Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למשל, רכב שאמור להכנס לטיפולים שוטפים כל 15,000 ק"מ יוכנס כל 10,000 ק"מ. האם הדבר ייתן חופש לתאוצות ובלימות חזקות בלא חשש מפגיעה באמינות לטווח הרחוק?

פורסם

כן ולא, "לקרוע" את הרכב זה אף פעם לא בריא,

ברור שהשחיקה תהיה פחותה אבל עדיין,

לבלימות אין קשר, זה כבר רפידות ברקסים ודיסקים שחוקים.

בהצלחה.

פורסם

אני לא מדבר על נסיעה יומיומית פראית, אלא על קיקדאונים מזדמנים למשל, או עקיפות עם כמות מכובדת של דלק, מבלי לפחד ש"הנה אני הורס את האוטו" או משהו בסגנון.

פורסם
אני לא מדבר על נסיעה יומיומית פראית, אלא על קיקדאונים מזדמנים למשל, או עקיפות עם כמות מכובדת של דלק, מבלי לפחד ש"הנה אני הורס את האוטו" או משהו בסגנון.

גם קיקדאון צריך לדעת לבצע בסטייל,

אין צורך להדביק את הדוושה לרצפה ולז**ן את הגיר.

בהנחה ויש לך גיר אוטומטי,כן ?

עריכה :

עכשיו שמתי לב להודעה הראשונה שלך , מילא תאוצה - אבל מה הסיפוק בבלימות חזקות ?

Gn'f'R

פורסם

בוא נגיד ככה, למה זה טוב?

אתה לא נהג מרוצים, ובכבישים של הארץ גם לא תיהיה.

קיקדאונים כל שניה אתה בסוף תגמור את הגיר, לא יעזור לך כלום.

מנוע, זה בלאי מצטבר, אתה לא יכול לשלוט בו.

(כמו שתגיד לי, אני עושה כל שעה 50 שכיבות שמיכה, ורץ עוד 10KM פעמיים ביום, ולפני שינה אני דוחק מוט משקולות של 90 קילו על החזה ועושה 150 כפיפות בטן. אבל, אתה צורך חלבונים ופחמימות ושותה רק מים.

בסוף אתה תדפוק את השרירים שלך ותגרום להרבה פציעות).

ברגע שאתה מגיע כל כמה דקות ל6K סלד במנוע, אתה הורס אותו יותר ויותר, זה בלאי, חברי היקר.

הכי פשוט, או שתטפל רגיל, ותחליף רכב כל 3 שנים, ואז אתה יכול לקרוע אותו כמה שבא לך.

או שתעשה חישוב של בנאדם חכם: יוצא כמה דקות לפני, שם מוזיקה טובה, נוהג בכיף ומתעלם מחארות על הכביש, ואז אחרי 3 שנים יוצא שחסכת כמה אלפים טובים.

באלפים האלה תתפנק, או לטוס, או ללכת למסעדות שף, או לשפר את הרכב מבחינת הגברה, להשקיע בצמיגים טובים, 1001 דברים בקיצור.

בקיצור, החלטה שלך, אם זה עושה לך טוב לשחוט את הרכב, תיהיה בריא, אני חושב שזה הרגל דפוק.

גם אני קרעתי את הרכב פעם, אבל הבנתי שזה כסף שהולך על פארש.

היום כל קיק או ברקס חזק או סיבוב מהיר, כואב לי הלב, תפסתי את השיטה, פשוט שם מוזיקה טובה בפול ווליום ונוסע לאט לאט, מה שכן לפעמים נשרף פיוז בגלל איזה מטומטם ואני עוקף אותו.

פורסם

אני ממש לא קורע את הרכב, אני חושב שאני עדין מדי איתו. אם יצא לי לעבור את ה 4 סל"ד כואב לי עליו. בגלל זה באתי לפה להתייעץ, קיוויתי שאולי יגידו "שטויות, אתה לא צריך להתנהג איתו כאילו הוא עשוי מחמאה". כנראה שטעיתי.

בכל מקרה, אני כן מתכוון להחליף אותו עוד שנתיים-שלוש בכל מקרה.

פורסם

אתה יכול גם להגיע עד המנתק ללא חשש, כל עוד זה לעיתים רחוקות ולאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה.

גם אם נניח שבלאי שנגרם למנוע בנסיעה חזקה הוא פי 10 מבנסיעה מנהלתית הרי שעדיין מדובר, לרוב, על פחות מאחוז מהק"מ של הרכב. אז נגיד אחרי 100 אלף ק"מ יש על המנוע בלאי של 110 אלף ק"מ, לא אסון גדול.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

היי ,

לא מומחה ,אבל הנה דעתי בדבר , נתחיל מהמנהג של צה"ל לטפ"ש ( טיפול שבועי ) לרכבים חומים שעובדים , בדיוק מתוך אותה הנחה אותה הצגת , עכשיו נעבור לקטע פילוסופי :) , תמיד יהיה בלאי ולכן רכבים מתוכננים עם חלקים שאמורים לספוג את הבלאי יחסית יותר , לדוגמא , רפידות הבלם מחומר רך יותר מהדיסקיות ולכן הרפידות "נגמרות" ומוחלפות בתדירות הרבהיותר גבוה מהדסקיות . אבל , גם הדיסקיות נשחקות .

לענינך , כאשר הגיר מתחמם או עומד בלחץ חזק במיוחד הוא נשחק יותר , שמן הגיר אמור לווסת את חום הזמן ולסכך את פעולתו , שמן חדש יכול במידה זו או אחרת לעמוד בשינויים בצורה טובה יותר משמן ישן ( למה ? כי שמן ישן עבר כבר התעללות אולי בחייו ואיבד לכן חלק מהתכונות שלו לדוגמא ) אבל עדיין אם לא התעללת בשמן הישן הוא אמור להיות זהה בתכונותיו לישן ולא הרווחת בזה , בהחלפה תכופה אתה למעשה מנסה להבטיח את עצמך שכל הרכיבים המתבלים בטיפול במצב אופטימלי .

תכל'ס ? , אותי לימדו שגם לנסוע כל החיים ב2000 סל"ד לא טוב למנוע ולפעמים צריך לפתוח אותו קצת ולתת לו לחיות .

אם תקרא ספרי יצרן תראה שגם שם כתוב לפעמים שבהרצה אין לנסוע בסל"ד אחיד אלא לשנות מדיי פעם ולתת למנוע לרוץ

עד למנתק ? לא רואה ממש סיבה ליותר מכמה שניות עקב מצב חירום , אבל עד לשם יש הרבה מרחב :)

מקווה שלא חפרתי מדיי .

עפר .

פורסם

התשובה הפשוטה היא שלא. נהיגה כמו שאתה מתאר תאיץ משמעותית בלאי וכשלים ושום הקטנת מרווח טיפולים לא תבטל את זה. יעזור באופן מועט-חלקי.

פורסם
אתה יכול גם להגיע עד המנתק ללא חשש, כל עוד זה לעיתים רחוקות ולאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה.

גם אם נניח שבלאי שנגרם למנוע בנסיעה חזקה הוא פי 10 מבנסיעה מנהלתית הרי שעדיין מדובר, לרוב, על פחות מאחוז מהק"מ של הרכב.

אתה זורק פה מספרים כאילו זה רולטה. איך החלטת שהבלאי הוא פי 10?? או שמדובר על אחוז מהק"מ?

אז נגיד אחרי 100 אלף ק"מ יש על המנוע בלאי של 110 אלף ק"מ, לא אסון גדול.

וגם כשאתה כן עושה חישובים, אתה שוגה. 110 אלף לעומת 100 אלף זה 10% ולא 1%.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

הקדמת טיפולים רלוונטית רק לחלק מהמכלולים.

אתה נהנה מ DSG. הקדמת החלפת שמן מנוע לא תפחית מהבלאי שלו...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אתה זורק פה מספרים כאילו זה רולטה. איך החלטת שהבלאי הוא פי 10?? או שמדובר על אחוז מהק"מ?

וגם כשאתה כן עושה חישובים, אתה שוגה. 110 אלף לעומת 100 אלף זה 10% ולא 1%.

חשבתי שהייתי ברור אבל כנראה שלא. אמרתי "גם אם נניח", כלומר נזרוק מספר גבוה מעבר לסביר ונגיד שבמקרה הכי גרוע זה הערך.

והחישוב שלי הוא נכון (טוב יש טעות קטנה) אם ב-1% מהזמן נוסעים חזק והבלאי הוא פי 10 בנסיעה חזקה, אזי מ-100,000 ק"מ, 1,000 ק"מ הם נסיעה חזקה, שהם שווי ערך ל-10,000 ק"מ של נסיעה רגועה. ובחישוב הכולל מבחינת בלאי בק"מ רגועים נוסיף את שאר ה-99,000 ק"מ של נסיעה רגועה ונקבל בלאי שווי ערך ל-109,000 ק"מ של נסועה רגועה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

שאלה מדיון נוסף שפתחתי וננעל:

האם תדלוק אוקטן 98 יכול לשפר את האיכות של המנוע, בטווח הרחוק?

כרגע יש לי ג'טה עם 1.4Tfsi, כלומר, יש לה מגדש טורבו. הבנתי שבמנועים כאלה תדלוק אוקטן 98 מסייע להגיע לנתוני כח הסוס המוצהרים. אבל במידה ואכן אתחיל לתדלק 98, האם הדבר ישפר את אמינות המנוע, או צריכת הדלק העתידית שלו, בטווח הרחוק?

ובניסוח מעט שונה: שני מנועים מוגדשי טורבו זהים ננהגים בצורה זהה במשך 100,000 ק"מ. אחד מתודלק 95 ואילו השני - 98. שניהם עוברים טיפולים באותו הזמן וכו'. האם המנוע שתודלק 98 במשך כל חייו יהיה יותר "איכותי", כלומר, פחות חשוף לבעיות אמינות וצריכת דלק מוגברת? או שהם יהיו זהים לחלוטין בכל הנוגע להסתברות לתקלות?

ועוד נקודה: האם לדעתכם/מנסיונכם תדלוק 98 ייקל על מכירה עתידית במחיר קרוב יותר למחירון?

• תוכן חדש...