Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יותר מזה - אני חושב שמרוב השתלחות, שכחת לספר על החוייה שלך, ה"הייתי, ניסיתי" שאתה מכניס בכל פוסט רחוק מהפירוט שבנצי נתן, בנוסף אני לא ראיתי איפה הוא כתב שהתחתן פיקטיבית, במקום להכנס בדבריו, נסה לתת את החוויה שלך - הרבה יותר מעניין.

אני אגב, לא חושב אפילו על ארה"ב, יש לי אזרחות ישראלית בלבד (למרות שאם בלארוס תעבור הפיכה ותצטרף לאיחוד אני ארוויח מאד, רק שזה כנראה לא יקרה בתקופתי) ולכן מעניין אותי הרבה יותר לעבור לניו זילנד (שהתאהבתי בה כאשר ביקרתי שם) על בסיס מקצוע נדרש.

צודק, איזה צירוף מקרים, הוא פגש במישהי, התאהב בה, התחתן איתה והיום הם חיים באושר ובאושר (הרבה שנים אחרי שהוא קיבל את הגרין קארד שלו). וואלה נדיר מאוד אבל אי אפשר לומר שזה לא קורה. אתה יודע מה? אני מוכן להתנצל בפניו אם הוא יצהיר כאן שהוא עדיין חי איתה (אם אותה אחת שהתחתן איתה) והם עדיין זוג נשוי. אחרת בבקשה, לא נולדתי אתמול.

בכל מקרה, ישועה לא ממש תבוא מחברי הפורום ואני ממש לא מאחל למישהו כאן לקחת את העצות בעינייני הגירה כתורה מסיניי. מי שבאמת רוצה לעבור צריך להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בעינייני הגירה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קורטקס, עם הציניות הזאת והצורה בה אתה לא מוכן לקבל דעות של אחרים, אני מתחיל להבין למה לא הסתדרת שם.

אולי תבקש תעודת נישואין? יש לי רעיון אולי תצא למסע חקירה צולב ותעלה כאן את הממצאים.

כמו שכבר אמרתי אתה מגזים בתגובותיך ידידי, ניכר שסבלת בארה"ב מאיזושהי סיבה.. אבל למה לחשוב שכולם סובלים או יסבלו כמוך?

אתה יודע כמה סובלים יש בארץ? ובכל אתה אתה פה..

בוא אתן לך דוגמא ממה שאני מכיר מקרוב, ובלי שום קשר לבן ול"שקרים" שלו ונסיונותיו לייפות את המצב - כפי שאתה אומר.

יש לי חבר קרוב, עבד שנים בעיר בה אני גר בעבודות מזדמנות שקשורות במאפים.

מספר שנים הוא עבד במאפיות ובורקסים.. הכיר את החברה שלו (היום כבר אשתו) וכשנה שנתיים אחרי טסו לקנדה.

התחיל לעבוד שם בפצרייה. 3-4 שנים אחרי : הוא נשוי +1 , יש לו בית שקנה בלב המרכז עם מכון כושר מתחת, יש לו ג'יפ חדש מהחברה 2013 בשווי 200K שח, אשתו בחופשת לידה למשך שנה (ולא 3 חודשים) ומקבלת 1500$ לחודש מענק לידה למשך שנה. הם חיים טוב, קונים מה שהם רוצים, נהנים מנופים וטיולים ובעיקר מהחיים. חיים, שבארץ הוא לא היה מקבל והוא מודע לזה. סה"כ חיי שם כ 4 שנים.

עוד חבר, טס לארה"ב התחיל לעבוד בעגלות.

מספר שנים לאחר מכן, רכש עגלה.. והתחיל לנהל את מספר עגלות משלו תקופה קצרה לאחר הרכישה של הראשונה.

היום- חיי טוב, נהנה מהחיים. חזר לארץ לביקור רכש דירה בעיר שלנו במחיר של 700-800K ש"ח וחזר לחו"ל . כיום הדירה מושכרת.. סה"כ חיי שם כ 6 שנים .

יש לי דוד שחי בג'ורגייה פלורידה ודוד נוסף שחי בהוליווד. סבא שלי היה אזרח אמריקאי וגר שנים במיאמי (עד שנפטר לפני שנתיים)

כך שסיפורים לא קונים אותי מהר .. אבל לגבי רמת החיים שבן דיבר עליו וכח הקניייה .. אני מצדיק . אני שומע את זה מכולם שם.

למה קשה לך לאכול את זה? אולי תספר לנו מה חווית ? מה עשית? כמה שנים? בוא תן קצת רקע.. נשמח להחכים..

פורסם
C.C לא יכול להרגע בלי מסע צלב, קודם זאת היתה הדת היהודית עכשיו בנצי, ומחר ?

מה הקשר בין מחט לשחט בדיוק?

קורטקס, עם הציניות הזאת והצורה בה אתה לא מוכן לקבל דעות של אחרים, אני מתחיל להבין למה לא הסתדרת שם.

אולי תבקש תעודת נישואין? יש לי רעיון אולי תצא למסע חקירה צולב ותעלה כאן את הממצאים.

כמו שכבר אמרתי אתה מגזים בתגובותיך ידידי, ניכר שסבלת בארה"ב מאיזושהי סיבה.. אבל למה לחשוב שכולם סובלים או יסבלו כמוך?

אתה יודע כמה סובלים יש בארץ? ובכל אתה אתה פה..

בוא אתן לך דוגמא ממה שאני מכיר מקרוב, ובלי שום קשר לבן ול"שקרים" שלו ונסיונותיו לייפות את המצב - כפי שאתה אומר.

יש לי חבר קרוב, עבד שנים בעיר בה אני גר בעבודות מזדמנות שקשורות במאפים.

מספר שנים הוא עבד במאפיות ובורקסים.. הכיר את החברה שלו (היום כבר אשתו) וכשנה שנתיים אחרי טסו לקנדה.

התחיל לעבוד שם בפצרייה. 3-4 שנים אחרי : הוא נשוי +1 , יש לו בית שקנה בלב המרכז עם מכון כושר מתחת, יש לו ג'יפ חדש מהחברה 2013 בשווי 200K שח, אשתו בחופשת לידה למשך שנה (ולא 3 חודשים) ומקבלת 1500$ לחודש מענק לידה למשך שנה. הם חיים טוב, קונים מה שהם רוצים, נהנים מנופים וטיולים ובעיקר מהחיים. חיים, שבארץ הוא לא היה מקבל והוא מודע לזה. סה"כ חיי שם כ 4 שנים.

עוד חבר, טס לארה"ב התחיל לעבוד בעגלות.

מספר שנים לאחר מכן, רכש עגלה.. והתחיל לנהל את מספר עגלות משלו תקופה קצרה לאחר הרכישה של הראשונה.

היום- חיי טוב, נהנה מהחיים. חזר לארץ לביקור רכש דירה בעיר שלנו במחיר של 700-800K ש"ח וחזר לחו"ל . כיום הדירה מושכרת.. סה"כ חיי שם כ 6 שנים .

יש לי דוד שחי בג'ורגייה פלורידה ודוד נוסף שחי בהוליווד. סבא שלי היה אזרח אמריקאי וגר שנים במיאמי (עד שנפטר לפני שנתיים)

כך שסיפורים לא קונים אותי מהר .. אבל לגבי רמת החיים שבן דיבר עליו וכח הקניייה .. אני מצדיק . אני שומע את זה מכולם שם.

למה קשה לך לאכול את זה? אולי תספר לנו מה חווית ? מה עשית? כמה שנים? בוא תן קצת רקע.. נשמח להחכים..

אני מאוד מודה לך על כך שעזרת לי לפענח את האישיות שלי, באמת תודה. אף פעם לא אמרתי שהיה רע לי, לא אמרתי שהיה קשה לי שם ושאכלתי מרור. ברוב המקרים הבעיה הכי גדולה שלי הייתה להחליט על איזה אופנוע לרכוב בכל יום. השנים עברו וכל פעם למדתי משהו חדש עד שבסופו של דבר נפל לי האסימון. הדיון הזה לא התחיל בשירשור הזה והוא לא הראשון ולא האחרון. בדרך כלל הדיון מתחיל כאשר הבכי על מחיר הדלק מתחיל. מי שרוצה לעבור לארץ אחרת שיהיה לו בהצלחה מכל הלב, אני לא מונע מאף אחד. להיפך, כמו שאמרתי אני די תומך ברעיון. עדיף שאנשים שמתלוננים עד כמה שרע להם פה ויהיה להם שם טוב יעברו לשם ולא ישארו כאן ויקטרו כל היום. אם זה לא מסתדר להם מסיבה כלשהיא אין לי בעיה שיחזרו בחזרה. עוד יותר טוב, עדיף שיגורו כאן אנשים שרוצים לחיות כאן ולא אנשים שחושבים שמכריחים אותם וזה מביא אותי לשאלה הבאה. מדוע באמת אנשים שחושבים שיהיה להם טוב במקום אחר פשוט לא עוברים לשם? הרי מה זה יעזור אם הם יקטרו בפורום כזה או אחר כל היום?

בקיצור, מי שרוצה לעבור שיעבור, רק שלא יחשבו שבארה"ב הכסף גודל על העצים וצריך רק לקטוף אותו. למרבה הצער, מליונים על גבי מליונים רוצים להגר לשם בצורה חוקית ולכן ישנו תור ארוך מכאן ועד הודעה חדשה. בדרך כלל זה לוקח בממוצע 10 שנים לאדם עד אשר כל העיניינים האלה נגמרים. כמובן שבדרכים לא חוקיות דברים יכולים להיגמר הרבה יותר מהר אבל זוהי לא המטרה של השירשור הזה.

בכל מקרה, מי שחושב ברצינות על מעבר מוטב שייתיעץ עם עורך דין מוסמך בעינייני הגירה. ספק אם בפורום כאן ופה יוכלו לעזור.

כל טוב ורק בריאות. אני סיימתי מבחינתי להגיב בנושא הזה כאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
...וזה מביא אותי לשאלה הבאה. מדוע באמת אנשים שחושבים שיהיה להם טוב במקום אחר פשוט לא עוברים לשם? הרי מה זה יעזור אם הם יקטרו בפורום כזה או אחר כל היום?

בדיוק בגלל השאלה הזאת נפתח השרשור הזה. הסיבה היחידה שיש לך להלין היא העובדה, שמבחינתנו הישראלים גם תחום אפור בשבילנו הוא לבן (*חתונות/קומבינות כאלה ואחרות).

כמו שלך יהיה קשה לחיות בארה"ב/הודו (מאי אילו סיבות, לאו דווקא כלכליות), אני מאמין שאחרים יפרחו ופורחים שם.

ודבר אחרון - אתה לא יכול להתווכח עם העובדה שיוקר המחייה בארץ שערורייתי (ולדעתי, ללא סיבה מוצדקת).

*איני מתחייס למקרה של בנצי. לפי דבריו (ואני מאמין לו ב-100 אחוז) הוא ייסד מערכת יחסים רצינית ולא לשם ניירת.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
בדיוק בגלל השאלה הזאת נפתח השרשור הזה. הסיבה היחידה שיש לך להלין היא העובדה, שמבחינתנו הישראלים גם תחום אפור בשבילנו הוא לבן (*חתונות/קומבינות כאלה ואחרות).

כמו שלך יהיה קשה לחיות בארה"ב/הודו (מאי אילו סיבות, לאו דווקא כלכליות), אני מאמין שאחרים יפרחו ופורחים שם.

ודבר אחרון - אתה לא יכול להתווכח עם העובדה שיוקר המחייה בארץ שערורייתי (ולדעתי, ללא סיבה מוצדקת).

*איני מתחייס למקרה של בנצי. לפי דבריו (ואני מאמין לו ב-100 אחוז) הוא ייסד מערכת יחסים רצינית ולא לשם ניירת.

אהה כן? והוא עדיין נשוי לאותה אחת שבזכותה הוא "התאקלם"? או שעבר שם חתול שחור במקרה? אם אתה יודע למה אני מתכוון.

דבר אחרון, עם כל הכבוד לך, כל עוד לא גרת שם עם כל הזכויות והחובות כמו כל אדם אחר אתה לא יכול ממש לשלול את דבריי. להזכירך אני כן חייתי שם זמן נכבד מאוד מחיי.

פורסם

העולם באמת עקום, לא הגיוני, לא צודק, לא הגון ולא פייר. לא מאמין לי? פתח עיתונים ותקרא יום יום. אבל זה נושא לגמרי אחר. תאמין במה שאתה רוצה להאמין. חבר שלך סיפר וימשיך לספר סיפורי אלף לילה ולילה. כל מה שאני מנסה להסביר ולהראות שלא תמיד דברייו כאלה מדוייקים. מסתבר שישנן לא מעט "אותיות קטנות" שהוא משמיט. ניחא, אם הייתי אומר לך שלגור במדינת ישראל זה הכי טוב בעולם וזה המקום הכי סבבה אז היית יודע שמדובר באיזה פאנט או איזה קרוב משפחה חמום מוח של ברוך מרזל. כל מה שאני אומר הוא שעושים השוואה בין דברים מסויימים בין לחיות בארץ לבין לחיות בארה"ב אז אני בכל אופן מגיע למסקנה שהחיים כאן לא ממש רעים איך שאנשים טוענים כאן יומם ולילה.ומצד שני, החיים בארה"ב הם לא ממש דבש איך שאנשים חושבים. יש לך יותר סיכוים לגדל 3, 4 ילדים בארץ ולהקנות להם את ההשכלה הכי טובה שיש. כל עוד יש רצון ויכולת אפשר לומר שלגבי קבלת השכלה גבוהה בארץ השמיים הם הגבול. אם מדברים על השכלה גבוהה כנראה אתה לא מודע לתופעה של סטודנטיות אמריקאיות שעוברות שאיבת ביציות ומוכרות אותן על מנת לממן את לימודי ההשכלה הגבוהה שלהן. רק תראה מה אנשים צריכים לעשות בשביל לשלם עבור אוניברסיטה.

שכל אחד יעשה את ההחלטות שלו. לי בכל מקרה נמאס מהבכיינות הזאת. מי שרוצה באמת ללכת אז שיהיה גבר, יארוז מזוודה והיידה.

פורסם

ד"א לא הצעתי לאף אחד להתחתן כשקר להוציא ניירת. דיברתי על שידוך עם בחורה יהודייה והסכום זה הfee שלי :-)

אה נו, זה משנה את כל התמונה.

fatty או לא? :wink:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני לא מכיר את בנצי ולא רוצה לדבר בשמו, אבל אני מאמין שהוא עבר בחורה או שתיים כדי לדעת שהוא מתחתן עם האחת (אני מקווה בשבילו). וגם אם לא, אני לא שופט אותו ושיעשה מה שטוב לו ובריא לו לכיס ולנפש.

נכון, לא הייתי בארה"ב (וגם לא בהודו, סתם לדוגמא, שעל כל אחד כמוך יש 50 שכן עשו שם כיף חיים) אבל ראיתי קצת עולם. ואם תשים לב אני גם לא שולל את דבריך. עובדה שגם אתה חיית תקופה בחו"ל. עובדה שגם אתה טוען שכל הצרות שלך היו לבחור באיזה אופנוע לרכב היום.

פה קשה יותר כלכלית, זאת עובדה. ובשכבות ההבינוניות מרגישים את זה טוב טוב.

עריכה: מתייחס לתגובה 156 (V6)

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

בקיצור מר קורטקס, אתה מתחמק מהשאלה היחידה שתוכל לתת הגיון ו"גב" לדבריך והיא החוויה שאתה עברת שם.

אני טוען, שאתה שקרן, ומעולם לא גרת בארה"ב - לא נעים לקרוא את זה נכון? אז אולי גם אתה לא תטען כלפי אחרים שהם שקרנים ללא בסיס?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בקיצור מר קורטקס, אתה מתחמק מהשאלה היחידה שתוכל לתת הגיון ו"גב" לדבריך והיא החוויה שאתה עברת שם.

אני טוען, שאתה שקרן, ומעולם לא גרת בארה"ב - לא נעים לקרוא את זה נכון? אז אולי גם אתה לא תטען כלפי אחרים שהם שקרנים ללא בסיס?

אולי אתה רוצה תדפיס של כל השנים שחייתי שם. אני יכול לפרט לך גם מה אכלתי כל יום, מה עשיתי, לאן הלכתי, כמה שעות עבדתי וכיוצא בזה.

איזה חוויה בדיוק אתה רוצה לשמוע? יש לא מעט. אבל עזוב, למה לי פוליטיקה עכשיו? אני מציע לך לארוז תיק, לעבור ולחיות שם ולראות בעצמך. גם ככה לא תאמין למה שארשום לך אז למה להתאמץ?

פורסם
אני לא מכיר את בנצי ולא רוצה לדבר בשמו, אבל אני מאמין שהוא עבר בחורה או שתיים כדי לדעת שהוא מתחתן עם האחת (אני מקווה בשבילו). וגם אם לא, אני לא שופט אותו ושיעשה מה שטוב לו ובריא לו לכיס ולנפש.

נכון, לא הייתי בארה"ב (וגם לא בהודו, סתם לדוגמא, שעל כל אחד כמוך יש 50 שכן עשו שם כיף חיים) אבל ראיתי קצת עולם. ואם תשים לב אני גם לא שולל את דבריך. עובדה שגם אתה חיית תקופה בחו"ל. עובדה שגם אתה טוען שכל הצרות שלך היו לבחור באיזה אופנוע לרכב היום.

פה קשה יותר כלכלית, זאת עובדה. ובשכבות ההבינוניות מרגישים את זה טוב טוב.

עריכה: מתייחס לתגובה 156 (V6)

איך בדיוק קשה כאן יותר כלכלית? אין לאנשים מה לאכול? הם גרים ברחובות? רופא עולה הון תועפות? מתרופות אפשר לשכוח? איך בדיוק, במה זה מתבטא? לא יכולים לקנות לילד מחשב? לאישה אין אייפון? אין כסף לשלוח את הילד לבית ספר של יהודים בלבד כמו בחו"ל?

בוא ואגיד לך משהו, אני בהחלט חושב שהמדינה צריכה לעזור לעיור, לאילם, לפיסח ולשאר אנשים שהמזל לא האיר להם פנים ונולדו עם מומים מסויימים. אם יש אנשים שמביאים לעולם ילדים בלי שום קשר למצב הכלכלי שלהם שלא יבואו לאחרים בטענות. נכון שפירסמו שכל ילד שלישי הוא רעב? תנחש על איזה מגזרים מדובר.

אז תחליטו או שחיים במדינה שחרטה על דגלה סוצאיליזם ואז חיים עם ההשלכות או שכל אחד לעצמו ואז יהיו פחות מיסים.

זה לא משנה מה אני חושב כי גם ככה זה לא יפסק. אני אנטי נתינת כסף לפרזיטים ואוכלי חינם.

פורסם
אולי אתה רוצה תדפיס של כל השנים שחייתי שם. אני יכול לפרט לך גם מה אכלתי כל יום, מה עשיתי, לאן הלכתי, כמה שעות עבדתי וכיוצא בזה.

איזה חוויה בדיוק אתה רוצה לשמוע? יש לא מעט. אבל עזוב, למה לי פוליטיקה עכשיו? אני מציע לך לארוז תיק, לעבור ולחיות שם ולראות בעצמך. גם ככה לא תאמין למה שארשום לך אז למה להתאמץ?

אז אולי במקום להמשיך לבלבל ת'ביצים על זה שאתה יכול לפרט, תתחיל לפרט?

מבחינתי, אתה לא יותר מטרול שנהנה להתסיס ולשלול מה שאנשים אחרים אומרים בלי לתת ולו פיסת מידע מבוססת אחת.

prove me wrong

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אז אולי במקום להמשיך לבלבל ת'ביצים על זה שאתה יכול לפרט, תתחיל לפרט?

מבחינתי, אתה לא יותר מטרול שנהנה להתסיס ולשלול מה שאנשים אחרים אומרים בלי לתת ולו פיסת מידע מבוססת אחת.

prove me wrong

אני מחזיק בדעה כמו שלך ולדעתי עוד הרבה אנשים מחזיקים בדעה הזאת.

• תוכן חדש...