מאתגרת גם למי שמורגל בכך, אא"כ לא אכפת לנהג מחיי אדם... 

אבא שלי לא עשה את מה שאבא שלך עשה, אבל מה שהוא עשה אני ימשיך הלאה - דוגמא אישית וחינך מבית, לא לסמוך על אף אחד אחר שיחנך. 

מצרף כתבה שהפתיע אותי, לפעמים אנשים היו צריכים למות כדי שיתחילו לקחת ברצינות את סדרי התנועה, הזוי.

https://www.jdn.co.il/blog/2343384/ 

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 21 דקות, לב טוב כתב:

שאפו לאבא שלך. 

התנסחת נורא בעדינות... היא מאתגרת גם למי שמורגל בכך, אא"כ לא אכפת לנהג מחיי אדם... 

אבא שלי לא עשה את מה שאבא שלך עשה, אבל מה שהוא עשה אני ימשיך הלאה - דוגמא אישית וחינך מבית, לא לסמוך על אף אחד אחר שיחנך. 

מצרף כתבה שהפתיע אותי, לפעמים אנשים היו צריכים למות כדי שיתחילו לקחת ברצינות את סדרי התנועה, הזוי.

https://www.jdn.co.il/blog/2343384/ 

התחילו לתת דוחות חניה כי רכב איבד שליטה....

אולי אם יראו שם קצת משטרה אנשים ינהגו נורמאלי

פורסם (נערך)

נהג היונדאי זכה בתואר "הכי מנותק מהכביש ל2025" ואז נהג השברולט רצה לקחת ממנו את התואר, לא יפה בכלל... (ממליץ להפעיל סאונד כדי להבין למה נהג השברולט עצר)

ובנימה רצינית, יש גיל מסוים שאני חושב שראוי לעשות בדיקות רפואיות אחת לשנה שנתיים כדי להוכיח שהאדם כשיר לנהוג. היום זה נזק בפח, אבל זה מגיע מהר מאוד לתאונות קשות יותר.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • מבאס 5
פורסם

מתשובה של ג’ימני

ציטוט

מהנתונים הזמינים עולה כי ישנן קבוצות גיל בסיכון גבוה יותר למעורבות או היפגעות בתאונות דרכים:

• צעירים (בני 15-24): קבוצת גיל זו מעורבת באופן משמעותי בתאונות דרכים, ולעיתים קרובות שיעור הנפגעים בה גבוה מחלקה באוכלוסייה הכללית. הסיכון הגבוה נובע ממספר גורמים, כולל חוסר ניסיון בנהיגה והתנהגויות סיכון.
  • קשישים (בני 65 ומעלה): גם קבוצת גיל זו נמצאת בסיכון מוגבר להיפגעות קשה או קטלנית בתאונות דרכים. שיעור ההרוגים והפצועים קשה בגילי 65 ומעלה גבוה מחלקם באוכלוסייה, הן כנהגים והן כהולכי רגל.

אז אני מקבל את דעתך לבדיקות מגיל מסויים, אם זה יכלול גם בדיקות עד גיל מסויים.

אחרת אתה סתם גילנאי.

פורסם

הגבלות על נהגים צעירים כבר יש. גם ביטוח יקר יותר, גם מלווה, גם הגבלות נהג חדש. אני חושב שזה יותר קשור לחינוך ולא רק ליכולות קוגניטיביות שעוד מתבשלות. כמובן שצריך גם שם לעשות עבודה, אבל לדעתי לא בצורה של בדיקה רפואית.

אגב, הראיתי לסבא בן ה85, הוא הסכים איתי שהרבה מבני גילו כבר צריכים לרדת מהכביש בגלל שיקול דעת לקוי וחוסר התמצאות במרחב. ואמר שהוא בעצמו ירד ברגע שישים לב שהוא לא עירני כמו בעבר 

פורסם

אף אחד לא מצלם ולא מקליט? לא רושמים פרטים (לפחות נהג האוטובוס)?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

נהג היונדאי זכה בתואר "הכי מנותק מהכביש ל2025" ואז נהג השברולט רצה לקחת ממנו את התואר, לא יפה בכלל... (ממליץ להפעיל סאונד כדי להבין למה נהג השברולט עצר)

ובנימה רצינית, יש גיל מסוים שאני חושב שראוי לעשות בדיקות רפואיות אחת לשנה שנתיים כדי להוכיח שהאדם כשיר לנהוג. היום זה נזק בפח, אבל זה מגיע מהר מאוד לתאונות קשות יותר.

תשובה לכל המגיבי פייסבוק למיניהם שרואים סרטון של אוטובוס מגרד רכב וממשיך ורצים להגיב "הוא לא הרגיש".

אבל לא ברור לי למה השברולט החליט לעצור? אנשים כאלה צריכים לקבל קנס של 1500 שקל על הפרעה לתנועה עד שהתופעה תחלוף מהארץ..

כבר יצא לי לעמוד שעה בפקק בגלל תאונה ולגלות שאין בכלל רכב שחוסם את הכביש, הפקק בגלל אנשים שהחליטו להאט כדי להסתכל על הרכב המחוץ שנמצא בשוליים, אנשים הזייה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...