Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנצי, באיזו מדינה בארה"ב אתה גר?

אני בארה"ב כמה חודשים בשנה, בעיקר בטקסס. אין ספק שעלות המחייה למעמד הביניים זולה יותר משמעותית מאשר כאן (ביחס לכוח הקנייה). אך ספציפית, כל אוכל שהוא אמיתי ולא ג'אנק עולה יותר מאשר בישראל, עולה הרבה כסף.

פירות וירקות לדוגמא זה משמעותי. כשאתה מסתפק בתפוח וחסה זה בסדר, אבל עגבניות ומלפפונים זה יקר, פלפלים לדוגמא זה מאוד מאוד יקר, פירות שהם לא תפוח/אגס, מוצרי חלב וכו'.. ואני לא מדבר על מחירי wholefoods/trader joe וכאלה, אלא על מחירי costco/walmart.

ג'אנק ואוכל קפוא - זול מאוד. חצי מחיר מאשר בישראל.

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זהו, בנצי סיקרנת אותי גם כן.

אשמח לשמוע איך מהגרים לארה"ב בצורה חוקית + עבודה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

הדרך החוקית לוקחת המון זמן והיא רצופה בלא מעט תלאות ומהמורות. אז בבקשה, תתחיל לשאול אנשים על הדרכים הלא חוקיות ומוטב שלא בפומבי.

גם אני מעוניין לדעת איפה בנצי קונה את הירקות שלו. כל פעם שאני בסופר כאן בארץ מעמיס ירקות ופירות בעגלה אומר לעצמי שאפילו 100 דולר לא היו ממלאים לי עגלה בכזו כמות.

ודרך אגב, אל תתלהב לספר לי על מקדונלדס וכמה הם זולים שם. הורים חכמים, נבונים שדואגים לילדים שלהם לא נותנים להם לאכול מקדונלדס.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
, פלפלים לדוגמא זה מאוד מאוד יקר.

תגדיר יקר.

כי אני אגיד לך מה, סביר להניח שהפלפלים שלהם מגיעים מהערבה שלנו ועולים הרבה הרבה פחות מהממוצע הישראלי של 13 ש"ח לק"ג לסוג ב' (כל הסוג א' הולכים ליצוא!(זה לפחות המצב עם פלפלים באירופה).

סריברל קורטקס,

לצערי הרב, הגיע הזמן להפסיק להגן בחרוף נפש על הפירות והירקות שיש לנו כאן, הזמנים השתנו, הסחורה מאוד יקרה ובאיכות בינונית ומטה.

כנס לכל סופר באירופה, תפוס אפרסק ושים בו ביס, ישר תקבל פלשבק לטעמים שהיו פה לפני 20-30 שנה וכבר אינם. כנ"ל לגבי עגבניות, מלפפונים וכל מה שנמצא במחלקת הפירות והירקות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בנצי אתה לא בנאדם- זרקת פה חתול בשק ויש לו הרבה קונים. (אה כן ואתה לא עונה גם בפרטי).

פורסם
תגדיר יקר.

כי אני אגיד לך מה, סביר להניח שהפלפלים שלהם מגיעים מהערבה שלנו ועולים הרבה הרבה פחות מהממוצע הישראלי של 13 ש"ח לק"ג לסוג ב' (כל הסוג א' הולכים ליצוא!(זה לפחות המצב עם פלפלים באירופה).

סריברל קורטקס,

לצערי הרב, הגיע הזמן להפסיק להגן בחרוף נפש על הפירות והירקות שיש לנו כאן, הזמנים השתנו, הסחורה מאוד יקרה ובאיכות בינונית ומטה.

כנס לכל סופר באירופה, תפוס אפרסק ושים בו ביס, ישר תקבל פלשבק לטעמים שהיו פה לפני 20-30 שנה וכבר אינם. כנ"ל לגבי עגבניות, מלפפונים וכל מה שנמצא במחלקת הפירות והירקות.

אתה טועה.. לפני חודשיים פלפלים שנראים בדיוק כמו מה שמוכרים פה (רק הטעם שלהם תפל בהרבה), עלו בערך 80 סנט לאחד. אחרי מס קנייה זה משקף עלות של כ-5 דולר לקילו. בארץ אני קונה בדר"כ בפחות מ-6 ש"ח לקילו בסופר. שם ראיתי כבר מחיר של 1.5 דולר לפלפל לא מאוד מזמן.

פלפלים אורגניים, שהטעם שלהם מאוד מזכיר את מה שמוכרים פה עולים בערך 9 דולר לפאונד. בעברית זה כמעט 70 ש"ח לקילו.

בכלל, ירקות ופירות שם, מעבר למחיר הגבוה, גם הרבה פחות טעימים. זה אותו טעם כמו פה רק איכשהו הרבה יותר תפל. הם מסודרים יפה, תמיד נקיים ותמיד יפים (אני בטוח שהם זורקים או שולחים למקסיקו הרבה מאוד סחורה, כי היא פשוט נראית לא טוב) אבל פשוט תפלים. זה משתנה כשהולכים לסופר האורגני וקונים שם, אבל אז גם משלמים בהתאם.

אני לא מדבר על אירופה. הדיון כאן הוא על ארה"ב, ורק על זה התגובה שלי.

פורסם

שוב פעם עושים את הטעות המטופשת ביותר, ממירים דולרים לשקלים ומשווים ...

לא כך עושים השוואה, תעשו השוואה כמה עולה X ירקות ביחס למשכורת ממוצעת בארה"ב וכמה עולה X ירקות ביחס למשכורת ממוצעת בישראל ואז תשווה כי זאת השוואה אמיתית, אם במקרה הזה הירקות יהיו יקרות יותר בארה"ב - אז הירק שם יקר יותר.

ואל תשכחו, צריך גם לדעת איפה לקנות (גם פה וגם שם) וגם יש הבדלים במחיר בין מדינות\ערים (גם פה וגם שם).

פורסם
שוב פעם עושים את הטעות המטופשת ביותר, ממירים דולרים לשקלים ומשווים ...

לא כך עושים השוואה, תעשו השוואה כמה עולה X ירקות ביחס למשכורת ממוצעת בארה"ב וכמה עולה X ירקות ביחס למשכורת ממוצעת בישראל ואז תשווה כי זאת השוואה אמיתית, אם במקרה הזה הירקות יהיו יקרות יותר בארה"ב - אז הירק שם יקר יותר.

ואל תשכחו, צריך גם לדעת איפה לקנות (גם פה וגם שם) וגם יש הבדלים במחיר בין מדינות\ערים (גם פה וגם שם).

פירות וירקות יותר יקר שם נקודה. גם ביחס למשכורת ממוצעת, גם ביחס למשכורת חציונית, וגם אם אתה מכליל את עלות הדלק והנסיעה לסופר.

יש שני דברים שהרבה יותר יקרים בארה"ב מאשר בישראל, גם ביחס לכוח הקנייה: חינוך ובריאות. כשבריאות זה כולל עלות מזון בריא. עניין הבריאות קשה במיוחד לתפיסה. איך הם לא משתכנעים שהשיטה שלהם דפוקה. אני אגב הבנתי עד כמה השיטה דפוקה כשראיתי שמוכרים בסופרים זריקות נגד שפעת...

מעבר לכך גם השירותים השונים יקרים יותר שם משמעותית (שוב, גם ביחס לכוח הקנייה), דברים קטנים כמו: תספורת, מוסך, שירותי שליחויות ודברים מסוג זה.

אבל שלא יהיה ספק, עדיין עלות המחייה שם נמוכה משמעותית, במיוחד כשמשקללים את השכר הממוצע. בעצם יותר נכון יהיה לומר שעלות המחייה דומה, אבל חיים טוב יותר....

פורסם
תגדיר יקר.

סריברל קורטקס,

אדוני, במחילה מכבודך אני לא יודע איפה ראית מחיר של 13 שקלים לק"ג פלפלים. אני מאוד אשמח להראות לך שלטים מהסופר שאני קונה בו לאחרונה. 99 אגורות לק"ג מלפפונים ועגבניות ובכלל שאר הירקות הם זולים. אני יודע שלהרבה כאן זה ישמע קטנוני על כך שאנחנו מדברים על ירקות, פירות וכיוצא בזה אבל זה ממש לא קטנוני. למשפחה ממוצעת הדברים האלה יכולים להוות משמעות לא קטנה בהוצאות החודשיות שלהן. ברור לי שק"ג פלפלים בת"א לא עולה כמו ק"ג פלפלים בצפון אבל גם דברים אחרים לא זולים. כאשר אצלנו בצפון מוכרים פיצה משפחתית ב 40 שקלים בת"א היא נמכרת ב 87 שקלים וזה עוד זול יחסית. אפשר לומר שארה"ב וישראל זה כמו ת"א והצפון. בת"א אנשים מרוויחים הרבה יותר ממה שאנשים בפריפריה מרוויחים אבל המחייה היא בהתאם.

בקיצר, למשפחה ממוצעת שההורים הם לא רופאים, מהנדסים או מקצוע מכניס כלשהו אין מה לחפש בארה"ב נקודה. מי שחושב שאם הוא עובד כאן במפעל אבל מעבר למפעל בארה"ב יעשה אותו עשיר אז הוא חיי בסרט.

ושוב פעם אני מזכיר, עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד, לבנצי יש נטייה להראות רק צד אחד של המטבע. לפיכך אני מראה גם את הצד השני.

אם בארה"ב יש תופעה של סטודנטיות שמוכרות ביציות בכדי לשלם את השכר לימוד שלהן רק תבינו לאיזה מצב אנשים יכולים להגיע בכדי לשלם חובות.

דרך אגב, למי שלא יודע אז פאונד או ליברה הם 450 גרם.

בנצי אתה לא בנאדם- זרקת פה חתול בשק ויש לו הרבה קונים. (אה כן ואתה לא עונה גם בפרטי).

חבר, אם אין לך מקצוע מבוקש כמו רופא, מהנדס או משהו בכיר אחר תשכח מללכת בדרך החוקית. ממוצע לקבלת גרין גארד לאדם פשוט לוקח לפחות 10 שנים. זה מה שעצוב וזה מה שמכעיס, שמקסיקני שמסתנן לארה"ב דרך פירצה בגבול יכול להתקדם הרבה יותר מהר מאדם שמבקש באופן חוקי ומחכה בתור על מנת לעבור לגור שם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חבר, אם אין לך מקצוע מבוקש כמו רופא, מהנדס או משהו בכיר אחר תשכח מללכת בדרך החוקית. ממוצע לקבלת גרין גארד לאדם פשוט לוקח לפחות 10 שנים. זה מה שעצוב וזה מה שמכעיס, שמקסיקני שמסתנן לארה"ב דרך פירצה בגבול יכול להתקדם הרבה יותר מהר מאדם שמבקש באופן חוקי ומחכה בתור על מנת לעבור לגור שם.

בהרבה מקצועות האמריקאים דורשים רישוי, כאשר מבחני הרישוי קשים מאוד. אם הוזכרו כאן רופאים - הליכי רישוי לרופא כדי שיוכל לעבוד בארה"ב הליכים קשים, ממושכים ויקרים. המשוכה הראשונה (סדרת בחינות שנמשכת 3 ימים ושההכנה אליה מצריכה לימוד שך מספר חודשים, למעשה חזרה מעמיקה על חומר הלימודים של 6 שנים בביה"ס לרפואה) מאפשרת לעבוד רק במסגרת התמחות או במסגרת עם בקרה - וכדי לקבל רשיון עבודה מלא צריך סדרת בחינות נוספת שנערכת רק בארה"ב - כלומר מצריכה נסיעה לארה"ב רק לצורך הבחינה. וכמובן מבחן באנגלית, ייעודי לרופאים. מעבר לכך - הרישוי הוא של כל מדינה - ולא כל מדינה מכירה ברישוי של מדינות אחרות, כך שגם ניידות בתוך ארה"ב עלולה להיות קשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רציתי לכתוב לך שעדיף הליכים מפרכים שכאלה מאשר המצב שכל סטודנט שנה א' לטכנאות שיניים בפוליטכני של נובו-זמליה נהפך פתאום לרב אומן ברפואת שיניים, רק שגם בארץ, ההליך לרופא עם תעודת הסמכה מחו"ל הוא ארוך ומפרך וטוב שכך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נכון, ואת הלקח למדנו אחרי העליה הגדולה של שנות ה-70 שבהם אנשים קיבלו רשיון לעסוק במקצוע שלא למדו.

גם אצל האמריקאים התהליכים הולכים ונעשים קשים - מבחני רישוי שלפני 20-30 שנה היו יחסית קלים הפכו למורכבים ויקרים במידה שלא תאמן, לפעמים דרושים בחנים חוזרים על אותם נושאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התייחסותך, אני לא פועל ולא רופא. אני מתעסק בעבודת ידיים מקצועית ובשירות הכרחי לרוב בני האדם ומי שמוכשר גם יכול לעשות מזה כסף בארץ והמווון כסף בארה״ב. (הבנתי ממכרים שיש דרישה לישראלים תותחים בתחום שלי) יש לי ידע ונסיון רב בתחום ואני עובד עם בשיתוף חברות מוכרות בארץ תיק העבודות הרחב שלי יוכל להעיד שם (בארה״ב) על יכולותיי לכל מתעניין. יש לי את היכולת לעמוד בכל מבחן ולהוכיח את יכולותיי בו במקום. אני לא זקוק לבית עסק וכלים ומכונות כבדות. יש לי את הקייס הקטן שלי ובו כל הציוד הדרוש לי. (כאן בארץ יש לי עסק)

החלום שלי פשוט לא נמצא בארץ.

לצערי כיוון שאני בעל משפחה ולא רווק שיכול ללכת ולחקור את העולם אני רק צריך למצוא את איש הקשר הנכון שיוכל לעזור/להקל על

העניין.

לעבוד קשה? אני עובד גם היום. ושכך נעבוד תמיד!

• תוכן חדש...