Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך מתחילים בקשות כאלה?

לאן/למי פונים?

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לעו״ד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אני ממש מתנצל, כושר הבנת הנקרא שלי היום לא במיטבו. אז אנא הרשה לי לשאול אותך. תאכלס, מה אתה טוען כאן? המטרה מקדשת את האמצעים? דהיינו אם צריך להתחתן בשביל ניירת זה בסדר כי זה מוביל למטרה?

אין לי שום טינה חו"ח כלפי מי שהלך לנסות את מזלו בארץ אחרת, אני לא מנסה לסגור כאן חשבונות משותפים או אישיים (למרות שמישהו החליט אחרת ונתן לי הערה יפה "בתיק האישי שלי כאן"), ייתרה מזאת אין לי גם טינה חו"ח כלפי מי שהחליט "ששם" החיים הם לא בדיוק כמו שהוא חשב והחליט לחזור בחזרה. מה שכן, חשוב לי שאנשים לא יחיו באשליות. לכן אני כל פעם מביא כאן את הצדדים שלא תמיד רואים אותם כי יותר קל להיות עיוור ולהאמין לכל הסיפורים הטובים.

לא מאמין לך עד שאני לא שומע את הסיפור שלך, ברצינות, סיפורי סבתא יש לכל אחד, אני לא בא ואומר אם מישהו עושה ככה הוא מקבל עעה, אני מדבר על החוויות האישיות שלי ושל חברי הקרובים, יאללה, ספר לנו על עצמך קצת, בפן האישי.

בטלוויזיה או כאשר שמבקרים שם כתיירים הכל נראה זוהר, מנצנץ ומגניב אבל במציאות כאשר חיים שם עם כל הזכויות והחובות מגלים שלא כל הנוצץ זהב. את זה אנשים צריכים להבין. מי שנסע והסתדר שיהיה בריא. לכאן או לכאן אין לי חצי דבר נגדו.

ואני חושב את אותו הדבר על ישראל, מדינה שיפה לבקר בה - לא לחיות בה, ברשימה שלי אתה גם תמצא את ניו יורק בתור מקום שכייף לבקר בו.

אתה עובד בשיפוצים נכון? הנה דוגמה אבסורדית.

פה אתה נכנס לתחום שלי...

יש לך דירה בגודל 100 מטר עם 4 חדרים. חצית חדר אחד בכך שבנית קיר גבס. עכשיו יש לך דירה עם 5 חדרים אבל עדיין בשטח 100 מטר. האם בישראל תשלם יותר מיסים על הדירה כי היא עכשיו עם 5 חדרים?

בארה"ב אתה תשלם יותר מיסים כל חודש. למה?

עשית שיפוץ ב100K$, המיסים שלך יקפצו ב$30 דולרים לחודש.

וכן אם אתה יכול להרשות לעצמך לשפץ ב$100K, אתה יכול לשלם את האקסטרה בחודש.

מעניין מאוד, למה אתה לא מספר מה קורה כשהשוק יורד???

בארה"ב אתה מתקשר לעירייה והם מעריכים את הבית מחדש, אם הערך ירד המיסים ירדו בהתאם...

וכן לאזרחים וותיקים יש הקלות רבות.

כי הערך של הדירה עלה ושם המיסים על הדירה הם כתוצאה ישירה מהנגזרת של שווי הנכס. תתפלא אבל במדינת פנסלבניה ישנם פקחים מטעם העיר שעושים סיבובים ליד חנויות עשה זאת בעצמך בכדי לגלות מי משפץ את הבית בלי להודיע על כך לעירייה.

מצויין, אני אוהב את העובדה שצריך להוציא אישור בניה כשעושים משהו קטן בבית, זה חשוב, יש תקנות חדשות כל הזמן ואם אתה נוגע בחדר מסויים אז מצפים ממך שתשדרג אותו לתקנות הנוכחיות.

בישראל אין חוקים של ממש ולפקחים של העירים אין בדיוק את הידע הטכני בתחום הבניה, הלוואי והיו חוקים נוקשים יותר בישראל בתחום הזה, זה היה חוסך המון כסף לאנשים נורמטיבים שהעסיקו קבלנים קקה.

פה אני חייב שיהיה לי רישיון, לקחת עבודה מעל $500 ללא רישיון קבלן, אתה יכול להכנס למאסר של 3 שנים.

אין משחקים, הכל חייב להיות תקני.

אז מעולה שיש פקחים בהום דיפו שתופסים אנשים שעושים עבודות ללא רישיון וללא PERMIT.

עוד דוגמה

יש לך חצי דונם אדמה ורק 100 מטר בנוי, האם בישראל תשלם מיסים על כל השטח או רק על מה שבנוי? בארה"ב תשלם על כל השטח.

בא לי להזיל דמעה, לא יודע איך להתייחס לשורה הזאת שלך, לפני שורה וחצי אמרת שמשלמים מיסים לפי שווי הנכס, כן שווי הנכס כולל החצר.

דוגמה אחרונה

יש לך דירה ששייכת לך בטאבו. כל הכספים שולמו עבור הדירה ואתה לא חייב שקל עבור רכישתה. לעומת זאת אתה חייב 50 אלף שקל למשל לעירייה עבור ארנונה. האם בישראל יש לעירייה זכות לקחת לך את הבית ולזרוק אותך לרחוב כי לא שילמת מיסים?

לא, אבל הם ינתקו לך את החשמל, יסגרו לך את המים, ישלחו לך הוצאה לפועל שיקחו לך את התחתונים.

בארה"ב התשובה היא כן. נכון שאתה רואה באינטרנט כל מיני מודעות על בתים בארה"ב שעולים מחיר מצחיק?

די נו, לא בא לי להכנס לנדל"ן עכשיו, שיפוצים על הבוקר זה בסדר.

חלקם זה בתים של אנשים נורמטיבים שאיבדו את הבית שלהם כי הם לא יכלו לשלם מיסים. למה? נגיד שאדם קיבל התקף לב או שבץ ולא מסוגל לעבוד. מישהו ישלם לו שם? מי בדיוק? אין הרי ביטוח לאומי.

יש ביטוח לאומי, מצטער לאכזב אותך, אפילו קוראים לזה ביטוח לאומי (Social security)

אם אין לבן אדם חסכונות הוא יכול בקלות לאבד את הבית שלו בגלל שאין לו את היכולת לשלם את המיסים על הבית.

כן ובגלל זה כל בן אדם שמגיע לגיל פרישה מסולק מהבית שלו ומושלך לתוך הר געש!

ומה לגביי הארץ? מחנכים אנשים להיות פרזיטים, אל תשלם, לא יעיפו אותך? בולשיט, כאילו בארץ היחס לאוכלוסיה המבוגרת הוא להיט של ממש, אני חושב שהיית באמריקה כשהייתה הפרסומת של הזקן שטובל לחם בתה!!

וכן גם בארץ יעיפו אותך לקיבינימט, הגעת לגיל פרישה? לא צריך אותך יותר.

אז עכשיו תסביר לי בבקשה איך החיים של אנשים מהשכבות החלשות יכול להיות שם יותר טוב מאשר בארץ.

אתה באמת רוצה שאני אתחיל?

יום טוב ורק בריאות לכולם.

יום נפלא מותק!

באדום .

haters will hate

פורסם

אין ספק שהצלחתם לבלבל אותי. מדברים על אותו אמריקה אבל בגרסאות סותרות לגמרי.

פורסם

בנצי, תתעורר חביבי. הביטוח הלאומי (SOCIAL SECURITY) והמדיכקאר(MEDICAE) זה לאנשים זקנים שהגיעו לפנסיה. בבקשה ממך, אל תבלבל אנשים. בישראל אם מישהו הפך חולה ולא יכול לעבוד כמה חודשים אז יש ביטוח לאומי. בארה"ב אם זה קורה הבן אדם יכול לדבר ללמפה ולמצוא את עצמו גר בקרטון ברחוב.

בישראל שאשה עובדת יולדת היא מקבלת 3 חודשים חופשה בתשלום וביטוח הלאומי משלם גם על הוצאות הלידה וגם מענק לידה.

בארה"ב לא רק שאין כזה חופשה בתשלום, לידה מחייבת השתתפות עצמית שלך בביטוח הבריאות. בדרך כלל ההתשפות העצמית שלך בלידה היא 1000 דולר (זה מה שחבר שלי שאשתו ילדה לא מזמן שילם) ונחש מה, שם אין חופשה בתשלום, יש רק קלוואה ובקלווה. נשים חוזרות לעבודה בהקדם האפשרי לאחר שהן מתחזקות לאחר הלידה כי אף אחד לא משלם להם על זה שהן בבית.

לגבי ירידת הערך של הדירות, מעניין מאוד, בעיר שלי התרעמו מאוד על העירייה שהיא יודעת רק להעלות את ערך הדירות שזה מעלה להם את המיסים אבל משום מה העירייה שוכחת להוריד את הערך שהשוק יורד כי זה גם גורר ירידה במיסים.

לגבי זה שבישראל מנתקים לך את המים, חשמל ושולחים לך הוצאה לפועל בגלל חוב של העירייה, ביטוח לאומי וכיוצא בזה. תסלח לי חבר אבל כמו שרשמתי, בישראל כל עוד הבית רשום על שמך בטאבו והוא שולם שולם במלואו רק אלוהים (במידה והוא קיים) יכול לקחת לך אותו. בחיים לא יעיפו בן אדם מהבית בכדי שישלם את החובות שלו. לא יודע מה איתך חביבי אבל אם חס וחלילה אני מגיע למצב של פת לחם אני מעדיף לישון על חתיכת קרטון על הריצפה בבית שלי ולא על חתיכת קרטון ברחוב. אז בבקשה ממך, אל תהפוך את עיניין הביטחון שהבית שלך נשאר שלך בארץ כעניין של מה בכך.

אני יודע שאתה מאוכזב מהמדינה ואמרת זאת לא מעט פעמים. אני לא איכנס לכל הסיפורים אבל מצטער חבר, זה שהמדינה לא עזרה לכם בימים הקשים שלכם זה אשמתכם ולא אשמת המדינה. אדם צריך לקחת את גורלו בידייו ולא לסמוך על אחרים שיעזרו לו בעת מצוקה או לפחות להבין שהמדינה לא מסוגלת לתת פיתרון מלא לבעיות של כל אחד. מי שבוחר לעשות טעויות כאשר יש לו אלטרנטיבות לצאת מזה שלא ימרר אחרי זה מדוע הוא סובל.

למה חזרתי לארץ אם לא היה לי שם רע? קודם כל כי ככל שעבר הזמן יותר ויותר נפל לי האסימון איפה אני חי. למשל, פעם אחת הייתי צריך עזרה רפואית מיידית וכאשר הגעתי לבית החולים השאלה הראשונה שהפקידה במיון שאלה אותי הייתה "איך אתה משלם עבור הטיפול הערב". למרות שבאתי לפנייה כאשר דם נוזל ממני. כשאני באתי עם חבר לבית חולים בארץ והוא היה עם דם בגלל תאונה לא שאלו אותו יותר מדיי שאלות. ישר מצאו לו מיטה במיון. עוד דבר, הרפואה שם היא פרטית. כלומר, הרופא קונה את התרופות שלו מספק תרופות. כאשר רופא שם רושם לך כל מיני תרופות איך אתה יודע בדיוק שהוא נותן לך תרופות שאתה צריך ולא סתם דוחף לך תרופות רק בשביל לעשות עלייך כסף? שהרי ככל שהוא מוכר כמות מתרופה X הוא מקבל הנחה בתרופה. אז איך את יודע שהוא נותן לך דקסמול בגלל שזה יותר מתאים לך מאקמול ולא בגלל שהוא קונה את הדקסמול ביותר זול או מקבל תמלוגים על כל חפיסה שהוא מוכר? תאר לך שמוסכניק בישראל היה דוחף לך באותו שמן של אמריקן אייגל רק בגלל שהוא מקבל אותו כמעט בחינם ולכן הרווח עליו הוא עצום? מה לגבי המסכנים שאין להם כסף לשלם עבור התרופות שלהם? בגדול פשוט מאוד, היו ימים שלא הרגשתי שייך לשם ולא התחברתי. ישנם אנשים שגרים בברוקלין שזה אזור שהוא בעצם מיני מדינת ישראל. אתה יכול לאכול מאכלים ישראלים, לשמוע מוזיקה ישראלית אבל ישנם אנשים שלמרות הכל בשבילם זה עדיין לא הדבר האמיתי. ואני לא חייתי בברוקלין אז קל וחומר שלא הרגשתי שייך.

בגלל זה אני גם אומר שאנשים צריכים לקחת בחשבון שמעבר לארץ אחרת פירושה הבנה שיכול להיות מצב של וויתור על הישראליות שלך. אנשים שלא ינסו להתחבר לסביבה שלהם וידבקו רק בישראליות עלולים לעשות לעצמם חיים קשים. אני הכרתי אנשים יהודים ישראלים שחיים שם מעל 20 שנים ועדיין לא יודעים לדבר אנגלית כמו שצריך. זה קצת מביך למען האמת שאדם מבוגר שחיי שם המון שנים בקושי יודע איך לתקשר עם הסביבה שלו.

ותעשה לי טובה, למען אהבת האל, אתה באמת רוצה שאנשים יביאו אישור בנייה ממהנדס העירייה בשביל לעשות קיר גבס בבית?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בגלל זה אני גם אומר שאנשים צריכים לקחת בחשבון שמעבר לארץ אחרת פירושה הבנה שיכול להיות מצב של וויתור על הישראליות שלך. אנשים שלא ינסו להתחבר לסביבה שלהם וידבקו רק בישראליות עלולים לעשות לעצמם חיים קשים. אני הכרתי אנשים יהודים ישראלים שחיים שם מעל 20 שנים ועדיין לא יודעים לדבר אנגלית כמו שצריך. זה קצת מביך למען האמת שאדם מבוגר שחיי שם המון שנים בקושי יודע איך לתקשר עם הסביבה שלו.

ותעשה לי טובה, למען אהבת האל, אתה באמת רוצה שאנשים יביאו אישור בנייה ממהנדס העירייה בשביל לעשות קיר גבס בבית?

נו בסדר, הרוסים המבוגרים פה יודעים 5 מילים בערך :lol:

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

ותעשה לי טובה, למען אהבת האל

לא יודע מה אתכם, אני מאמין לו. צריך לדבר אנגלית אמריקאית במשך תקופה בשביל לייצר כזה משפט :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

המדינה לא עזרה לכם???? מתי כתבתי שנזדקקתי לעזרת המדינה? לי יש כבוד עצמי, אני לא מוכן לקחת דולר מאבא שלי אז מהמדינה?

אני הלכתי לביטוח לאומי אחרי ניתוח לא קל, הטרטורים, הזלזול, הגועליות של הפקידים. העדפתי לוותר על הכסף שלי,שלי! 7 שנים שילמתי ביטוח לאומי! שיזדיינו.

על אותו המשקל אני יכול לאמר לך שאני מצטער שבפיך טעם מר מהחיים באמריקה.

לי טוב, טוב מאוד אפילו.

אני לא מתערבב יותר מדי עם ישראלים, לפחות לא עם הערסים שמרעישים פה.

קורא בלייזר

אוכל פלאפל

ומדבר אנגלית גם עם ישראלים

haters will hate

פורסם
אדם צריך לקחת את גורלו בידייו ולא לסמוך על אחרים שיעזרו לו בעת מצוקה או לפחות להבין שהמדינה לא מסוגלת לתת פיתרון מלא לבעיות של כל אחד. מי שבוחר לעשות טעויות כאשר יש לו אלטרנטיבות לצאת מזה שלא ימרר אחרי זה מדוע הוא סובל.

תקן אותי אם אני טועה או שלא הבנתי אותך - אבל לא טענת במשך כמה וכמה עמודים בשרשור על כמה ישראל היא מדינת רווחה וזה מה שפסול בארה"ב? כלומר, אם אני רוצה לממן נרקומנים, הומלסים ואידיוטים שהפסידו את כל כספם - אז ארה"ב זה לא המקום בשבילי? כי אני לא רוצה, אני מעדיף לשלם את הסכום הזה לביטוח הפרטי שלי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
המדינה לא עזרה לכם???? מתי כתבתי שנזדקקתי לעזרת המדינה? לי יש כבוד עצמי, אני לא מוכן לקחת דולר מאבא שלי אז מהמדינה?

אני הלכתי לביטוח לאומי אחרי ניתוח לא קל, הטרטורים, הזלזול, הגועליות של הפקידים. העדפתי לוותר על הכסף שלי,שלי! 7 שנים שילמתי ביטוח לאומי! שיזדיינו.

על אותו המשקל אני יכול לאמר לך שאני מצטער שבפיך טעם מר מהחיים באמריקה.

לי טוב, טוב מאוד אפילו.

אני לא מתערבב יותר מדי עם ישראלים, לפחות לא עם הערסים שמרעישים פה.

קורא בלייזר

אוכל פלאפל

ומדבר אנגלית גם עם ישראלים

חס וחלילה, אין טראומות מארה"ב. לא סבלתי שם ולא התענתי שם. כל מה שבאתי לומר הוא שבשלב מסויים, ככל שעבר הזמן התחלתי לצאת מהפנטזיה ולהבין באיזה מציאות אני חיי זה הכל.

תקן אותי אם אני טועה או שלא הבנתי אותך - אבל לא טענת במשך כמה וכמה עמודים בשרשור על כמה ישראל היא מדינת רווחה וזה מה שפסול בארה"ב? כלומר, אם אני רוצה לממן נרקומנים, הומלסים ואידיוטים שהפסידו את כל כספם - אז ארה"ב זה לא המקום בשבילי? כי אני לא רוצה, אני מעדיף לשלם את הסכום הזה לביטוח הפרטי שלי.

התכוונתי לכך שבנצי מאוכזב מאוד כי בתקופה שהוא היה בארץ (פעם, פעם לפני המון שנים) הוא היה צריך עזרה מסויימת ולא קיבל אותה. אני לא איכנס לזה כי אלה הם סיפורים מאוד אישיים של בן אדם. כל מה שאני מנסה לומר הוא שכאשר אנחנו מפנים אצבע מאשימה כלפי מישהו יש לשים לב ששלוש אצבעות מופנות גם אלינו. למרות שאנחנו חושבים שהצדק הוא איתנו במאת האחוזים יש מצב שאנחנו אשמים לא פחות במצב שנקלענו אליו. לפעמים יש מקרים של אנשים שזקוקים לעזרה כי הם במצב מסויים שהם היו יכולים להימנע ממנו לו הם היו שוקלים את הצעדים שלהם ביתר תשומת לב.

בקיצור, מה שאני לא אכתוב כאן ישנם את אלה שזה יכנס להם מאוזן אחת וייצא מהשנייה. אבל זה הטבע שלנו. גם אני לא תמיד הייתי מקשיב להורים שלי בגיל הנעורים כי חשבתי שאני יודע יותר טוב. אחר כך התברר לי שלא תמיד ידעתי יותר טוב. לפיכך יש את אלה שצריכים לנסות בעצמם בכדי לראות ולהבין לבד וזה בסדר.

בקיצור, מי שרוצה לעבור לארץ אחרת שיהיה לו בהצלחה. מי שהסתדר שיהיה לו בהצלחה, מי שהבין שזה לא בשבילו ורוצה לחזור אז ברוך הבא. מה שכן, על מנת לעשות מעבר צריך להתייעץ עם בעל מקצוע שזה ההתמחות שלו ולסגור את כל הפינות.

בזאת אני חתמתי את התערבותי בנושא הזה בשירשור הזה.

כל טוב ורק בריאות לכולם (חוץ מלגנבי האופנועים והמכוניות :evil:)

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

התכוונתי לכך שבנצי מאוכזב מאוד כי בתקופה שהוא היה בארץ (פעם, פעם לפני המון שנים) הוא היה צריך עזרה מסויימת ולא קיבל אותה. אני לא איכנס לזה כי אלה הם סיפורים מאוד אישיים של בן אדם.

במידה ואין ביניכם היכרות אישית עמוקה, בעצם - גם אם כן, האמרה הזו ממש לא במקום.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

למה לא במקום? הוא התייחס למה שבנצי כתב, הודעה #204.

פורום ציבורי וגו'.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני כל כמה ימים נכנס לשרשור הזה (שקיים בערך 3 שבועות) כדי לראות אם נוסף לכאן מידע מועיל, אבל מאז הימים הראשונים כל מה שאני רואה פה זה מלחמות אגו מטומטמות.

• תוכן חדש...