Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, בעוד כ- 3 שנים, התוכנית היא לעבור לארה"ב. השאלה היא כיצד אוכל לגור ולעבוד שם חוקית.

אתן קצת רקע על עצמי:

1. מחזיק בדרכון של מדינה באיחוד האירופאי

2. היה לי בעבר כילד גרין קארד שקיבלתי בזכיה בלוטו אבל הוא כבר לא תקף

3. יש לי שם משפחה מקירבת דודה המוכנה לעזור בכל מה שצריך

4. קראתי פעם שבמידה ומשקיעים שם סכום כבף מסוים, לדוגמא אם אני קונה נכס בכמה מאות אלפי דולרים אני זכאי לגרין קארד אוטומטית.

מה האפשרויות שלי?

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז ככה, בעוד כ- 3 שנים, התוכנית היא לעבור לארה"ב. השאלה היא כיצד אוכל לגור ולעבוד שם חוקית.

אתן קצת רקע על עצמי:

1. מחזיק בדרכון של מדינה באיחוד האירופאי

2. היה לי בעבר כילד גרין קארד שקיבלתי בזכיה בלוטו אבל הוא כבר לא תקף

3. יש לי שם משפחה מקירבת דודה המוכנה לעזור בכל מה שצריך

4. קראתי פעם שבמידה ומשקיעים שם סכום כבף מסוים, לדוגמא אם אני קונה נכס בכמה מאות אלפי דולרים אני זכאי לגרין קארד אוטומטית.

מה האפשרויות שלי?

1- לא עוזר

2-לא עוזר

3-לא עוזר

וככה לא 4

קירבה ראשונה בלבד. וגם אז לוקח שנים

ההשקעה היא לא בנכס אלא בעסק וזאת בשתי אפשרויות. או 100 אלף בעסק שאתה מנהל ואז אתה מקבל רק ויזת עבודה לשנתיים או מיליון דולר בעסק שהמדינה בוחרת לך או אתה אבל כזה שמייצר לפחות חמישה מקומות עבודה. השקעה בנדלן לא תופסת.

בקיצור. תמלא את ההגרלה ותתפלל לטוב. אני לא יודע מתי זכית בגרין קארד שהיית ילד כי ההגרלה היא מאז שנת 96

פורסם

הנה מקור ידע בלתי נדלה למי שמתכנן מעבר כזה.

בקצרה, ומהמעט שאני יודע, יש לך את האפשרויות הבאות:

1. לימודים אקדמאים בארץ ואז תנסה להתקבל לחברה אמריקאית, שתיקח עליך חסות עם ויזת עובד H1-B. זה מוטל בספק כי אתה צריך להביא איתך כישורים אמיתיים בשביל שיעדיפו אותך על עובד מקומי (תחום נדרש או נסיון). החסרון? ביום שמפטרים אותך, אתה חייב למצוא מעסיק אחר שיקח עליך חסות או שאתה נהפך לשוהה לא חוקי תוך מספר שבועות.

2. לימודים בארץ, ואז תנסה להתקבל לחברה אמריקאית (או ישראלית גדולה) למשרה שתאפשר רילוקיישן לשם על ויזת L2. עד כמה שאני יודע, אלו ויזות שמהן קל יותר להגיש בקשה לגרין קארד מH1-B, שזו ויזה שלוקח המון זמן להתקדם ממנה לגרין קארד.

3. לימודים בארה"ב: זה יאפשר לך לעבור, אבל עד כמה שאני יודע לא ישנה את הסטטוס שלך מבחינת עבודה - עדיין תצטרך H1-B בשביל לעבוד בצורה חוקית, אם כי יתכן שהתהליך יהיה מעט יותר פשוט אם כבר תהיה שם ובוגר של מוסד אמריקאי. זו נראית לי אפשרות שפויה ומהירה יחסית, במיוחד אם יש לך את היכולת המנטלית והכלכלית ללמוד באחד מבתי הספר בIvy League. אז כנראה שאם תרצה להשאר, תוכל.

4. ויזת משקיע (נדמה לי שזו ממשפחת הE) - לא יודע על זה הרבה.

5. תמשיך להגיש מועמדות להגרלה מדי שנה.

6. תתחתן עם אמריקאית. כנראה שזה הכי פשוט, אגב, תמצא לך איזו יהודיה בJDATE ותקווה שהיא לא רוצה לעשות עליה.

המעבר - החוקי - לארה"ב ממש לא פשוט. תשקול אולי את קנדה במקום - או אירופה, מאחר ויש לך דרכון.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

איזה דרכון יש לך?

למרות שכולם באיחוד, עדיין יש הבדל בין אזרח פולני שמגיש בקשה לבין אזרח גרמני.

לדעתי, הדרך הקלה היא לבקש אשרת שהיה כאזרח המדינה האירופאית (בתלות לאיזו מדינה זו).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

roee עשית שיעורי בית, רק תיקון קטן, לגביי סעיף 2 זאת ויזת L והיא מחולקת ל 2 קטגוריות A\B:

ויזת L1-A: מיועדת לעובד בעל תפקיד ניהולי או בכיר בחברה.

ויזת L1-B: מיועדת לעובד בעל ידע או מיומנויות ספציפיים.

עם ויזת L1 אפשר די מהר להגיע לגרין קארד.

אזרחות אירופאית יכולה לעזור, ויזת E2 (שכרגע לא פתוחה לישראלים) אבל תצטרך להשקיע כספים בעסק קיים או חדש

קח בחשבון שזאת ויזה שלא מובילה לגרין קארד ...

פורסם

במידה והיה לי באמת גרין קארד בעבר אין אפשרות לחדש אותו אולי?

הדרכון שלי הוא דרכון אנגלי לכל מי ששאל.

במידה והגרין קארד שלי אבוד, כיצד עובד היום הלוטו ואיך מגישים מועמדות?

פורסם

אני לא זוכר מפני שהייתי ילד באותה תקופה. אני זוכר שברגע שקיבלתי את הגרין קארד, טסתי לארה"ב עם ההורים כל שנה למשך חודש כדי לשמור עליו אבל לאחר כמה שנים הפסקנו ותוקפו פג. יש לי Socail Security Number על הגרין קארד.

פורסם
roee עשית שיעורי בית, רק תיקון קטן, לגביי סעיף 2 זאת ויזת L והיא מחולקת ל 2 קטגוריות A\B:

ויזת L1-A: מיועדת לעובד בעל תפקיד ניהולי או בכיר בחברה.

ויזת L1-B: מיועדת לעובד בעל ידע או מיומנויות ספציפיים.

עם ויזת L1 אפשר די מהר להגיע לגרין קארד.

צודק, L2 זה לאישה\ילדים.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

תלמד פה בארץ סיעוד (4 שנים, לימודים לא הכי קשים אבל גם לא קלים, דרישות קבלה מצחיקות), אח"כ קורס של חצי שנה עם מבחנים סבירים ויש לך כרטיס כניסה בטוח.

לא רק שאתה מקבל שטיח אדום בכניסה לארה"ב אלא אתה גם מחזיק במקצוע שמכניס לך כ-100K$ בשנה לפני אופציות (שעות נוספות, משמרות וכו').

להיות אח/אחות בארה"ב זה לא עבודה קשה כמו פה בארץ, שם יש דרג נמוך יותר (אחות מעשית, משהו שנעלם פה מהמפה בעשור האחרון) שעושה בשבילך את כל העבודה השחורה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני לא זוכר מפני שהייתי ילד באותה תקופה. אני זוכר שברגע שקיבלתי את הגרין קארד, טסתי לארה"ב עם ההורים כל שנה למשך חודש כדי לשמור עליו אבל לאחר כמה שנים הפסקנו ותוקפו פג. יש לי Socail Security Number על הגרין קארד.

אם כך לדעתי (ואני לא מומחה) איבדת את הגרין קארד.

ומכיוון שהגרין קארד הזה מבוסס הגרלה, אני לא רואה שום אופציה שיתנו לך אותו בחזרה, כי בעצם זכית, אבל לא מימשת את האופציה לחיות בארה"ב, לשם זה נותנים גרין קארד. גם אנשים בעלי גרין קארד קבוע שיוצאים לתקופות ארוכות (מעל חצי שנה) מארה"ב מסתכנים באיבוד הגרין קארד, לאחר שנה הם מאבדים אותו.

פורסם

שאלת תם,

אי אפשר לטוס לשהות לא חוקי ולארגן משם ניירת ע״י עו״ד? אני שמעתי כבר על מספר מקרים של ישראלים שטסו ועבדו ובמהלך השנים סידרו את הדברים. אפשרי?

פורסם

אני מהמר על זה שרוב הישראלים שם הגיעו בצורה לא חוקית, וכנראה שלא מעטים מהם לא חוקיים עד היום. בעיקרון אפשר לחיות בארה"ב בצורה לא חוקית חיים נורמליים (לרבות הוצאת רשיון וכו'), אבל זה ממש לא מומלץ (ותשכח מלבקר בארץ עד שמעמדך מוסדר, מה שיכול לקחת גם עשור).

נראה לי חיים אומללים לגמרי.

פורסם
תלמד פה בארץ סיעוד (4 שנים, לימודים לא הכי קשים אבל גם לא קלים, דרישות קבלה מצחיקות), אח"כ קורס של חצי שנה עם מבחנים סבירים ויש לך כרטיס כניסה בטוח.

לא רק שאתה מקבל שטיח אדום בכניסה לארה"ב אלא אתה גם מחזיק במקצוע שמכניס לך כ-100K$ בשנה לפני אופציות (שעות נוספות, משמרות וכו').

להיות אח/אחות בארה"ב זה לא עבודה קשה כמו פה בארץ, שם יש דרג נמוך יותר (אחות מעשית, משהו שנעלם פה מהמפה בעשור האחרון) שעושה בשבילך את כל העבודה השחורה.

לא מדויק, העבודה שם קשה בדיוק כמו בארץ. סיעוד זה סיעוד.

לא ממציא כלום, עדויות ממקור ראשון של כמה אחיות מארה"ב.

פה הדרג הנמוך שעושה את העבודה השחורה נקרא כוח עזר, זה די מקביל,

ועדיין סיעוד זאת עבודה קשה.

(ובלי קשר לכלום, אם יש עבודה אחת בטוחה בעולם - זה סיעוד! ביקוש קבוע, אף פעם אין מספיק)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...