Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מר סריברל קורטקס, התואיל בבקשה לספר לנו את הסיפור שלך בארצות הברית? איך הגעת? כמה זמן שהית? במה עסקת? מה היו ההוצאות שלך? למה חזרת?

אתה שם דגש כל כך חזק על העובדה שבנצי משמיט פרטים ואתה מאוד עוזר בכך שאתה "משלים את התמונה" שבנצי מצייר. אבל בו בזמן גם אתה לא נותן לנו את כל הפרטים לגבי החוויה שלך.

אז בבקשה, כולם מקשיבים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יום אחד לא נכנסתי והשירשור הזה יוצא מפרופורציה!

קורטקס, באמת וברצינות השתדל לקחת הכל ברוח טובה, ונסה להבין את נקודת המבט שלנו.

נתחיל מזה שבן בכל העמודים הארוכים האלה מעולם לא טען שהגיע לשם והכסף החל לזרום. ידוע לכולנו גם בלי שהוא יודיע על כך (והוא הודיע) שצריך לעבוד ולעבוד קשה.

וכבר ענינו ואמרנו שברור לנו וחא חשבנו אחרת כי מדובר באנשים (כמוני למשל) שגם ככה עובדים מבוקר ועד ערב. כשבמקביל אתה עונה

שאתה שונא פרזיטים שמחפשים חיים קלים.

נוסף על כך אתה משתמש בצורה בה בן התברג והתקדם להשגת עבודה ומסמכים כדוגמא שלילית כשאני עניתי לך שזה בסדר גמור מאהבה או לא זה מעניין לנו תבי^# המטרה מקדשת את האמצעים, וכל האמצעים כשרים (תפנים,זה טיפ טוב וחינם חינם אין כסף כי זה עובד גם בארץ).

אתה מזכיר שוב ושוב את העניין של התור הארוך של המחפשים דרך חוקית ואני אומר שיקפצו.. לישראלים אין זמן לבזבז תמיד נדאג שמישהו ישמור לנו תור במקרה הזה ה״כלה״ האמריקאית (שוב לא רלוונטי אהבה או בלוף) היא זו ששמרה את התור. (טיפ נוסף: תתרגל כך זה בארץ).

ואתה ממשיך להתעלם מהעובדה שיצרת למשתמשים כאן תחושה שאתה לא אמין.

אז לא, אל תוציא לנו אישורים וחשבונות כי הגאג הזה מיצה את עצמו.

ולא, מה שתכתוב לא ישפיע על איש כאן בהחלטתו לעבור או לא. אבל זה בהחלט יתן לנו בסיס להבין אותך והכי חשוב להבין מאיזה point of view אתה מדבר.

טיפ נוסף- בבקשה המנע ממשפטים חוזרים כמו

להתחתן רק בשביל ניירות

ניירת בצורה חוקית וההמתנה בתור

התייעצות עם עו״ד

ושאתה מאחל לו (לבן) רק טוב. אתה הרי לא מכיר אותו (או שמא?)

אה כן, וגם על ״תארזו מזוודה והיידה״ (קצת מצחיק להגיד היידה לישראלים שבינתיים חיים פה יותר ממך. )

מחכה בקוצר רוח לתגובה רצינית..

גילעד.

פורסם

"המטרה מקדשת את האמצעים" זאת אחת הרעות החולות של האנושות.

מי שהגה את המשפט לא היה חכם, סתם רשע. כשתגדל תבין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
"המטרה מקדשת את האמצעים" זאת אחת הרעות החולות של האנושות.

מי שהגה את המשפט לא היה חכם, סתם רשע. כשתגדל תבין.

:idea::idea::idea: (סתם חשבתי שצריך להדגיש את מוסר ההשכל מעט יותר).

לצערי הרב החברה הישראלית סובלת מזה במיוחד בזמן ה(לא כל כך)אחרון.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

מסכים, אבל אפשר לחשוב כבר באיזה אמצעים נוראיים בנצי השתמש על האימפריה האמריקאית.

אפשר גם להזכר באיזה אמצעים השתלטו הפולשים שצאצאיהם שולטים על הארץ הזו לפני כ 300-400 שנים

ומה עשו לתושביה המקוריים.

פורסם
יום אחד לא נכנסתי והשירשור הזה יוצא מפרופורציה!

קורטקס, באמת וברצינות השתדל לקחת הכל ברוח טובה, ונסה להבין את נקודת המבט שלנו.

נתחיל מזה שבן בכל העמודים הארוכים האלה מעולם לא טען שהגיע לשם והכסף החל לזרום. ידוע לכולנו גם בלי שהוא יודיע על כך (והוא הודיע) שצריך לעבוד ולעבוד קשה.

וכבר ענינו ואמרנו שברור לנו וחא חשבנו אחרת כי מדובר באנשים (כמוני למשל) שגם ככה עובדים מבוקר ועד ערב. כשבמקביל אתה עונה

שאתה שונא פרזיטים שמחפשים חיים קלים.

נוסף על כך אתה משתמש בצורה בה בן התברג והתקדם להשגת עבודה ומסמכים כדוגמא שלילית כשאני עניתי לך שזה בסדר גמור מאהבה או לא זה מעניין לנו תבי^# המטרה מקדשת את האמצעים, וכל האמצעים כשרים (תפנים,זה טיפ טוב וחינם חינם אין כסף כי זה עובד גם בארץ).

אתה מזכיר שוב ושוב את העניין של התור הארוך של המחפשים דרך חוקית ואני אומר שיקפצו.. לישראלים אין זמן לבזבז תמיד נדאג שמישהו ישמור לנו תור במקרה הזה ה״כלה״ האמריקאית (שוב לא רלוונטי אהבה או בלוף) היא זו ששמרה את התור. (טיפ נוסף: תתרגל כך זה בארץ).

ואתה ממשיך להתעלם מהעובדה שיצרת למשתמשים כאן תחושה שאתה לא אמין.

אז לא, אל תוציא לנו אישורים וחשבונות כי הגאג הזה מיצה את עצמו.

ולא, מה שתכתוב לא ישפיע על איש כאן בהחלטתו לעבור או לא. אבל זה בהחלט יתן לנו בסיס להבין אותך והכי חשוב להבין מאיזה point of view אתה מדבר.

טיפ נוסף- בבקשה המנע ממשפטים חוזרים כמו

להתחתן רק בשביל ניירות

ניירת בצורה חוקית וההמתנה בתור

התייעצות עם עו״ד

ושאתה מאחל לו (לבן) רק טוב. אתה הרי לא מכיר אותו (או שמא?)

אה כן, וגם על ״תארזו מזוודה והיידה״ (קצת מצחיק להגיד היידה לישראלים שבינתיים חיים פה יותר ממך. )

מחכה בקוצר רוח לתגובה רצינית..

גילעד.

אני ממש מתנצל, כושר הבנת הנקרא שלי היום לא במיטבו. אז אנא הרשה לי לשאול אותך. תאכלס, מה אתה טוען כאן? המטרה מקדשת את האמצעים? דהיינו אם צריך להתחתן בשביל ניירת זה בסדר כי זה מוביל למטרה?

אין לי שום טינה חו"ח כלפי מי שהלך לנסות את מזלו בארץ אחרת, אני לא מנסה לסגור כאן חשבונות משותפים או אישיים (למרות שמישהו החליט אחרת ונתן לי הערה יפה "בתיק האישי שלי כאן"), ייתרה מזאת אין לי גם טינה חו"ח כלפי מי שהחליט "ששם" החיים הם לא בדיוק כמו שהוא חשב והחליט לחזור בחזרה. מה שכן, חשוב לי שאנשים לא יחיו באשליות. לכן אני כל פעם מביא כאן את הצדדים שלא תמיד רואים אותם כי יותר קל להיות עיוור ולהאמין לכל הסיפורים הטובים.

בטלוויזיה או כאשר שמבקרים שם כתיירים הכל נראה זוהר, מנצנץ ומגניב אבל במציאות כאשר חיים שם עם כל הזכויות והחובות מגלים שלא כל הנוצץ זהב. את זה אנשים צריכים להבין. מי שנסע והסתדר שיהיה בריא. לכאן או לכאן אין לי חצי דבר נגדו.

אתה עובד בשיפוצים נכון? הנה דוגמה אבסורדית.

יש לך דירה בגודל 100 מטר עם 4 חדרים. חצית חדר אחד בכך שבנית קיר גבס. עכשיו יש לך דירה עם 5 חדרים אבל עדיין בשטח 100 מטר. האם בישראל תשלם יותר מיסים על הדירה כי היא עכשיו עם 5 חדרים? בארה"ב אתה תשלם יותר מיסים כל חודש. למה? כי הערך של הדירה עלה ושם המיסים על הדירה הם כתוצאה ישירה מהנגזרת של שווי הנכס. תתפלא אבל במדינת פנסלבניה ישנם פקחים מטעם העיר שעושים סיבובים ליד חנויות עשה זאת בעצמך בכדי לגלות מי משפץ את הבית בלי להודיע על כך לעירייה.

עוד דוגמה

יש לך חצי דונם אדמה ורק 100 מטר בנוי, האם בישראל תשלם מיסים על כל השטח או רק על מה שבנוי? בארה"ב תשלם על כל השטח.

דוגמה אחרונה

יש לך דירה ששייכת לך בטאבו. כל הכספים שולמו עבור הדירה ואתה לא חייב שקל עבור רכישתה. לעומת זאת אתה חייב 50 אלף שקל למשל לעירייה עבור ארנונה. האם בישראל יש לעירייה זכות לקחת לך את הבית ולזרוק אותך לרחוב כי לא שילמת מיסים? בארה"ב התשובה היא כן. נכון שאתה רואה באינטרנט כל מיני מודעות על בתים בארה"ב שעולים מחיר מצחיק? חלקם זה בתים של אנשים נורמטיבים שאיבדו את הבית שלהם כי הם לא יכלו לשלם מיסים. למה? נגיד שאדם קיבל התקף לב או שבץ ולא מסוגל לעבוד. מישהו ישלם לו שם? מי בדיוק? אין הרי ביטוח לאומי. אם אין לבן אדם חסכונות הוא יכול בקלות לאבד את הבית שלו בגלל שאין לו את היכולת לשלם את המיסים על הבית.

אז עכשיו תסביר לי בבקשה איך החיים של אנשים מהשכבות החלשות יכול להיות שם יותר טוב מאשר בארץ.

יום טוב ורק בריאות לכולם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
כשתגדל תבין.

חוסר רצינות ניכרת כשאתה משתמש במשפט כזה כשאתה לא מכיר בנאדם

קורטקס- לא יודע אם התכוונת אלי כששאלת אם אני עובד בשיפוצים.. אבל אם כן, התשובה היא לא.

בכל מקרה קראתי מה שכתבת תשובה יפה שנותנת נק' למחשבה.. בעיקר כי אני מתכוון לעבור כחבילה זוג+1

יש כמה נק' שאני חולק עליהם בנושא הבתים כיוון שהמחיר שם הוא זול יחסית.. ולכן גם אם תוסיף את כל התוספות שציינת לא תגיע למה שקורה בארץ.

פורסם
תודה על התייחסותך, אני לא פועל ולא רופא. אני מתעסק בעבודת ידיים מקצועית ובשירות הכרחי לרוב בני האדם ומי שמוכשר גם יכול לעשות מזה כסף בארץ והמווון כסף בארה״ב. (הבנתי ממכרים שיש דרישה לישראלים תותחים בתחום שלי) יש לי ידע ונסיון רב בתחום ואני עובד עם בשיתוף חברות מוכרות בארץ תיק העבודות הרחב שלי יוכל להעיד שם (בארה״ב) על יכולותיי לכל מתעניין. יש לי את היכולת לעמוד בכל מבחן ולהוכיח את יכולותיי בו במקום. אני לא זקוק לבית עסק וכלים ומכונות כבדות. יש לי את הקייס הקטן שלי ובו כל הציוד הדרוש לי. (כאן בארץ יש לי עסק)

החלום שלי פשוט לא נמצא בארץ.

לצערי כיוון שאני בעל משפחה ולא רווק שיכול ללכת ולחקור את העולם אני רק צריך למצוא את איש הקשר הנכון שיוכל לעזור/להקל על

העניין.

לעבוד קשה? אני עובד גם היום. ושכך נעבוד תמיד!

סליחה על ההתייחסות המאוחרת. על מנת לקבל אשרת עבודה חוקית, יש צורך להוכיח שאתה נותן שירות שאין אמריקאי שיכול לתת אותו או שאתה עובר בין סניפים של חברה בינלאומית. זה ממש לא המצב במקצוע שלך, ככל שתוכיח שאתה מוכשר (ואני מאמין לך על זה), זה פשוט לא שירות שנחשב לחיוני בכלכלה האמריקאית.

יוצא דופן יחיד הוא אם היית בא עם ערימת כסף ופותח עסק בתחומך שיועסקו בו אמריקאים רבים.

לגבי הדרישה לישראלים תותחים, נראה לי שאלו שדורשים מחפשים אנשים לרכב עליהם, שיהיה קל לנצל בגלל שאין להם אשרת עבודה חוקית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
מסכים, אבל אפשר לחשוב כבר באיזה אמצעים נוראיים בנצי השתמש על האימפריה האמריקאית.

למען היסר הספק, אני לפחות התייחסתי לתפיסת העולם בכלליות, ולא לבנצי או לנושא המדובר... אין לי BEEF עם בנצי :lol::wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
חוסר רצינות ניכרת כשאתה משתמש במשפט כזה כשאתה לא מכיר בנאדם

קורטקס- לא יודע אם התכוונת אלי כששאלת אם אני עובד בשיפוצים.. אבל אם כן, התשובה היא לא.

בכל מקרה קראתי מה שכתבת תשובה יפה שנותנת נק' למחשבה.. בעיקר כי אני מתכוון לעבור כחבילה זוג+1

יש כמה נק' שאני חולק עליהם בנושא הבתים כיוון שהמחיר שם הוא זול יחסית.. ולכן גם אם תוסיף את כל התוספות שציינת לא תגיע למה שקורה בארץ.

כן, התייחסתי אלייך, הבנתי מהציטוט שזה שמעליי כאן הביא שאתה עובד בעובדת ידיים כלומר שיפוצים. כמו שהוא אמר אלא אם כן אתה מוכשר מאוד בתחום נדרש אז יש לך צאנס לעבור לשם על תקן מקצוע נדרש ביותר. בניגוד לישראל, האמריקאים רואים במקצוע הבנייה והשיפוצים מקצוע מכובד. לכן, בנאים ושיפוצניקים יש בשפע.

שלחתי לך הודעה פרטית בעבר והסברתי לך נקודה מסויימת. כאשר אתה נשוי עם ילדים זה בטח שזה לא מקל את העיניין. כולם צריכים לזכור כאן. בכל מדינה שאתה חי לא פחות חשוב לדעת כמה כסף אתה שומר לעצמך בכיס אחרי מיסים והוצאות מחייה בסוף השנה מאשר כמה כסף אתה מרוויח.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האמריקאים, שהם יצורים רציניים ונוקשים מאין כמוהם כשזה מגיע לנהלים שלהם, מכירים בכך שכל נושא ההגירה מועד לכיפופי כללים, כך שלא הייתי מחמיר במיוחד עם כל התיחמונים כל עוד הם לא קרימינליים לחלוטין.

הגעתי לארה״ב עם ויזת E1, שהיא ויזה שלא מאפשרת הגירה, אלא עבודה אצל מעסיק בינלאומי מסויים בלבד שמעביר אותך בין סניפים של החברה שלו. אתה חותם מליון פעמים על זה שזו לא ויזת הגירה.

תוך כדי השהות הגישו אותי לגרין קארד, ושום בעיה.

באיזשהו שלב החלפתי לH1B, שזו ויזה לזרים במקצועות נדרשים שמאפשרת להחליף מעסיק, בתנאים מסויימים. שוב, הוויזה מוצהרת ככזו שלא מאפשרת הגירה, אבל נחשו מה. לא מפריע להם בכלל שאתה בתהליך לגרין קארד, ויתרה מכך, כל עוד התהליך של הגרין קארד מתמשך, הוויזה הזו לא פוקעת. כלומר, ויזה שמוצהר עליה שלא מאפשרת הגירה מגמישה את עצמה לצורך הגירה.

אגב, בניגוד לכמה משתתפים פה, אני בקרב השהיה ארוך ויקר מול רשויות ההגירה האמריקאיות בשביל לשמור את הסטטוס שלי נמוך ככל האפשר בשלב זה. להיות אזרח אמריקאי זה לקבל חתיכת צינור מבחינת מיסוי. אני לא יודע אם אני רוצה להיות אזרח אי פעם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

Nitch

אני יודע שבצורה הזו לא אוכל לקבל.

אבל אולי זה לא כל כך נורא להיות לא חוקי?

אפשר לעבוד וגם לפתוח עסק, לקנות בית רכב והילדים יכולים ללמוד בבית ספר וגנים. ככה הבנתי..

בנוסף במקביל אפשר משם לנסות להסתדר על ניירות באמצעות עו״ד.

פורסם

אם אתה לא חוקי, אתה לא יכול לצאת מארה״ב ולחזור אליה אחר כך. אם יש לך אנשים שיקרים לך בעיר האורות או בשאר חלקי המדינה, אני לא יודע אם זו אופציה בשבילך. לדוגמה, כשאמא שלי, בת 52, ספורטאית ובריאה הזדקקה לניתוח מעקפים בלי התראה הייתי על מטוס תוך 24 שעות. בלת״מים קורים ואתה צריך להבין מה אתה מקריב.

להסתדר עם עו״ד זה יקר ובעיקר ארוך מאוד, מה גם שלא תמיד אפשרי.

הייתי מתחיל בשיחת רקע עם עו״ד שמבין בתחום, לא תקבל שום דבר מחייב, אבל אולי קצת רקע שיעזור לך להבין אם אתה מוכן לשלם את המחירים.

מצד שני, אם תסע באופן לא חוקי ותצליח מאוד בתחום שלך, הכסף והעובדה שאתה מעסיק מקומיים תאפשר לך להסדיר את השהות. עדיין, זה הרבה סיכון והקרבה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

הבחור שעשה לנו את הראיון אמר שאולי אוכל להגיש בקשה לאזרחות כי סבא שלי היה אזרח אמריקאי. את הבקשה אצטרך להגיש בבית משפט יחד עם עו״ד ודוד שלי (הבן שלו) שחי שם.

שאלה-

האם אפשרי להתחתן עם אזרחית שם למרות שאני נשוי בארץ?

פורסם
הבחור שעשה לנו את הראיון אמר שאולי אוכל להגיש בקשה לאזרחות כי סבא שלי היה אזרח אמריקאי. את הבקשה אצטרך להגיש בבית משפט יחד עם עו״ד ודוד שלי (הבן שלו) שחי שם.

שאלה-

האם אפשרי להתחתן עם אזרחית שם למרות שאני נשוי בארץ?

אזרחות לא תקבל, אולי גרין קארד, ועדיף להתחיל מהארץ. זה הכיוון המומלץ.

לגבי האפשרות השניה, אללה ירחמו, אל תיכנס לזה בכלל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...