Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן, קנדה. בקרוב חוזר לארץ לראות אם משהו השתנה ולהחליט אם לחזור לכאן או להישאר שם.

פרוקסימה, נורא קל לשכנע אותך אני רואה :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אחרי ששמענו הכל על ארה"ב, אשמח אם SPIRE יוכל להרחיב על קנדה.

אגב יש פה אוסטרלים? (בניו זילנד כבר הייתי, וכרגע - זה החלום, אם לא אז קנדה...רק שקרררר שם)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אין לי יותר מידיי להרחיב, מאחר ואני נמצא כאן אפילו לא שנה ונמצא כל הזמן בחברת ישראלים (עגלות ושות', לצערי זה היה כרטיס הכניסה היחידי שלי לכאן).מ

אם יש לך שאלות ספציפיות אני יותר מאשמח לענות

פורסם
מה עושה אותך כל כך בטוח שהוא מייפה את המציאות?

מה אם אני אגיד לך שבמחיר של דירת שני חדרים בת"א אני שוכר אחלה בית, כן, בית, עם שלושה חדרי שינה, מרתף, גינה מקדימה ומאחורה וחנייה פרטית כפולה?

מה אם אני אגיד לך ששכר המינימום פה הוא כמעט פי שניים מבארץ, אז אפקטיבית, את אותו הבית אני שוכר בחצי מהמחיר של אותה דירה.

מה אם אני אגיד לך שבמתאיים שקל (ושוב, אפקטיבית חצי מזה) אני ממלא יותר מ50 ליטר דלק.

מה אם אני אגיד לך שרק מלחשוב על הפירות כאן הפה שלי מתמלא ריר ומחשבות שמחות?

מה אם אני אגיד לך שבמחיר של פחות משעת עבודה אחת אני מתענג על 590 מ"ל גינס בפאב ליד הבית שלי?

מה אם אני אגיד שאת ביטוח הבריאות שלי המדינה משלמת?

ואיך תגיב אם אני אספר לך שבמשכרות אחת (אחרי הוצאות שוטפות) קניתי לפטופ וציוד צילום שבארץ היה עולה לי קרוב ל20 אש"ח?

מה תגיד? שגם אני מייפה את המציאות?

אף אחד (גם לא בנצי, גלעד, דריש או עידן) אומר שבירידה מהמטוס פורסים לאדוני שטיח לבן וזורקים עלייך כסף.

כולם אבל אומרים שמאבק הזה בסופו של דבר שווה ומשתלם.

מדינת ישראל היא כמו דודה אהובה שלא יודעת לבשל, היא מאכילה אותנו חרא מאז שהיינו קטנים, אבל לא נעים לנו ממנה אז אני אומרים לה שהאוכל מצויין, אז היא ממשיכה להאכיל אותנו בחרא ואנחנו ממשיכים לסבול.

אכן, קנדה. בקרוב חוזר לארץ לראות אם משהו השתנה ולהחליט אם לחזור לכאן או להישאר שם.

פרוקסימה, נורא קל לשכנע אותך אני רואה :lol:

מישהו דיבר על ההבדלים בין קנדה, נורווגיה, דנמרק לבין ישראל? לא, אז איך אתה בדיוק נכנס לתמונה? ברור כשמש שיש מדינות שרמת איכות החיים יותר גבוהה מבישראל. אבל כשאני מתייחס לדבריו של בנצי אני מתייחס אך ורק למה שהוא מספר.

דיברתי שמר בנצי מייפה את המציאות בארה"ב יותר ממה שהיא. בינתיים אני חייתי שם יותר ממה שהוא חי שם כרגע עם כל החובות והזכויות אז שלא יינסה למכור לי סיפורים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מישהו דיבר על ההבדלים בין קנדה, נורווגיה, דנמרק לבין ישראל? לא, אז איך אתה בדיוק נכנס לתמונה? ברור כשמש שיש מדינות שרמת איכות החיים יותר גבוהה מבישראל. אבל כשאני מתייחס לדבריו של בנצי אני מתייחס אך ורק למה שהוא מספר.

דיברתי שמר בנצי מייפה את המציאות בארה"ב יותר ממה שהיא. בינתיים אני חייתי שם יותר ממה שהוא חי שם כרגע עם כל החובות והזכויות אז שלא יינסה למכור לי סיפורים.

אני מסכים, בנצי עושה קידום מכירות מצויין לארה"ב למרות שהוא נראה מסוג הטיפוסים שהיה מצליח להסתדר בכל מקום בעולם, חיובי, אנרגטי ועם דרייב חזק.

לפחות איזה פעם בחודש יש פה איזה דיון בנושא ארה"ב VS. ישראל, התשובה אף פעם לא חד משמעית, בעיקר בגלל סדרי עדיפויות, מה שחשוב לאחד (רווחה, רמת חיים וכו') לא הכי חשוב לשני גם אם חושב כך בהתחלה. לקנות רכב, בית, ביגוד או מחשב בחצי מחיר נראה כמו חלום בגיל 21, אבל שצריך לשלוח ילדים לאוניברסיטה בעלות 15-40 אלף דולר לשנה כפול מספר הילדים כפול מספר שנים, אז הפערים מצטמצמים קצת. וריאלית לרוב האנשים אין את האפשרות להשוות דברים בצורה אובייקטיבית. אם אני גרתי בארה"ב ב 10 שנים האחרונות, אין אוכל לדעת איך זה לחיות בארץ ב 10 שנים האחרונות? האם הייתי מאושר פחות או יותר?

המסקנה היא לא שכל מה שבנצי עושה הוא הכי טוב/נכון/חכם, אלא שאם אתה יש לך גישה חיובית לחיים גם אתה תנסה להתמקד במה שכן יש לך איפה שאתה נמצא, ואם לא טוב, תעשה משהו בקשר לזה.

פורסם
ן בנושא ארה"ב VS. ישראל, התשובה אף פעם לא חד משמעית, בעיקר בגלל סדרי עדיפויות, מה שחשוב לאחד (רווחה, רמת חיים וכו') לא הכי חשוב לשני גם אם חושב כך בהתחלה. אם אני גרתי בארה"ב ב 10 שנים האחרונות, אין אוכל לדעת איך זה לחיות בארץ ב 10 שנים האחרונות? האם הייתי מאושר פחות או יותר?, לזה.

מתוך כל מה שכתבת אלו הדברים הכי נכונים ואיתם אני מסכים!

פורסם

דחילאק, בשרשור הזה התייחסת למה שבנצי אמר, בשרשור אחר הגבת לעידן, פעם לגלעד והאמת? אני רק מחכה שגם תורי יגיע, אז בוא נחסוך את זה.

איזה אינטרס יש לו לייפות את המציאות? מה הוא ילד בן 16 שלא רוצה לצאת פראייר? שיידעו שהוא טעה?

אני חושב שמספיק צפוף שם בווסט הוליווד גם בלי שכל הפורום יבוא להתארח אצלו.

יש מקומות שיותר קל להתקדם בהםבמאשר בארץ, למה כל כך קשה לך לקבל את העובדה הזאת?

פורסם
עצם זה שחיית יותר זמן לא מוכיח שום דבר!

עדיין יכול להיות שיש לו יותר ניסיון ממך בנושאים מסויימים + ייתכן שהחוויות שלכם שונות, כל בנאדם רואה ומקבל דברים בצורה אינדיבידואלית.

מוכיח הרבה דברים. בכל מקרה, שיהיה בריא, שיהיה לו בהצלחה אני מעולם לא אמרתי החזקתי משהו נגדו על כך שהוא לא חיי כאן. שימשיך לספר את הסיפורים שלו מזווית הראייה שלו ואני אמשיך להראות את הצד השני של המטבע. למה? כי אני חושב שאנשים יסודיים צריכים להתבונן על דברים בצורה מקצועית משני הצדדים.

דחילאק, בשרשור הזה התייחסת למה שבנצי אמר, בשרשור אחר הגבת לעידן, פעם לגלעד והאמת? אני רק מחכה שגם תורי יגיע, אז בוא נחסוך את זה.

איזה אינטרס יש לו לייפות את המציאות? מה הוא ילד בן 16 שלא רוצה לצאת פראייר? שיידעו שהוא טעה?

אני חושב שמספיק צפוף שם בווסט הוליווד גם בלי שכל הפורום יבוא להתארח אצלו.

יש מקומות שיותר קל להתקדם בהםבמאשר בארץ, למה כל כך קשה לך לקבל את העובדה הזאת?

אף אחד לא אמר שהוא יצא פראייר. להיפך, הוא יצליח ויגיע רחוק במקצוע שלו. אבל יש הבדל בין הצלחה לבין להשמיט עובדות שמספרים סיפורים. לכן, כאשר הוא מספר סיפור שנשמע יותר מדיי טוב אני דואג להראות את הצד השני שהוא שוכח או משמיט מסיבה כזו או אחרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
מישהו יכול לפרט על עניין ההשקעה שם בעסק על מנת לזכות באזרחות?

מצטער לאכזב אותך חבר, אבל נשכח לרגע מכל מה שמספרים. אתה צריך לזכור דבר אחד. וויזת עסקים לעולם אבל לעולם לא תקנה לך אזרחות. זהו אחד התנאים. מותר לך לחיות על תנאי בארה"ב. כל עוד אתה בעל העסק והוא מתפקד אתה, אשתך וילדייך יכולים לחיות שם. נסגרה הבאסטה אתה מקפל את דברייך וחזור מהיכן שבאת. גם אם עברו 20 שנים.

ויזת עסקים ניתנת לשנתיים ובתומם צריך לחדש אותה. לעומת זאת, אין מגבלה על מספר החידושים.

כמובן שיש דרכים לעקוף את המגבלה הזו אבל כאן מדובר כבר בדרכים לא חוקיות וזה לא התחום שלי. אני לא ממליץ לאף אחד לעבור על החוק. למרבה הצער המקסיקנים עוברים על החוק וזה מקדם אותם לאזרחות די מהר מאחרים שמחכים בתור. אבל זה סיפור אחר לגמרי.

פורסם

Cerebral Cortex שוב אתה טועה, יש ויזה שבה משקיעים כסף ומקבלים גרין קארד.

אתה דיברת על ויזת E2, ואתה צודק - זה לא מוביל לאזרחות.

יש ויזה שבה משקיעים 500 אלף דולר בפרוייקטים באזורי מצוקה וכאלה + 100 אלף דולר שכר טרחה של עו"ד ומקבלים גרין קארד.

לכל פרוייקט יש אאל"ט 50 משקיעים ואתה בעצם מקבל "מניה\ות" מהפרוייקט וגרין קארד. בגלל שאלו אזורי מצוקה\בפיתוח, לפי מה שקראתי ברוב הפעמים משקיעים מפסידים חלק ניכר מהכסף, אם לא את כל הכסף.

בגלל זה שאלתי אם יש לו 600 אלף דולר מיותרים ............

הנה כתבה למעוניינים:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000708210

• תוכן חדש...