Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 21 GTS שנת 89 ... פוטנציאל אספנות ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי יש לי רנו 21 במצב מעולה ידנית מנוע 1700 והייתי רוצה בכלל לדעת כמה מכם מכירים עוד כאלה רכבים כי כמעט ולא נתקלתי בכאלה והיחידה שנתקלתי בה קניתי אותה לחלקי חילוף .. האם מבחינת שווי יש עניין לשמר אותו עד לאספנות או בכלל ?

ונתקלתי ביו טיוב בכאלה טורבו השאלה אם כדאי לנסות בכלל להסב אותה לטורבו איך עושים את זה ומאיפה משיגים ?

תודה מראש !

נ נח נחמ נחמן מאומן

אין עוד מלבדו !

תן חיוך-הכל לטובה !

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל תאמין שיכולים לתקן

מאחר שהכל מאיתו יתברך בוודאי הכל לטובה !

פורסם

השרשורים בפורום הזה מתחילים להיות הזויים.

נו באמת רנו 21 מודל 89 בטוח תיהיה אספנות ב 2019

ואז מה ערך הרכב יכפיל את עצמו או ישלש, כולה תשלם פחות בביטוח ופחות בטסט.

חוץ ממך היה עוד אחד שמשוגע על רנו 21 אבל גם ממנו קנית את הרכב לחלקים אז ניראה לי שנשארת המשוגע היחיד.

פורסם
השרשורים בפורום הזה מתחילים להיות הזויים.

נו באמת רנו 21 מודל 89 בטוח תיהיה אספנות ב 2019

ואז מה ערך הרכב יכפיל את עצמו או ישלש, כולה תשלם פחות בביטוח ופחות בטסט.

חוץ ממך היה עוד אחד שמשוגע על רנו 21 אבל גם ממנו קנית את הרכב לחלקים אז ניראה לי שנשארת המשוגע היחיד.

כמה רנו 21 יש על הכביש?

מדובר ברכב "מנהלים" נדיר ביותר כיום! וגם לזמנו היה דיי נדיר!

בקיצור אם הרכב במצב שמור ולא מתפרק או רקוב ובמצב מקורי, שווה מאוד לשמר או לפחות למכור למישהו שימור עליו!

אבל אני מאמין שהוא לא יהיה שווה הרבה מבכינה כספית - מה בטוח שאם תשמור עליו ב2019 יהיה לך רכב סופר נדיר' מגניב ומרגש!

בקיצור רכב "מנהלים", צרפתי, נדיר, במצב מעולה משמרים!

תראו היום מכוניות צרפתיות כמו טלבוט סולרה, רנו 20, סיטרואן GSA כמה נדירות ומרגשות!

אפשר לראות תמונה שלה?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אל קמינו ידידי מה הזוי בשאלה שלי ?

אולי אני ימצא עוד מישהו עם רכב כזה שיוכל לספר לי עליו יותר ואני יעזור לו גם בחלקים ... ואם אני ילמד יותר על הערך שלו אולי אני ישמר ויסדר אותו כמו שהמליץ לי A900 (תודה אחי שגיבית אותי:)

לא הכל בחיים זה אל קמינו ואפילו שיש לי אחת כזאת בתהליכי שיפוץ אני באמת אף פעם לא הבנתי מה מתלהבים ממנה סה"כ טנדר אמריקאי קצת יותר גדול מהטנדר של סובארו :) .

וכן אני יעלה תמונות השבוע בכיף ואני ישמח לספר עליה עוד פרטים אם לא יקטלו אותי וירצו באמת לדעת .

נ נח נחמ נחמן מאומן

אין עוד מלבדו !

תן חיוך-הכל לטובה !

פורסם

הרנו 21 הוצגה בתחלית 86' כמחליפתן של ה 18 ושל ה 20, מאחר והרנו 30 הוחלפה שנתיים קודם לכן ב 25.

הרנו 21 עוצבה ע"י ג'יוג'יארו האיטלקי, וללא ספק זו אחת העבודות הפחות מרשימות שלו, ועיצוב הפנים בוצע ע"י רנו עצמם, ודמה מאד לזה של ה 25, כשהגגון מעל לוח המחוונים, שהיה סימן היכר לכל מכוניות רנו, נוכח גם כאן.

באותה העת רנו היתה עדיין חברה ממשלתית, וכשלון ה 9 שהוצגה ב 82' נתן בה היטב את אותותיו.

המכונית החדשה הציעה שני סוגי מנועים - 1.7 עם 76 כ"ס או 90 כ"ס ומנוע 2.0 עם 120 כ"ס.

בגירסאות ה 1.7 המנוע הותקן לרוחב המכונית ואילו ב 2.0 הוא הותקן לאורך, מוזר משהו.

מנוע ה 1.7 היה חדש לחלוטין ופותח בשת"פ עם וולבו שהיו זקוקים למנוע מודרני עבור ה 480 החדשה שלהם, ואילו מנוע ה 2.0 היה מסדרת דוברין.

התיבה היתה ידנית בלבד, 5הילוכים בכל הדגמים.

עם בסיס גלגלים של 2.66 היתה ה 21 מכונית מרווחת מאד, וגם הביצועים היו טובים למדי, כמו גם נתוני צריכת הדלק.

בשנת 88' הוצגה גירסת הטורבו , מנוע 2.0 175 כ"ס וביצועים מעולים, וזו היתה הגירסה הבכירה של המכונית.

בנוסף, הוצעה ה 21 גם בגירסת סטיישן שנקראה נבאדה, שנהנתה מחלל פנימי עצום ונפח הטענה גדול.

המכונית עצמה זכתה להצלחה די בינונית, וסבלה מחוסר אופי מוגדר ואיכות די נמוכה, ושיקפה היטב את מצבה העגום של רנו באותה התקופה.

לארץ יובאה ה 21 בתחילת 87', והיעדר גירסה אוטומטית, בצירוף מחיר גבוה מידי בשל מנוע גדול מ 1.6, גרמו לכך שרק מכורי רנו אמיתיים רכשו אותה, והמכונית כמעט ולא נמכרה.

דווקא בתחילת שנות ה 90', עם הצגתה של הגירסה האוטומטית וביטול מדרגות המס, נמכרה המכונית לא רע, יחסית.

בסוף 94' הוחלפה ה 21 בלגונה החדשה, המכונית הראשונה שעיצב פאטריק לה קוואמן, שיחד עם הטווינגו סימלה כניסה לעידן חדש עבור רנו.

סה"כ ה 21 היתה כשלון די גדול של רנו, בייחוד בהשוואה למתחרתה מבית, בפיג'ו 405, שהיתה מכונית מעולה בכל קנה מידה, וזכתה להצלחה גדולה בהרבה, ובצדק.

ערך אספני ?

אולי לגירסת הטורבו, ולא בשנים הקרובות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה שמשנה זה - לא אם הרכב אטרקטיבי כאן בארץ ,אלא כמה הוא אטרקטיבי לך.

מבחינת שווי כספי - לא הרבה רכבי אספנות יכולים להצדיק את אחזקתם אצל האזרח הפשוט (אך הרבה יותר אצל בעליהם או חובבי רכב אחרים).

alfa 156 2.5.

פורסם

הרכב נדיר בארץ, אבל אין לו ערך כספי גבוה כמו הרבה רכבים אחרים!

אל תבלבל נדירות ומחיר ולפעמים זה בדיוק ההפך.

הרכב עצמו רכב טיפוסי של רנו שמשודרג לרמת מנהלים מה שבפועל אומר

יותר מערכות מסובכות לשיפוץ.

יהיה לא קל למצוא לו חלקים בארץ, ויהיה קשה להחזיקו ברמה טובה אם

אין לך את האהבה לדגם והצורך שלך בו כלכלי בלבד.

יש יתרון עבור פלח אוכלוסיה מסוים שאוהבים גיר רגיל, אבל הרכבת שיפורים על רכב שתוכנן

לנוחות מרבית שווה להרכבת מנוע אופנוע על כורסת מהנהלים. מה גם שהדבר לא חוקי.

רכב כזה מחזיקים מאהבה ומבינים שההשקעה עליו תעלה עשרות מונים מהשווי שלו, אין

לו הצדקה כלכלית (בדיוק כמו להחזיק אישה) אבל התמורה הרגשית שהוא נותן שווה.

אם אתה צריך לשאול את עצמך כמה הוא שווה אתה כנראה לא בכיוון, כשקונים רכב אספנות

בדרך כלל המחיר הוא הדבר הכי פחות מעניין, אבל חשוב...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בוקר טוב

תשמע טוב טוב

אם אתה לא לחוץ על כסף או מכירה

שמור את האוטו כמו שצריך תצבור חלקים

כול פעם קצת קצת שיהיה לכול מקרה

ואתה עוד תשמח ותודה עוד כשבע שנים

אני זוכר שכתבו לי כשפתחתי את השרשור של רנו 4

לרכב אן ערך אספני

אזה כיף שלא שמעתי להם והלכתי עם התחושות שלי

פורסם

אולי אני התבלבלתי אבל כשואלים על פוטנציאל לאספנות מתכוונים לערך כספי והרנו הזו לא תיהיה שווה חצי ממה שישקיעו בה.

חוץ מזה אלקמינו זה בדיוק הדוגמא לרכב שגם לא מעלה את ערכו בגלל אספנות.

אבל אני אוהב את הרכב בגלל השריטה שלי ולא בגלל ערך הרכב ככל שאני משקיע יותר אני יודע שאקבל פחות.

פותח השרשור יכול לשמור את הרכב לא בשביל אספנות אלא בשביל הלב וזה מקובל עלי ולא הזוי בכלל.

ראיתי שיפוצים בעשרות אלפי שקלים לרכבים שלא שווים אלפיים שלוש אבל לבעל הרכב יש סנטימנטים לרכב.

פורסם

כאחד שנוסע כבר המון שנים ברנו למינהן, נתקעתי על השרשור הזה וקראתי אותו עד תומו.

1. מה שבאמת חשוב, אם אתה שוקל לשמור על המכונית, זה מצבה הבסיסי. אם לא שמרו עליה ממש ממש, ותקנו כל דבר "לפי הספר", אם המרכב והסלון אינם טיפ-טופ ואתה לא שרוט על הרכב, תתרחק ממנו. הדיבורים היו שזה רכב מאוד לא אמין מבחינת המערכות החשמליות/אלקטרוניות (אני מצטט שמועות, אז בעירבון מוגבל, אבל זה מה שאני זוכר).

2. אם אתה תוהה לגבי ערך כספי - שכח מזה. כמו שאמרו קודמי. תצטרך למצוא מישהו יותר שרוט ממך על האוטו... מה הסיכוים?

3. כשהתעניינתי מתי שהו לגבי רנו 19 1,700 (זה יהיה אותו מנוע, לא, חן?) אני זוכר משהו לגבי זה שהיתה גירסה עם הזרקה חד-נקודתית והזרקה רב-נקודתית, ובאחת מהן (לא זוכר מי מהשתיים, אולי בזו של החד-נקודתית) אמרו לי נחרצות לא לנגוע.

4. חן, הזכרת שהרנו 9 היתה "נפילה" מבחינת המפעל אני מבין? כי המכונית (היו לי, גם 1,400 וגם רנו 11 1,250) היתה נפלאה ממש. פי אלף יותר נוחה ונעימה מהסובארו המהוללת של אותן שנים, ומבחינת אמינות - ממש לא היו בעיות!)?

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

טוב אז קודם כל תודה ושבוע טוכ לכולכם שעזרתם ועניתם לי !

אני יבהיר את עצמי כי אולי לא התנסחתי טוב ... הרכב ברשותי כבר שנתיים ועל שמי , מבחינת ערך כספי אני משווה אותו ל3000 ש"ח שהמדינה נותנת והשאלה שלי היתה בכללי אם לשמור אותו ולסדר אותו מבחינת מעבדה מוסמכת שהוא צריך לעבור ואם זה ישתלם באמת להחזיק אותו עוד מספר שנים כדי שיהפוך לרכב אספנות ואני "יהנה" מההטבות שלו , כי אחרת הוא לא שונה מסתם סובארו לאונה ישנה או פיאסטה במודלים האלה שיש רבות מהם ואנשים לא תמיד שומרים אותם וחושבים שנים קדימה .

בכל מקרה אני מתכנן להשאיר אותה כי סה"כ היא במצב מעולה אני יד שנייה והאוטו עם 130 אלף ק"מ ומעולם לא הוחלף חלק באוטו הכל מקורי ושמור וזה בסיס מצויין לשימור אבל בגלל שיש לי עוד פרויקטים לשיפוץ ואני סובל מחוסר מקום אני מתלבט מה להשאיר ומה לזרוק או למכור .

שבוע שעבר זרקתי שלושה רכבים לברזל עם פוטנציאל לדעתי אבל בעיות כאלה ואחרות וחוסר מקום לא השאירו לי ברירה אך במקרה של הרנו אני לא מוותר מהר .

בכל מקרה תודה מראש וחג שמח !!

נ נח נחמ נחמן מאומן

אין עוד מלבדו !

תן חיוך-הכל לטובה !

פורסם

עדיף כבר לשלם אגרה לעשות טסט.

לאחר מכן להקפיא רשיונות.

להפשיר אחרי שנה ו 11 חודש.

לעשות שוב טסט

להקפיא רשיונות וחוזר חלילה עד אספנות.

העלות היחידה שתיהיה לך במידה ותשמור על הרכב זה עלות טסט ואישורים.

היתרון בשיטה הזו שאתה יכול להפשיר מידיי פעם את הרכב ולנסוע.

פורסם

עם בסיס גלגלים של 2.66 היתה ה 21 מכונית מרווחת מאד

רנו בחרה להשיק את פרוייקט 48 שלה (להלן - רנו 21) בשתי "תבניות" שונות.

מנוע ה- 1700 הונח לרוחב, ושני המנועים האחרים שהושקו עימו - 2 ליטר בנזין ו- 2.1 דיזל, לאורך. התצורות השונות הביאו בתורן לכנפיים קדמיות משני טיפוסים: אלו ששוייכו למנועים האורכיים היו קצרות יותר. בהתאמה, גם בסיסי הגלגלים היו שונים - 2659 מ"מ למנוע הרוחבי, ו- 2601 מ"מ לאורכיים. ניתן להבחין בהבדל: בדקו בתמונות המצ"ב את אורך הכנף בין הדלת הקדמית לקצה הגלגל הקדמי. המכונית הכסופה מצויידת במנוע רוחבי ובכנף ארוכה.

ה- 21 הראשונות לישראל היו מדגמי 1986, ויוצרו במפעל רנו בבלגיה. בהמשך יובאו הסטיישן ("נבאדה") מבלגיה ואילו גרסאות ארבע הדלתות יוצרו במפעל ואיאדוליד שבספרד, כנראה כבר מראשית שנת הדגם 1987.

R21 Longitudinal.jpg

R21 Transverse.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

• תוכן חדש...